Lichele

Iulian Fota făcut arșice cu aberantele lui „cămăși negre” cu tot!

  Scrisoare deschisă adresată domnului Iulian Fota, fost consilier pe probleme de apărare națională             […]

 

Scrisoare deschisă adresată domnului Iulian Fota, fost consilier pe probleme de apărare națională

                                                  Domnule Iulian Fota,

Ați publicat  un lung articol intitulat „Cămășilor negre din România!” (http://www.ziare.com/media/realitatea/camasilor-negre-din-romania-1413971), în care ne explicați de ce ați semnat o scrisoare în care cereați, alături de alți 40 de „intelectuali“ ca PNL să-și retragă propunerea ca doamna Oana Stănciulescu să devină membră a Consiliului de Administrație  al TVR.

Pe mine m-a deranjat atât superficialitatea de care au dat dovadă toți semnatarii scrisorii, cât și încercarea autorilor ei de a manipula adevărul. Nu-mi pot explică acest gest nefericit de a semna acest document, decât prin lipsă unor cunoștințe referitoare la Istoria României. Refuz să cred că ați semnat cu rea credința o scrisoare care denaturează istoria și chiar face afirmații care încalcă legile logicii și a principiilor care guvernează informarea corectă și obiectivă.

În primul rând, eu n-am auzit de „cămăși negre“ românești. Am auzit de „sumane negre“ și de „cămăsi verzi“. Se pare că, așa cum scrie în scrisoarea pe care, semnând-o, v-ați și însușit-o, ați rămas în continuare șocat de vestea respectivă, ceea ce pentru un fost consilier pe probleme de apărare ridica mari semne de întrebare. Sper că între timp v-ați revenit și răspunsul de pe ziare.com l-ați scris în deplină cunoștință de cauza.

Iată cum începe năbădăioasă scrisoare: „Am fost șocați de știrea desemnării doamnei Oana Stănciulescu, la propunerea Partidului Național Liberal, ca membră a Consiliului de Administrație a Televiziunii Române. Oana Stănciulescu s-a făcut cunoscută ca foarte activă în cultivarea memoriei unor personalități și valori de extremă dreaptă din istoria culturii românești.“

Domnule Fota și cei 40 de ucenici, ați citit bine această frază? Ar fi trebuit să vă sară în ochi, dacă nu cumva ați fost șocați încă înainte de a o citi. Eu am citit-o și nu găsesc absolut nici un motiv de a o incrimina pe doamnă Oana Stanciulescu. E vorba de „PERSONALITĂȚI și VALORI de extremă dreaptă din istoria culturii românești“. Domnule Fota, dacă erau valori ale culturii romanesti, ce importanță mai are dacă erau de dreapta sau de stânga? Aceste personalități trebuiesc cunoscute și nicidecum șterse din istorie, așa cum pretinde scrisoarea pe care ați semnat-o. Dacă e să vorbim cinstit, orientare de dreapta, chiar extremistă, a avut și Eminescu. Cred că nu trebuie să amintesc unor „intelectuali“ ca dvs. chestiuni de cultură generală, dar o fac pentru cititorii care nu sunt „intelectuali“.

„Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subtire“. Ce părere aveți, domnule fost consilier pe probleme de apărare, vajnic apărător al valorilor „europene“, dușman declarat al fascismului și legionarismului, dar care înghite orice afirmație referitoare la Holocaust, dacă o servește atotștiutorul institut „Elie Wiesel“, fără ca să se întrebe, ca românul înțelept, oare așa o fi? Deci, domnule Fota, dacă acest insititut ar cere că Eminescu să fie interzis pe motiv de „apartenenta la idei extremiste și xernofobe“, ar trebui, că să rămâneți consecvent, să semnați și o astfel de scrisoare!

Apoi, de ce să ne uităm doar la dreapta și nu și la stânga? N-au fost scriitori mari care au scris opere literare prin care au făcut apologia comunismului? N-a fost condamnat comunismul în România ca o ideologie barbară și antiumana? Atunci, de ce scriitori ca Arghezi, Sadoveanu, Camil Petrescu să nu fie și ei încadrați ca „extremiști“? De ce să avem numai o lege antilegionară și nu și una care să condamne în același timp și ideologia de stânga? Ați comparat vreodată numărul crimelor înfăptuite de Legiune cu numărul crimelor comise de regimul comunist din România? Nu ați făcut-o, probabil, dar eu știu câte crime pot fi puse în cârca Legiunii, în 13 ani de existența, la un număr de membri ce a pornit de la 7 inși în 1927 și a ajuns la un milion în 1941: 69 de crime! Dacă o să comparați aceste cifre cu crimele regimului comunist, de sute de mii de oameni în 45 de ani de dictatură… Mă miră din cale-afară grija dvs. și a celor 40 de semnatari pentru democrație, parcă ați fi cu toții niște monștri cu numai un singur ochi, pus pe partea dreaptă.

Vedeți deci în ce v-ați băgat? În punerea la zid a culturii și istoriei românești, de dragul unor principii și valori europene, goale de conținut, fiindcă sunt lipsite de certificare națională. UE este o construcție găunoasă, lipsită de viabilitate, care duce la distrugerea statelor naționale. Una din regulile EU prevede că fiecare stat are dreptul (mă mir că nu și obligația), de a avea un buget deficitar, de 3%. Dacă ar fi fost o construcție solidă, ar fi cerut că bugetele naționale să fie pozitive! Ori așa, în 10 ani, fiecare țara ajunge la o îndatorire față de finanță mondială de 30% din buget! Ce fel de strategie de apărare a țării ați putut dvs. imagina, dacă din ea lipsește independența financiară? S-a vorbit de independența energetică, dar cea financiară? Nu e importantă? N-ați văzut unde a ajuns Grecia? Va mai întreb, de ce poporul englez pune în discuție apartenență lui la UE? Va spun eu: pentru că din această apartenență câștiga doar marea finanță, marile corporații și totodată sărăcește cetățeanul simplu, în timp ce i se fură, la nivel de țara, toate bogățiile solului și subsolului.

Scrisoarea o mai acuză pe doamna Stănciulescu pentru afirmația că Radu Gyr, cunoscut poet legionar, este „un reper moral“ pentru dânsa. Radu Gyr este într-adevăr un reper moral. Dumneavoastră ați fost membru PCR? Dacă n-ați fost, au fost alții, care sunt repere morale reale, pentru că apartenență la o mișcare nu trebuie să fie folosită ca o ștampilă, care să i se aplice pe spate oricărui membru al ei. Eu sunt de părere că un om trebuie judecat după faptele lui și nu după faptul că a aparținut unei mișcări. În Mișcarea Legionară au fost luptători anticomuniști care au luptat în munți, precum Gavrilă Ogoranu, pe care nu poate nici o lege, oricât de antilegionara ar fi, să ni-l scoată din amintire. Sau vreți să îl tăiem și pe el de pe lista personajelor despre care avem voie să vorbim?

Evreii, toți evreii adevărați, fără excepție, ar trebui să-i fie recunoscători lui Radu Gyr pentru că, atunci când a fost directorul teatrelor în guvernul național-legionar, a girat înființarea teatrului evreiesc „Barașeum“, ceea ce este, după câte știu eu, o premieră mondială! Statul român, dacă ar fi „responsabil“, așa cum pretindeți, ar pune o plăcută pe clădire, ca să afle toți cei care nu știu, cine a fost ctitorul acelui teatru care a funcționat chiar și în timpul comunismului, sub numele de „Teatrul evreiesc de stat“ și care există și în prezent. Deci, spuneți-ne și nouă, de ce poate fi acuzat Gyr? Că a scris textul imnului legionar? Poate fi asta o acuzație, de vreme ce nu se face în scrisoare nici o referire la acel text? Era textul antisemit? Sau cum era imnul legionar? Nu ni se spune în scrisoare, că și cum asta ar fi fost, se înțelege, o mare crimă! Și chiar dacă ar fi fost, trebuia demonstrată! Eu va spun însă că între imnul actual „Desteapta-te romane“ și „Imnul legionar“ nu este nici o diferență ideologică! Adică, „Sfântă tinerețe legionară“ are tot ce-i trebuie pentru a deveni imn național! Sper că ați înțeles!

În răspunsul dvs., dat pe ziare.com, scrieți: „După 2002, România s-a înscris în grupul țărilor responsabile, alături de multe alte țări, inclusiv Franța, Germania sau SUA, țări care și-au recunoscut greșelile din anii ’30 și care au inițiat strategii naționale de informare și educare a opiniei publice.“ Domnule Fota, va dați seamă ce scrieți? Știți ce înseamnă o strategie națională de informare? Înseamnă, printre altele, să iei istoria Mișcării Legionare și s-o prezinți în față națiunii, așa cum a fost, așa cum reiese din documente, fără deformări și fără manipulări. Așa ceva a încercat doamna Oana Stănciulescu să facă!!! Ori tocmai legea antilegionara împiedică un asemenea demers într-un cadru legal! Deci dvs., fără să conștientizați, doriți o strategie națională, dar bazată pe ce? Nu pe istorie? Sau o vreți bazată pe minciunile și dezinformările unora, fără a da posibilitatea ca Mișcarea Legionară să aibă parte de un proces cinstit, corect, bine informat, așa cum se cere când e vorba de un lucru cu care nu se glumește, așa cum este istoria națională? Așa că eu nu va pot înțelege: ori vreți o strategie de informare corectă, care presupune prezentarea istoriei legionare așa cum a fost ea, dar atunci intrați în conflict cu scrisoarea pe care tocmai ați semnat-o. Va bateți, cu alte cuvinte, singur la popou!

Germania are, cu adevărat, o strategie de informare și educare privind istoria recentă, foarte bine pusă la punct. Din această strategie face parte și editarea cărții lui Hitler, „Mein Kamf“, care a apărut la o editură din München în ianuarie 2016. Dacă tot sunteți un adept al acestei strategii, spuneți-mi și mie când o să apară în România „Cărticica șefului de Cuib“ și „Pentru legionari“, ambele scrise de Corneliu Zelea Codreanu, fără de care nu se poate înțelege ce a fost, ce este și ce va fi Mișcarea Legionară? Sau din strategia dvs. de a ne asuma istoria face parte doar istoria Holocaustului, despre care scrieți cu mândrie, că și cum ar fi o realizare la care ați pus și dvs. umărul: „Nu este o întâmplare că prima instituție din România care a început predarea istoriei Holocaustului a fost Colegiul Național de Apărare.“

Dacă Germania are un asemenea program, în care își recunoste greșelile din anii 30, aș vrea să va spun că are și de ce! Noi, cei de azi, referitor la Mișcarea Legionară, nu avem ce să ne reproșăm și nici de ce să ne educăm. Pe când Tribunalul din Nuerenberg condamnă nazismul german și toate celelate mișcări naționaliste din Europa, începând cu Degerelle în Belgia, Crucile cu săgeți maghiare, ustasii croați, Mișcarea Legionară nu a fost interzisă de acest Tribunal pentru că nu a fost nici antisemită și nici nazistă! Dacă nemții trebuie să-și pună cenușă în cap, noi de ce s-o facem? Nu avem de ce, domnule Fota! Mulți legionari au fost închiși în lagărele naziste, alături de evrei. Iar în timpul celor patru luni de regim național-legionar nu a fost omorât nici un evreu! Iar Legiunea se poate lăuda că a atras în rândurile ei intelectuali de marca, precum Eliade, Cioran, Noica, Petre Tutea. Sunt lucruri importante, pe care trebuie să le știe națiunea română! Ori sunteți de altă părere?

Domnule Fota, a studia „istoria Holocaustului“ este o tâmpenie nemaiauzita, dacă nu chiar o manipulare grosolană, la care „intelectuali“ ca dvs. ați aderat de parcă nici n-ați fi avut creier. Cum poate cineva preda o istorie a holocaustului, ruptă de istoria națională? Să cauți cu lumânarea niște crime înfăptuite de români asupra evreilor, fără ca, în același timp, să vorbești despre crimele evreilor asupra românilor? Se predă cumva în „Istoria Holocaustului“ la Colegiul național de apărare și faptul absolut real, bine documentat istoric, petrecut în 1920, când trei evrei; Max Goldstein, Leon Lichtblau și Saul Osias au comis un atentat cu bombă în Senatul României, soldat cu trei victime: episcopul unit din Oradea, Demetriu Radu, senatorul Spirea Gheorghiu și ministrul justiției, Dumitru Greceanu? Ce ziceți, dacă aș dori un monument pentru aceste victime nevinovate ale terorismului evreiesc, aș fi socotit antisemit sau nu?

Ne povestiți că domnul președinte Iohannis a fost în Israel. Sper că a venit de acolo, adânc impresionat de naționalismul evreiesc. Vă puteți imagina ce ar face Israelul azi, dacă 3 palestinieni ar detona o bombă în Knesset? V-aș putea spune eu, fără să fiu expert în probleme de apărare, dacă cumva tema intervenției mele ar fi Israelul. Deci, cum puteți prezența o istorie reală a României în cadrul „Istoriei Holocaustului“ fără a prezența și acest atentat la siguranță națională al unor evrei, în legătură cu agentură comunistă de spionaj de la Odessa, condusă tot de un evreu, Grünberg pe numele său? Pot eu să spun că erau ruși, dacă ei erau evrei?

Nu v-ați gândit niciodată că Mișcarea Legionară a fost prima care a luptat contra bolșevismului? A fost prima organizație în apărarea națiunii? Cum putea Legiunea să lupte contra comunismului fără să se atingă de evrei, când purtătorii acestui virus erau aproape exclusiv din neamul lor? Știți câți membri evrei avea PCR la înființare? Nu știți, că în „Istoria Holocaustului“ pe care o lăudați atâta, nu scrie! Pe scurt, Istoria Holocaustului e o istorie trunchiată, în răspăr cu adevărul, cu contextul istoric, este o inepție! Pur și simplu e o rușine publică, un atac la adresă neamului românesc. Pe scurt, este o aberație, pe care, atunci când forțele naționale vor ajunge la putere, o vor interzice, ca pe o încercare murdară de spălare a creierului. Numai comuniștii mai făceau așa ceva, rupând-o din context și scriind o „Istorie a partidului comunist“ în care minciună și dezinformarea erau la ele acasă. Nu va sare în ochi analogia? De asta „Istoria Holocaustului“ va ajunge să se țină de mână cu „Istoria PCR”. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Scrisoarea se încheie tot cu o aberație: „Să amintim că în istoria să, PNL a «beneficiat» de atenția violenței legionare, care l-a asasinat pe unul din liderii partidului, primul-ministru în funcție, I. G. Duca.”

Luându-mă după această frază ce frizează absurdul, aș putea scrie și eu: „Să amintim că în istoria ei, România a «beneficiat» de atenția violenței evreiești, care s-a manifestat cu un atentat cu bombă în anul 1920 în Senatul României, ucigând prin acest act samavolnic trei senatori.“

Dar, eu nu scriu așa ceva, pentru că m-aș coborâ la mintea celor care au întocmit scrisoarea respectivă și căreia i-ați dat, prin semnăturile dvs. o poleială pe care o puneți sub semnul democrației. Ori eu vă spun un lucru simplu: dacă puneți pe seamă democrației toate minciunile de ieri și de azi, nu mă mir de ce democrația dumneavoastră a ajuns un sac plin cu minciuni, în care nu mai poate crede nimeni. Eu am studiat Logica, așa ca știință, fiindcă ea este o condiție a adevărului. Nu poți spune, dacă vezi că au trecut pe strada ta trei mașini roșii, că „toate mașinile din orașul meu sunt roșii“. Precum e cu mașinile roșii, tot așa este cu evreii și cu legionarii. Dacă trei inși, din întâmplare evrei, sau din întâmplare legionari, au înfăptuit o crimă, nu poți arunca acea crimă asupra tuturor evreilor, sau asupra Legiunii în totalitatea ei.

Nu vreau s-o mai lungesc, pentru că ce am vrut să demonstrez, am demonstrat.

Deci, domnilor semnatari ai acelei scrisori ilogice și cu un puternic caracter mistificator: retrageți-vă semnăturile de pe un document pe care l-ați semnat în necunoștință de cauza, dacă aveți conștiință curată și doriți să rămâneți credibili. Iar dumneavostră, domnule Fota, că recidivist, fiindcă încercați să ne convingeți în articolul dvs. că semnarea acelei scrisori a fost o dovadă de mare inteligență, va recomand să citiți cartea mea „De la inimă spre cer“ în care am prezentat și totodată demontat toate minciunile și dezinformările legate de Mișcarea Legionară. Aveți mare nevoie de ea. Acolo veți găsi și niște lecții despre legile și regulile logicii, ce va pot ajută că să deosebiți mai ușor grâul de neghină. Și încă un sfat: nu mai folosiți prilejul dat de o polemica, pentru a va lăuda cu trecutul dvs., atunci când nu are nici o legătură cu polemica. Mi-ați dat cu acest prilej mai multe ocazii să va atac cu propriile dvs. arme. E cumva acest fel de abordare un nou model de strategie de apărare, pe care eu, în mărginirea mea, nu l-am înțeles?

                                                                                                                        Călin KASPER

 

P.S.: Decât să fi semnat o scrisoare în necunoștință de cauza, compromițându-vă, mai bine ar fi fost să faceți o propunere constructivă, ca națiunea română, căreia i-a fost ascunsă istoria adevărată atâta amar de ani, să aibă posibilitatea să ia cunoștință de ea. De exemplu, să se organizeze mese rotunde cu marii specialiști ai Holocaustului și să-i puneți pe toți la un loc, cotra unuia sigur: Ion Coja, cel care cunoaște cel mai bine istoria Mișcării Legionare și care, sistematic, este împiedicat de democrația dumneavoastră să-și spună părerea într-un talk-show televizat! Orice terchea-berchea care vrea să-și dea cu presupusul în problemă holocaustului românesc are porțile deschise tuturor televiziunilor, dar unui om care cunoaște amănunțit și care studiază de ani buni istoria Mișcării Legionare, nu i se da voie să-și spună părerea. Abia când acest lucru se va realiză, veți putea deschide gură ca să lăudați democrația actuală. Până atunci, cum se spune în limbajul academic: mucles!

 

 

 

2 Comments

  1. un român

    Felicitări domnului Călin Kasper. Un român adevărat care a scris un material excelent de realist. Sunt corecte toate datele prezentate despre mișcarea Legiunii Sfântul Arhanghel Mihail. Domnul Iulian Fota face parte din așa zișii români care promovează antiromânismul. Ar fi bine să mai stea pe acasă. Nu-i ajunge ciolanul ros atâția ani pe la Cotroceni? Îl asigurăm că România are oameni mult mai deștepți decât domnia sa.
    Când antiromânismul va fi legiferat în România atunci și România o va duce ma bine. Deocamdată ducem numai grija altor neamuri.

  2. Dan Cristian Ionescu

    Domnule Kasper, ma bucur ca am intrat pe acest site si am avut astfel ocazia sa va citesc articolul. L-am apreciat la fel de mult ca pe toate articolele dvs. de pe site-ul d-lui Coja, site la care din pacate, dupa comentariile tot mai violente si jignitoare la articolele mele venite in special din partea lui LD Anticap si Nicu Cohen, „virusii” anonimi ai site-ului, am preferat sa renunt. Daca doriti sa mai cititi scrierile mele, acum le gasiti pe Art-emis. Toate cele bune si spor la treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*