Cap limpede

Presa românească, manipulare standard prin denigrarea Rusiei

         Omenirea civilizată – o mașină cu două viteze Da, ONU și UE funcționează cu două viteze. […]

         Omenirea civilizată – o mașină cu două viteze

Da, ONU și UE funcționează cu două viteze. O viteză merge. Cînd Rusia a ocupat Crimeea, a mers. Pe bandă rulantă, țările civilizate au emis declarații de condamnare a acestui grav abuz, contrar dreptului internațional, au aplicat sancțiuni Rusiei (sancțiuni ale căror efecte au fost resimțite în primul rînd de poporul rus).

Nu sînt specialist în istoria popoarelor slave, dar din cîte îmi amintesc (poate greșesc, și atunci rog să fiu corectat), Crimeea nu a fost niciodată a ucrainenilor. A fost locuită de tătari, a ținut de imperiul rus, iar în anul 1954 a fost dată de Hrușciov, fără nici un referendum, R.S.S. Ucrainiene (tot așa, R.S.S. Ucrainiană mai primise Bucovina de nord, Bugeacul, Herța și Insula Șerpilor, care nu au fost niciodată ale ucrainenilor – din păcate, o diplomație slugarnică și umilă românească și o importanța prea mică a noastră pe plan mondial, nu au cum să îndrepte aceste abuzuri). Din punct de vedere strategic, Crimeea are un rol extrem de important în Marea Neagră. Iar politica rusă, evident că nu se aseamănă cu politica românească. Așa că rușii au reacționat.

media-manipulare

Fac o paranteză. Noi spunem ca românii sînt un popor iubit de Dumnezeu. Așa este. Dumnezeu iubește toți oamenii, dar pe ruși se vede că îi iubește de două ori mai mult. O dată, pentru faptul că nouă Dumnezeu ni i-a dat pe Iliescu, Constantinescu, Băsescu și Iohannis, în timp ce Rusiei, după un președinte alcoolic și corupt, sub care se inițiase (ca și la noi) distrugerea țării, Dumnezeu l-a dat rușilor pe Putin. Putin mai și zîmbește, dar este evident că nu este hobby-ul lui – cînd zîmbește, face o grimasă care conduce în fotografie la o bărbie dublă. Dar nu asta este important – importanți sînt ochii săi, care și cînd zîmbește, sînt ca niște săbii din oțel și gheață care fac și păsările să încremenească în zbor. Imaginea lui Putin îmi aduce aminte de descrierea făcută acum vreo două decenii de un ziarist evreu de la „Haaretz” care i-a luat un interviu evreului sud-african Ronald Kasrils, fost luptător împotriva apartheid-ului, vehement critic al apartheid-ului evreiesc împotriva palestinienilor și, la data interviului, ministrul securitații din noua Republica Sud Africană. Ziaristul îl prezenta pe Kasrils ca un om „cu care nu ți-ai dori niciodată să urci singur în lift”. Pe scurt, Putin a lovit în corupție, iar mulții miliardari ruși evrei, intrați peste noapte în topul Forbes 300, au fost nevoiți să-și foloseasca celelalte cetățenii dobîndite (israeliană, britanică, americană, franceză, etc.) – cine nu a profitat la timp, a ajuns în arest. Putin a făcut ordine în țară, a reorganizat (specialitatea lui!) serviciile de informații, a repus pe picioare armata și, foarte important, i-a trezit pe ruși din beție reamintindu-le că sînt ruși, ceea ce pentru ei este un motiv de mîndrie.

Ei bine, acesta este motivul pentru care spun că Dumnezeu îi iubește pe ruși de două ori mai mult decît pe români. Dumnezeu i-a ferit pe ruși de educația euro-atlantică așa că pentru ei, spre deosebire de noi, patriotismul și naționalismul nu reprezintă păcate, ci virtuți.

Pe de-altă parte, primul stat centralizat rus a fost, în sec. IX, Rusia kieviană care, așa cum îi spune numele, a avut capitala la Kiev (de unde au fost alungați khazarii). Kievul a fost leagănul statului rus. Iar acum Kievul, vrea să intre în UE și NATO, căruia să îi dea ca dotă și baza militară din Crimeea. Putin nu putea emite pretenții asupra Kievului, dar asupra Crimeei, dată de Hrușciov (“balșoi turist”) fără nici un referendum, avea puterea (pe care noi nu o avem cu privire la teritoriile foste românești) să ocupe peninsula, și apoi să întrebe populația ce vrea. Asta a și făcut.

Apoi, omenirea civilizată a reacționat foarte dur față de victimele din Alep. Cred că pentru prima dată în astfel de cazuri! Nu a reacționat cînd SUA a pregătit și înarmat trădătorii sirieni numiți opoziție armată, dar a reacționat cînd Putin l-a ajutat pe Bashar al-Assad. Nu se știe cîte victime sînt ale armatei siriene, cîte sînt ale opoziției trădătoare siriene, cîte sînt ale coaliției conduse de SUA, cîte ale ISIS și cîte ale aviației ruse. Dar se cere ca Rusia să stea în banca ei!

V-ați gîndit vreodată în ce țări arabe a intervenit nejustificat armata SUA, fie sub Bush, fie sub Obama? În țările arabe neprietene cu Israelul – iar conducătorii acestora, au fost cei mai mulți uciși. V-ați gîndit în ce țări arabe au izbucnit „primăverile arabe”? – ia verificați, și veți constata că într-una dintre acestea, înecată în sînge, laureatul premiului Nobel pentru pace Obama a felicitat conducătorul pentru tactul cu care a aplanat conflictul!

Există și a doua viteză, dar aceasta nu este funcțională.

Cînd aviația americană ardea de vii, prin bombardamente cu napalm nord-vietnamezii, ONU nu vedea, nu auzea, nu știa – deci nu vorbea.

Cînd în decurs de cca. 50 de ani evreii au săvîrșit 58 de masacre împotriva palestinienilor – la fel.

news-manipulation

Cînd SUA au atacat in anul 1999 nejustificat statul independent și suveran Iugoslavia, membru ONU, ucigînd prin bombardamente civilii, ONU și UE au tăcut din gură (atunci a fost un bou care, fara să îl întrebe nimeni, a declarat că acest atac a fost legitim și necesar – nu îi dau numele, fiindcă spre rușinea noastra, este cetățean român) . În urma acestei agresiuni a luat ființă primul stat mafiot din lume, Kosovo, care se vrea recunoscut, se vrea în UE, se vrea în NATO. Aici, găsim o similitudine cu începutul acestor rînduri. Identitatea statului sîrb este strîns legată de Kosovopolje – iată al doilea popor slav și ortodox, căruia i se răpește leagănul!

Încep să mă bucur că noi, românii, ortodocși fiind, nu știm unde este Posada. Cine știe, puteam să o pierdem!

Pot să mai vin cu cîteva sute de astfel de exemple de Omerta din partea ONU și UE – dar consider că ce am scris este concludent.

Fără îndoială, după aceste rînduri, unii se vor grabi să mă acuze că sînt filorus sau, și mai rau, agent al rușilor. Nu, nu sînt. Așa cum îmi place să ascult „Hava nagila” fără să fiu filosemit, la fel îmi plac „Nopțile Moscovei”, „Ochii negri”, „Kalinka” fără să fiu filorus. Și, mai presus de toate, îmi place adevărul.

Eu constat însă că în presa româneasca este un tot mai puternic curent antirus. Ei bine, autorii acestor articole nu sînt sub influența nenorocirile suferite din partea Rusiei țariste ori a Rusiei bolșevice. Nu, ei sînt slugile plătite de satana. Care sigur plătește bine – nu știu care este astăzi cursul pentru 30 de arginți, dar sînt convins că este convenabil.

                                                                                                                        Dan Cristian IONESCU

6 Comments

  1. Dan Cristian Ionescu

    Pentru ca cei care mă cunosc să nu mă acuze de inconsecvență, le precizez că acest text face parte din “magazia” cu articole scrise anul trecut și nepublicate pînă în prezent. Textul a fost trimis ca un comentariu la un articol publicat în “Justițiarul Sibian”, precizînd că a fost scris anul trecut.

  2. Dorian Pascu

    Foarte bun articolul!, insa cred ca s-a strecurat si o greseala:
    “În urma acestei agresiuni a luat ființă primul stat mafiot din lume, Kosovo.”

    Eu cred ca a luat fiinta cel de-al doilea stat mafiot! Primul a luat fiinta in 1948 cu acordul statelor “superioare” occidentale.

  3. petrica motea

    Excelent !

  4. Patru Marin

    Foarte realist articolulu…Felicitari..

  5. andrei

    Sarbii sunt vlahi slavizati, dar o parte a regiunii cosovo, a avut inca din evul mediu timpuriu comunitati de albanezi si vlahi(regiunea dardania). Acum din moment ce sarbii se considera slavi, deci alogeni, nu pot emite pretentii asupra majoritatii regiunii. Intersesant e ca pana in 1912 inca se mai gaseau cateva sute de vlahi in provincie.

  6. Om bun

    Nu mai țin minte cine a zis “romanul nu face atunci când se poate, ci atunci când nu se mai poate”, dar mare adevăr a grăit. Am acceptat o clasa politica trădătoare, am tolerat o presa dușmănoasa și am întors capul și am ridicat din umeri atunci când nu trebuia. Ne-am schimbat noi în loc să-i schimbam pe ei, am plecat chiar din tara crezând ca asta este soluția. Dar puțin cate puțin ne apropiem de acel nu se mai poate. Politicienii “nostrii” au semănat vânt și noi vom culege furtuna. Dușmănia gratuita fata de rusi nu rămâne fără urmări se pare. Putin i-a făcut cadou lui Dodon harta Moldovei mari, care în limbaj diplomatic înseamnă intrarea pe linia dezmembrării României. Cineva zicea ca în februarie, Putin și Trump, pe rand dar la distanta mica îl vor vizita pe Orban la el acasă în Ungaria. Orban urmareste de mult sa-si extinda “casa”, si se pare ca are o mare oportunitate in vremurile de azi. Dacă mai punem la socoteala și declarația lui Dodon ca o parte a României aparține Moldovei și alta Ungariei ne apropiem de imaginea de ansamblu. Când nu vrei sa ții cont de înțelepciunea strămoșilor ca mai aproape îți este cămasa decât paltonul(a se citi Rusia decât America) sar putea sa ramai în pielea goala. Nu știu de ce dar se pare ca unii din politicienii “romani “chiar asta urmăresc. Nu pot sa mai zic decât DOAMNE ocroteste-I pe romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.