Cap limpede

Neputința sau trădarea PSD

  Până în 2016, toți politicienii de pe scena politică care s-au rotit în Parlament și Guvern, au mers pe […]

 

Până în 2016, toți politicienii de pe scena politică care s-au rotit în Parlament și Guvern, au mers pe același șablon electoral: nu făceau nimic timp 4 ani și înainte de alegeri promiteau ceva. De obicei jonglau cu niste măriri nesemnificative de pensii și ceva bani la salarii pentru grupuri țintă. După ce câștigau alegerile începeau să fure, sa minta, să-și vadă interesele dar NICIODATĂ nu a existat cu adevărat un proiect de țară.

Majoritatea celor care s-au rotit la butoane in politică au fost oameni fără școală prea multă și fără merite profesionale deosebite. Au descoperit că se trăiește bine din politică și au făcut tot ce au putut sa-si păstreze scaunele călduțe. Sub conducerea lor s-a distrus tot în România!

Tot ce construise cizmarul a început să dispară. Au vândut fabricile pe doi lei la fier vechi, au vândut pământurile, au distrus agricultura, învățământul, cultura, tot!!! Mai era un pas și ne vindeau și pe noi, la bucată sau la grămadă.

PSD a avut mereu electoratul său. În primul rând erau pensionarii, o masa mare și ușor de dirijat. Oameni aduși în sărăcie după zeci de ani de muncă, oameni care nu mai aveau puterea să verifice ce este adevărat din ce promit in campanii, oameni triști care se mulțumeau cu 5 lei în plus la pensie… Câteva milioane de pensionari care puteau fi manipulați ușor cu promisiuni mincinoase.
Pe langa pensionari și-au atras câteva categorii de salariați, oameni din clasa de mijloc care nu puneau prea multe întrebări pentru că leafa lor era negociată de sindicaliști, unii mai vânduți că alții.
Și acesta era electoratul PSD.

Intelectualii și privații au votat în general cu liberalii, până au înțeles că mint la fel de frumos ca cei din PSD. În timp, această categorie a renunțat să mai meargă la vot, scârbită de clasa politică.

După aproape 30 de ani, PSD a realizat că nu mai merge vrăjeală cu minciuna electorală, că nu mai pot câștiga alegerile doar cu gogoși de 2 lei pentru pensionari. Lumea s-a schimbat, informația a devenit mai ușor de accesat, apar oameni noi în politică și trebuie să facă cu adevărat ceva pentru tara. Strategia cu proiectul de guvernare a fost una buna. Pentru prima dată în 29 de ani un partid avea un proiect. Unul care viza mai multe categorii de oamenii și multe schimbări.

Pentru PSD a fost ceva nou, la fel și pentru electorat. Pentru prima dată se vorbea despre abuzurile din justiție. Până în 2016 niciun politician nu avea curajul să vorbească despre implicarea serviciilor în justiție, despre protocoale, despre dosare făcute la comanda, despre procurori corupți sau despre judecători acoperiți. Să ne aducem aminte ce a făcut Ponta cât a fost premier, cum s-a făcut frate cu Maior și Coldea, cum a militat pentru numirea lui Kovesi la DNA, cum lăuda el SRI.

În 2016 a fost pentru prima dată când un partid și-a asumat public stoparea abuzurilor din justiție.
Votul le-a arătat că poporul este însetat de dreptate, că așteaptă o curățenie în justiție. Destul cu abuzul!

Au trecut doi ani de atunci. Cei care au votat PSD au avut răbdarea să aștepte schimbarile, să spere in fiecare luna că vor vedea pedepsiți vinovatii. Au auzit multe promisiuni în tot acest timp… Jumătate de mandat s-a dus fara prea multe realizari, nimeni nu a platit până acum, bugetele pentru servicii sunt și mai mari, salariile magistraților acoperiți la fel.  Și susținătorii PSD? Din ce in ce mai dezamăgiți.

                                                                                                                 Cosmina CERVA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.