Colimator

Zece ani în UE: ruşinea bilanţurilor false!

  Se împlinesc 10 ani de la aderarea României la UE. Ceea ce a fost evitat până în prezent, probabil […]

 

Se împlinesc 10 ani de la aderarea României la UE. Ceea ce a fost evitat până în prezent, probabil din teama unor consemnări negative, dar sub acoperirea că nu trecuse suficient timp pentru rezultate relevante – anume un bilanţ al apartenenţei la UE -, se impune acum! Și deodată asistăm la o aglomeraţie de bilanţuri din partea instituţiilor abilitate ale statului şi a propagandei oficiale, care, la unison, se străduiesc să demonstreze cum România L-a apucat pe Dumnezeu de picior prin apartenenţa la UE. Ceea ce sună destul de dogit după Brexit şi, mai ales, după contestările severe la adresa UE din flancul estic al acesteia, dar ceea ce arată sursa unică a comenzii bilanţurilor, România fiind singura condusă direct de la Bruxelles sau, mă rog, de la Berlin, ca să fim mai precişi! Într-un moment când UE, din motive externe ei, dar îndeosebi interne, pe care nu le discutăm aici, se clatină, comanda de la Bruxelles (sau, mă rog, Berlin) a fost ca bilanţul apartenenţei României la UE să fie bun. Era un „must“! S-ar putea crede că pozitivul bilanţului a fost obţinut prin accentuarea plusurilor şi estomparea minusurilor. Dar nu! Totul, şi nu exagerăm totul, este obţinut prin minciuni: minciună prin omisiune şi, dacă nu ajunge, prin minciună pur şi simplu, de tipul „ceea ce e negru este prezentat alb pentru că aşa spunem noi“!

Minciuna „de rând“, comună tuturor acestor bilanţuri, este limitarea aspectelor aruncate în talgere: la pasiv – cotizaţia anuală cumulată la UE, iar la activ – fondurile zise-europene accesate. Deoarece în acest caz activul depăşeşte pasivul, este evident motivul pentru care se procedează aşa, concluzia sugerată fiind aceea că România a beneficiat de pe urma apartenenţei la UE şi, încă dacă ar fi fost mai „capabilă“, ar fi profitat şi mai mult de pe urma generozităţii Bruxelles-ului. Un astfel de bilanţ nu analizează nici esenţa fondurilor europene, nici scopurile, nici rezultatele lor concrete în România prin comparaţie cu costurile lor (că doar pentru proşti aceste fonduri sunt „gratuite“!).

Bilanţurile care se vor mai „profunde“ – ca să nu fie cumva acuzate că se menţin doar la suprafaţa lucrurilor – caută pentru talgerul de activ cât mai multe beneficii şi avantaje, precum facilităţile comerciale pentru România decurgând din accesul liber la o piaţă de jumătate de miliard de consumatori sau investiţiile străine atrase în România, graţie siguranţei prezentate de apartenenţa la UE, ori garanţiile de securitate economică şi, implicit, politică, oferite de această apartenenţă. Nimeni nu ar putea ignora aceste aspecte, problema de bază fiind însă, pur şi simplu, cine a beneficiat de fapt de pe urma facilităţilor şi garanţiilor respective. Se face uitat faptul că, după cum s-au desfăşurat negocierile de admitere în UE potrivit formulei „vreţi aderarea, daţi economia!“, România a intrat în UE fără economie (sau s-a dus să joace fotbal fără jucători), fiind obligată să cedeze toate piesele strategice (resursele de petrol şi gaze, distribuţiile de energie, băncile, industriile importante), ce să vezi, tocmai capitalului vest-european! Nu mai era vreo firmă autohtonă de forţă care să beneficieze de pe urma facilităţilor! Timp de 10 ani după aceea, cam tot ceea ce a apărut în plus ca firmă semnificativă în România şi a pătruns cu facilităţile respective pe pieţele vest-europene n-a reprezentat altceva decât tot capital vest-european! Ici, colo, câte o firmă cu capital românesc. Aşa că ar trebui precizat în bilanţurile cu pricina pentru cine au constituit un avantaj facilităţile şi garanţiile de pătrundere pe piaţa celor jumătate de miliard de consumatori!

Cea mai gogonată sau, mai degrabă spus, minciuna totală a unor asemenea bilanţuri este însă absenţa oricăror dezavantaje, inconveniente sau eşecuri în legătură cu apartenenţa la UE. Talgerul de pasiv este practic gol: nu are pe el decât cotizaţia anuală la UE. În timp ce, în realitate, este împovărat greu de probleme grave, de la pierderea controlului naţional asupra economiei, până la depopularea şi sărăcirea ţării. Nu mai vorbim de români, care au fost şi au rămas codaşii Europei în toate privinţele!

                                                                                                                          Ilie ȘERBĂNESCU

Sursa: Cotidianul

14 Comments

 1. Florin

  Globalizare înseamnă Comunism la nivel mondial !
  Globalizarea se face prin Uniuni de State, care sunt etape ale globalizării, etape spre Guvernul Marxist Mondial (URSS, UE, Uniunea Nord Americană, Uniunea Naţiunilor Sud-Americane, Uniunea Euroasiatică, Uniunea Africană, Liga Arabă…etc). Orice Uniune de State este o structură totalitară, marxistă, care are ca scop distrugerea Statelor Naționale Suverane prin marxism (economic și cultural/multiculturalism). Cine a fost Karl Marx şi ce origine etnică avea? La fel au fost şi elitele care au creat şi condus URSS. La fel sunt şi elitele care susţin Marxismul cultural, şi care conduc Occidentul euro-american (Soros şi prietenii bancheri-corporatisti).
  De la Marxismul economic (URSS) s-a trecut la Marxismul cultural (SUA-UE). “Clasa muncitoare” a fost înlocuită cu Minorităţile etnice, religioase şi sexuale (islam, ţigani, homosexuali şi feminismul), care sunt aduse la putere pentru a distruge popoarele autohtone, albe şi creştine, ale Europei.
  În România, marxismul cultural se aplică de 27 de ani, la comanda evreului George Soros : termenul “rrom” în loc de “ţigan” ; natalitate excesivă la ţigani, în timp ce romanii sunt exterminaţi şi alungaţi din ţara lor ; showbiz, “vedete” numai ţigani, manele şi ţigani la toate televiziunile ; clasa politică, BNR, Serviciile, Justitia, afacerile şi mass-media sunt dominate de minoritari evrei, ţigani, unguri, arabi etc. Unde sunt românii ? Nu mai sunt! In estul Europei s-a acţionat cu ţiganii, iar in vest cu musulmanii, dar acum vor să invadeze şi estul cu musulmani. Toată Europa este distrusă de Marxismul-cultural promovat de SUA-UE, un genocid programat prin asimilare forţată a autohtonilor (atacurile teroriste fac parte din jocul diabolic, sunt pretext pentru legi BigBrother, controlul total). Uniunea Europeană este astăzi exact ce s-a vrut a fi de la început, tot o construcţie de tip marxist, ca URSS. Dar care să cuprindă toată Europa, prin marxismul cultural (multiculturalism).
  Asadar, Estul şi Vestul sunt conduse de aceleaşi elite iudeo-marxiste-globaliste, iar popoarele manipulate sunt aruncate în război pentru a se distruge reciproc. La final, elitele vor face “ordine” din haos, vor veni cu “soluţia”, un Guvern Marxist Mondial pentru “binele comun”!

  P.S. Români, veniţi acasă! Nu mai plecaţi din ţara voastră! Trebuie să ne eliberăm ţara de străinii care sunt la putere de 27 de ani!

  • Frei Heit

   Jos Palaria Florin!

   UE(EU) sunt pe departe cel mai mare shit ever made!

   Este o copie nereusita a fostei URSS, care mai si foloseste pe deasupra numele de “comisari”! Ca si pe timpul URSS, acesti “comisari” nu sunt alesi prin vot liber ci sunt NUMITI ca sa poata fi manipulati dupa interesele momentului!

   In numele “democratiei” a luat nastere un mostru birocratic si dictatorial care nu are nimic in comun cu interesele oamenilor; s-a creat un mecanism de tip Gestapo care are o singura menire, sa adune mai multe taxe si impozite de la cei care isi rup oasele in fiecare zi in noua forma de imperialism total, vandut de MSM ca si “globalizare”, “liberalizarea pietelor”, “free movements of capital”, etc!!!

   Unde merg banii storsi cu ura si cu o meticulozitate de l-ar face invidios si pe Heinrich Muller (the CEO of Gestapo)? In “proiecte” inutile de tip parcuri la tara, stadioane in mlastina, sali de sport in sate fara locuitori, drumuri pe care nu le foloseste nimeni, promovarea homosexualitatii, a perversiunilor sexuale, a casatoriilor intre idioti si animale, a incestului, a insurectiilor Sunite si Wahhabite din Africa de Nord si Orientul Mijlociu, a dezmembrarii Federatiei Ruse pe post de “dusman universal”, s.a.m.d.
   Este normal si moral sa-ti rupi spatele, sa-ti intinzi nervii la maxim si sa nu dormi noaptea pentru ca birocratii (M)UE sa traiasca ca niste nababi si sa foloseasca banii din taxe impotriva tax payers???

   S-ar putea ca ceea ce am vazut pana acum sa fie doar o joaca de copii tembeli fata de ceea ce se va intampla dupa infintarea Parchetului Unic European (cel mai probabil cu Luluta Kovesi in “frunte”), Politiei Unice, Fiscului Unic, Armatei Unice s.a.m.d.!

   In cele din urma “realizarile” CEKA, NKVD si URSS o sa paleasca de invidie si-l vor face pe Felix Djerjinski, Lenin, Marx, Hruscov si Brejnev sa se rasuceasca in mormant!!!

  • Gheorghe si Ion asupriti de straini

   Foarte bine zis !!! ue reprezinta o uniune iudeomasonica comunista satanica antinationala anticrestina antiumana care trebuie sa dispara cat mai repede pentru a ne salva ca oameni in primul rand si ca natiuni libere si suverane in al doilea rand.

  • Dec

   Subscriu 10% draga Florian! Comentariul tau ar trebui sa apara in fiecare zi in toate ziarele care mai sunt romanesti! Probabil mai putin de 5%!

   • Dec

    100%! Am “mincat” un zero! Scuze!

 2. Dan Cristian Ionescu

  Apreciez minia justificata din comentariile lui Florin si “Frei Heit”. Este o minie care de regula explodeaza in acest fel doar de la tineri – inclin sa cred ca ambii sint sub 30 de ani. Ma bucur ca exista. Si, fiindca am spus ca ii apreciez, sper sa nu ia cele de mai jos ca pe niste critici, ci ca precizari din partea unui batrin:
  – globalizare nu inseamna comunism la nivel mondial – nu am excelat niciodata in materie de marxism-leninism, am citit doar cit imi trebuia sa trec examenele; dar comunismul (care nu a existat niciodata, nicaieri – a existat doar bolsevism) presupunea desfiintarea statului – ori, in societatea euro-atlantica, statul nu numai ca nu se desfiinteaza ci isi intareste rolul in ceea ce priveste controlul si oprimarea propriilor cetateni;
  – comunismul (repet, o utopie) ar fi insemnat o lume ideala, dreapta, cu oameni liberi, egali, in care fiecare ofera ce poate si primeste ce are nevoie; nu o sa va vina sa credeti, dar acest principiu este preluat din Noul Testament, din Faptelele Apostolilor (4.34-35);
  – sint uniuni de state care au ca scop lupta impotriva imperialismului american;
  – nu marxismul a promovat homosexualitatea si feminismul, ci cei care lupta impotriva crestinismului;
  Sint citeva observatii, care sper sa nu va deranjeze. Daca vreti sa aflati multe lucruri dintre cele care se pare ca va intereseaza, va recomand urmatoarea bibliografie:
  “3. Trăim timpuri în care puţini mai citesc iar tinerilor, noua Inchiziţie europeană le impune ce să creadă, ce este adevărat şi ce nu, ce este bine şi ce este rău. Dacă vreţi să ştiţi adevărul, trebuie să citiţi. Să citiţi sau să recitiţi Noul Testament. Dacă vreţi să ştiţi adevărul despre răul făcut de evrei poporului român, citiţi din gîndirea politică a lui Mihail Eminescu, citiţi cărţile lui Nicolae Paulescu, Ioan Ianolide, Paul Goma; citiţi-l şi pe ieromonahul Savatie Baştovoi – romanele sale de natură fantastică “Audienţă la un demon mut” și „Diavolul este politic corect” au sîmburi de adevăr şi, precum romanele lui George Orwell, ne descriu un viitor cutremurător, ale cărui semne ne arată tot mai clar că ne pîndeşte. Citiţi-l şi pe George Orwell. Dacă vreţi să aflaţi multe adevăruri ascunse, citiţi cărţile lui Radu Mihai Crişan. Dacă vreţi să aflaţi cum s-au îmbogăţit o mulţime de evrei jefuind şi distrugînd economia naţională a României, citiţi trilogia semnată Cornel Dan Niculae. Dacă vreţi să aflaţi despre starea jalnică din fruntea bisericii noastre, citiţi-l pe preotul prof. Ion Buga (“Rugaţi-vă pentru fratele Teoctist”). Dacă vreţi să aflaţi despre mizeria din fruntea politicii noastre, citiţi cărţile lui Claudiu Iordache. Dacă vreţi să ştiţi mai mult despre controlul evreilor asupra Statelor Unite, citiţi-l pe Donald Duke. Dacă vreți să aflați cît mai mult despre pericolul cutremurător pe care îl reprezintă iudaismul și sionismul, citiți-l pe Roger Garaudy – dar citiți și cărțile evreilor Israel Shahak, Noam Chomsky și Norman Gary Finkelstein. Şi dacă mai vreţi în plus, căutaţi pe internet – veţi găsi multe, foarte multe.”
  Si acum, mai adaug: cititi-i pe dl. gen. Radu Theodoru, pe dl. Ion Coja, pe dl. Vasile Zarnescu. Stiu, este multa bibliografie, unii nu citesc nici macar un sfert intr-o viata intreaga. Dar daca vreti adevarul, cititi aceste carti!

  • Dec

   Domnule Dan,

   “..citiţi-l pe Donald Duke”; cred ca e vorba de dr. David Duke, care este la liber pe internet, insa numai in engleza deocamdata.

   • Dan Cristian Ionescu

    Asa este, domnule Dec. David Duke. Batrinetea aduce multe neplaceri, printre care si o slabire a capacitatii de concentrare.

    • Dec

     Site-ul domnui dr. David Duke (http://davidduke.com/) ar trebui sa fie citit/ studiat/ audiat de fiecare roman! Asa vom intelege cu totii cum este cu NEO-MARXISMUL, SIONISMUL/ ZIONISMUL mondial, si cine sunt cei care vor sa DENATIONALIZEZE toate statele europene!
     Anticipat va spun ca sunt urmasii acelorasi care au produs “revolutia franceza din 1789”, “revolutia bolsevica din 1917”, cele doua razboaie mondiale, “revolutia din Romania din 1989”, distrugerea turnurilor gemene din New York cit si NEBUNIA actuala produsa de “Statul Islamic” (ISIS)…

 3. Florin

  NU, domnule Dan Cristian Ionescu.

  Karl Marx era homosexual si satanist, a fost toata viata femeia lui Friedrich Engels. Marxismul (iudaism) reprezinta si promoveaza absolut tot ce este opus firescului creat de Dumnezeu.
  Comunismul reprezinta forma absoluta a oligarhizarii capitalului, iar Capitalismul a finanțat Comunismul, pentru ca numai prin Comunism evreii pot acapara capitalul productiv al întregii omeniri, prin abolirea proprietatii private. Capitalismul si Comunismul sunt în interdependenţă, e vorba de capitalismul oligarhic, bancar-corporatist, tipic evreiesc. A nu se confunda cu dreptul la proprietate privata!
  Fiecare om trebuie sa fie proprietar de capital, sa aiba o bucata de capital productiv, nu sa acapareze evreii capitalul productiv al intregii lumi, iar ne-evreii sa fie sclavii lor.
  Uniunile de State sunt moartea Statului National Suveran, dezordinea mondiala iudeo-marxista, ce prefigureaza Republica Universala Iudaica. Dumnezeu a creat neamul, ca entitate distincta a umanitatii, de aceea orice uniune de state reprezinta o babilonie satanica.

  Dar sa vedem ce spun evreii cu gura lor:
  „Recent rasa noastră a dat lumii un nou profet, care are, însă, două feţe şi două nume: pe de o parte numele său este Rothschild, conducător al tuturor capitaliştilor, iar pe cealaltă parte Karl Marx, apostolul celor care vor să-l distrugă pe celălalt “.
  (Blumenthal, Judisk Tidskrift, Nr. 57, Sweden, 1929)

  „S-ar putea spune că Marxismul este cel mai înverşunat duşman al Capitalismului, care pentru noi e sfânt. Pentru simplul motiv că ei sunt poli opuşi, ei ne dau nouă cei doi poli ai pământului şi ne permit să-i fim noi axa. Aceşti doi oponenţi, Bolşevismul şi noi înşine ne găsim identificaţi în Internaţională. Aceşti doi oponenţi, care constituie doctrina celor doi poli ai societăţii, se întâlnesc în unitatea de scop, care este reînnoirea societăţii de sus prin controlul avuţiei şi de jos prin revoluţie“.
  (Citat din Jewish Banker, de Comte de Saint-Aulaire din Geneve contre la Paix, Libraire Plan, Paris 1936)
  Cum nu marxismul a promovat homosexualitatea si feminismul ? Cum adică globalizarea nu înseamnă comunism la nivel mondial, domnule Ionescu ?! Dar ce ati înțeles domnule din cărțile pe care le-ați citit ?! Iertaţi-mă, m-am aprins puțin.
  Care sunt acele Uniuni de State care lupta impotriva Globalizarii, domnule Ionescu ?! Ce spuneți d-voastră este o contradicție in termeni, pentru ca toate Uniunile de State funcționează după aceleași reguli : cooperare economică, cooperare politică, cetățenie comună și migrație. Statele fondatoare își asumă obligația garantării circulației libere a bunurilor, capitalurilor, serviciilor și a forței de muncă, și coordonarea comună a unor politici precum energia, industria, agricultura și transportul. Aceste reguli reprezintă de fapt cedarea suveranităţii economice şi politice a statelor membre către un Centru de Putere, după care urmează dizolvarea lor.
  Problema Globalizarii este extrem de complexa, pentru ca Agenda Globala este extrem de perfida, diabolica, prin faptul ca a pervertit limbajul, a deturnat sensul cuvintelor. S-a intervenit in “logos”, de unde si tulburarea profunda a fiinţei umane.
  Am sa revin cu argumente pentru a lămuri problema Globalizării.

 4. Jan Valjean

  @ Florin
  Sunteti de acord ca doar o miscare nationalista autentica si la scara intregii Romanii ne mai poate scapa din ghearele si de dizolvarea in Uniunea Neomarxista Europeana ?

  • Dec

   Draga Jan,

   Imi cer scuze ca imi permit sa raspuns si eu la aceasta intrebare!
   O miscare autentica nationalista in Romania este absolut necesara, insa NU si suficienta!
   Trebuie ca (si) cele mai puternice economic tari din Europa sa faca la fel!; macar: Germania si Franta!

  • Florin

   Da, asta-i calea, o miscare nationalista autentica, precum cele ale moșilor și strămoșilor noștri. Nu exista alta cale, nationalismul e ordinea lui Dumnezeu. Uniunile de state sunt dezordinea satanica, sclavie, moarte si pierderea sufletului.

 5. Anonymous

  Salutări, cetățeni ai României. Suntem Anonymous.

  V-ați alăturat în cele din urmă luptei globale pentru o viață mai bună. După 22 de ani de furt, de minciună și manipulare, perpetuate de către guvernele voastre corupte și de către mass-media corporatistă, vocile voastre se aud din nou pe străzile orașelor voastre.

  Trebuie să realizați faptul că doborârea unui singur om de la putare și alegerea altuia în locul său nu va rezolva problemele voastre! Acest lucru nu va face decât să continue acest circ politic care se desfășoară în fața ochilor voștri de 22 de ani.

  Trebuie să conștientizați că întreaga voastră clasă politică este coruptă și că nu servește interesele poporului, așa cum ar trebuie!

  Mulți dintre voi știți că lumea se schimbă. Mulți dintre voi simțiți acest lucru. Nu vă pierdeți speranța! Anonymous este de partea voastră!

  Trebuie să rămânem uniți împotriva guvernelor noastre și să ne facem auzite vocile, pentru că noi, oamenii din întreaga lume, dorim să punem capăt înrobirii economice și financiare!

  Trezește-te România! Pentru o democrație reală! Pentru viitorul identității tale și pentru tradițiile poporului tău! Trezește-te pentru o schimbare reală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *