Atitudini

Calin Popescu Tariceanu: „Klaus Iohannis a devenit un obstacol în calea românilor care vor ca România să le aparţină din nou”

  Dacă doar jumătate din informaţiile care circulă cu privire la interesele oculte pe care le servesc acţiunile lui Iohannis […]

 

Dacă doar jumătate din informaţiile care circulă cu privire la interesele oculte pe care le servesc acţiunile lui Iohannis ar fi adevărate, ar trebui să fim profund îngrijoraţi cu privire la integritatea şi suveranitatea ţării noastre.

 

Îi cer domnului Klaus Iohannis să prezinte scuze tuturor cetăţenilor României, înainte de ziua alegerilor, pentru modul defectuos în care şi-a îndeplinit mandatul de Preşedinte al României, pentru toate declaraţiile partizane şi neconstituţionale pe care le-a făcut în cursul acestei campanii electorale.
Implicare ilegitimă şi neconstituţională a lui Klaus Iohannis în procesul electoral a depăşit orice limită imaginabilă şi nu are precedente nici măcar în mandatele lui Traian Băsescu. Am fost martorii unor îndemnuri la polarizarea societăţii, la clasificarea oamenilor politici în categorii antagonice ce au forma clară a abuzului de putere. Coeziunea societăţii noastre a fost afectată prin învrăjbire, divizare şi excludere. Am constatat dispreţul faţă de litera şi de spiritul Constituţiei.

Sub comanda Preşedintelui, unele instituţii ale statului au generat numeroase motive de îndoială faţă de procedurile democratice şi de domnia legii. Am spus-o deja de câteva ori şi o repet acum apăsat: aceste alegeri nu au doar rostul de a constitui viitorul Parlament şi de a da o majoritate capabilă să susţină un guvern responsabil; acest alegeri sunt deopotrivă un vot de neîncredere în Preşedintele Iohannis. Sunt neliniştit de numărul mare al cetăţenilor care nu cred că alegerile vor fi corecte şi libere şi care se aşteaptă la manipulări şi la distorsionări ilegale ale procesului electoral de natură să afecteze rezultatul votului.
Iată doar câteva din motivele pentru care Klaus Iohannis are nevoie de iertarea cetăţenilor şi este moral obligat să le-o ceară.
Coaliţia pentru o România mai bună va învinge duminică. ALDE va deveni, în Parlament şi în Guvern, busola valorilor şi poliţa de asigurare pentru toţi cei care îşi doresc o ţară mai bună, mai puternică şi mai dreaptă.

Pe 12 decembrie voi cere declanşarea unei anchete privind abuzul de putere şi utilizarea banilor publici de către Guvernul lui Klaus Iohannis pentru susţinerea PNL şi USR şi pentru a face publicitate electorală persoanei Dacian Cioloş.
Pe 12 decembrie vom da o nouă vigoare valorilor subminate de Iohannis, Guvernul său şi clienţii lor politici de la PNL şi USR. Vom pune România înaintea interesului de partid, vom înlătura toate formele de învrăjbire şi excludere instituţionalizate în ultimul an, vom asigura domnia legii, nu a actualului simulacru de stat de drept, vom înlătura toate temerile provocate astăzi de folosirea partizană a puterii judiciare şi de incompetenţa şi delăsarea administraţiei publice.

Pe 12 decembrie vom pune statul la dispoziţia cetăţenilor, îl vom face să lucreze pentru bunăstarea şi siguranţa tuturor.
Klaus Iohannis a devenit un obstacol în calea românilor care vor ca România să le aparţină din nou. Dacă doar jumătate din informaţiile care circulă cu privire la interesele oculte pe care le servesc acţiunile lui Iohannis ar fi adevărate, ar trebui să fim profund îngrijoraţi cu privire la integritatea şi suveranitatea ţării noastre.
Duminică, România va învinge, România îşi va regăsi drumul spre unitate, spre responsabilitate socială şi integritate naţională, va pune din nou în valoare principiile democratice şi libertăţile cetăţeneşti.

Duminică vom reda România românilor, o vom lua înapoi de la cei care au confiscat-o în urmă cu un an!

                                                                                                         Calin Popescu Tariceanu

3 Comments

 1. Dan Cristian Ionescu

  Iohannis este plin de bube, dar nu un alt “bubos” este in masura sa -l critice. Dar de fapt Tariceanu nici nu il critica in mod serios, el doar isi face campanie electorala. Tariceanu s-a declarat cel mai bun bun prim-ministru al noii Romanii. Aceasta fiindca exodul romanilor la cules de capsuni si la sters la fund batrinele din Occident, inceput sub Nastase si ajuns la apogeu sub Tariceanu, care cistigau pe atunci mult mai bine decit azi trimitind banii in tara, iar pentru Tariceanu asta inseamna “crestere economica”. Daca acesti romani ar fi ramas in tara, ar fi insemnat sa fie toti someri – iar bugetul de stat nu ar fi facut fata ; un popor intreg ar fi crapat de foame, sub “cea mai buna guvernare”. De ce nu il intreaba nimeni ce investitii a facut in economia romaneasca in cei 4 ani in care a condus guvernul? Sa ne fereasca Dumnezeu si de Tariceanu si ALDE, dar si de ceilalti parlamentari care au parazitat parlamentul in ultimii 4 ani lucrind NUMAI impotriva poporului roman.

  • Marian Bolovan

   Buna ziua, lele Floare ! Tema articolului era Klaus Werner Iohannis !!

   • Dan Cristian Ionescu

    Asa este, tema articolului era Iohannis. Si ma intreb de ce, in prag de alegeri parlamentare, sa il ataci pe Iohannis, care nu candida? Nu cumva Tariceanu a vrut, in scop electoral, sa se dea cocos si patriot? Daca ar fi fost patriot (dar la el nu se pune problema), l-ar fi criticat pe Iohannis pentru promulgarea cu ochii inchisi a legii nr. 217/2015 – dar despre asta, nici un cuvint! Cu putine zile in urma, scriam pe site-ul d-lui .Coja ca mi-este teama ca in noul parlament, vom avea jumatate din vechii parlamentari care au votat nenorocita sus-mentionata lege. Deocamdata, nu stiu lista noului parlament dar stiu ca in afara de alesii USR (care pina acum nu au avut ocazia sa-si dovedeasca tradarea tarii) si de bunul, blindul si apreciatul profesor doctor Leon Danaila (care din naivitate, banuiesc, a acceptat sa intre in troaca), celelalte nume cunoscute ca vechi/noi parlamentari sint votanti ai legii antilegionare. In lumea animala, a anumitor pasari, exista un principiu preluat si de anumite categorii de oameni: corb la corb nu-si scoate ochii. Altfel spus, un tradator de tara nu critica un alt tradator de tara, mai ales cind au un stapin comun.
    In ultimele aproape doua decenii, Tariceanu a facut mult rau Romaniei, romanilor, economiei noastre. In aceasta vara am postat pe “Justitiarul” doua articole despre Tariceanu. din care amintesc succint:
    – primele milioane de $ au fost cistigate de Tariceanu prin obtinerea fara licitatie a unor contracte care au condus la falimentarea ARO Cimpulung Muscel;
    – in primul sau an la Palatul Victoria, s-a ocupat nu de interesele romanilor, ci de cele ale evreilor – citez:
    “În zilele de 15-16 martie 2005 Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, de abia numit premier al României, a plecat în Israel pentru a participa la inaugurarea unei noi aripi a muzeului holocaustului de la Ierusalim. Toamna anului 2005 (an în care președintele de atunci al țării a vizitat muzeul holocaustului din Washington iar premierul pe cel din Ierusalim) a fost foarte bogată în evenimente de comemorare istorică, dar nu istorie a românilor ci a evreilor: la 11 sept. este inaugurat la Sighet muzeul memorial al holocaustului din Transilvania de nord; la 9 oct. este inaugurat centrul de studii ebraice din cadrul facultății de istorie a universității Al. I. Cuza din Iași; la 10 oct. este inaugurat institutul național (!) pentru studierea holocaustului din România „Elie Wiesel” (promis de fapt de Adrian Năstase în urma unei vizite tot la Ierusalim); în aceeași zi de 10 oct. este lansat primul manual pentru studierea istoriei holocaustului în România.”;
    – nu a fost de ajuns: “În iunie 2007, același Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, și-a ales drept consilieri personali pe evreii Tal Silberstein, Shimon Shaves și Arthur J. Finkelstein…”, “La 6 oct. 2008, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în București se va ridica un monument dedicat Holocaustului “;
    – in timp ce era prim-ministru al Romaniei, Tariceanu a promovat legi in favoarea sistemului bancar si al celui de asigurari, obligind romanii sa-si asigure locuintele chiar si acolo unde nu exista nici un risc de cutremur, inundatii sau alunecari de teren; tot in acest timp, parlamentul a transformat in lege mirsava OG 31 emisa de o alta sluga sionista, Adrian Nastase;
    – iar anul trecut, in timp ce era presedintele Senatului, a fost votata in unanimitate legea antilegionara.
    Tot ce a facut Tariceanu in timpul mandatului sau, a fost in interesul sionului.
    Tariceanu (promovat in politica de tatal sau vitreg, mason de grad inalt) este un tradator de tara. El nu trebuia reales – dar a fost reales, si probabil ca va fi din nou presedintele camerei superioare. Asa a vrut “poporul”.
    Nu conducatorii Romaniei duc tara la groapa; nu, dricarii sint alegatorii, adica poporul. De peste un sfert de veac vorbesc, scriu in ziare, postez pe net – dar totul degeaba. Macar nu mai aruncati cu Bolovan-i in lelea Floarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *