Atitudini

Selecția pentru Eurovision, o rușine națională!

    Este mai rau decât credeam că poate fi! The Yodeling undeva prin 2012 – 2013 dacă nu chiar […]

 

 

Este mai rau decât credeam că poate fi!

The Yodeling undeva prin 2012 – 2013 dacă nu chiar mai devreme

Iar asta e din 2014, de la Vocea României. Nu era și despre originalitate Eurovisionul ăsta din 2017?! Partea cu iodeleit-ul este quasi identică sau e voie cu 4% peste tot?!

În artă nu există obiectiv așadar!  Aceasta este părerea mea subiectivă, evident.
Cum ziceam: TVR – Eurovision,  un aranjament jenant! Se cunoștea câștigătorul finalei naționale a Eurovision 2017. Un compozitor român cu o piesă românescă despre România.
O piesă „românească” despre cum se strâng și comunică ciobanii cu văcuțe mov pe dealurile Elveției sau Germaniei.  Or, poate, tăietorii de lemne ai Austriei, când chiuie a adunare pentru chelirea munților României. Cred, nu știu sigur! N-am priceput ce zic reprezentanții României pentru că nu cunosc limba română în care a fost cântată.
Cam atât despre identitatea națională a reprezentarii României la Eurovision 2017.

Ca să nu fiu răutăcios până la capăt, pot spune că pe alocuri yodele-itul fetei de la Cluj, din semifinală, seamăna prea tare cu o gargară ultrafonică venită brusc dupa o partidă de „una scurtă” în mașină, reușită doar pe jumătate. Gargară făcuta în fugă cu cola din pet-ul de jumătate înfipt în portieră, pe furiș, fix înainte de a coborî pe aleea din fața blocului, din dorința nestăvilită de a uita gustul nașpa rău din gură.

Oare Curtea de Conturi a României, DNA-ul, Parchetul General, nu se sesizează o dată – pentru totdeauna! – în legătură cu ilegalitățile făcute de TVR pe bani publici de ani de zile, tot aranjând aceste „concursuri de creație”?! Deturnarea banilor telespectatorilor care dau mesaje plătite este furt din proprietetea privata! Dacă nu se sesizează Parchetul din oficiu, am să fac plângere penală pentru furtul celor 200 de lei, cât m-a costat înscrierea în concurs. TVR-ul nu a respectat propriul regulament și punct.

                                                                                                                               Florin CHILIAN

4 Comments

 1. nic

  O rusine e putin zis.! Cit despre jiuriu ce sa zic ….daca are in frunte un chirila…..
  Asta-i un fel de imn austriac dedicat prostilor lui brucan pentru inlesnirea distrugerii iresponsabile a padurilor tarii.

 2. Mihaela Sandoi

  Fff. slaba melodia si interpretarea. O iolaitura transpusa in muzica de un fel de lelita sau cum se spune pe acolo pe la Cluj. Personal nu-mi place nici iolari-tul acela nici interpreta. Sunt atatea melodii frumoase romanesti si niste ,,nu stiu cine” au ales tocmai chestia asta? Nu trebuie sa ai cunostinte muzicale ca sa-ti placa o melodie sau nu. Pe de alta parte s-a mai spus iolaitura asta nu este originala si nu ne reprezinta. Poate duduia reprezinta alta tara si noi nu stim.

 3. euroblana

  rad cu pofta la fiecare editie. si cu carnatul austriac gata? ala era de mare angajament. aaa. stai .. si ouatu ? s-o fi tuns pe piept ?

 4. Lutalo

  Iodălătura asta nu e de-a noastră, e o falsă impresie de melodie. De fapt, nu are nimic de-a face cu Țara noastră, cum nu prea are de-a face cu muzica…. Cred că cel mai mult a contat cât de crăcănat a interpretat cântăcioasa asta și caraghiosul ăla rupt în genunchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


*