Puncte de vedere

Statul, cel mai mare dușman al cetățeanului român (V)

  Am promis că azi voi scrie despre mafia asigurărilor, dar totuși ceva m-a împins să scriu despre mafia bisericească. […]

 

Am promis că azi voi scrie despre mafia asigurărilor, dar totuși ceva m-a împins să scriu despre mafia bisericească.

Mîntuitorul a spus „Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta” (Matei, 6.3).

Scriu aceste rînduri nu pentru a mă lăuda cu milostenia mea ci pentru a mă referi la corupția din biserica ortodoxă română. Între anii 2000-2010 am cheltuit 1 miliard de lei vechi pentru ceea ce ar fi trebuit să facă biserica ortodoxă, cea mai profitabilă ramură a economiei românești. Dumnezeu înțelege că nu păcătuiesc scriind aceste rînduri, prin care spun adevărul.

Între 2000-2005 am cheltuit 200 mil. ROL la biserica Sf. Ioan Botezătorul din Vaideeni, biserică unde s-au căsătorit bunicii mei și unde a fost botezat tatăl meu. Rînd pe rînd, la început prin tatăl meu, au fost aduși meșteri lemnari care au făcut porți sculptate, după care a fost asfaltată aleea de la intrarea în curte și pînă la intrarea în biserică, iar apoi eu m-am ocupat de aducerea din București a unor absolvenți de pictură bisericească pentru a picta, pe 18 m.p., praznicarul, și în 2006 am adus o stație de amplificare. S-a ales praful de eforturile noastre.

Am prins în prima duminică după instalare slujba prin stație – a doua duminică, stația dispăruse; mi s-a explicat că se stricase. Pictura din praznicar, garantată de pictori pentru mai mult decît viața omului, același preot a reușit să o distrugă după cîteva luni: încă de la primul hram, a lipit o mușama adezivă în partea de jos a picturii pe care a lăsat-o lipită acolo și după hram astfel încît pictura a fost afectată de mucegai și distrusă. Porțile sculptate au rămas neîngrijite. M-am interesat cum pot să fie întreținute, am aflat metodele, i-am explicat parohului – mi-a spus că putem face asta, dar are niște zile foarte ocupate. A doua zi, mergind în centrul comunei să îmi iau de la poștă ziarul, am putut vedea care era ocupația lui, împreună cu coana preoteasă, cosea pentru vitele proprii iarba din curtea bisericii.

L-am întrebat pe un văr, preot tot în Vîlcea, făcîndu-se că nu știe despre cine este vorba, ce ar fi făcut el dacă un enoriaș i-ar fi donat porți sculptate: le-ar fi conservat el, sau ar fi așteptat să le conserve tot donatorul? Mi-a răpuns că i-ar fi mulțumit lui Dumnezeu pentru donație și le-ar fi conservat el personal.

Numele preotului care și-a bătut joc de toate daniile noastre este Emilian Balotă.

Primul loc în care eu am simțit Dumnezeirea a fost micuțul schit Ovidenia, din peștera Sf. Grigorie Decapolitul (sau Peștera liliecilor), unde nu mai funcționa iluminarea. Mănăstirea Bistrița (una dintre cele mai bogate mănăstiri, întrucît de Sfintă Mărie Mică vin acolo toți țiganii bogați și aruncă cu bani), de care ține peștera,  mănăstire condusă pe atunci de răposata stareță Mihaela Tamaș (presa se contrazice după moartea ei, unii au scris că a fost doar colonel, alții că ajunsese general de securitate), nu investea nimic – doar încasa bani pentru intrarea în peșteră (împreună cu primăria din.Costești). Am angajat o firmă particulară care a refăcut întreaga instalație electrică de la mănăstire și pînă în munte, la peșteră.

În comuna Corbi există mănăstirea (într-o peșteră) cu cea mai veche pictură bisericească, datată între 1290-1310. Redeschisă după 1990, nu exista un loc în care călugării să poată locui. Simțisem și în acest loc Dumnezeirea astfel încît, cum primiseră un loc vis-a-vis de mănăstire (din cîte îmi aduc aminte, atît din partea primăriei cît și donat de un sătean) și locul se umpluse cu cherestea, le-am cumpărat 30 m.c. de cărămidă. Acesta a fost declicul – a început ridicarea noi clădiri, care a beneficiat și de un sprijin materal din partea (sper că nu mă înșel) a prof. Ioan Mînzatu, după care eu am dublat prima danie, pentru tencuirea exterioară.

Apoi am citit cu stupefacție pe internet că în presa locală se scria cum ÎPS Calinic a ridicat noul așezămînt al călugărilor de la Corbi! L-am întrebat pe părintele stareț Ignatie care a fost contribuția lui Calinic. Jenat, mi-a spus că totuși Calinic le dădea gratuit lumînări!

Calinic, fost deputat FSN, colonel dacă nu deja de mulți ani general de securitate, corupt pînă în măduva oaselor, pidosnic – poate vrea cumva să-i  ia apărarea părintele Caliope, cunoscut în lumea bisericească drept partenerul său de afaceri și de alcov?

Am ajutat multe mănăstiri, schituri sau biserici în nevoie (Surpatele, Pahomie, Pătrunsa, Sărăcinești și altele), mănăstiri de care bisericii ortodoxe române nu i-a păsat.

Sînt împotriva Catredalei Mîntuirii Neamului, pe care imbecilii chiar o cred că va mîntui neamul românesc.

În primul rînd,  credința creștina s-a născut nu în catedrale ci în catacombe, în peșteri, în păduri, în alte locuri conspirative – cum trebuie și azi să se întrunească patroții creștini.

În al doilea rînd, catedralele nu sînt simboluri ale credinței, ci ale trufiei regilor și împăraților catolici, cotropitori și ucigași.

În al treilea rînd, citiți crunta prevestire a Sf. Lavrentie de la Cernigov! Doar supușii satanei vor catedrala aceasta!

                                                                                                  Dan Cristian IONESCU

 

3 Comments

  1. SAVONAROLA
  2. SAVONAROLA

    Eminescu dorea o catedrala a mantuirii neamului

    Vezi linkul:

    http://ziarullumina.ro/eminescu-dorea-o-catedrala-a-mantuirii-neamului-35089.html

  3. SAVONAROLA

    Ion Coja – Eminescu si Catedrala Mantuirii Neamului

    Vezi linkul:
    https://ioncoja.ro/eminescu-si-catedrala-neamului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.