Colimator

Mircea Vulcănescu, martirul decedat în închisoarea comuniștilor, pus la index de Patriarhie?

  Dictatură (Диктатура) Elie Wiesel: Patriarhul Daniel se luptă cu sfinţii şi martirii din închisorile comuniste? În contextul numeroaselor acuze […]

 

Dictatură (Диктатура) Elie Wiesel: Patriarhul Daniel se luptă cu sfinţii şi martirii din închisorile comuniste?

În contextul numeroaselor acuze privind proasta organizare în teritoriu din timpul restricţiilor cauzate de pandemie, a celui mai scăzut nivel al învăţământului teologic, a nesfârşitelor abandonuri ale autorităţii înaintea jocurilor politice şi intereselor antiromâneşti, Patriarhia română pare a fi mai preocupată, nu de a canoniza sfinţii şi de a păstra memoria martirilor ucişi în temniţele comuniste ci de a continua din interior, peste decenii, efortul vechilor şi actualilor comisari ai gândirii de a şterge istoria elitelor culturii şi ortodoxiei româneşti.

Într-o adresă halucinantă prin dialectica sentinţelor  staliniste distribuită recent de Sfântul Sinod preoților ortodocşi din România, episcopiile preiau avertisementul ca „referirile la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filosofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”. Documentul are la bază o informare a Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel către BOR , de la finalul lunii septembrie, prin care se solicita intervenția Patriarhiei Române pentru a „descuraja manifestările din rândurile BOR care își propun reabilitarea acelor personalități care, deși au îmbrățișat ortodoxismul, au activat și s-au pus în slujba unor regimuri fasciste, antisemite și xenofobe”.

Deși au caracter de recomandare, adresele în cauză ameninţă explicit, exact ca în anii stalinismului, în cazul nesupunerii: „închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”, potrivit art.6 din Legea 217/2015 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist.

În mod cert, cenzura nu va face decât să trezească admiraţia şi interesul pentru opera lui Mircea Vulcănescu şi resprturile sale în cultură şi atitudini. Viaţa sa este o altă carte, scrisă în veşnicie, a trăirii creştine: s-a stins din viață la data de 28 octombrie 1952, în închisoarea  Aiud, după șase ani în pușcăriile comuniste.

A fost considerat drept unul dintre stâlpii rezistenţei din închisoare si prin urmare comuniştii i-au aplicat cele mai grele torturi şi dese izolări la crunta Zarcă. Aceasta era o celulă de exterminare, de 1/4 m, de beton, fara niciun mobilier, condamnaţii fiind nevoiţi să doarmă pe jos unde, ierna geamul era ţinut deschis intenţionat. Într-un frig cumplit,înfometaţi şi însetaţi, doar într-o zeghe ponosită şi dormind direct pe beton, supravieţuirea era aproape imposibilă. Din relatările supravieţuitorilor, cu ultimele sclipiri de viaţă, marele filosof creştin a salvat viaţa unui tânăr suferind după ce s-a aşezat pe ciment si l-a culcat pe bolnav peste el. Mai multe despre opera şi moartea marelui gânditor, într-un articol semnat de Monica Andronescu.

                                                                                                          Mihai HERSENI

8 Comments

 1. Nenea Iancu

  Este o capcana a statului la adresa Bisericii. Cum va explicați ca ea apare la doar câteva zile dupa ce Biserica a avut doua reacții împotriva guvernului?
  ( cea de Sf. Dimitrie și comunicatul legat de votare ).
  Ellie Wissel a trimis acest document după care s-a avut grija sa apară în presa și sa se spună ca Patriarhia interzice sa fe facă referire la Mircea Vulcanescu. E o minciuna ieftina, menita sa întoarcă pe unii împotriva Bisericii.
  Vor urma minciuni și atacuri și mai mari din partea statului.

  • Există în articol un document care vă contrazice, fiind dovada obedienței BOR în fața khazarilor de la Elie Wiesel!

   • Nenea Iancu

    Exista de ademenea mai multe dovezi care va contrazic dar spatiul mic de aici nu imi permite sa le expun pe larg.
    Tot ceea ce sta in calea globalismului trebuie distrus. Strainii cand au distrus tara nu a fost nevoie sa intervina militar. Ne-a facut sa uram tot ceea ce era romanesc. Ne-am urat industria, spunand ca este depasita. Ne-am inchis in puscarii sfintii spunand ca sunt legionari. antisemiti,inapoiati, depasiti, etc… Ne-am urat limba. Ne-am distrus invatamantul pentru ca era comunist ( desi stim toti ca era mai performant decat cel din occident ). Acum urmeaza sa ne faca sa uram BOR.
    Daca anumiti episcopi taceau si nu vorbeau impotriva statului satanist, cum s-a intamplat si acum cateva zile, nu se intampla nimic.
    Biserica a ramas singurul bastion in calea statului globalist si anti-nationalist.Si un copil vede ca totul este o facatura si ca statul a aruncat o momeala pentru a intoarce pe multi impotriva Bisericii.
    Eu stau la Piata Muncii si langa mine este o biserica mare, ctitorita chiar de maresalul Antonescu. Acum vreo 10-12 ani in curtea acelei biserici s-a ridicat un bust din marmura al maresalului Antonescu. A rezistat doar cateva saptamani deoarece elllie wissel au facut presiuni mari catre BOR pentru a da jos statuia. Daca BOR face jocul khazarilor, de ce au mai ridicat statuia si de ce s-au lupatat sa o pastreze ?
    In plus, vrem ca in ziua de astazi tot preotii sa fie cei care se sacrifica. Nu au facut destula puscarie pentru noi, acum tot ei sa iasa in prima linie.

    • Și eu locuiesc prin apropiere.Bustul mareșalului a stat pe soclu mai mult timp,nu doar câteva săptămâni.Preoții bisericii au fost presați să-l acopere mai întâi cu un sac,apoi cu un acoperământ de metal și în final să-l înlăture complet.Au fost nevoiți să înlăture și inscripția de pe soclu și placa de marmură de la intrarea în biserică,pe care era inscripționat cu litere aurite celebrul ordin al mareșalului la intrarea în război: “Vă ordon,treceți Prutul!” Presiunile au fost făcute de la guvern,după vizita în România a secretarului de stat al SUA din acea vreme,Hillary Clinton!

     • IQ100

      Hillary, globalista de ascendenta mediteraneeana.
      Prutul s ‘a trecut impotriva RS S Moldovenesti , care, in viziunea initiala s lui Stalin trebuiasa fie RSS Ereveasca.

 2. Adrian Grigoriu

  Mă iertați dar cine a scris articolul se alătură conștient sau prostește hoardelo anticreștine întrucât la final indemnul este – si citez exact ce a citat autorul:

  „referirile la Mircea Vulcănescu să nu promoveze un cult al personalității acestuia, ci, atunci când se referire la persoana sa, să se scoată în relief valoarea operei sale filosofice și literare, în mod obiectiv și echilibrat”

  Deci ce a îndemnat Patriarhia să s facă? Păi să se vorbească de Mircea Vulcănescu, nu să se atcă. Se ștei că singura acțiune de aflare a adevărului este comunicarea între oameni. Ori dacă se vorbește de Mircea Vulcănescu, se ajuneg sa se vorbească depste TOT ce îl priveste chiar daca părinții încep doar cu o anume parte.

  Tactica Patriarhiei a fost genială și a dezarmat pe dușmani. Dar iată că unii au vrut să interpreteze exact invers, împotriva Bisericii.

  Doamne, ajută!

  • Nenea Iancu

   Corect.
   Cei care ataca BOR cu diferite articole prin presa nu mai pot ei de Mircea Vulcanescu.
   Misiunea lor este sa se treaca sub conducerea lui Jorge Mario Bergoglio. Ii incurca f tare ortodoxia in planul dement de globalizare.

   • Adrian Grigoriu

    Corect. Dar sa ataci BOR sub pretextul că iei partea poporului în contra BOR este o mare abilitate tehnică toxică în psihologia maselor. Să faci dezbinare profundă sub pretextul că iei apăraera interselor național nu e pentru oricine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.