Puncte de vedere

Trădătorii neamului românesc dau lecții de moralitate la televizor

                     PENTRU TELESPECTATORII ANTENEI 3 Eu, lipsit de cunoștințe în domeniu, […]

 

                   PENTRU TELESPECTATORII ANTENEI 3

Eu, lipsit de cunoștințe în domeniu, nu înțeleg cum Kantar Media stabilește creșterea continuă, de la o zi la alta (precum în basme), a audiențelor Antenei 3. Nu înțeleg cum, într-o familie să zic complexă din punctul de vedere al componenței, cei de la Kantar stabilesc cum în această familie au urmărit programele Jegului 3 atîția bărbați și atîtea femei, atîția intelectuali, atîția analfabeți și atîția semianalfabeți, atîția telespectatori între atîția și atîția ani (poate că unii membrii din familie sînt la cîrciumă, poate alții se duc la WC, alții stau pe net, citesc sau dorm etc.). Dar dacă rezultatele anunțate de Kantar sînt corecte, ar fi cutremurător – înseamnă că de la o zi la alta, gradul de imbecilizare a poporului roman crește corespunzător – de la o zi la alta.

În acest moment (sîmbătă seară) ma uit la Antena 3 – poate unii, care nu știu, se întreabă de ce. Le explic și acestora faptul că eu, cu o antenă de cameră, nu prind decît TVR și Antena 3, adică două jeguri. Ca să fiu obiectiv, eu nu neg posibilitatea ca toate posturile TV din România să fie niște jeguri, dar dacă nu le pot urmări, nu mă pot pronunța. Mă uit la TVR și la Antena 3 – cine știe de ce? Poate că sînt pervers, sau poate caut ce să critic.

Acum, îl văd din nou pe Petre Roman. Cînd îl văd pe Petre Roman,îmi aduc aminte de cuvintele de acum vreo două decenii ale lui Mihai Popov, procuror militar, general de justiție: „Cînd cineva îmi spune că a fost la revoluție cu Petre Roman, înțeleg că acela nu a fost la revoluție!”. Unul dintre invitații favoriți ai Antenei 3, Codrin Ștefănescu, cel care nu țin minte să fi muncit vreodată, dar totuși a ajuns unul dintre cei mai bogați politicieni (nu numai din PSD), povestește des la postul sus numit cum el și Petrică tîrau pe stradă camarazii răniți la baricadă – nu comentez, doar îmi amintesc vorbele lui Mișa Popov.

În perioada de „love” PSD-PNL, Antena 3 invita cu o frecvență stresantă pe trei fost prim-miniștri reinviați de PNL ca parlamentari, și anume Petre Roman, Victor Ciorbea și Călin Popescu Tăriceanu – 3 nemernici, trădători de țară. În momentul în care Crin Antonescu (pe care îl apeciam ca orator) a făcut pactul cu PSD conform căruia el va fi viitorul candidat la președenție iar Victor Ponta va deveni imediat prim-ministru, m-am îngrozit – atît de naiv sau de idiot să fie Crin, încît să nu își dea seama că el predă pe loc guvernul, prefecturile, deconcentratele și bugetul țării în mina mafioților, iar pînă la alegeri vor apare revendicări că dacă PSD este cel mai mare partid din țară, el trebuie să dea candidatul la președenție? Și, într-adevăr, Ponta a reușit sa-l izgonească pe Crin din alianță. PSD a izgonit PNL, dar Antena 3 critica PNL pentru faptul că stricat alianța care a cîștigat alegerile, pe care PSD și le-a asumat în totalitate. Acum, ce să spun? Cînd am aflat cum favoritul meu a fost la baza legii 217, nici nu îmi mai pare rău că a fost măturat ca un gunoi, de un alt gunoi.

Chiar dacă PNL intrase în disgrația Antenei 3, cei trei trădători au rămas în continuare invitații preferați ai Antenei 3 (în ultimul timp, Victor Ciorbea mai puțin, fiindcă este ocupat să strîngă bani să-și plătească creditele de 1,6 milioane euro pe care cu larghețe dar fără garanții i le-au acordat băncile străine).

Problema este că nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Petre Roman: 1) de ce a inițiat, prin masurile dezastruoase, distrugerea industriei țării? 2) de ce a distrus intr-un singur an de zile agricultura țării? 3) de ce a renaționalizat industria, restituind cetățenilor români părțile sociale și predînd astfel întreaga industrie în mina corupților lui pe care i-a numit in CA și AGA pe care le-a înființat? 4) pentru ce a cheltuit intr-un singur an cca. 4 miliarde $, ajungindu-se ca dupa ce cu mari sacrificii achitasem creditul extern, sa ne îndatoreze din nou la FMI? 5) de ce tatăl său lupta pentru segregarea României?

Nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Victor Ciorbea: 1) de ce a răpit românilor cel mai important drept pe care îl aveau pe timpul lui Gheorghiu-Dej și Ceaușescu, și anume dreptul la asigurarea gratuită a sănatății – răul făcut de Ciorbea poporului român prin legea în urma căreia s-a înființat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (și casele județene) dar și contribuțiile obligatorii la sănătate, nu poate fi cuantificat nici in bani (sume enorme), nici in vieți omenești: i-a jefuit pe români prin cheltuieli pe care înainte nu le suportau, a permis jefuirea fondurilor Casei de către angajați, și, mai ales, a deschis calea jefuirii de către companiile farmaceutice (gindiți-vă la un lucru: dacă o aspirină pe care o cumpărai cu 50 de bani se scumpește la 10 lei, românii ar sari in sus și ar iesi in stradă – dar dacă acești 10 lei nu-i plătește cetățeanul ci statul, asta nu interesează pe nimeni; așa au fost scumpite enorm medicamentele suportate de stat; cine a vazut fimul lui Michael Moore „Cine e mai bolnav: sistemul sau pacientul?” știe la ce ma refer); Ciorbea s-a comportat ca un agent al marilor companii farmaceutice – si ca un tradator de tara; 2) nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Ciorbea de ce a deschis ușile Palatului Victoria lui Frank Timiș și nici cum a obținut acesta hărțile și documentele secrete privitoare la rezevele de aur ale țării; 3) nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Ciorbea cît a costat bugetul României călătoria făcută de el cu un avion plin de oficialități autohtone în SUA pentru a-și înscrie fiica la liceu acolo, pretextînd o întîlnire la Casa Albă, unde nu s-a întînit cu nimeni.

Nimeni de la Antena 3 nu l-a întrebat pe Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu : 1) cum și-a permis, în pozița sa de “om la putere în CDR” să vînda în 1998 făra licitație 1.000 de autoutilitare importate din Franța de firma lui către Romtelecom (din cite știu, dar fără să am dovada, a mai vîndut 500 autoutilitare și la Romgaz) – aceste autoutilitare puteau fi produse la ARO Cîmpulung Muscel care, ramasă fără comenzi, a căzut în mîinile lui John Perez care a distrus-o); 2) ce a avut în cap (sau ce interes a avut) cînd a promovat legea impozitului unic de 16 % ( în Suedia, impozitul pe profit ajunge la 80 %, in SUA, am ințeles că ajunge pînă la 90 %); sindicatele anunțau că prin această măsură, “oamenii muncii” cîștigau cca. 50.000 lei (5 lei de azi) – marii cîștigători erau băncile, companiile multinaționale, magistrații și alți paraziți cu salarii enorme; aceste pierderi la buget, au fost recuperate de la tot poporul: prin scumpiri de prețuri și tarife, prin impozite noi și mai mari, prin extinderea accizării, prin amenzi noi sau mai mari, etc. – bogații se imbogățeau și mai mult, în timp ce sarăcii sărăceau și mai mult, ei fiind cei care acopereau gaura la buget; iar social democratul Victor Ponta, care se pretindea adeptul lui Che Guevara, a fost ulterior de acord si nu a modificat legea care arunca povara bugetului în spinarea “iobagilor”); 3) ce a avut in cap (sau ce interes a avut?) cînd a obligat toți cetățenii români să-și asigure locuințele, chiar în zone în care nu exista nici un risc? a deschis in mod intenționat poarta spre fraude? cu timpul, s-a constatat ca agenții de asigurare, au băgat în buzunar banii incasați pentru asigurarea locuințelor în zonele fără nici un risc, fără să înregistreze contractele; 4) de ce, în favoarea bancilor (deja intrate pe mina străinilor), a avut inițiativa legii prin care salariile se plăteau pe card (Slavă Domnului că a fost declarată neconstitutionala); 5) Antena 3 nu l-ar fi întrebat pe Călin Popescu Tăriceanu niciodată, dar eu l-aș întreba: de ce în 2005 a avut 4 inițiative în favoarea sionului, și nici una în favoarea românilor? Mai sînt și alte întrebări (ca și în cazul celorlalți), dar deocamdată ajunge.

Trei foști prim-miniștri, trei trădatori de țara, care în afară de distrugerea României, nu se pricep la nimic – dar pe care Antena 3 îi menajează, nu-i întreabă niciodată ceva care le-ar deranja confortul interior și pe care îi prezintă ca niște “guru”.

Români, dormiți în pace! Antena 3 vă spune tot adevărul! Iar adevărul este că Dan Voiculescu este nevinovat! Și nu numai el, sînt nevinovați și Năstase, și Ponta, și oricine infractor de la PSD!

                                                                                         Dan Cristian IONESCU

 

15 Comments

  1. cristina

    Despre pdlepre nu scrii nimic, ” domnule ” ziarist impartial ? —- iohanus , basescu , boc , videanu , blaga , gorghiu ….

    • Angela

      de astia se ocupa Antena3, o televiziune curat…impartiala! 🙂

  2. Alex.

    Da, domnule “jurnalist”, nu zici nimic de base, blaga, gorghiu,etc.? Nimic-nimic?

  3. Soryn

    Și voi, doi de mai jos tot PSD iisti sunteți, tot pe ponta și doctrina lor democrație inchipuita! Jeguri sunt toți aia e clar dar puneți cap la cap, cine plm a distrus tara, cine plm a privatizat, vândut și înstrăinat toate averile noastre!! CINE MA Alex Cristina?? Cine

    • Nu tata , eu sint roman cu , capul limpede si stiu ca toti se trag din aceeasi stirpe , de hoti .

  4. Dan Cristian Ionescu

    Domnul Marinescu m-a anuntat ca postind acest articol pe facebook, a primit multe comentarii in sensul ca nu as fi impartial. Se pare ca toti acestia ori nu au citit, ori au citit prea putin scrierile mele, in orice caz este evident ca nu ma cunosc. Intrucit nu am facebook, voi raspunde aici la toate problemele.
    In primul rind, eu nu sint ziarist (jurnalist) – sint un batrin care stie multe si nu mai are putere decit sa scrie.
    In al doilea rind, am primit urmatorul comentariu facut pe facebook de “Ramona Medeleanu Daca vorbește fără dovezi, degeaba mai vorbește…..zic si eu……Apoi: e ziarist si nu are antena prin cablu??????” Ii precizez d-nei/d-soarei Ramona ca eu nu vorbesc fara dovezi; ca nu sint ziarist am scris deja iar faptul ca nu mai am cablu se datoreza unui grav abuz al Romtelecom care m-a enervat in asa masura incit intr-un timp foarte scurt am scris “Codul lui Lucifer II” .
    In al treilea rind, toti criticii mei au scapat esentialul, si anume faptul ca articolul meu a avut ca punct de plecare refuzul Antenei 3 de a pune intrebari esentiale dar incomode favoritilor lor, fosti prim-ministri care au contribuit la distrugerea Romaniei, nicidecum sa fac in citeva rinduri un istoric al acestor activitati continue de peste un sfert de secol.
    In al patrulea rind, daca cineva ar cauta scrierile mele, ar constata ca eu am luptat (si nu numai cu scrisul) impotriva tuturor regimurilor care s-au perindat in aceasta tara, si i-am acuzat de tradare pe toti cei 4 presedinti de dupa revolutie si pe toti prim-ministrii acestora (iar in ce il priveste pe Klaus Iohannis, nu cred ca cineva a scris un text mai dur decit cel din scrisoarea deschisa pe care i-am adresat-o anul trecut dupa ce a promulgat legea 217).
    In al cincilea rind, eu nu sint un papagal care sa preia acuzatii auzite la TV. Eu scriu despre lucruri putin cunoscute de romani, dar pe care eu le stiu. In ultimii ani, atit degradarea sanatatii mele dar si disparitia surselor de informare m-a facut sa fiu tot mai rupt de subsolurile politicii. Intr-adevar, despre Videanu si Blaga nu o sa scriu niciodata fiindca in afara de acuzatiile facute de Antena 3 (si pe unele chiar le cred), nu am probe. In ce o priveste pe Gorghiu, nu pot decit sa repet ce am scris acum jumatate de an: nu are ce cauta in politica. Dar cei care vor critici si la adresa acestora, este simplu: sa urmareasca Antena 3 si vor fi satisfacuti.

    • lunetistu

      Nene autorule , si eu sint batrin , dar inca n-am uitat cum , la miezul noptii , doamna aceea fost manechin ( vezi ca inca mai am tinere de minte ) Roberta pe numele mic si Anastase , numara voturile in parlament din doi in doi .Sa-ti mai amintesc de baietii destepti din energie cu contracte prelungite periodic , de ANPR , de energie ieftina pentru clientii generosi si mai ales despre `venerabilii` in frunte cu si mai venerabilul Zegrean ( poet din fire ) care au adus justitia in halul in care se afla acum .Despre taierea salarilor si a pensiilor , ca ce-au facut ,cu ele tot taiere se numeste si imprumutul de 20 miliarde pentru recapitalizarea bancilor straine care si-au dus cistigul acasa , nu-ti mai amintesc , ca nu sint chitit pe matale .

  5. Cristinel

    Ca Antena 3 e un jeg, pot sa admit, cu cel putin o exceptie: emisiunea lui Carmen Avram. Dar sa am pardon: TVR 1 si 2, TVR HD au emisiuni bune, multe dintre ele, la care, din pacate, nu prea se uita oamenii. Asa ca n-as folosi un termen atat de puternic la adresa televiziunii de stat. Au ei (cei care conduc TVR) multe pacate, dar multe emisiuni sunt chiar interesante.

  6. Dan Cristian Ionescu

    Cristinel are un comentariu foarte corect – Carmen Avram este singura de la Antena 3 care merita sa fie numita jurnalista si care merita premiile cu care se impauneaza Antena 3 – dar eu ma refeream la emisiunile politice ale virfului de lance media al mafiei pesediste. Mi s-a comunicat ca la postarea pe facebook a articolului meu, cineva a scris ca are incredere in logica lui Mircea Badea, Mugur Ciuvica, Razvan Savaliuc si Ilie Serbanescu – pe Ilie Serbanescu il apreciez si eu enorm, dar Badea si Ciuvica nu au nici o logica; si nici un patriotism, iar Savaliuc accepta derapaje care ii sint impuse de angajator (Voiculescu). Nu mai departe decit aseara, Ciuvica declara ca ultimul dosar in care Dragnea a fost trimis in judecata pentru faptul ca administratia judeteana Teleorman platea de la buget niste femei care de fapt lucrau la sediul PSD ar fi o “facatura” politica – fosta sluga a lui Constantinescu, cumparat de Voiculescu, nu stie (?) ca un fost cancelar german (Helmuth Kohl) si un fost presedinte francez (Jacques Chirac) s-au ales cu dosare prnale exact pentru fapte asemanatoare. In ce priveste TVR, aici este mult de comentat. Intr-adevar, este singurul post din tare care, dupa desfiintarea TVR Cultural, mai are si emisiuni culturale. Este postul TV care ne da filme de valoare (din anii 1930-1970, ca sa nu plateasca). Dar eu ma refer tot la programele de stiri sau politice, la ascunderea sau la mistificarea adevarului. Nu intru acum in amanunte. Il consider pe Cristinel obiectiv si de buna credinta, si sper ca ma va considera si el la fel.

    • emanuel

      Da domnule Dan,as e .Dar nici emisiunile doamnei Carmen Avram nu sunt mereu …inocente.Cand fisa postului cere sa faci propaganda pentru fertilizarea in vitro si reportaje care sa creeze acea imagine de agresor Rusiei(stiti voi,reportajele alea cu Maidanul,razboiul civil si agresiunea Statelor Unite;prietenii stiu de ce…).Sau cu reportaje cu un mesaj vadit anti-BOR.Inteleg ca exista aghirofilie in Biserica Ortodoxa,dar trasatura mea fundamentala,credinta strabuna, nu-mi permite sa balacaresc biserica in public.Mai ales daca e BISERICA NATIONALA.Cititi va rog articolele cu tag-ul “BOR” de pe site-ul Mizeria Istoriei.Cautati acum.

      Badea gandeste bine .Cel mai adesea.Sigur ca si el e tributar fisei postului si propriei lui autosuficiente.Dar ,cum spunea cineva,trebuie sa ne informam de undeva! Chiar cu riscul de a ne infuria. Sa ne uitam la B1 la un handicapat frustrat ca Banciu?La sinistrul CTP pe DIgi(cand vine vorba de stiri la orice ora,deobicei ma uit pe DIGi) ,un post fara niciun venit.

      Fara sa fim ipocriti si masochisti ,Antena 3 ar fi fost mancata de vie daca ar fi avut probleme cu platirea taxelor,evaziunea fiscala etc. Dar nu s-a intamplat.Vorva cuiva :”basescu e cel mai mare fan Antena 3″ .
      Cititi ultimul articol al lui Nistorescu de pe Cotidianul.Dar nu atat articolul,cat comentariile.Sunt pretioase si sanctioneaza ipocrizia.
      Te mai poti uita la Realitatea din cand in cand,la Rares Bogdan,desi stiu ca e un demagog.L-am simtit .Si-a dat arama pe fata (pentru mine) cu ocazia “furtului” de voturi din diaspora,atunci cand a racnit ca un posedat.Le-a reusit.Ne-a solidarizat pe noi romanii care avem rude in strainatate.Tin sa precizez ca eu NU am relatii bune cu romanii din strainatate si le IMPUT multe(de la indiferenta,ipocrizie ,lasitate etc).

      In fine.Nu m-as hazarda in a spune ca doar Carmen Avram e jurnalista.
      Cum spuneati: daca cautati mesaje credibile care au legatura cu oamenii din perioada Basescu,uitati-va la Antnea 3. Au o arhiva cu care poate da peste bot oricarui basist nostalgic.Si sunt …oho,destui.La asa oameni,asa presedinte.

  7. ANTENA 3, a adunat toate jegurile de reporteri si mediatori de rahat din toate televiziunile.imi e scarba sa accesez acest post !!!!

  8. Precup Florin

    …nu trebuie sa ne fie RUSINE de ..ADEVAR … in material sunt prezentate unele aspecte care fac referire la anumite persoane …faptul ca sunt persoane publice indiferent de unde sunt nu trebuie sa ne deranjze…cu rpivire la aspectul de nesemnalare a unor date despre unii la fel de “reprezentativi ” din PDL-PNL sau UDMR ,nici nu poate fi vorba de …lipsa de impartialitate stau marturie zecile de comsntarii si materiale publicate in acest sens…cati oare dintre noi nu am comentat anumite aspecte legate de cei din PSD de tipul unui hrebenciuc ori vanghelie si multi altii …ca sa nu mai vorbim de unii care “au fugit la PDL precum cristian diaconescu sau prostanacul Geoana care si-a creat un partid cu “inteleptul GOAGLE” vanghelionul lumii inerlope…si lista poate continua …cei care au fos inclusi incaest comentariu cred ca isi pot apara dreptul la “imagine ” mai ales ca unii sunt pe “sticla ” de dimineata ..pana dimineata “…si tot nu spun si mai ales NU FAC NIMIC…referitor la fostii premieri ,pai ca sa fiu sincer MULTI ar cam TREBUI sa raspunda penal …DACA nu cumva toti ….cam asa trebuiesc privite problemele…in rest mult succes revistei JUSTITIARUL in continuare-de departe o revista de mare curaj si profesionalism – iar domnului care a scris articolul multa sanatate si numai bine dar si felicitari pentru modul curajos in care abordeaza aspectele din politica si realitatea romanesca !

  9. Missu

    Calin Inima Zburdalnica Tariceanu….Eu am un impozit la o masina din 1961 de 2300 lei pe care nu o circul, nu o vand. Pur si simplu imi place masina asta si o tin pt mine. Inainte sa spuna gunoiul ala infect de Radu Berceanu, ministrul transporturilor din guvernarea celui de mai sus ca: ” Sa moara aia cu Q7″, plateam 70 lei ….suportabil pentru un hobby. Noi romanii suntem si ne comportam ca niste sclavi….zdrente. Astia nu ar avea cum sa faca asa ceva cu noi dak in loc sa iesim 10 la universitate am iesi 10000. Dar unora le este somn, altii sunt dezamagiti si pesimisti. Toti guvernantii nostri au noroc …noi romanii suntem popor de “lasa ca merge si asa” si nu de “eu te-am pus eu te dau jos in motzii matii”

  10. BRAD

    E greu să faci o analiza completa a societății românești actuale. Dar cu hoții politici din țară, cu mâncătorii de rahat din TV și cu cretinizarea ce cuprinde intreaga populație, viitorul națiunii este în mare pericol !

  11. Cremenarul

    Este de-a dreptul suspecto-dubioasa tolerare imprecatiunilor/aberațiilor dlui Dan Cristian IONESCU de catre o publicatie serioasa precum „JUSTITIARUL NATIONAL” !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.