Sănătate

„Băutura fericirii” împotriva cancerului la colon

  „Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină Doctorul Cătălin Luca e de […]

 

„Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină

Doctorul Cătălin Luca e de părere, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer.

„Surprinzător, dar adevărat: în mod curent ființa umană asimilează doar 10% din nutrienții din hrana lor”, adaugă dr. Luca.

Aceasta se datorează formării, de-a lungul timpului, a așa-numitei  „plăci de mucoid” ce reprezintă un amestec de materie parțial digerată și în stare de putrefacție, amestecată cu substanțe toxice și medicamente, și închegată cu mucus întărit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului această teacă poate ajunge să cântărească între 2 și 11 kg de reziduuri metabolice!

Aceste încrustații ajung să se întărească și să se comporte ca un „perete despărțitor” între intestin și hrană, împiedicând astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricât de sănătoasă ar fi mâncarea nostră, oricâte suplimente nutriționale i-am adăuga, să fie în zadar dacă asimilarea acestora este împiedicată de o placă mucoidală consistentă.

    Un colon murdar este sursă de toxine pentru întregul organism

Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe  organele din vecinătate (ficat, vezică biliară).

Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului.

La temperatura de 37 grade celsius, placa mucoidală intră în descompunere, răspândind toxine, otravă și bacterii în circuitul sanguin și de aici în tot organismul, cauzând diferite boli, chiar cancer.

Un colon intoxicat are consecințe nefaste asupra organismului.

Toxinele neeliminate din colon ajung în limfă. Supraîncărcarea limfei cu toxinele din colon antrenează slăbirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni și asupra căilor respiratorii superioare (angină,sinuzită, rinită, otită) și asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis).

Toxinele cu originea în colon se răspândesc în tot corpul  pe cale sangvină, se fixează în țesuturi și intoxică progresiv țesutul cerebral.

Semnele unui colon ce necesită purificare:

– stări de oboseală, somnolență, sistem imunitar slăbit;

– digestie proastă: balonare, diaree, constipație, grețuri;

– respirație grea, transpirație cu miros neplăcut, depozite albicioase pe limbă;

– obezitate sau abdomen proemient;

– insomnii, cearcăne;

– par casant, piele uscată, acnee;

– dureri de cap sau de spate;

–  paraziții intestinali

Fibrele vegetale – un pas spre sănătate

O recomandare majoră a cercetătorilor cu privire la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogată în fibre și săracă în carne. O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian, lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului.

Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale,care actioneaza ca niste adevarate „mături” pentru colon, curatind deseurile de pe peretii acestuia.

O cantitate de minimum 35 grame de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul apariției cancerului de colon.

Aportul de fibre poate fi adus prin painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cereale integrale (precum fulgii de grau).

De asemenea, gustarile din alune, prajiturele de orez, semintele de floarea soarelui intre mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curatarea colonului.

Cu atat mai mult, cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B.

Legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon.

Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.

Spirulina, prin continutul de clorofila, determina curatarea tractului intestinal si repara tesuturile compromise.

Merele,strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti “spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.

Sucul de fructe si legume  furnizeaza colonului si intregul corp vitaminele necesare, te scapa de excesul de materiale fecale si controleaza eliminarea lor.

                                       Băutura fericirii

Uite cum ne gasim fericirea… Intrebarea este: daca suntem fericiti mai bem aceasta bautura?

Probabil ca da, pentru a fi superfericiti

„Bautura  fericirii” e hranitoare si savuroasa

Poți să o bei dimineata – in loc de cafea sau mic dejun. La pranz in loc de desert.

Seara,în loc de cină sau in completarea cinei.

Și  între mese, în loc de gustare. Tu alegi când o bei și ce loc îi rezervi.

Și  ideal ar fi să bei 2 pahare pe zi. Te întrebi probabil ce e cu această băutură „a fericirii”, atât de.. cameleonică…?

Ei bine, nu  ai nevoie decât de ingrediente:   -banane,   – lapte,  -scorțișoară.

Pentru  o porție, cureți o banană și o pui în shaker. Adaugi 100 ml de lapte, iar când amestecul e gata – o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată

Dacă   nu ai un shaker, tai banana în felii subțiri, o pui într-o cană și o zdrobești cu furculița, amestecând puternic, până începe să se lichefieze

Adaugi  laptele si  scortisoara

Pregătită  astfel, poate că nu este o  băutură foarte fină și vei avea nevoie și de o lingură, dar

cu siguranță e la  fel de eficienta si de delicioasă. După cum se observă, aceasta este  reteta unui milk-shake de banane, aromat cu scortisoara

Pare banal. Dar ce trebuie să știi abia acum urmează:

Bananele  conțin triptofan pe care organismul nostru o transforma in serotonina responsabila pentru starea noastră de bine si de  relaxare.         

  Vitamina B6 din banane regleaza nivelul glucozei in sânge, ceea ce iarasi ne imbunatateste starea de spirit. În plus, s-a dovedit ca bananele reduc  riscul tensiunii arteliare si al accidentului vascular cerebral, in schimb, te ajuta sa te trezesti si sa ai o forma  buna toata ziua buna toata ziua iar daca ai avut o noapte lunga (ori esti mahmur) sterge once urma de oboseală.    

Bogate în fibre, bananele te ajuta sa ai o digestie buna iar in combinatie cu laptele devin un antiacid natural, ajutând in tratarea gastritelor si a ulcerului.

Există o singura interdictie pentru ca sunt bogate in fier, bananele le sunt contraindicate personalelor cu excedent de fier in organism.

Stresul zilnic poate fi si el tinut in frâu cu un milk-shake de banane

La rândul sau, scortisoara are si ea un rol in reglarea glicemiei si asupra creierului, ajutând la hranirea si protejarea neuronilor.

Mai mult decât atât, ofera corpului un plus de energie si creierului mai multa limpezime si te scapa de migrene.

Sfat:  În zilele in care consumati milk-shake de banane, beti o jumatate de litru de apa in plus (fata portia dv. zilnica) pentru fiecare cana din „băutura fericirii”.

1 Comment

  1. Adrian

    Articolul acesta e plin ochi de sfaturi proaste.

    Fibrele vegetale nu sunt mai benefice decât cartonul. Ba’ dinpotrivă! Irită colonul și îi cresc permeabilitatea, calitate care permite toxinelor de tot felul să intre în sânge.

    Fructele de astăzi sunt bombe de zahăr. De asemenea, pâinea, carbohidrații, se metabolizează ca și glucoză, deci tot zahăr. Ba mai mult, dacă preferi „pâinea integrală” ai parte și colon zgârâiat (citește mai sus).

    Plantele verzi sunt pline de antinutrienți și toxine. Vitaminele care se găsesc în ele sunt în concentrație infimă și aproape imposibil de absorbit de corpul uman. Spanacul, mai ales, e în fruntea toxicității. Are cea mai mare concentrație de oxalați, compuși care se leagă de calciu și se cristalizează prin organism. Le urez spanaciștilor spor la Artrită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*