Colimator

Herr President, nu ieșiți cu mustăciosul la șpriț! Pe orice criteriu…

    Domnu’ președinte, cu toată dragostea, ca să-l citez pe domnu’ Chirieac, fan cunoscut și statornic al dumneavoastră, slăvit […]

 

 

Domnu’ președinte, cu toată dragostea, ca să-l citez pe domnu’ Chirieac, fan cunoscut și statornic al dumneavoastră, slăvit fie-i numele-n veci, legea nu poate fi pusă într-un plan secundar. Înțeleg că nu-l vreți pe mustăciosu’ premier, e dreptul dumneavoastră să nu vă placă, dar, dacă tot ați ajuns președintele unei țări în care vă întoarceți periodic din vacanțe, în doi ani puteați afla că România, o țărișoară încropită în jurul strălucitorului municipiu Sibiu, se conduce după Constituție. În care, cu toată stima, scrie: nimeni nu e mai presus de lege. Pe cale de consecință, dacă nu vă e prea greu să parcurgeți șirul vorbelor mele respectuoase și cu speranța că nu vă obosesc ochișorii vioi și albaștri, puteți (și, chiar mai mult decât atât, sunteți obligat), dacă vreun act normativ (la modul general și pe întelesul dumnevoastră, să-i zicem lege) împiedică nominalizarea pentru candidatura la funcția de premier a domnului care a produs renumele județului Teleorman, să-l refuzați și să-l trimteți acasă. Dar, subliniez, cu riscul de a vă osteni și mai tare, invocând legea, articolul și paragraful care nu vă permit să-i oferiți un birou la Palatul Victoria. Apreciez că aveți criterii și țineți la ele, însă, cu toată simpatia pe care v-o port, alea-s valabile când faceți invitațiile la ziua dumneavoastră de naștere, la alegerea mobilierului, a pisicului, a soiului preferat de trandafiri, a anturajului și a partenerei de viață. Sigur, aveți tot dreptul legitim să nu vă înhăitați cu borfași, să nu ieșiți la o dulceață cu niște lepre bețive sau să nu vă însoțiți cu persoane cu moralitate dubioasă. În plus, la dumneavoastră în garaj, puteți să bricolați dulapuri de bucătărie ondulate și roz, aveți toată legitimitatea s-o faceți. În speranța că m-am făcut înțeles, rezum, totuși, lunga și (cred) inutila mea disertație: în țara care v-a ales președinte, legile și – pușchea pe limbă – hotărârile judecătorești definitive sunt obligatorii. Sau, cum ar zice domnu’ Șoric în limba lui Trump, case closed, if U know what I mean.

                                                                                                                          Victor CIUTACU

P.S. Criteriile de integritate de la partide sunt aprobate în forurile interne, dar n-au voie să exceadă legea. Adică zău că nu puteți să decideți, oricât v-ați dori, că șeful guvernului trebuie să fie sâsâit, spelb sau să aibă fața mâncată de varicelă. Fiindcă i-ați discrimina pe rârâiții mustăcioși cu tenul fin.

                                                                                                                     

Sursa: http://www.ciutacu.ro/news_flash/articol/herr-president-nu-iesii-cu-mustaciosul-la-sprit-pe-orice-criteriu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *