Istorie

100 de ani de la recunoașterea internațională a României Mari

  În anul 1918, Poporul Român a făurit România Mare prin unirea multimilenarelor teritorii românești într-un singur stat. Marea Unire […]

 

În anul 1918, Poporul Român a făurit România Mare prin unirea multimilenarelor teritorii românești într-un singur stat. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 de la Alba-Iulia a fost recunoscută internațional prin Tratatul de la Trianon, semnat la 4 iunie 1920.

Click pe hartă pentru mărire!

Pentru sărbătorirea Centenarului acestui Tratat, în ziua de 13 mai a.c., Parlamentul României a adoptat Legea pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. În ziua de 19 mai a.c. această lege a fost trimisă spre promulgare la Președintele României. De atunci, Președintele Klaus Werner Iohannis o ține în carantină și a refuzat să o promulge pentru a bloca astfel sărbătorirea de către Poporul Român a Centenarului Tratatului de la Trianon. În același timp, Președintele României și Premierul Ludovic Orban, care are și cetățenia Ungariei, au permis autorităților de la Budapesta și UDMR ca să organizeze în peste 100 de localități din Ardeal, manifestații antiromânești și să ceară autonomia teritorială a unor Sfinte teritorii ale Poporului Român aflate în Grădina Maicii Domnului. La acestea se adaugă ordinele date de ministrul Afacerilor Externe și ministrul Culturii din Guvernul Orban care au interzis ca în România, la Ambasadele române și la Institutele Culturale Române din străinătate să fie sărbătorit Centenarul recunoașterii internaționale a granițelor României Mari. Această interzicere este contrară prevederilor Legii votată recent în Parlamentul României și a fost impusă de autoritățile de la Budapesta Președintelui Klaus Werner Iohannis cât și Guvernului Orban, care au devenit vasali ai Ungariei.

Prin articolul 27 din Tratatul de la Trianon a luat naștere și a fost recunoscută internațional Ungaria, după 500 de ani de când a dispărut din istoria Europei în urma dezastrului de la Mohacs, din anul 1526, când această țară a fost transformată în pașalâc turcesc. Având în vedere acest Adevăr istoric, rezultă că, Ungaria nu a putut pierde teritorii în urma Tratatului de la Trianon. Dimpotrivă, a luat ființă o țară numită Ungaria.

Prin articolul 45 din Tratatul de la Trianon, Ungaria a recunoscut că teritoriul Ardealului face parte din România și niciodată nu va avea pretenții în legătură cu această provincie românească.

Ungaria a sfidat consecințele Primului război mondial și Marea Unire de la Alba-Iulia. În prima jumătate a anului 1919, armata ungară sprijinită de trupele rusești a încercat să ocupe Ardealul. Armata României Mari a câștigat războiul și la 4 august 1919 au ocupat Budapesta și a pus opincile românești și Drapelul României pe Parlamentul din capitala Ungariei. Ulterior, la cererea Marilor puteri, Armata Română s-a retras din Ungaria.

De 100 de ani și prin falsificarea Adevărului istoric, autoritățile de la Budapesta se tot plâng că au pierdut multe și mari teritorii din Ungaria mare, mai ales Ardealul, în urma Tratatului de la Trianon. Adevărul este că nu a existat niciodată în Istoria Europei o țară numită Ungaria mare, iar Ardealul nu a fost niciodată pământ unguresc, în ultimii 8.000 de ani.

Adevărul istoric este că țara noastră a avut însemnate pierderi din teritoriul României Mari în baza Tratatului de la Trianon și anume: teritoriul românesc până la Tisa a fost cedat Ungariei, împreună cu 1,2 milioane de români, din care doar 30.000 au curajul să se declare români, ceilalți fiind maghiarizați; o parte din teritoriul românesc al Banatului a fost cedat Serbiei; o parte din teritoriul românesc al Maramureșului a fost cedat Rusiei și acum se află în Ucraina subcarpatică.

Pentru a se încheia cu pretențiile teritoriale ale Ungariei asupra Ardealului românesc trebuie cunoscut și răspândit Adevărul istoric care este următorul:

– Primul, cel mai numeros și cel mai răspândit popor din Europa antică a fost Poporul Primordial Get, strămoșul real al Poporului Român, pe care L-a așezat Bunul Dumnezeu în Grădina Maicii Domnului.

– Cele mai vechi vestigii arheologice de pe planeta Pământ, cele ale Geților, au fost găsite în spațiul carpato-danubiano-pontic.

– În Ardeal, la Tărtăria, arheologii au găsit cea mai veche scriere de pe Pământ, datată 6.000 de ani î.Hr., cu 2.000 de ani înainte de scrierea sumeriană.

– Geții au trăit și în Câmpia Panonică, cu mii de ani înainte de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos. Vestigiile arheologice găsite pe teritoriul Ungariei confirmă locuirea acestuia de către Geți. De la Cetatea Getică Buda se trage numele capitalei Ungariei, cel de Budapesta. Cetatea Buda este un obiectiv turistic important în capitala Ungariei. Timp de circa 1.000 de ani, Drapelul Budapestei a fost cel preluat de la Geți și a avut culorile albastru, galben, roșu, dispuse pe orizontală, la fel ca Drapelul Primordial al Geției.

– Pe Columna de la Roma, dezvelită în 12 mai 113 d.Hr., nu există niciun hun sau vreun ungur ori maghiar. Pe metopele Columnei lui Traian nu au fost identificați unguri sau maghiari. În timpul războaielor din anii 101-102 și 105-106 d.Hr. dintre Imperiul Roman și Geția condusă de Regele Diogio (care a fost poreclit Decebal de către Dio Cassius) triburile barbare ale hunilor se aflau pe pământul lor natal, în zona Podișului din Mongolia de astăzi. Columna de la Roma dovedește că ungurii nu au fost primii în Ardeal și ca urmare nu au nici un drept istoric asupra multimilenarului Ardeal Românesc. Întotdeauna, de circa 1.000 de ani, ungurii (maghiarii) au fost venetici, chiriași în Ardeal și au profitat de tradiționala ospitalitate a Geților și a românilor. Dacă nu le convine să trăiască în România și mai ales în Ardeal, cetățenii români de etnie maghiară au dreptul și libertatea să emigreze în Ungaria.

– În jurul anului 900 d.Hr. triburile migratoare și barbare ale ungurilor au năvălit în Europa și s-au așezat în Câmpia Panonică.

– Primul și cel mai mare rege al triburilor barbare ungurești a fost Ștefan cel Sfânt, din neamul primordial al Geților și a fost de religie ortodoxă.

– În perioada anilor 900-1500, triburile barbare ungurești au făcut multe incursiuni de jaf în unele părți din Ardeal și au purtat lupte cu armatele conduse de voievozii Geți.

– Cel mai mare rege al Ungariei din perioada medievală a fost românul Matei Corvin (1458-1490), fiul lui Iancu de Hunedoara și al Elisabetei Sălăjan.

– În anul 1526, în urma bătăliei de la Mohacs, Imperiul otoman a transformat teritoriul din Câmpia Panonică în pașalâc turcesc și Ungaria a dispărut ca stat până în anul 1920.

– În anul 1848, la 15 martie, în Proclamația de la Pesta, revoluționarii maghiari au înscris un obiectiv important: anexarea Ardealului. Pentru realizarea acestui scop, revoluționarii și trupele maghiare au ucis peste 40.000 de români din Ardeal și au incendiat peste 270 de sate românești, cu tot cu biserici. Pentru a sărbători genocidul împotriva românilor din anii 1848-1849, ziua de 15 martie a fost stabilită ziua națională a Ungariei.

– După Tratatul de la Trianon, începând cu anul 1920, în Ungaria populația maghiară a fost în minoritate, câteva decenii. Autoritățile de la Budapesta au trecut la aplicarea unui plan diabolic pentru maghiarizarea tuturor cetățenilor de altă etnie. În perioada dualismului austro-ungar (1867-1918), mai ales între anii 1907-1918 și 1940-1944, s-au aplicat de către conducătorii de la Budapesta, ca politică de stat, prevederile din programul „Maghiarizarea românilor” care a fost elaborat în mare secret, în anul 1907. Un exemplar din acest plan diabolic pentru maghiarizarea a tot ce este românesc în Ardeal a fost obținut de comandatul Armatei Române care a ocupat Budapesta, în vara anului 1919. Această carte a fost predată Academiei Române, se află în biblioteca acesteia și este înregistrată cu nr. III/88.924. Timp de 100 de ani, această carte nu a fost tradusă și publicată în Limba Română. Aflând aceste Adevăruri este posibil ca actualul președinte al Academiei Române, academician în istorie, să se angajeze public că până la 4 iunie 2021 va fi tradusă și publicată, într-un tiraj foarte mare, cartea „Maghiarizarea românilor”.

– În scurta lor istorie europeană, ungurii au fost conduși de regi străini și, apoi, de împărați de la Viena. După Tratatul de la Trianon, mai mulți miniștri de la Budapesta au fost trimiși la București pentru a-l convinge pe rege și Guvernul României ca să accepte unirea Ungariei cu țara noastră. După mai multe luni, tratativele au eșuat.

– În perioada 30 august 1940-25 octombrie 1944, după Diktatul de la Viena, în partea din Ardeal ocupată de Ungaria au fost săvârșite numeroase atrocități împotriva românilor și evreilor, a fost un genocid.  În aceea perioadă, Guvernul de la Budapesta a colonizat în Ardeal 300.000-400.000 de unguri. Afirmația a fost făcută și consemnată la Prefectura județului Cluj, în anul 1945 și aparține ministrului de Justiție, Lucrețiu Pătrășcanu. Urmașii acestor coloniști pretind și acționează pentru alipirea Ardealului la Ungaria.

– La 100 de ani de la recunoașterea internațională a României Mari, liderul organizației antiromânești numită UDMR a avut obrăznicia să pretindă pământul natal al Ardealului. Dar, mulți unguri s-au născut, în ultimii 100 de ani, în Germania, Austria, Belgia, Olanda, Franța, Rusia, Slovacia, Serbia, Italia, SUA, Israel, Spania, ș.a. În niciuna dintre aceste țări ei nu au curajul să revendice pământul natal, adică acolo unde s-au născut.

Poporul Român, urmașul real al Poporului Primordial Get, are dreptul istoric asupra teritoriului României Mari. Poporul Get și Poporul Român este singurul din lume care nu a venit de undeva pe teritoriul național. Aici ne-a lăsat Dumnezeu, în Grădina Maicii Domnului.

                Maghiarii sunt urmașii unui popor migrator, un popor barbar, care nu are nici un drept istoric asupra Ardealului multimilenar românesc.

                În încheiere, trebuie reținut faptul că la Centenarul românesc al Tratatului de la Trianon numai Biserica Ortodoxă Română i-a omagiat pe Eroii Neamului care au înfăptuit Marea Unire din anul 1918 și pe cei care au negociat Tratatul de la Paris, din anul 1920.

                                                                                          Dr. Gheorghe Funar

                                                                              Președintele Partidului România Noastră

3 Comments

  1. justinianus

    Acum patriotul Gheorghe Funar va fi facut extremist de catre descendentii pierzantilor din 1918, adica de catre sasul nazi Klaunus Magnus Invictus Stupidus si secuiul/ungurul Orbete Sica Mandolina! De aceia, oficial, nimic despre Trianon in activitatile privind acest eveniment! In afara insa de cele revizioniste ale ungurilor hortysti!

  2. alex

    Noroc cu Biserica Ortodoxa Romana care i-a omagiat pe EROII NEAMULUI, ca de la Plavan nu avem asteptare! Asa ne trebuie, daca suntem prosti de toleranti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.