Fără categorie

Există mafie și la CEDO? Mulți spun că da! Și, dacă e așa, s-a terminat cu Justiția și Europa civilizată!

  Un uriaș scandal s-a declanșat în urmă cu puțină vreme, care n-a intrat deloc în dezbaterea publică. Agentul guvernamental […]

 

Un uriaș scandal s-a declanșat în urmă cu puțină vreme, care n-a intrat deloc în dezbaterea publică. Agentul guvernamental al României la CEDO, avocatul Viorel Mocanu, a formulat o Plângere penală la SIIJ împotriva procurorilor DNA, pentru că aceștia i-au făcut dosar penal încălcându-i imunitatea diplomatică! SIIJ a început cercetările și a cerut deja documente de la DNA.

Povestea: procurorii DNA, nemulțumiți de mersul dosarului lui Liviu Dragnea privind referendumul, în care se prefigurează că Dragnea va câștiga, fiind vorba despre aplicarea unui precedent al CEDO într-o cauză identică, s-au apucat, se pare, de ce știu ei mai bine: să intimideze, să amenințe, pe modelul Onea – Negulescu Portocală! Și i-au făcut dosar penal agentului guvernamental al României, care n-a făcut altceva decât să invoce o Decizie a CEDO aplicabilă în toate situațiile similare: și anume că hotărârile judecătorești care nu sunt motivate/redactate de judecătorii care au judecat efectiv cauza, sunt NULE, iar cauzele trebuie rejudecate! Logic! Cum să motiveze o hotărâre judecători care n-au participat la proces? Acest lucru s-a întâmplat și în cazul lui Dragnea, care stă acum la închisoare nu doar pentru dosarul angajărilor fictive, dar și pentru că, la momentul condamnării se afla în perioada de suspendare a executării din dosarul referendumului: a doua condamnare, au spus judecătorii, trebuia dată cu executare.

Dar povestea nu se oprește aici. Viorel Mocanu a mai făcut un lucru groaznic pentru DNA și statul paralel: a recuzat-o pe Iulia Motoc, judecătorul României la CEDO, legat de acțiunea formulată de LAURA CODRUȚA KOVESI, că a fost dată afară de la DNA! Deși aceasta încălcase în mod grotesc Decizii ale CCR, care o vizau personal, printre multe alte abuzuri.

Ce spune Viorel Mocanu? Că judecătoarea Iulia Motoc ar fi, de fapt, omul lui Kovesi la CEDO: ar fi fost cea care a convins-o pe Kovesi să adreseze cererea – o cerere aberantă, care, de fapt nu are temei în Convenție – și tot ea ar fi făcut unele demersuri în cadrul Curții Europene, ilicite, în favoarea lui Kovesi!

Ce susține Mocanu este verosimil: dacă în 100% din cazuri, răspunsul de la CEDO se primește în 4, 8, 10, 12 ani, în cazul Kovesi a venit în… 2 luni! Cum e posibil așa ceva? Vă spun și eu, IMPOSIBIL, FĂRĂ INTERVENȚIE POLITICĂ, CEEA CE DISTRUGE CREDIBILITATEA CEDO!

Viorel Mocanu, în această situație extremă, după ce a devoalat de fapt o posibilă MAFIE la CEDO, tocmai a demisionat. Se vorbește despre o Scrisoare care ar fi primit-o din partea Curții, pe care avocatul a promis că o va face publică. Cu siguranță, recuzarea judecătoarei CEDO Iulia Motoc a zguduit Curtea, judecătoare care n-ar fi străină de interesele care au dus la distrugerea judecătorilor Bârsan! Mocanu susține că în Scrisoare se face referire la recuzarea lui, că IULIA MOTOC ar fi fost exclusă din procedura privind-o pe KOVESI, un succes uriaș al agentului guvernamental!

Toți avocații din România am simțit de decenii că la CEDO miroase a corupție. Personal am renunțat să mai formulez Cereri, în cauze flagrante, pentru că NU MAI AM ÎNCREDERE în această instituție, cel puțin în cauzele privind România! Este o bătaie de joc: cereri respinse nejustificat, termene inacceptabil de lungi, despăgubiri ridicole, lipsa totală de transparență, impunitatea pentru cauzele cu personaje implicate politic sunt, evident, indicii că REȚELELE SECURISTICE NOI DIN ROMÂNIA AU INFILTRAT ȘI CEDO, transformând-o într-o instituție CORUPTĂ!

Nu-i bai, a reușit ea Securitatea, cea veche, a lui Ceaușescu, să se infiltreze în NATO și să dea screte la ruși, CEDO pentru noua Securitate e o joacă de copii! TRĂIASCĂ NOUA SECURITATE!

                                                                                                                Aurelian PAVELESCU

 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.