Atitudini

1 Decembrie

  Azi e 1 Decembrie. Ziua Unirii. Ar fi trebuit să fie cea mai importantă sărbătoare a noastră. Nu e. […]

 

Azi e 1 Decembrie. Ziua Unirii. Ar fi trebuit să fie cea mai importantă sărbătoare a noastră. Nu e. A fost redusă la o chestiune de nimic, în care armata va prezenta onorul ăluia ai cărui strămoși au luptat împotriva unirii noastre.

Oare cum se răsucesc strămoșii noștri în morminte știind sacrificiile pe care le-au făcut pentru ca nouă să ne fie bine trăind toți în aceeași casă? Cum se simt țăranii-ostași care au ținut piept tăvălugului nemțesc la Mărășești, Mărăști și Oituz? Cum se simt eroii noștri văzând că țara a ajuns bătaia de joc a unor lepre străine de neam pe care, Dumnezeule!, chiar noi cu mâna noastră i-am pus acolo.

Prin toate satele prin care mergeți veți găsi monumente ale eroilor din Primul Război Mondial. Fiecare sat și-a jertfit fiii cei mai destoinici pentru eliberarea patriei. Azi monumentele lor sunt prăfuite. Și la fel e și memoria lor.

Oare cei care-au votat ca orașul să le fie condus de un neamț, unul care n-are nicio legătură cu pământul acesta, oare aceia mai pot fi numiți români? Oare cei care-au pus ștampila pe neamțul ăsta oligofren care ne conduce acum, oare aceia mai pot fi considerați români? Oare cei care votează un partid condus de fiul unui securist maghiar mai pot fi considerați români?

Oare noi, românii, dată fiind starea deplorabilă în care ne aflăm, mai putem fi considerați români? Dacă eroii noștri ar fi știut că vom ajunge așa cum suntem astăzi, oare ar mai fi luptat? Știu e o întrebare idioată. Ei ar fi luptat oricum pentru că aveau un alt sentiment al datoriei, pentru că aveau alte idealuri și trăiau o viață infinit mai curată decât mizeria în care ne scăldăm azi.

Imaginați-vă o armată prinsă în menghină. Dinspre vest venea pecinginea germanică. Dinspre est, foștii aliați fuseseră cotropiți de bolșevicii aflați parțial în slujba nemților. Două treimi din pământul nostru ajunseseră sub stăpânire străină. În fruntea țării se aflau un rege papleacă și-o regină curvă. Mai erau 2-3 oameni politici cu viziune și, dar și ei corupți până-n măduva oaselor. Țara era, practic, singură, deznădăjduită. Și-atunci a venit minunea! Oamenii aceia minunați care s-au încăpățânat să nu-l lase pe neamț să treacă. Cu orice preț, chiar și de-ar fi să se lovească de cadavrele lor înălțate precum un zid! Și nu l-au lăsat. „Pe-aici nu se trece!” a devenit o piatră esențială a constituției oricărui român adevărat. Pentru că atunci, strânși în menghină, am reușit ca pe picioarele noastre să ne eliberăm. Fără ajutorul nimănui. Țara de-atunci s-a confundat cu acei țărani minunați, veniți de la plug pentru a-și apăra glia cu arma. Pe acei oameni trebuie să-i plângem azi, nu pe trădătorii care s-au pus în fruntea victoriei și cărora, ulterior, li s-au ridicat statui.

Faptul că acum, la peste un secol de la Marea Unire, suntem cuceriți de cei care au vrut să ne cucerească atunci, arată limpede căderea noastră. Nu suntem vrednici nici măcar să le sărutăm picioarele eroilor de-atunci, n-avem dreptul nici măcar să călcăm pe unde-au călcat ei. Ne-am bătut joc de o moștenire frumoasă și, mai mult, asistăm pasivi la călcarea în picioare a memoriei lor.

Azi trebuia să fie o zi de sărbătoare. Nu e! S-a transformat într-o zi în care armata îi prezintă onorul unei javre trădătoare, o zi în care defilarea înseamnă survolarea Bucureștiului cu avioane scoase din uz, cumpărate pe bani grei de la cei care ne-au bombardat capitala în 1944. Ce poate fi mai umilitor?

Suntem călcați în picioare. Iar vina ne aparține în totalitate. E 1 Decembrie, e timpul să ne privim în oglindă și, din nefericire, să constatăm bărbătește cât de degenerați am ajuns.

La mulți ani, Țară! Iartă-ne pe noi, copiii tăi cei mai nevrednici!

                                                                    Dan DIACONU, Trenduri economice

4 Comments

 1. laura

  UITE NAZISTUL IOHANNIS,

 2. Subscriu 100%!
  De ziua ta Românie

  Românie ti-aș ura
  “La mulți ani!”
  de ziua ta
  însă din pacate știm,
  noi ca neam
  o să murim!
  Căci copiii îi avortăm,
  tinerii toți emigrăm,
  bătrânii când vor murii,
  nu o să mai ai copii,
  cu sânge de daci în ei,
  doar de unguri,
  nemți,
  evrei,
  sirieni
  și africani,
  asiatici
  și afgani!
  Te-am trădat și te-am vândut
  la cine a dat mai mult!
  Am vândut păduri,
  terenuri,
  aur,
  am renunțat la tezaur
  nici bucata peste Prut,
  înapoi n-am mai cerut!
  Pe toti sfinții i-am vândut
  când asta ni s-a cerut
  și am vândut și ortodoxia,
  acuma cu “pandemia”!
  Doar că banii din vânzare
  nu știm unde, cine, îi are!
  Noi nimic n-am construit,
  în nimic n-am investit,
  după ce te-am vândut,
  țară,
  tot tu ești cea de ocară,
  fiind plină de datorii
  ce nu o să le poți plăti!
  “La mulți ani!”
  de-aia mă tem
  să îți spun, că ar fi blestem;
  de toți, toate, dezbrăcată
  de străini încălecată,
  fără șanse de scăpare,
  numai zile grele, amare!
  De aia
  dragă Românie
  altceva îți doresc ție:
  Dumnezeu să te ocrotească
  și din nou să îți dăruiască
  o mulțime de norod
  și-un roman drept voievod
  să facă iar rai din tine
  așa cum ți se cuvine
  ca grădină înmiresmată
  a Maicii cea Prea-Curată!

  01.12.2020

 3. IQ100

  Cum se simt aia de ii dau onorul?
  Dar aia de numără pe tablete?
  Pe vremea ceausismului era o vorba:”ordinul nu se discuta! Se comenteaza.”
  Si mai era ceva cu “orientarea”.
  Azi e mai rau ca in “O scrisoare pierdută “:” nu majoritate , UNANIMITATE o sa ai, stimabile”.
  Unde o fi Onoarea ?? Mbleah, sa le fie dupa sufletul lor, aici si Dincolo!

 4. CHIAR NU VEDETI CA CINEVA I-A BAGAT UN MORCOV IN TUHAS ???
  HAHAHA !
  CHIAR NU INTELEGETI NIMIC DIN POZA ASTA FABULOASA DIN CARE TRANSPARE CLAR MORCOVUL DIN SPATE INFIPT DE AI LUI ???
  S-A CERTAT BRE CU SOBOLANII CARE L-AU CATARAT SUS SI CARE NU SUNT MULTUMITI CU TAINUL CE -AU CAPATAT PANA AZI DE LA EL!
  UN MORCOV , DOI MORCOVI, TREI MORCOVI IN TUHAS (=yiddish), ASTA-I VIATA LUI IOHANNIS INTRE SOBOLANII CARE-L SUSTIN CU COADA-N SUS !
  MUTRA CE-O VEDETI N-ARE NIMIC DE A FACE CU NOI ROMANII !
  IN PLUS, MAI ESTE POSIBIL CA VISEAZA LA CAPRA LUI DE ACASA SI LA PERDAFUL CE URMEAZA LA REVEDEREA CU MULT PREA INTARZIATA …. TOTUL ESTE POSIBIL !
  DAR SA CREDETI CA EL SE GANDESTE LA ROMANI, ESTE O ELUCUBRATIE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.