Colimator

Probleme penale pentru stăpânul Arpad Paszkany, Sabin Gherman devine o slugă tristă

  Comunicat de presă DIICOT din data de 07.06.2016 La  data de 07.06.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de […]

 

Comunicat de presă DIICOT din data de 07.06.2016

La  data de 07.06.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor PASZKANY ARPAD – ZOLTAN (acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj) şi MUREŞAN IULIU-PAUL (preşedinte al Clubului CFR 1907 Cluj)  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală  în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Faţă de cei doi inculpaţi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj  au dispus măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

S-a reţinut că în perioada 2008 – 2013,  persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-au însuşit  suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA.

În acest sens se reţine faptul că inculpatul MUREŞAN IULIU – PAUL a avut calitatea de administrator al clubului iar faptele reţinute în sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul PASZKANY ARPAD – ZOLTAN.

S-a reţinut că activitatea infracţională a fost săvârşită prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seichelles) controlate faptic de către inculpatul PASZKANY ARPAD – ZOLTAN.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor  servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu cu privire la care există suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Totodată, s-a reţinut că membrii grupului au evidenţiat  în actele contabile ale ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA  cheltuieli care nu au avut  la bază operaţiuni reale ori  au evidenţiat  operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproximativ 10 milioane de euro.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa: http://www.diicot.ro/index.php/arhiva/1803-comunicat-de-presa3-07-06-2016

2 Comments

  1. Jan Valjean

    Acest ins debil,Sabin Gherman,cel cu tampenia ,,M-am saturat de Roamania”,mizerabilul care o tot lalaie pe televiziunea de buzunar a ungurului evreu Paszkany cu regionalizarea si separarea Transilvaniei de restul tarii,acest idiot insipid,mic,urat si chel,este fratele ghici cui ? Da,este fratele traseistei deputate Steluta Cataniciu,fosta membra PNL,actualmente in gasca ALDE a tradiceanului.Aceasta asa-zis ,,mare avocata” a fost vanzatoare la Plafar Turda iar dupa ce s-a lipit de un judecator care a luat-o de nevasta,acesta a ,,ajutat-o” sa faca Facultatea de Drept.Vorba lui Caragiale: ,,Niste mizerabii dom’le”.

    • ioanvicoveanu

      Jean Valjean…ESTI MAI MULT DECAT TARE…FRATE..putem discuta pe feisbuciuk….ma gasesti daca vei cauta ioan vicoveanu…sunt meritocrat…gandesc si chiar incerc sa fac mai mult pentru tara si poporul meu…haide sa luptam impreuna frate …te astept..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.