Cadran international

Polonia ne arată calea: Judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!

  De unde atâta teamă de magistrați? Judecătorii și procurorii dispun în România de putere nelimitată, de parcă ar fi niște […]

 

De unde atâta teamă de magistrați? Judecătorii și procurorii dispun în România de putere nelimitată, de parcă ar fi niște dumnezei coborâți pe Pământ pentru a împărți discreționar dreptatea printre păcătoșii prea speriați ca să ridice privirile aplecate. Trăim în teroare fiindcă noi alegem să ne închinăm la sfinții magistrați, dar sunt convins că nu mai e mult până când normalitatea o să bată și la ușa noastră. Alții i-au deschis larg, înțelegând că toți oamenii sunt egali în fața legii și au aceleași drepturi. Dar au și obligații, mai ales obligații, iar greșeala la locul de muncă se plătește. Și se pedepsește. Polonia ne arată calea: judecătorii și procurorii rămân fără imunitate și vor putea fi trași la răspundere (condamnați, dacă e cazul) pentru toate abaterile profesionale!

În proiectul anunțat weekend-ul acesta, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, propune ca, pe viitor, toți magistrații să poată fi inculpaţi în proceduri penale. Decizia va necesita modificarea Constituţiei, dar asta nu reprezintă un impediment pentru PiS, care dispune de o majoritate confortabilă în Parlament și de o largă susținere în rândul populației poloneze.

                            Portavocile soroșiste, pe „on”

Imediat, s-au activat portavocile soroșiste, acești neomarxiști antrenați în cantonament la Bruxelles care mestecă dimineața, la prânz și seara o ciorbă cu aceleași ingrediente – statul de drept, independența justiției și lupta anticorupție.

Abolirea imunităţii într-o situaţie în care procuratura este subordonată politic ar slăbi garanţiile independenţei sistemului judiciar. Politicienii ar decide de facto ce judecător poate fi eliminat dintr-un caz anume.”, grohăie purtătorul de cuvânt al Asociației Iustitia, un ONG hrănit cu pipeta din fonduri soroșiste. De fapt, această asociație din care fac parte dumnezeii justiției poloneze s-a poziționat de partea cealaltă a străzii încă de la venirea la putere a Partidului Lege şi Justiţie, criticând constant și vehement orice inițiativă legislativă.

Fiindcă nu mai acceptă cazuri în care justiția imparțială și așa-zis dreaptă eliberează pe bandă rulantă violatori, pedofili, hoți, interlopi și criminali, guvernul de la Varșovia a decis să ia taurul de coarne. Taie în carne vie și anunță: orice magistrat poate fi condamnat și va plăti pentru greșeala sa! Inamovibilitatea judecătorilor se duce dracului, cu noua lege promovată de PiS.

Să recunoaștem că situația din Polonia se aseamănă foarte mult cu cea din România, țară transformată în ultimii ani, cu voia liderilor statului, în prima Republică a Procurorilor din UE! Diferența constă în acțiune – dacă Varșovia nu a acceptat ingerința Bruxellesului în treburile interne, chiar cu riscul activării articolului 7 (care nouă ne-a fost fluturat pe sub nas, ca o sperietoare), Bucureștiul a epuizat caietul de la atâtea notițe luate, ba a ajuns să mai ceară maculatură, că s-au cam înghesuit la ușă „profesorii” Occidentului care vor să dea lecții României.

A, și mai e o diferență. La calitatea oamenilor. Polonezii rămân încrezători în aleșii lor – PiS este marele favorit al alegerilor programate luna viitoare! Leșii nu-și vând votul pe vorbe goale, hule și promisiuni cu cătușe fluturate-n vânt.

                                                                                                                        Nicholas CEZA

Sursa: Național

 

8 Comments

 1. alex

  Foarte bun articolul d-tra! Pai daca la polonezi se poate, la noi de ce nu se poate? Pai nu se poate, deoarece polonezii au sange in instalatie, au demnitate, intr-un cuvant au calitate de OM.
  Ei sunt un popor, noi nu mai suntem, suntem o populatie! Pacat, mare pacat! Citeam undeva ca Polonia este a 18-a economie a lumii! Bravo lor!

 2. gigimutu

  luati de aci,

  toti judecatorii si procurorii corupti din Romania, multa muita la gurita!!!!
  sa va dea domnul groapa aurita!!!

 3. Petrișor Gabriela

  Noi suntem colonie și nu avem curajul să ne luăm țară înapoi din mâinile lor.

 4. Românii

  Speranța că acea fatalitate care este acceptată şi dată că exemplu în Miorița va fi spălată cu un detergent puternic astfel încât să nu mai rămână nici amintirea acestei tâmpenii care castrează de generații acest popor român. Nu poți fi un cioban/popor curajos atunci când stai pe spate și aștepți ca alții să îți ia gâtul sau să îți rezolve problemele.

 5. Radu D.

  Corect ! Dar si parlamentarii / ministrii / directorii de companii de stat imunitate ZERO!

 6. Mintici Catalin Leonard

  Majoritatea celor care au postat coment-uri,spun ca poporul polonez are ,,sange-n pompa” sau diferite variatii pe aceeasi tema.Eu spun ca noi,poporul,putem avea oricat de mult sange,in orice instalatie,ca tot degeaba.Daca cei care ne conduc sunt niste papusi pe sfoara,nu se va schimba nimic in sensul bun pentru noi.Doar ,poate,o noua revolutie ?

 7. Mircea Nica

  Despre ce imunitate vorbiți? Care este acea imunitate de care se bucură magistrații?

  • Căutați pe Google și o să găsiți, nu dăm noi explicații la fiecare cititor în parte pentru probleme care se presupune că sunt cunoscute cam de toată lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*