Atitudini

Scrisoare deschisă d-lui Ludovic Orban, președinte PNL

Domnule Ludovic Orban, este prima dată când un Președinte PNȚCD se adresează unui Președinte PNL cu o Scrisoare deschisă, […]

Domnule Ludovic Orban, este prima dată când un Președinte PNȚCD se adresează unui Președinte PNL cu o Scrisoare deschisă, în lunga și tulburata istorie a partidelor noastre.

Vă scriu din partea celui mai important partid al românilor, luptător pentru drepturi și libertăți, întregitor de țară, apărător al valorilor creștine și justiției sociale, partid martir și care a îndreptat România spre vest în guvernarea CDR. Partid eliminat din prima scenă politică după 2000 prin mijloace mârșave, dar care a continuat să existe fără să abjure de la principiile sale. Partid care continuă, chiar și în condiții vitrege, să lupte împotriva nedreptăților, pentru demnitate națională – PNȚCD.

Mă adresez celuilalt partid istoric, PNL, adus azi la putere de un Președinte al României abuziv, prin încălcări sistematice ale Constituției în disprețul suveranității poporului, legea fundamentală fiind voința poporului însuși. Un PNL care are azi, aparent, totul, dar care, de fapt, a pierdut totul, scufundat în nedemnitate, aripa politică a poliției politice care a pus stăpânire pe țară.

Partidele noastre au fost adversare în toată istoria lor. PNȚCD partid al țării, păstrător al tradițiilor și credinței în Dumnezeu, născut din suferințele și nevoile națiunii. PNL, partid al „păturii superpuse”, apărut într-un context istoric pe care îl știți, al ideologiei formelor fără fond, al modelelor de import. Viziunile au fost și rămân ireconciliabile. Disputele dintre marii lideri interbelici ai partidelor noastre sunt în cărțile de istorie.

După 1990, PNȚCD a fost partidul așteptat și iubit de români, cu liderii săi carismatici. Când PNL a fost pe cale să dispară, mâna întinsă de Corneliu Coposu v-a readus la viață. Folosindu-vă în mod laș de contextul politic, ați înțeles, însă, să participați direct la distrugerea celor care v-au salvat, întorcând paharului de miere oferit de PNȚCD un pahar de otravă. După tragicul an 2000, PNL, împreună cu PD – fostul FSN -, ați destructurat PNȚCD agresiv, folosind vulnerabilitatea noastră de partid neparlamentar, prin preluarea marii majorități a organizațiilor teritoriale, consilieri, primari, deputați și senatori. Cu scopul ascuns și, apoi, din ce în ce mai explicit, de distrugere totală a PNȚCD, fără a prelua, ba, din contră, în disprețul principiilor partidului nostru. Cu cât liderii PNȚCD au sperat că îi veți sprijini, cu atât mai mult ați dorit moartea partidului lui Maniu și Mihalache, cu ură viscerală, de teamă ca nu cumva să renaștem și să devenim un pericol la adresa voastră. Nu v-a păsat nici de democrație, nici de principii și valori, nici de țară, mânați în lupta scelerată împotriva țărăniștilor numai de interese personale, mulți dintre voi veniți din rândurile sau urmași ai securiștilor.

Cu părere de rău o spun: după 1990 PNL n-a avut niciun proiect pentru țară. Ați intrat la putere fie aduși de PNȚCD, fie de PD, fie de PSD, iar astăzi de statul subteran: niciodată de poporul român, pe propriile voastre picioare, pentru un proiect de țară și pentru oameni.

Vă scriu această Scrisoare deschisă văzând că nu ați abandonat planul de distrugere a PNȚCD. În urmă cu câteva săptămâni ați năvălit la Bădăcin, la Casa Memorială a lui Iuliu Maniu, cu un desant de zeci de demnitari liberali pentru a confisca evenimentul. Ați avut un comportamant inacceptabil, plini de aroganță față de țărăniștii prezenți. Azi, văzând opțiunile noastre politice, ați depus o coroană de flori la statuia lui Corneliu Coposu ca și cum voi, liberalii, ați fi executorii testamentari ai politicii Senioriului, deși faptele voastre politice sunt contra: v-ați poziționat împotriva referendumului pentru familie, ați susținut Protocoalele secrete și poliția politică, l-ați recunoscut drept erou național pe torționarul Aiudului Augustin Lazăr, ați dezbinat națiunea cu mesajul urii și violenței, ați călcat în picioare Constituția și ați devenit steagul neo-marxismului globalizant și anti-creștin în România. Nu aceasta este doctrina lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu, venită de la Andrei Șaguna și Simion Bărnuțiu.

Voi, liberalii, în tradiția sinistră de după 1990, folosindu-vă azi de instrumentele statale și parastatale împotriva Constituției și poporului, vreți să falsificați istoria prin minciună și manipulare. Crezând, poate, că veți reuși să-i păcăliți pe români, ca lupii în haine de oi. Asumați-vă voi singuri faptele voastre la judecata istoriei, nu încercați să vă ascundeți furând simbolurile și credințele noastre. Iar, dacă veți înțelege vreodată cât rău ați făcut țării și poporului, îl faceți încă, să vă cereți iertare! Noi, PNȚCD, rămânem lângă eroii și martirii noștri cu idealurile lor, vouă străine!

Aurelian PAVELESCU, președinte PNȚCD

1 Comment

1. gigimutu

toata stima, domnule Pavelescu!