Cadran international

S-a întors roata, acum albii sunt discriminați rasial, asupriți și uciși în Africa de Sud

  FARA FERMIERI ALBI, FARA MANCARE! DUPA ZIMBABWE URMEAZA AFRICA DE SUD! „Cel putin pentru moment nu vom indemna la masacrarea […]

 

FARA FERMIERI ALBI, FARA MANCARE! DUPA ZIMBABWE URMEAZA AFRICA DE SUD!

„Cel putin pentru moment nu vom indemna la masacrarea albilor” – Julius Malema, presedintele partidului marxist sud-african, Economic Freedom Party.

«Erau sase. Treziti din somn brusc, cu cateva secunde mai devreme, Diederich si Dolla Beyers le puteau distinge siluetele inarmate reliefandu-se in obscuritatea camerei in care dormeau. In timp ce atacatorii le legau mainile si picioarele cu cabluri electrice, nu opuneau nicio rezistenta, gandindu-se doar la un singur lucru: la copiii lor, dormind in camera alaturata. Intins pe jos, cu fata strivita de podea de unul dintre barbatii care il amenintau ca o sa-l ucida si o sa-i violeze sotia, Diederich putea sa-i auda pe ceilalti cinci rascolindu-i casa in cautarea armelor si a banilor. Stia finalul: in toate atacurile de la fermele din intreaga tara, atacatorii negri il ucideau intotdeauna pe sot. „Pastreaza-ti calmul”, i-a repetat neincetat agresorului sau!

farmers south-africa

Din camera copiilor, Diederich si Dolla n-au auzit niciun sunet. Nici plansete, nici tipete. Cei doi se temeau de ce e mai rau. „Am sa ma intorc si am sa va ucid” – le-a spus barbatul care ii pazise, inainte de a parasi incaperea si a se alatura celorlalti, pentru a-i ajuta sa incarce in masina prada furata. Au trecut cateva momente, timp in care Diederich s-a eliberat din legaturi si a pus mana pe pusca ascunsa sub pat. Atunci cand si-a indreptat teava armei spre ancadramentul usii deschise spre culoarul ce facea legatura cu salonul, Dolla ii desfacea déjà legaturile de la picioare. In momentul in care una dintre siluete a reaparut in usa, Diederich a deschis focul. Atacatorii au raspuns. A urmat un schimb de focuri care a durat mai multe minute, timp in care Diederich a ucis un atacator si a ranit alti doi, inainte ca ceilalti sa fuga cu masina. Miracol: Diederich, Dolla si cei trei copii ai lor erau nevatamati!

Asezati in camera de zi, la 3 saptamani dupa atac, cuplul isi intrerupe povestea. Intr-un colt al camerei sclipeste un mic brad de Craciun. „Este Dumnezeu cel care ne-a protejat, spune Diederich, fara El nu am fi azi aici.”

Acest fermier sud african s-a nascut si a crescut intr-o regiune aproape de Marble Hall, la doua ore si jumatate distanta de Johannesburg, unde el si nevasta sa au o ferma de 200 de hectare. „Regret ca l-am ucis pe omul ala. Nu am facut altceva decat sa-mi apar familia. Dar e groaznic sa treci prin asa ceva. Inainte nu era asa.”»

Povestea aceasta, adevarata, a fost publicata de cotidianul Le Figaro pe 3 aprilie 2017. Alte povesti, tot adevarate, nu vor fi publicate insa niciodata. Nu au avut un final fericit, dimpotriva, au fost adevarate masacre. Si despre epurarea albilor din Africa de Sud nu se vorbeste.

Din 1994, data sosirii la putere a Congresului National African (ANC), au fost ucisi in Africa de Sud peste 70 000 de albi, dintre care peste 4000 au fost fermieri. Numai in 2016, organizatia de aparare a drepturilor civice AfriForum a evaluat numarul atacurilor comise asupra fermelor detinute de albi, la 345 – aproape unul pe zi. La ora actuala, rata crimelor la 100 000 locuitori este in Africa de Sud de 54. In schimb, rata crimelor la 100000 locuitori, este in cazul fermierilor albi de 138 ! Ca reper, in Franta rata este de 2,5 crime  la suta de mii de locuitori.

Daca in primele 10 luni ale anului 2015, au fost atacate 160 de ferme si ucisi 64 de fermieri albi, in 2017, in Africa de Sud, si-au pierdut viata in urma atacurilor 65 de fermieri doar in primele trei luni. In 1994, in Africa de Sud erau 60 000 de fermieri albi, azi, ca urmare a atacurilor au ramas mai putin de 30000! Majoritatea din cei plecati au imigrat in Australia.

Pe 29 octombrie 2017, comunitatea fermierilor din regiunea Walkerville – una dintre cele mai bogate zone agricole ale tarii – si-a ridicat glasul impotriva atacurilor ucigase.

fermieri ucisi

„Fara fermieri, fara mancare” – a fost mesajul transmis Africii de Sud de comunitatea din Walkerville.

Si Africa de Sud a hotarat: fara femieri, fara mancare!  Pe 28 februarie, parlamentul sud african a aprobat cu o zdrobitoare majoritate motiunea inaintata de rasistul marxist Julius Malema, hotarand deposedarea fermierilor albi de proprietatile lor, fara nicio despagubire! Pamanturile vor fi date apropiatilor regimului, asa cum s-a intamplat si in Zimbabwe. Si tot asa cum s-a intamplat in Zimbabwe, sau in Venezuela, va urma foametea. Pentru ca, dupa ferme, va urma nationalizarea minelor si de ce nu, asa cum isi doreste Julius Malema, a bancilor.

Diederich si Dolla Beyers, si ceilalti fermieri sud africani, sa fie insa multumiti: li s-a lasat viata!

http://www.lefigaro.fr/international/2017/03/03/01003-20170303ARTFIG00053-afrique-du-sud-le-massacre-oublie-des-fermiers-blancs.php

http://www.france24.com/fr/20151002-video-reporters-afrique-sud-fermiers-danger-violence-crime?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&dlvrit=66054

https://southerncourier.co.za/131799/community-comes-together-against-farm-murders/

 

PARLAMENTUL SUD AFRICAN A HOTARAT AZI CA FERMIERII ALBI SA FIE DEPOSEDATI DE PAMANTURILE LOR!

Miercuri, 28 februarie 2018, Parlamentul sud african a luat o hotarare istorica: cu 241 de voturi pentru si doar 83 contra, parlamentarii au hotarat confiscarea pamanturilor fermierilor albi, fara acordarea vreunei compensatii! Hotararea a fost luata ca urmare a motiunii inaintata de liderul opozitiei marxiste, Julius Malema.

Julius Malema, presedintele partidului marxist sud african, Economic Freedom Party.

Julius Malema, presedintele partidului marxist sud-african, Economic Freedom Party.

Julius Malema a declarat: „Timpul reconcilierii a trecut, a venit vremea justitiei. Noi trebuie sa restauram demnitatea poporului nostru, fara a-i despagubi pe criminalii care ne-au furat pamanturile”.

Un audit al guvernului sud african, facut in 2017, a aratat ca fermierii albii, adica „criminalii”,  detin in proprietatea lor 72% din terenurile agricole ale Africii de Sud.

Ministrul agriculturii al Congresului National African (ANC), partid aflat la putere inca de la caderea apartheidului, a declarat ca : “ANC sustine fara echivoc exproprierea fermierilor albi fara nicio compensatie”!

Hotararea luata de Parlamentul sud african, hotarare sustinuta atat de Economic Freedom Party, partidul revolutionar marxist condus  de Julius Malema, aflat in opozitie, cat si de ANC, aflat la putere, reprezinta o incalcare clara a acordurilor incheiate la sfarsitul apartheidului.

Parlamentul a ordonat comisiei sale constitututionale sa revizuiasca de urgenta textul articolului 25 din Constitutia Africii de Sud, pentru a se putea trece din luna august la exproprierea fermierilor albi.

Dealtfel, hotararea de azi a fost anuntata demult, inca inainte de caderea apartheidului, din ziua in care marele activist anti-apartheid, arhiepiscopul Desmond Tutu a spus in discursul tinut cu ocazia decernarii Premiului Nobel pentru Pace: „Ei, albii, au pus mana pe 87% din pamant, desi nu sunt decat 20% din populatie. Toti ceilalti au doar 13 %. 73% din populatie este exclusa de la orice participare semnificativa in luarea deciziilor politice.”

Mare parte din populația albă nu beneficiază de locuri de muncă trăiește în sărăcie, se adăpostește în ghetouri și este hrănită de organizații umanitare

Mare parte din populația albă nu beneficiază de locuri de muncă, trăiește în sărăcie, se adăpostește în ghetouri și este hrănită de organizații umanitare.

Dupa 24 de ani de la caderea apartheidului, timp in care ANC a castigat de 6 ori alegerile, negrii avand puterea de decizie totala in luarea deciziilor politice, Africa de Sud are un somaj ce afecteaza 40% din populatia activa a tarii si o creștere economica de doar 1,6%. Asta în ciuda faptului că guvernarea de stanga a implementat de-a lungul timpului un set de masuri care da prioritate negrilor la ocuparea locurilor de munca in cadrul a numeroase categorii profesionale. La angajare nu mai conteaza nimic altceva decat culoarea pielii candidaților. Altadata cea mai importantă forta economica a Africii si una dintre cele dintai ale lumii, Africa de Sud a ajuns azi sa faca parte din primele 5 tari… “cele mai puțin performante ale continentului”, devansand totusi Comore, Madagascar, Sudan si Swaziland!

ghetou-2

Deposedarea fermierilor albi din Africa de Sud de pamanturile lor nu constituie insa o premiera. Precedentul a fost creat la inceputul anilor 2000, in Zimbabwe, de dictatorul marxist Robert Mugabe. In Zimbabwe, 66% din pamantul arabil se afla in proprietatea fermierilor albi, tara fiind si un important exportator de produse agricole. Robert Mugabe a spus atunci: „Acum vom fi invadatorii celor care ne-au invadat!”

„Reforma agrara” implementata de el a dus la prabusirea totala a productiei agricole, pamanturile fiind trecute in proprietatea unor oamenii fara nicio pregatire, in timp ce fermierii care nu reusisera sa fuga au fost ucisi de comandourile ZANU!

„Revolutia agrara” s-a desfasurat sub sloganul lansat de Mugabe: „Nu fiti blanzi cu albii. Pamantul este al vostru nu al lor.” In doar cativa ani somajul a atins 90% din populatia activa, iar in 2009 Banca nationala a emis hartia de 100 de miliarde de dolari zimbabweni, cu care puteai cumpara 10 oua!

In ianuarie 2013, Zimbabwe a intrat in Guiness Book ca tara cu cea mai mare inflatie cunoscuta vreodata: era atunci de  6,5 de sextilioane de procente – adica 6,5 urmat de 21 de zerouri! Atunci a fost momentul in care ministrul de finante al tarii a anuntat ca in visterie  mai sunt doar 217 dolari!

O familie de albi în baraca lor din ghetoul Munsieville.

O familie de albi în baraca lor din ghetoul Munsieville.

In 1994, in Africa de Sud erau 60.000 de fermieri albi, in 2013 mai ramasesera 30.000. Din jumatatea lipsa n-au fost ucisi toti, ca urmare a raidurilor nocturne organizate nu se stie de cine, majoritatea au plecat sa „exploateze” pamanturile Australiei. Ceilalti vor fi deposedati anul acesta de pamantul pe care-l muncesc de generatii. Iar cei care nu vor pleca, vor fi ucisi. Ca in Zimbabwe.

A carui soarta, Africa de Sud o va impartasi, desi pare incredibil acum, cum parea si cu Venezuela. Vor avea grija de asta revolutionarii marxisti condusi de Julius Malema (fostul presedinte al Organizatie de tineret a ANC) si cei din Congresul National African.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5443599/White-South-African-farmers-removed-land.html

                                                                                                                                    Bogdan CALEHARI

Sursa: https://bogdancalehari.wordpress.com/

2 Comments

  1. Sara

    Nu prea inteleg titlu cu roata ,la fel exprimari de genu”istoria se repeta”.Daca cineva a mai intalnit asa ceva ca -n ziua de azi…nu cred .Negrii putorile planetare care nu reusesc nici de acum intr-o mie de ani sa devina cel putin domestici…

  2. Cristian

    Avem si noi ciorile borate pe aiki,tigani, trebuie excluși din societatea noastră cum a făcut mareșalul Antonescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*