Atitudini

Au ajuns românii la judecata gurului îmbuibat Ciprian Mihali, godacul nemeș de la Cluj

    Când „liichenii” care sug sângele poporului îl și batjocoresc Înţeleg că un domn, ceva conferenţiar, ceva șef la […]

 

 

Când „liichenii” care sug sângele poporului îl și batjocoresc

Înţeleg că un domn, ceva conferenţiar, ceva șef la o agenţie europeană (AUF), specialist în filosofie, chiar fost ambasador al României în Senegal, numit pe vremea lui Băsescu (explicabilă astfel și orientarea sa antipesedistă) mare haştagian în viaţă, s-a infiltrat în Grupul „Alături de Liviu Pleşoianu”. A fost dat afară repede, dar apoi a scris un comentariu pe fb despre cât de „proști” și „agramați” ar fi membrii acestui grup. Sigur, a fost preluat și de ceva oficină de Sistem… foarte bine, așa am aflat și noi.  După ce membrii grupului au intrat pe pagina sa și au adus câteva caracterizări ale inteligenței domniei sale, a șters repede postarea: deci un curajos nevoie mare.

Eu știu perfect cum sunt numiți ambasadorii români prin diverse state ori reprezentanții români prin diverse organizații internaționale și de către cine/cu avizul și la recomandarea cui, domnule Ciprian Mihali! Vreți să spun și membrilor grupului? Cred că și ei bănuiesc. Așa că lăsați la o parte tupeul  de lup moralist!

Dar „intelectualul” nu s-a oprit aici: într-o altă postare o jignește pe Dana Gârbovan și își dă cu „presupuța” intelectului său atoateștiutor despre legile justiției, despre care Dana Gârbovan și AMR – ul ar fi niște habarniste: el le știe pe toate. Din nou, susținătorii din Grupul „Respect Dana Gârbovan” au aflat și s-au manifestat pe pagina sa.

Oare Agenția unde lucrează el știe că domnul acesta face politică?

mihali rezist

Cum poți să te dai super-deștept și să ai impresia că ești „miezul din dodoașcă”, când ești pus politic de diverse grupuri prin diverse funcții politice naționale sau internaționale? De unde știi tu, măi filosofache, cum e cu legile justiției mai bine decât AMR – ul și Dana Gârbovan? Ce, noi îți spunem ție cum se traduce corect „imbecil” în limba franceză?

Nu au limite în aroganță și tupeu asemenea specimene… și câți alții ca el. Un „liichean” dedulcit la banul public care vituperează în necunoștință de cauză, urlând din toți rărunchii că democrația și drepturile omului pentru care au murit unii semeni ai noștri la Revoluție ar însemna dreptul lui de a se îmbuiba prin funcții politice. Și chiar moartea lor ar legitima protecția totală a unora, gen Coldea – Kodruța, numiți politic, pentru a „umfla” pe cine vor ei, fără dram de respectare a legilor dar și de a-i proteja pe „clienții” care îi țin în funcții ori știu lucruri compromițătoare despre ei sau care împart profiturile cu ei în mod „echitabil”, nu doar îi plimbă în excursii „ieftine” prin Seychelles.

Asta în timp ce unii ies pe străzi cu încălcarea legii și bat pensionari fără a păți nimic, iar el, ca diplomat, face comentarii politice, deși legea îi interzice expres acest lucru (mai sunt unii care fac la fel, se știu ei).

Să nu înțelegeți din comentariul meu  că mă îndoiesc de intelectul acestui domn în domeniul în care profesează, ci vreau să relev „jegul uman” care se ascunde în spatele unor intelectuali care au fost școliți și sunt plătiți de țara asta, inclusiv pe banii celor „care fac greșeli gramaticale” și care, ce să vedeți, au dreptul la propria opinie, fără a fi jigniți și judecați de un neica nimeni doar pentru asta… că fix de aia au murit semenii noștri la Revoluție.

                                                                                                                                           Ingrid MOCANU

3 Comments

  1. Toata deontologia acestor “pufosi” ai intelighentei romanesti este limitata intre ecleruri (cat mai frantuzesti, daca se poate) si cremele de dat pe organism…Simtul ridicolului, buna crestere nu se regasesc in aceste monumente ale atarnarii noastre (exista o culme a atarnatorilor de clante?!). Cum mesteca ei cuvintele, cum se asigura ca spurca, sau imbalosesc (pentru ei tot aia!) si stanga si dreapta, si puterea si opozitia, ca sa nu cumva, la vreo “rasturnare” sa ramana “fara coledgi”, cum se mangaie ei, unii pe altii pe crestetul elitist, cum isi inteleg ei nevoile intelectuale si politice primare (sau primate) si isi dau cu parerea despre tot si toate, ca epigoni ceausisti ce se afla! Fibra aia putreda de stalinism altoit pe capitalismul junglei (bisnitareala din vremea ceausestilor era vazuta de Liicheanu ca precursoare a capitalismului autohton si contrabandistii negri, ca dizidenti la “regim”!) iese la iveala la fiecare clipa de rascruce, cum pune unul de o zavera, cum sare un “diplomat” din baie…Tot aud mestecate vorbe ca “meritocratie” si “profesionalism”, dar, niciodata, ca acum, n-am vazut atat diletantism in viata noastra publica. Nu s-ar putea sa-si vada fiecare de bucatica lui de competenta, conform CV-urilor cu greu augmentate (mai ceva ca autobiografiile comuniste), sa vedem si noi profesionisti pronuntandu-se pe domeniile lor?! “Competentii” astia in “de toate” n-au observat ca, la varful justitiei, se tor reface, de ceva vreme, “comitetul de femei” (sexul n-are relevanta in aceasta constructie!) din jurul Elenei Ceausescu, acel sinistru pol de putere, care le stia si le putea rezolva pe toate, cu sprijin si la initiative securiste, atunci, ca si acum?!
    P.S. Cred ca ipochimenii astia se bazeaza prea mult pe cumintenia romaneasca, pe lipsa de replica…N-ar trebui sa-i mai lasam, vor atentie, ar trebu sa le fie acordata. Nu prin replici la ceea ce afirma public, ci prin analizarea obiectiva a activitatii si competentei pentru care-si iau leafa, sau subventia de la buget…

  2. ceaţă

    “… că fix de aia au murit semenii noștri la Revoluție”

    Nu mi-e clar. Despre care Revoluţie e vorba ?

    • justitiarul

      Evenimentele din decembrie 1989, după unii „revoluție”, după alții „lovitură de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.