Observator

Nu se pot compara legionarii cu tefeliștii: legionarii luptau pentru a reda țara românilor, tefeliștii sunt de partea străinilor!

    Ion Cristoiu aseamănă pe tefeliști cu tinerii legionari. Exista însa cel puțin o diferență majoră : În timp […]

 

 

Ion Cristoiu aseamănă pe tefeliști cu tinerii legionari. Exista însa cel puțin o diferență majoră : În timp ce legionarii luptau pentru a reda țara românilor, tefeliștii sunt de partea străinilor

Dacă în anul 2011, Ion Cristoiu aducea elogii Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu numindu-l: „Om de buna credință. Nu a fost corupt. Era un fanatic al ideilor de onoare și demnitate. A fost ca o necesitate. Miscarea Legionară n-a fost o miscare fascistoida, ci una nationalist crestina”, atrăgându-și admonestări din partea evreimii, asistăm acum la un linșaj de tip bolșevic asupra memoriei tinerilor legionari, tinerii curați și credincioși, care au luptat pentru România, ca să nu cadă pe mâna evreimii și a comuniștilor aduși de aceștia pe tancurile sovietice. „Ziaristul din debara” îi compară pe legionari, cu nici mai mult, nici mai puțin cu postacii și protestatarii sorosiști, cunoscuți și sub numele de sorosiști. Se pare că l-au reeducat destul de bine, alde Ellie Wiesel. Iată ce debitează pe blogul său Cristoiu:

„Printre explicațiile de fond ale ascensiunii legionare, se remarcă incredibila paralizie a statului de drept în fața gravelor încălcări ale legii din partea tinerilor legionari.
Și spațiul în care legionarii se desfășurau în perfectă impunitate era Strada.
Zile în șir Strada se afla sub stăpînirea legionarilor, care-și făceau de cap acolo, fără ca cineva să intervină din partea statului de drept.
Strada nu era aleasă întîmplător de legionari ca teren de manifestare.
Strada le asigura impactul mediatic prin huliganismele puse la cale, între care snopirea în bătăi a celor care nu erau de acord cu demonstranții se afla pe un loc fruntaș. Mult mai important, teoreticienii Mișcării Legionare, în frunte cu Nae Ionescu, proclamaseră lupta din Stradă ca alternativă viabilă la lupta din Parlament. Care Parlament era considerat ca aparținînd politicianismului, democrației putrede, scopite, spre deosebire de Stradă, unde se manifestau tinerețea, noul, virilul.

De ce nu reacționa Statul de drept interbelic la ocuparea Străzii de către legionari?
Pentru că interesele politice meschine dictau în statul de drept interbelic.
Fiecare se gîndea să se pună bine cu tinerii din Stradă pentru a-i folosi împotriva adversarilor.
Carol al II-lea vedea în Tineri Frumoși și Liberi de atunci, așa cum se întîmplă azi cu Klaus Iohannis, susținător fățiș al Străzii pentru că vede în TeFeLiști instrumentul de luptă împotriva PSD, forța în stare să pregătească instaurarea dictaturii sale.”

                                                                                                                      Sursa: OrtodoxINFO

NOTĂ OrtodoxINFO

În contrast cu acest ziarist, marii duhovnici și părinți ai Ortodoxiei românești evocă importanța Mișcării Legionare în istoria României: Minunea prin care a luat nastere Miscarea Legionara. Marii duhovnici ai Romaniei despre legionari si Capitan

3 Comments

  1. alex

    Subscriu la cele aratate de ORTODOXINFO, in titlul articolului. As vrea sa mai adaug ceva. Miscarea legionara a fost penetrata de comunisti evrei si acestia s-au dedat la huliganismele care au condus la asasinarea marelui om politic si istoric Nicolae Iorga, a lui Armand Calinescu, I.G. Duca s.a. Intr-adevar , legionarii luptau pentru a reda tara romanilor!

  2. Mecu

    Atunci ca si acum,tinerii erau,sint frustrati,ca nu li se permite sa ajunga in parlament unde sa poata sa asi exprime pozitiile!
    Totodata,selectia de promovare atunci,acum,nu au criterii sanatoase,recunoscute,si acceptate de popor ignorat de o clica de parveniti dea lungul timpului prin diverse metode si cu sprijin intern sau extern al persoanelor,institutiilor,ce au incalcat legea toti,uniti in bande de jaf,destabilizare tara,climat politic!

  3. nicu cohen

    Legionarii luptau pentru a reda tara românilor . Pai romanii sint de la Roma , iezuitii , dupa cite stiu eu . Poporul nostru nu se numeste nu român , ci dac . Romanii sint colonistii sau urmasii colonistilor . Colon in limba latina era un semisclav , echivalent cu liber . Invatati intelesurile reale ale cuvintelor daca nu vreti sa rataciti o viata intreaga .In dex se explica ce inseamna RUMÂN s. (IST.) iobag, șerb, vecin, (rar) serv, (înv.) prost . Invatati Roman Lex si sora ei geamana intr-ale inselatoriei Canon Lex .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.