Investigatii

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (V)

     BISSDOG  SRL,  REGELE GUNOAIELOR ŞI O SENTINŢĂ…  FULGER! Sunt jurnalist de investigaţii de peste 21 de ani. Începând […]

 

   BISSDOG  SRL,  REGELE GUNOAIELOR ŞI O SENTINŢĂ…  FULGER!

Sunt jurnalist de investigaţii de peste 21 de ani. Începând cu data publicării primului articol şi până în prezent, pot afirma că munca de cercetare şi de aflare a adevărului – care i-a supărat foarte  tare pe unii -s-a împletit cu serii  istovitoare de procese. Nu mă întrebaţi câte, căci nu v-aş putea răspunde! Cert e că toate materialele publicate până în prezent  şi-au atins ţinta iar persoanele vizate, indiferent de calitatea lor- judecători, procurori, executori judecătoreşti sau simpli borfaşi îmbogăţiţi peste noapte, au reacţionat brutal. Astfel, în 2004, din cauză că am gândit cu voce tare într-un proces de calomnie prin presă în care judecătoarea de atunci a refuzat să administreze probele, am fost arestată preventiv.

Din cauză că procurorul de caz Gheorghe Costea nu mi-a asigurat dreptul la un apărător legal, a doua zi am fost eliberată. Văzând că le-am scăpat printre degete, după o săptămână, judecătoarea Sonia Deaconescu şi procuroarea Ileana Georgescu, au rejudecat luarea măsurii arestului preventiv pe motiv că… în viitor aş putea comite din nou infracţiunea de audienţă. Am mai stat 3 zile în arestul poliţiei, după care am fost eliberată. La scurt timp după aceste abuzuri comise de oamenii legii, Ileana Georgescu a fost promovată în funcţia de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Târgu-Mureş iar coana Diaconescu în funcţia de preşedintă a Tribunalului.

Şi dacă văzură ăştia că nu mă las intimidată şi din contră, că îmi continui investigaţiile, în 2016 mi-au pregătit o lovitură sub centură: ca de obicei,  cu sfidarea legii, tot prin abuz de putere şi forţa haitei, mi-au luat apartamentul… în câteva ore m-au lăsat sub cerul liber, fiind convinşi că voi muri de inimă rea. Deşi au năvălit peste mine cu îngerul morţii, planul lor criminal nu s-a potrivit cu cel al lui Dumnezeu… care m-a ajutat şi n-am pierit, deşi familia mea a fost serios afectată.

Am reuşit să supravieţuiesc şi în 3 luni să  îmi fac casă. Şi, bineînţeles, să continui seria investigaţiilor. Astfel am ajuns ca anul trecut, în luna iulie, să pun piciorul în lagărul morţii din Ceuaşu de Câmpie. Acolo unde în 2017, profitul realizat din capturarea ilegală şi uciderea  câinilor fără stăpân a atins cifra de 85.000 euro. Ca urmare a plângerii pe care am depus-o la parchetul lu’ Georgeasca  la mijlocul lui iulie 2018, s-a deschis dosarul penal 3968/P/2018. Dosar în care, din cauza intereselor economice şi al traficului de influenţă nici până în ziua de azi nu s-au efectuat cercetări !

Vâzând că nu sunt sprijinită de FNPA(Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor) şi că FPAM-ul condus de Mircea Şerbănoiu a trădat, regele gunoaielor din Ceuaşu, Ilyes Dionisie şi gaşca ucigaşilor de câini din cadrul SC  BISSDOG  SRL au trecut la contraatac pe două fronturi. Astfel mi-au deschis două procese (în dosarele 15.161/320/2018 şi 17.103/320/2018) având ca obiect răspundere civilă delictuală, în fiecare dintre ele solicitând instanţei de judecată daune materiale de  7.000 euro.

Dacă de-a lungul anilor am văzut  redactându-se tot felul de sentinţe care sfidează inteligenţa şi bunul simţ al justiţiabililor- dintre care unele au fost redactate şi după 10 luni de la pronunţare, luna aceasta am avut parte de o surpriză totală; un record absolut în materie de motivare şi redactare a unei sentinţe: la data de 12 iunie anul curent, la al treilea şi ultimul termen în dosarul civil 17.103/320/2018, instanţa a rămas în pronunţare. Credeam că s-a amânat pronunţarea cu câteva zile pentru a da părţilor posibilitatea de a depune concluzii scrise dar…a  doua zi, pe portalul Judecătoriei,  a şi apărut hotărârea. Surpriza-surprizelor a fost în 19 iunie, dată record la care hotârea, motivată, mi-a sosit în cutia poştală. Iată pe scurt ce a decis instanţa prin hotărârea civilă nr. 2271/ 12 iunie 2019: „Respinge cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu ASOCIAŢIA  PROTECŢIA  ANIMALELOR MUREŞ ca fiind formulată faţă de o persoană fără capacitate procesuală  de folosinţă. Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul ILYES  DIONISIE în contradictoriu cu pârâtele MORARIU  LILIANA-DELIA , FEDERAŢIA  NAŢIONALĂ DE PROTECŢIE A  ANIMALELOR…Cu drept de apel în 30 de zile la Tribunalul Mureş”. Cu alte cuvinte prostul de Ilyes a dat în judecată  grupul Protecţia Animalelor Mureş, care este un grup din spaţiul public Facebook şi nu o organizaţie de protecţie a animalelor cu sediu şi cod fiscal! Acelaşi lucru, tras la indigo, l-a făcut şi în celălalt proces, 15.151/320/2018, în care l-a băgat la înaintare pe celălalt prost:  Godri Janos, administratorul SC BISSDOG SRL!!!

La o primă vedere, sentinţa pare ok, însă lucrurile nu sunt aşa cum par. Şi iată motivele: judecătoarea Schwartz Cristina nu a consemnat în încheierea de şedinţă  documentele depuse de subsemnata în probaţiune, dintre care cel mai important este contractul de închiriere teren spaţiu adăpost – încheiat între BISSDOG şi SYLEVY  SALUBRITATE, contract care nu are ca anexe actul de proprietate al terenului şi procesul-verbal aferent. Un alt document pe care judecatoarea a omis să-l consemneze este Articolul adat publicităţii de către A.N.I.  în 2011 privind constatarea stării de incompatibilitate a lui Ilyes Toth Alexandru- fratele şifonatului Dionisie care era consilier judeţean UDMR.

Dar…neregulile din dosar nu se opresc aici, ci continuă. Deşi are pretenţii economice, Ilyes nu a achitat taxa de timbru la valoare, 1600 lei, ci doar o parte infima: 140 lei. La interpelarea instanţei, Ilyes a recunoscut că nu are nici o calitate în Bissdog. Cu toate acestea, instanţa mi-a respins excepţia lipsei calităşii active a lui în proces. Ceea ce m-a înfuriat la culme a fost apariţia procesului-verbal  privind modificările efectuate în sistemul ecris din data de 27.12.2018 prin care grefiera arhivară Obreja Mariana, conform art.93 al.10 şi 13 ROI, art.95 al.6 şi al Notei interne din 04.09.2017 a „efectuat modificări: de la 1 volum la 2 volume, prin crearea unui volum distinct, cuprinzând date confidenţiale(filele 19/78). Am procedat la desprinderea filelor menţionate şi ataşarea acestora în vol.II – data confidenţiale şi renumerotarea volumelor I şi II”. Cu alte cuvinte, înainte de primul termen, grefiera a sustras file din dosar şi a creat un al doilea dosar, cu scopul de a se pierde probele şi de a se da o sentinţă la comandă. Acelaşi procedeu de sustragere a probelor şi crearea mai multor volume l-am întâlnit atât în dosarul cu  Bissdog , care va avea termen de judecată în 3 septembrie, cât şi în alte două dosare, deja judecate:

1069/320/2015-contestaţie la executarea silită imobiliară a subsemnatei, în care sentinţa a fost pronunţată de preşedinta Judecătoriei Tg.Mureş ALDEA  SIMONA  TUNDE;

14.057/320/2016pretenţii, în care  Puia Romulus – executorul care funcţionează fără Ordinul de numire al Min.Justiţiei, a câştigat procesul împotriva mea, a victimei Kovacs Eva şi a jurnalistului Julien Tănase atât în primă înstanţă-cu judecătoarea MARIA  MAGDALENA  GRAMA cât şi în apel, pe-o mână cu judecătoarele CODRUŢA  SĂLCUDEAN şi ANDREEA TOMA.

Marea şi grava problemă a justiţiei româneşti , în general , şi a celei mureşene, în special, o reprezintă PROTOCOALELE  încheiate între judecători şi procurori cu DNA-SRI în desfăşurarea unor anchete, care ulterior au fost  declarate ca fiind neconstituţionale de către CCR.  Printre cei care au comis ilegalităţi la Târgu-Mureş se numără TIBERIU  ONEA – prim-procurorul DNA Serviciul Teritorial Târgu-Mureş şi subalternul său, procurorul Radu Cristian Mihai. Dacă tandemul s-a implicat în dosarul Tribunalului Mureş nr. 16.810/102/2018, aşa cum a dezvăluit Lumea Justiţiei,  cu siguranţă că a acţionat şi în dosarul meu( 123/P/2017), în care am reclamat fapte de corupţie comise de mai mulţi funcţionari publici (judecători, procurori, executori judecătoreşti, avocaţi ş.a.)care prin conlucrare fructuoasă cu Securitatea, mi-au furat apartamentul proprietate personală. Dar despre acest dosar şi despre demersurile efectuate la CSM şi Secţia Pentru Investigarea Judecătorilor şi Procurorilor vă voi da informaţii într-un articol viitor.

                                                                                                      Liliana Delia MORARIU

PS: Prostia astora nu se opreşte aici ci continuă cu alte aranjamente: taxa de timbru la valoare. La pretenţii de 7000 euro, taxa trebuia să fie 1.600 lei. Ilyes, care a  recunoscut că nu are nici o calitate în BISSDOG şi deci nu avea nici un temei legal pentru a avea pretenţii pentru şifonarea imaginii, a achitat doar… 140 lei!

În faţa unei asemenea grabe de a redacta o sentinţe râmâi mut.

Ilyes Dionisie, UDMR-istul administrator al SYLEVY  SALUBRISERV  SRL , care în luna martie 2019 a câştigat alături de firma obscură – BRAI CATA SRL din Bucureşti – licitaţia de salubrizare pentru 21 de localităţi din Jud.Mureş, deşi a afirmat că nu are nici o calitate în BISSDOG, era convins că va câştiga procesul

Ilyes,  care manevrează banii din afacerea cu câinii fără stăpân pusă la punct prin SC BISSDOG  SRL , s-a ofuscat. Văzând că reprezentanta FNPA Carmen Arsene m-a lăsat baltă, că preşedintele FPAM Mircea Şerbănoiu a trădat, ştiind că în dosarul penal 3968/P/2018 nu se vor face cercetări,  a trecut la contraatac. În luna decembrie 2018 mi-a intentat două procese, ambele având ca obiect răspunderea civilă delictuală cu plata daunelor materiale în valoare de 7.000 euro în fiecare. În primul  –  dosar 15.161/320/2018 –  reclamantul este Godri Janos, administratorul BISSDOG, în al doilea reclamantul este Ilyes Dionisie. Deşi Ilyes nu este reprezentant al BISSDOG şi el s-a simţit  jignit de postările pe care le-am făcut anul trecut în luna iulie în spaţiul public al paginii de Facebook intitulat Protecţia Animalelor Mureş.

Aşadar anul acesta au început cele două procese. După cum vă spuneam, dosarul 17.103/320/2018 a fost soluţionat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.