Puncte de vedere

ISRAELE, ISRAELE… (VIII)

                                    Invazie „pe […]

 

                                  Invazie „pe şest”!

 

„Ziarele sunt pline în zilele noastre de ştiri despre creşterea explozivă a numărului de divorţuri; despre maltratarea crescândă a copiilor de către unii părinţi; despre numărul tot mai mare de violuri; despre creşterea continuă a numărului celor care citesc materiale pornografice; despre creşterea continuă a tâlhăriei; despre cereri care solicită să se instituie un guvern mondial; despre insistenţa tot mai mare de a se urmări să se dărâme graniţele naţionale; despre tot mai multe biserici creştine închise pentru că nu vor să se supună cenzurii guvernului. Dar oare de unde vin toate acestea? De ce toată moştenirea trecutului, graniţele naţionale, dreptul de a avea o religie liber aleasă, dreptul la avere personală şi alte drepturi sunt aşa de acerb atacate? Nu oare pentru că există persoane şi organizaţii secrete care doresc să schimbe ordinea de bază a lucrurilor?” (R. Epperson, istoric).

 

„Arhitecţii” masono-sionişti, care proiectează de zor la apariţia statului pământesc, îşi vor da mâna cu catolicii în scopul de a conduce lumea şi, după 10-30 de ani de războaie şi tensiuni internaţionale, vor culege „roadele” fazei finale a instaurării noii ordini mondiale şi îl vor vedea la Ierusalim înscăunat pe maleficul Antihrist. Bineînţeles că, atunci, noua religie care se va naşte, având la bază preceptele noii „biblii” ecumeniste tipărită deja la Ierusalim în 70 de milioane de exemplare şi tradusă până acum în 17 limbi, îl va proslăvi – pe fondul abandonării generale (apostaziei) a credinţei în Hristos – pe Antihrist! Acesta va seduce cu viclenie întreaga lume, cu excepţia mărturisitorilor şi martirilor lui Hristos, pretinzând mincinos că lucrează, în numele păcii, dreptăţii şi fericirii pământene a omului, pentru binele omenirii! Lui, acestui imitator al lui Hristos, cu veleităţi de „salvator” pământesc, sioniştii îi vor ridica al treilea Templu cu intenţia de a-l face conducător peste toate neamurile!

Desigur, procesul acesta nu poate fi realizat decât în urma unor convulsii între neamuri, a izbucnirii unui război cumplit în distrugeri, ceea ce i-a făcut pe unii evrei aşkenazi să se retragă temporar în România! În acest sens, iată ce declara ambasadorul României în Israel, M. Stoica, în 2006: „A crescut mult numărul solicitărilor de redobândire a cetăţeniei din partea originarilor din România, pentru ca şi copiii lor să poată obţine cetăţenia română”! Nu ştim cât de mulţi vor să revină la noi, dar ceea ce cred că frapează este cum oare au decis aceştia să-şi caute fericirea într-o ţară considerată ca persecutoare de liderii lor sionişti, cum vor să convieţuiască în pace cu un popor care a fost furat prin programele sioniste de „redresare” ale F.M.I. şi Banca Mondială, cum speră să aibă parte de iubire după ce ne-au inoculat sentimentul de vinovăţie prin acuzaţia de holocaust, cum vor vorbi cu noi despre dreptate după ce ne-au uzurpat drepturile şi spoliat avuţia, cum vor fi animaţi de spiritul egalităţii când urmăresc să obţină un statut privilegiat etc! Cum? Colonizându-ne, legal, în stil şmecheresc! Invadându-ne mai întâi cu cei 400.000 de bătrâni israelieni, care îşi revendică proprietăţi! Transformându-ne în zonă-tampon între Occident şi Rusia! Şi apoi, în final, israelizându-ne printr-un exod masiv după ce se vor asigura că au pus mâna pe toate funcţiile…

                                                                                                                       Prof. Costel NEACȘU

 

17 Comments

  1. Dan Cristian Ionescu

    Domnule Neacsu, vad ca nu obisnuiti sa raspundeti (dar asta nu este nici o problema – bine ca nu ma insultati, ca altii). Se pare ca ati citit prorocirile Sf. Lavrentie de la Cernigov cu privire la incoronarea satanei in templul din Ierusalim in prezenta clerului si a patriarhului (cunoscute de noi gratie parintelui Iustin Pirvu), dar scrisoarea Sf. Kuksa al Odesei catre credinciosii sai ati citit-o? V-ati intrebat (in cazul in care ati citit-o) de ce ii indeamna pe credinciosii sai sa se roaga oriunde, dar nu in biserica? V-ati intrebat vreodata de ce in ultimul mileniu toate nenorocirile din lume au plecat din statele crestine? Am citit ca, mi se pare, aveti vreo trei diplome – adica stiti ceva din trei domenii, dar nu il stapiniti pe nici unul. Probabil ati citit Evangheliile precum un ziar de divertisment. Altfel ati fi inteles Isaia 29.13 si Matei 7.7, ca oamenii nu au dreptul sa stabileasca ei porunci (iar biserica crestina de azi asculta de porunci date de oameni, care incalca Cuvintul Domnului). Biserica noastra stramoseasca era, intr-adevar biserica crestina, biserica apostolica – pina cind au patruns la noi sfintele taine, inventate de papistasi acum un mileniu, cind vroiau sa obtina informatii, bani si putere . Atunci in Apus au inceput sa fie arsi pe rug laicii care citeau Biblia, pentru a nu-si da seama de minciuna. Atunci au fost inventate pretinsele sfinte taine. Mintuitorul nu a tainuit nimic – a vorbit pe intelesul tuturor. Singura “taina” care vine de la Mintuitor ar fi botezul, dar si acesta este facut anapoda: in Marcu 16.16, Mintuitorul spune: “Cine crede si se va boteza, se va mintui; iar cine nu crede se va osindi” – asta inseamna ca inainte de a te boteza, trebuie sa crezi, cu alte cuvinte sa ai puterea de a gindi – dar, pusa pe facut bani, biserica a hotarit sa fie botezati pruncii inconstienti, ca nu cumva sa moara (intre timp)!. Nu mai pomenesc faptul ca in biserica de azi explicatia necesitatii botezului pruncilor, constituie una dintre cele doua blasfemii ale bisericii impotriva lui Hristos!
    Celelalte “taine” ori nu se regasesc in Evanghelii, ori sint impotriva lor.
    Hirotonia presupune ca prin punerea miinilor de catre arhiereu peste viitorul preot, acesta primeste (prin traditie) harurile pe care Mintuitorul le-a dat Apostolilor Sai si de la acestia mai departe. Stiti care sint aceste haruri? “Pe bolnavi vindecati, pe morti inviati, pe leprosi curatati, alungati duhurile” – citi morti a inviat patriarhul Daniel? Dar dvs. ati trecut cu vederea si cuvintele Sf. Pavel in Epistola catre Evrei 7.24: “Dar El, fiindca ramine in veac (adica este nemuritor) , are o preotie (adica un har) care nu poate trece de la unul la altul- adica, harul pe care l-a dat Apostolilor, nu putea fi transmis mai departe. Taina spovedaniei? una dintre cele mai mari mirsavii create de papistasi si care au inlocuit pocainta, de care se scria in Vechiul Testament, de care vorbea Sf. Ioan Botezatorul (“Pocaiti-va, caci se apropie Imparatia Cerurilor!”), de care vorbea Sf. Ioan Gura de Aur ca singura cale spre Mintuire cu spovedania, aducatoare de bani si de informatii, care ii indeparta pe oameni si de Dumnezeu, dar si de mintuire. Alte “taine” nu au suport in Evanghelii ci in Epistole.
    Domnule Neacsu, de multi ani viata mea este pusa in slujba Domnului, as putea sa va mai scriu mult, dar imi este teama ca nu veti intelege Adevarul Evangheliilor.

  2. Dan Cristian Ionescu

    Scuze! Nu Matei 7.7 ci Marcu 7.7!

  3. Jan Valjean

    Dle. Cristian Ionescu,dv. sunteti crestin ortodox adevarat ? Sper ca nu sunteti neo-protestant caci acestia se pierd in talmacirea si interpretarea fara har a Sf. Scripturii.Nici eu nu sunt adeptul lucrurilor sau obiceiurilor introduse de oameni in credinta crestina si care-o fac complicata si pamanteasca in loc sa fie simpla,libera si adevarata.Nu spunea Mantuitorul ,,Adevarul va va face liberi” ? Tot El spunea despre evrei ca ,,Voi sunteti fii tatalui minciunii” ? Nu-mi place sa citez nr. versetelor si capitolelor.

  4. Jan Valjean

    O sa citez totusi:Evanghelia dupa Ioan capitolul 8, alin 44:
    41. Voi faceţi faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.
    42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu ar fi Tatăl vostru, M-aţi iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieşit şi am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
    43. De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu.
    44. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

    • Dan Cristian Ionescu

      Domnule Jan Valjean, intr-un comentariu la un alt articol, mai de mult, dl. Vasile Zarnescu m-a criticat pentru faptul ca incerc sa spun cit mai multe lucruri, in cit mai putine cuvinte. Asa este, si este foarte greu – mai ales cind avind net-ul pe stick printr-un contract cu un consum total de 5 GB pe luna in timpul zilei, sint nevoit adesea sa lucrez noaptea. Din cauza oboselii, cind am scris comentariul, am fost convins ca dintre taine mai ramasesera doar mirungerea si casatoria, care nu au temei in Evanghelii, ci in Epistolele care au fost scrise de Apostoli, adica de oameni. A doua zi am realizat ca nu comentasem impartasania si maslul (un prieten, preot pensionar, singurul cu care imi permit sa discut deschis opiniile mele, mi-a spus ca a inceput sa aibe indoieli asupra maslului, in conditiile in care dupa savirsirea acestuia, soborul de preoti incaseaza banii si pleaca, iar bolnavul moare).
      Ma intrebati daca sint crestin ortodox adevarat. Va amintesc faptul ca Mintuitorul ne a adus credinta crestina, nu ortodoxie, catolicism sau protestantism (nu uitati faptul ca Marea Schisma a plecat de la trufia stupida a celor mai importanti patriarhi, cel al Constantinipolelui si cel al Romei). Pentru mine, a fi crestin inseamna a cunoaste, a respecta si a indeplini Cuvintul Mintuitorului asa cum este scris in Evanghelii. Am un prieten, un staret relativ tinar (cu studiile facute dupa 1990), foarte inteligent si foarte citit – dar discutiile noastre intra in impas cind eu vorbesc despre Evanghelii, iar el imi spune ca au fost invatati ca atunci cind exista diferente intre Cuvintul Mintuitorului si cuvintele sfintilor parinti, sa acorde intiietate acestora din urma! Este incredibil! Absolventii actuali de teologie nu pot intelege Adevarul, intrucit au fost invatati sa puna baza in primul rind pe sfintii parinti!
      Am aratat in primul comentariu cu ce har i-a inzestrat Mintuitorul pe Apostoli cind i-a trimis in lume. Versetul (Matei 10.8) are o incheiere pe care nu am redat-o atunci, dar o redau acum: “In dar ati luat, in dar dati” – adica ati primit aceste haruri fara plata, folositi-le fara a lua bani. Eu socotesc ca ceea ce face biserica contra unor sume de bani, nu are nici o valoare. Cu timpul, biserica a ajuns una dintre cele mai rentabile afaceri.
      Sf. Antonie cel Mare spunea: “Eu nu ma tem de Dumnezeu, eu Il iubesc pe El”. Adevaratii crestini, cei din vremea prigoanelor, mergeau la moarte cintind, fara teama – ei nu stiau ce este teama. Apoi, biserica, dupa ce s-a pus in slujba stapinilor, a inlocuit dragostea de Dumnezeu cu teama de Dumnezeu. Astfel, crestinii au invatat ce este frica.
      Sa stiti ca deosebirile de fond intre ortodoxie si catolicism nu sint de esenta. Ii apropie insa in mod esential sfintele taine generalizate acum mai putin de un mileniu de catolici si preluate apoi de ortodocsi. Mi-a trebuit mult timp pentru a afla aceasta informatie, cind au aparut sfintele taine – cei pe care ii intrebam (preoti, calugari, teologi) raspundeau ambiguu – la unul din cele 7 sinoade (care de fapt au fost 10, dar trei dintre ele au fost ulterior declarate ca fiind “ticaloase” – adica, atunci cind interesele politice ale bazileului se schimbau, participantii la sinodul precedent se reuneau, declarau propriul lor sinod ca “ticalos”, si luau o noua hotarire, contrara celei precedente). Repet, dupa mult timp, am citit un text privitor la teologul rus Serghei Bulgakov din care am aflat ca sfintele taine au fost dogmatizate de catolicism de abia in sec. XII. Vrea cineva sa spuna ca adevaratii crestini, cei care isi dadeau viata pentru IIsus Hristos, au murit nemintuiti fiindca ei cind greseau se pocaiau, dar nu se spovedeau? Timp de peste un mileniu, crestinismul s-a dezvoltat fara sfintele taine – se savirsea doar botezul, iar acesta se savirsea conform Evangheliilor, cind cel botezat avea virsta la cre se putea declara credincios.
      Sint multe intrebari la care am gasit raspunsul, dar si sint multe altele la care nu l-am gasit inca, si poate nici nu il voi gasi vreodata.
      Prietenul preot pensionar de care am pomenit imi spunea o gluma din mediul sau: “Uita-te si tu cit de puternic este crestinismul! De 2.000 de ani se chinuie preotii sa-l distruga, si tot nu au reusit!”. La inceputurile activitatii mele pe calculator, am gasit un text pe care din pacate nu l-am salvat, dar care a fost primul care m-a pus pe ginduri: un sfint parinte rus din sec. XX (la ora aceea nu citisem nimic din acestia) a spus “satana si-a pus de mult oamenii lui in fruntea bisericilor crestine”.
      M-am intrebat ce inseamna acest “de mult”. Nu stiu, poate chiar de la primul sinod din anul 325. Pe vremea prigoanei, episcopii erau primii care mergeau la moarte, in fruntea credinciosilor lor. Dupa edictul de la Mediolanum (Milan), situatia s-a schimbat: episcopii nu mai erau primii sacrificati, erau persoane onorate, imbracate in vesminte scumpe, cu o viata imbelsugata. Poate ca atunci, pe linga episcopii crestini adevarati, au aparut si primii oportunisti, primii farisei “crestini”. “Lucrarile Sinodului” au fost deschise de imparatul pagin Constantin, un criminal (nu ma refer la dusmanii ucisi pe cimpul de lupta, dar si-a ucis doi cumnati, primul nascut si sotia). Unii il considera pe imparatulConstantin salvatorul crestinismului – altii insa, considera ca o data cu el a inceput distrugerea crestinismului. Din acel moment, biserica s-a pus in slujba puterii politice, iar subordonarea s-a accentuat de la sinod la altul.
      Nenorocirea a venit cind Papa a vrut sa obtina si puterea politica, momentul de virf al papalitatii petrecindu-se la Canossa, in anul 1.077. Papalitatea avea nevoie de bani si de informatii – pentru bani, au inventat sfintele taine, indulgentele si simonia (simonia a prins bine si la noi, si nu stiu daca Teodosie Spagoveanul este chiar cel mai important reprezentant al ei, s-ar putea sa fi fost raposatul Gherasim Cristea al Rimnicului)” iar pentru informatii, au inventat spovedania. Crestinii trebuie sa stie un lucru: atunci cind pacatuiesc, singura cale spre mintuire este pocainta sincera in fata Domnului; un prieten al meu, tragind chefuri cu un preot, isi aducea aminte la un moment dat si ii spunea preotului: “Na parinte 2-300 de parai si iarta-mi pacatele!” la care preotul luind banii, spunea: “Fiule, nu poti tu sa pacatuiesti cite pot eu sa iert!”. O minciuna, nici un preot nu poate ierta nimic – singurul care poate sa ierte, este Judecatorul Suprem, in urma pocaintei.
      Ar mai fi multe de scris, dar iarasi incerc sa spun cit mai mult in cit mai putine cuvinte.
      Acum aproape un an si jumatate am scris un text pe care l-am trimis la mai multe publicatii. Era un text prin care indemnam crestinii sa citeasca Evangheliile. Nu l-a publicat nimeni, de atunci nu m-a mai publicat nici unul dintre cei la care l-am trimis, iar unul dintre editori mi-a si raspuns ca asa un text ateu nu a citit decit in “Scinteia”. Eu nu am vazut niciodata in “Scinteia” vreun text care sa recomande citirea Evangheliilor!
      Eu recomand inca o data: cititi Evangheliile, fiindca doar acolo puteti gasi Adevarul! Cititi-le si recititi-le, pentru ca de fiecare data gasiti sensuri si tilcuri noi, care v-au scapat prima data!
      Nu va cer sa faceti ce am facut, sa le cititi in toate traducerile romane de la 1914 la zi, nici sa le confruntati cu editiile in franceza, italiana si engleza (daca ati face aceste confruntari, ati afla multe lucruri interesante, cum modificarile, servesc anumitor scopuri, mai putin crestine!), dar macar cititi-le si aplecati-va asupra lor ca si intelegeti Adevarul.

    • Dan Cristian Ionescu

      Domnule Jan Valjean, in timp ce dvs. mi-ati trimis comentariul de mai sus, eu scriam un altul, amplu, de raspuns la comentariile dvs. precedente. Poate ca acel comentariu este mai explicit in ceea ce am vrut sa spun in primul.
      Mihai Eminescu scria despre credinta noastra veche de 1.800 de ani. Asa este, credinta noastra, care pe atunci nu era crestin-ortodoxa ci crestina, era apostolica, fiind adusa la noi de Apostolul Andrei. Aceea era credinta crestina adevarata. Foarte mult timp, pe aceste meleaguri, neavind preoti, raspindirea Cuvintului Evangheliilor si oficierea botezului reveneau unor laici alesi de comunitatile locale.
      Din cite stiu, primele seminarii teologice au aparut la noi pe la sf. sec. XV- inc. sec. XVI, in Moldova sub Stefan cel Mare iar in Tara Romaneasca sub Radu cel Mare – nu stiu “programa”, dar banuiesc faptul ca se predau pe atunci Evangheliile. Prima facultate de teologie, iarasi dupa cum stiu, a fost infiintata pe timpul lui Cuza.
      Eu nu lupt impotriva crestinismului, ci incerc sa il apar de dusmanii infiltrati (masoni, securisti, corupti – in general oamenii satanei) . Fiindca astazi, pentru biserica noastra (la altii nu stiu cum este) nu mai conteaza Evangheliile, ci sfintii parinti1

      • Jan Valjean

        Eu sunt national ortodox si am simpatii legionare.Nu-mi plac nici mie slujbele foarte lungi care te obosesc de-a dreptul si nici devierile de la dreapta credinta.Eu am mai mare incredere in pustnicii si calugarii din manastiri decat in ierarhii BOR.De exemplu,pentru mine masonul dovedit Daniel(cel care si-a lasat propriul frate cu 6 copii pe drumuri) nu este decat un securist ecumenic eretic care a participat la Sinodul eretic din Creta de anul trecut.Nu mi-ati raspuns la intrebarea mea,sunteti sau nu ortodox tinand cont de faptul ca ati afirmat aici ca botezul trebuie facut prin consimtamant propriu la maturitate si nu la copiii fara discernamant.Evangheliile nu precizeaza daca Ioan Botezatorul,Iisus Cristos si Apostolii Sai au botezat copii.In rest,ce sa spun,imi place cum ganditi si scrieti.

  5. Dan Cristian Ionescu

    Ca sa incep cu sfirsitul: mie nu mai imi place cum scriu. Din lipsa de concentrare, din neatentie sau din oboseala constat uneori la recitirea postarii greseli si, aproape intotdeauna, imi dau seama ca am omis ceva – asta nu mi se intimpla inainte, adica acum citiva ani. Si acum sa ma intorc la inceput. Intre primii crestini si legionari sint doua asemanari esentiale: si unii, si altii, aveau un crez sfint iar pentru acest crez isi dadeau viata. Am cunoscut multi preoti (in special batrini) demni de toata stima, patrunsi de credinta si de responsabilitatile lor printre care, nu in ultimul rind, sint si cele sociale – acestia sint tot mai putini. Dar, intr-adevar, pustnicii si calugarii sint (desigur, nici acestia din urma toti) mult mai demni de apreciere intrucit au renuntat si la bogatiile materiale, si la trufia, vanitatea si placerile vietii pamintene, alegind de buna voie o viata simpla si grea, in care singura bucurie este sa se roage la Dumnezeu. Despre Daniel, despre care si eu am auzit ca este mason: un prieten, bine informat, mi-a spus ca in prezent Daniel (ca si Ilie Sirbu) este general SIE, ambii fiind recrutati de DIE in anii ’80, cind au fost trimisi la studii teologice in Occident – eu nu ma numar printre cei care critica orice colaborare cu organele fostei securitati, atunci cind era vorba de apararea intereselor Romaniei, cu o exceptie: oamenii bisericii. Mintuitorul a spus “Dati Cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu” si a mai spus “Nu poti sa slujesti in acelasi timp la doi stapini, sa-i slujesti si lui Dumnezeu, si lui mamona”. In al doilea rind, Daniel este, la baza, calugar (ca sa poti sa ajungi arhiereu, trebuie sa fii ori preot vaduv – cum era patriarhul Iustinian Marina, ori preot celib ca arhiepiscopul Calinic Argatu, ori calugar -adica sa nu ai sotie -aceasta, desi in prima Epistola catre Timotei, Apostolul Pavel scria ca episcopul trebuie sa fie barbatul unei singure femei, deci sa fie casatorit). Intrind in manastire, Daniel a depus cele trei juraminte (sau voturi, cum se spune mai nou), printre care si cel de saracie (sau de neagoniseala, cum se spune mai nou – vedeti cum in zilele noastre vechea traditie crestina se schimba, in mod interesat, de la o zi la alta?). Desi a depus acest juramint, Daniel incaseaza lunar de la stat si de la BOR mii de euro (cu toate ca pentru viata lui luxoasa si imbelsugata nu plateste nici un leu – este modul prin care politicul ii cumpara pe mai marii bisericii, subordonindu-i); credeti cumva ca l-a eliberat cineva de juramintul facut la imbracarea straielor calugaresti? Nu! deci peste toate celelalte, Daniel este si un sperjur (si nu singurul). Revin la un exemplu, pe care l-am mai mentionat in treacat mai sus: Gherasim Cristea, fostul arhiepiscop al Rimnicului. Intr-un episod al Memorialului Durerii, ultimul supravietuitor al lotului “Rugul Aprins” povestea cum parintele Adrian Fageteanu, la acel moment calugar la Manastirea Caldarusani, a fost predat securitatii chiar de staretul manastirii care, sub un pretext, l-a luat in sareta si, ajungind la drumul mare, unde astepta masina securitatii, a oprit sareta. Securistii l-au luat pe parintele Fageteanu si au spua staretului: “Multumim, tovarase colonel!”. Am fost curios si avind unele banuieli, am verificat: intr-adevar, in 1959, staret la Caldarusani era Gherasim Cristea. Cunoscind multi preoti, stareti si calugari in eparhia Ramnicului, stiu ca in anul 2007 Gherasim avea in cont 3,6 mil. lei (la cursul de atunci, peste 1 mil. euro); intrebat fiind la ce ii trebuie acesti bani, raspundea: “Pentru inmormintare, taica, pentru inmormintare!” Desigur ca inmormintarea (a murit cu citeva luni inainte sa implineasca 100 de ani) a fost organizata de Arhiepiscopie, asa incit milionul de euro probabil a ajuns la singura sa ruda, un nepot. Acesti bani nu proveneau din indemnizatia primita de la stat, ci din simonie. Gherasim a fost si inainte de 1989 dar si dupa, prigonitorul calugarilor fosti detinuti politici din eparhia lui – l-am mentionat pe parintele Fageteanu, ii adaug pe exceptionalul om Chesarie Gheorghescu (despre a carui extraordinara fapta care l-a trimis in temnita am scris), arhimandritul teolog caruia ii stabilise domiciliu fortat la Manastirea Dintr-un Lemn si pe parintele Paulin Lecca, arhimandritul teolog fost staret la Arnota, pe care l-a alungat din eparhie. Stiu peste 10 fosti sau actuali mitropoliti, arhiepiscopi si episcopi care au intrat in slujba securitatii din trufia de a ajunge in posturi inalte. Si cum credeti ca Dumnezeu va ajuta o turma care se lasa condusa de ierarhi care L-au tradat pe El?
    Mintuitorul se adresa inimii si constiintei celor care il ascultau. Biserica actuala se adreseaza simturilor. Intrati in biserica si vazul se bucura de frumoasele picturi – care insa reprezinta niste minciuni, fiindca nimeni nu stie cum aratau Mintuitorul, Sf. Fecioara, Sf. Apostoli, etc. Sint niste sabloane, ca de pilda faptul ca Apostolul Pavel, foarte inteligent, este pictat cu un inceput de chelie – se considera ca cei inteligenti chelesc timpuriu. Apoi, auzul este bucurat de cintecele corului, mirosul este bucurat de tamiia arsa in cadelnita, pentru gust este impartasania iar pentru simtul tactil, mataniile. Predicile contin anumite versete din Evanghelii in timp ce altele, desi rostite tot de Mintuitor, sint ocolite cu multa grija.
    Cind in timpul marelui prooroc Ieremia poporul evreu, refuzind sa asculte de Dumnezeu, Acesta i-a intors spatele, evreii au cazut in robia babiloneana, implinindu-se proorocirea. Nu pot sa nu ma gindesc la asta cind vad ca dupa Marea Schisma si generalizarea sfintelor taine;
    – Europa crestina a fost lovita de marea ciuma, care a ucis 20-30 de milioane din cei 60 de milioane de locuitori citi avea atunci continentul;
    – crestinismul a pierdut definitiv 5 din cele 7 locuri sfinte: Nazaretul, Betleemul, Ierusalimul, Capadocia (“izvorul de sfinti”) si Constantinopolul; au mai ramas doua: Vaticanul (care se pare ca in mare masura este infiltrat de masonerie) si Muntele Athos, care insa s-a pingarit cu bani primiti de la UE (ceea ce a oferit imediat prilejul “feministelor” sa pretinda ca daca si din impozitele platite de ele ajung bani la Athos, atunci si ele au dreptul sa intre) – Muntele Athos nu avea nevoie de acesti bani: beneficiaza de ajutoare din partea statului grec dar si al statelor ortodoxe, beneficiaza de donatii importante din partea oamenilor de afaceri din aceste tari (de pilda, Gigi Becali a asfaltat drumul dintre Marea Lavra si schitul romanesc Prodromu), beneficiaza de scutiri de taxe si impozite (de pilda benzina pentru sutele de masini care bintuie Muntele, nu are nici un adaos), manastirile fac un comert masiv cu cherestea camioanele cu busteni strabatind in permanenta drumurile, orice pelerin care ajunge aici plateste o taxa de intrare (care, cind am fost eu, era de 25 de euro), pangarele, care traditional erau destinate vinzarii de luminari, au devenit adevarate buticuri, in care se vinde inclusiv vin. Staretii de aici nu aveau nevoie de acesti bani europeni – dar in urma cu 6 ani, din cele 20 de manastiri, doar 3 refuzasera banii murdari, cei mai vehementi fiind sirbii de la manastirea Hilandar. Incetul cu incetul, crestinismul se vinde, chiar si acolo unde nimeni nu ar fi putut crede;
    – asa cum am mai scris, toate relele ultimului mileniu au provenit din tarile crestine; invatatura crestina contine in primul rind principiile unei vieti morale – pina la cucerirea lumii de catre statele crestine, erau zone in care, fara sa fi auzit de Dumnezeu, bastinasii respectau intuitiv aceste principii; apoi au venit crestinii, in teorie i-au crestinat pe bastinasi, dar o data cu crestinarea in practica le-au adus coruptia, violenta, trufia, pacatul, dorinta de inavutire si de putere – acestea au prins cel mai bine. Societatile curate, care traiau in puritate, au fost distruse de falsul crestinism. Biserica l-a tradat pe Hristos, asa ca sa nu ne mai miram ca dupa toate pacatele crestinilor, Dumnezeu si-a intors spatele catre noi asa cum acum doua milenii si jumatate a facut evreilor. In mod firesc, lumea de azi este condusa de oamenii satanei, intrucit crestinismul a fost denaturat de biserica.
    Ne apropiem de sfirsit. Ma intrebati despre virsta la care se facea botezul acum 2.000 de ani. Nu stiu. Apostolii au botezat intr-adevar familii intregi, chiar si cu copii. Dar nu stiu sa fi fost si nou-nascuti, intrucit Cuvintul Mintuitorului a fost foarta lamuritor: intii sa crezi, si apoi sa te botezi. Imi pare mult mai corecta pozitia bisericii catolice, care dupa botezul la nastere (din cite stiu eu, fara perceperea unor sume de bani, care la noi ajung tot mai mari), face la virsta potrivita si o confirmare.
    Am scris despre cele doua sacrilegii savirsite de biserica. Primul a fost comis la al treilea sinod ecumenic din anul 431, cind Maica Domnului a fost numita “Theotokos” si nu “Christotokos” sau “Anthrotokos”, cum s-a mai propus – cel care s-a opus, Nestorie, patriarhul Constantinopolelui, a fost condamnat ca eretic. Alegind termenul “Theotokos”, negi suferinta pe cruce a Mintuitorului, ale carui ultime cuvinte au fost atit de evidente: “Eli, Eli, lama sabahtani!”
    Al doilea sacrilegiu este legat de botezul pruncilor. Acesta este motivat de biserica prin faptul ca daca pruncul moare nebotezat, el poarta in stigmat pacatul ancestral, pacatul originar, pacatul lui Adam si Eva. Iata noua blasfemie, care este generata de interesul banilor: prin jertfa Mintuitorului, au fost sterse toate pacatele trecute, in primul rind pacatul originar! Biserica ortodoxa boteaza pruncii din doua motive:
    – sa ia banul acum, nu sa astepte 10-15 ani de la nastere;
    – dar daca pina la virsta la care ar crede, pruncul moare ori creste si nu crede, iar biserica piede banii? in pofida multor versete din Evanghelii, din Epistole dar si din Vechiul Testament, biserica noastra pune pe primul loc banul. Dumnezeu insa indreapta greselile bisericii astfel incit, chiar daca ai fost botezat inainte sa crezi, dar apoi crezi, traiesti crestineste si te pocaiesti pentru greseli, esti mintuit.
    Si ultima dvs, intrebare, daca sint sau nu ortodox. Am certificat de botez ortodox, m-am declarat la recensamint ca fiind ortodox, dar a venit momentul in care citind si recitind de multe ori Evangheliile dar si multe altele, m-am intrebat ce inseamna a fi crestin. Si am ajuns la concluzia ca a fi crestin inseamna:
    – sa fii botezat;
    – sa crezi (am aratat mai sus ca atunci cind crezi, ordinea nu este importanta);
    – sa inveti si sa respecti Evangheliile;
    – sa spui zilnic “Tatal nostru”, singura rugaciune care ne vine de la Mintuitor (astazi, si biserica dar si netul ne invata sute de rugaciuni – nu fac doi bani, fiindca vin de la oameni);
    – sa te pocaiesti sincer atunci cind pacatuiesti;
    – sa-ti dai viata pentru Hristos daca trebuie.
    Am examinat cele de mai sus si am spus: da, eu sint crestin. Nu crestin ortodox, ci crestin. Atunci cind crezi si respecti Evangheliile, nu poti gresi. Cind insa esti invatat sa crezi in sfintii parinti dintre care multi au incalcat Evangheliile, atunci gresesti. Eu am incredere doar in Cuvintul Domnului.
    Repet, eu sint crestin si nu sectant. Vad insa ca raul milenar de pe planeta a inceput dupa tradarea lui Iisus Hristos de catre biserica. Sint convins ca sint multe lucruri pe care le-am omis, dar m-am obisnuit deja. Poate ca aceste rinduri va vor dezamagi – dar de cind sa crezi in Evanghelii este un pacat? Asta era acum vreo 800 de ani, cind biserica catolica ii ardea pe rug pe valdenzii care citeau Biblia.

  6. Dan Cristian Ionescu

    Domnule Jan Valjean, in curind textul in jurul caruia comentam, va dispare din pagina principala. Si atunci, ca sa nu credeti ca sint dusman al crestinismului ci, dimpotriva, un aparator al sau, va trimit un alt text pe care din pacate dl. Ion Coja nu mi l-a postat:

    DINCOLO DE CREDINȚA OARBĂ – COMPLETĂRI

    Sînt unii care spun că dacă Dumnezeu există, să le dovedească aceasta! Să facă minuni! Tare orbi și proști sînt aceștia! Ei cred că grija lui Dumnezeu este să le dovedească lor că există, fiindcă ei nu vor să vadă toate dovezile existente. Mîntuitorul i-a spus lui Toma “Fericiți cei ce nu au văzut, dar au crezut!”.
    Aceasta însă nu înseamnă să crezi orbește, ci să vezi minunile savîrșite în decursul mileniilor. Aș începe cu însuși miracolul vieții. Oare viața a apărut pe pămînt fiindcă intr-o groapă de pe planetă, în urma unei ploi cosmice, au căzut niște mormoloci din care s-a dezvoltat fauna pămînteană? Că acești mormoloci au evoluat ajungînd cu timpul dinozauri și alte animale preistorice, apoi maimuțe și în final oameni? Este democratic să lași pe fiecare să aibe părarea lui – dacă unii cred că se trag din maimuțe, aste este treaba lor, așa o fi. Dar inteligență umană, atîta timp creativă iar în prezent mai mult distructivă, nu poate fi explicată prin evoluționism, ci doar prin creaționism. Aceasta, despre Dumnezeu Tatăl.
    Acum despre Dumnezeu Fiul, despre care dușmanii creștinismului spun că a fost un șarlatan care a atras ca ucenici niște pescari analfabeți, inculți și slabi la minte. Într-adevăr, printre primii Apostoli au fost mai mulți pescari, care însă nu erau de loc proști (după cum voi dezvolta mai încolo). Dar printre cei 12 s-a aflat Apostolul și Evanghelistul Matei, care era vameș (adică încasator de impozite) – acesta era un intelectual, care scria și socotea. Printre cei 70, s-a aflat Apostolul și Evanghelistul Luca, primul pictor de icoane, care era medic. Apoi, li s-a alăturat Saul din Tarsul Ciliciei (devenit Apostolul Pavel), unul dintre cei mai straluciti absolvenți ai academiei lui Gamaliel.
    O primă minune, incontestabilă, a fost Pogorîrea Sfîntului Duh, în urma căreia Apostolii au început să înțeleagă toate limbile pămîntului. Vi se pare un basm, o legendă? Atunci explicați cum acești “pescari analfabeți, inculți și slabi la minte” au putut să umble în răsărit pînă în India, în apus pînă în Bretania, la miazănoapte pînă deasupra Mării Negre iar la miazăzi pînă în Etiopia, predicînd Evangheliile în limbile tuturor popoarelor! Hai, contestatarilor, explicați asta! Eu aș putea, în orice țară din Europa să mă descurc și să cer de exemplu o bere – dar nu să predic Evangheliile.
    O altă minune incontestabilă este convertirea lui Saul pe drumul Damascului. Din prigonitor de creștini, Saul a devenit Apostolul Pavel (“Apostolul Neamurilor”), cel mai important propovăduitor al noii credințe. Mîntuitorul l-a ales pe Petru să fie piatra pe care se va zidi noua credință datorită cerbiciei sale, dar l-a convertit pe Pavel și i l-a trimis în ajutor. Fiindcă atunci cînd Petru spunea că doar evreii trebuie să adopte creștinismul, Pavel l-a atenționat că Mîntuitorul a spus “botezați toate neamurile” iar cînd Petru spunea că toți creștinii trebuiau circumciși, Pavel l-a atenționat că tăierea împrejur este legămîntul făcut de Avraam în numele evreilor, este legămîntul Vechiului Testament și nu are nici o legătură cu Noul Testament.
    Vreți să știți minuni care se întîmplă permanent și în zilele noastre, dar nu le vedeți?
    Occidentalii ne critică pentru obiceiul nostru de a saruta icoanele care, spun ei, pot fi prăfuite sau ar fi putut fi sărutate înaintea noastră de persoane bolnave, de la care putem lua viruși, microbi, etc. Cît de credincioși pot fi aceștia dacă nu au înțeles că puterea credinței este minunea care ne ajută să sărutăm icoanele fără nici un pericol pentru sănătatea noastră? În urmă cu cîțiva ani am vizitat minunata catedrală Adormirea Maicii Domnului din Moscopole. Nu știu cînd au fost șterse de praf ultima data icoanele de aici după anul 1788, cînd ultimul incendiu provocat de musulmani a distrus mîndra capitală a aromânilor determinînd populația să se împrăștie peste tot prin Balcani, dar și în alte țări europene. Înaintea mea erau niște aromâni (probabil veniți din Occident) care, văzînd praful de pe icoane, și-au plimbat mîinile peste acestea. Eu le-am sărutat și nu am avut de suferit nici din cauza prafului, nici din cauza posibililor viruși sau microbi. Voi, contestarilor, îmi puteți da vreun exemplu concret de creștin care s-a îmbolnăvit sărutînd icoane?
    Niște “creștine” mi se pare din Marea Britanie, s-au declarat la TV oripilate de faptul că în bisericile din România credincioșii sînt împărtășiți cu aceeași linguriță, ceea ce prezintă un grav risc de contaminare cu boli. Pun aceeași întrebare și anume cît de credincios poți fi dacă nu crezi în puterea credinței? Poate cineva să îmi dea vreun exemplu concret de creștin care s-a îmbolnăvit în urma împărtășaniei?
    Tradițional, fie vara fie iarnă, botezul se face în apă rece (în ultimul timp, părinții mai pretențioși, cer ca apa din cristelniță să fie încălzita). Îmi poate da cineva vreun exemplu de copil care, botezat în apa rece, să fii făcut pneumonie?
    Aghiasma Mare rămîne proaspătă și limpede tot anul. Împotriva prescripțiilor bisericii, în tot cursul anului, de la Bobotează la Bobotează, eu iau doar Aghiasma Mare. Pentru mine, este singura care, nu numai că este sfințită de preot, dar în primul rind este binecuvîntată de Dumnezeu.
    Reflectați la toate acestea. În viața mea, minunile au fost multe. Am citit Evangheliile, dar am și trăit Adevărul Lor, oricît ar părea de necrezut. Am avut multe perioade foarte grele în viața mea printre care și aceea cînd doi ani de zile nu am avut venituri, dușmanii crezînd că m-au îngenunchiat. În “Predica de pe Munte”, Mîntuitorul spunea ”Și nu vă îngrijiți oare mîine ce voi mînca, ce voi bea, ce voi îmbrăca … Tatăl vostru ceresc știe ce aveți nevoie”. Și așa mi s-a întîmplat – am primit tot ce aveam nevoie!

  7. Jan Valjean

    Dle. Dan Cristian Ionescu,ma bucur ca sunteti crestin ortodox in adevaratul sens al cuvantului,la fel cum ortodoxie inseamna dreapta credinta.Cred ca sunteti si un bun roman care-si iubeste neamul sau romanesc.In ceea ce priveste tradarea credintei in Cristos,da,exista inc si au existat un numar mare de colaborationisti din randul clerului ortodox care au facut pactul cu diavolul si au facut rau semenilor lor.Dar stiti ca toate au un sfarsit si acesti ticalosi isi vor primi pedepsa dreapta si binemeritata din partea Singurului Dumnezeu Adevarat.

  8. Dec

    De ce nu ne da Domnul macar 100.000 de romani precum domnii: Dan Cristian Popescu si Jan Valjean? Ce tara minunata ar fi!

  9. Nae Scurtu

    Am intrat intamplator pe aceasta pagina si, spre surprinderea mea, am remarcat faptul ca majoritatea ideilor exprimate in text si comentarii se suprapun perfect peste informatiile despre evrei si preoti corupti continute in Coran. Dar pentru ca sintem victime inconstiente ale denigrarilor vehiculate in presa si in manualele de istorie vis-à-vis de islam, si pentru ca sintem « re-programati » in fata tv-ului sa credem ca evreii sint o binecuvantare pentru noi ceilalti, ne e foarte greu sa redevenim impartiali si sa citim Coranul de la cap la coada.
    Dar am avut aceasta curiozitate si am aflat raspunsul la o multime de intrebari pe care oamenii tot incearca sa si le lamureasca intre ei. Coranul clarifica toate dubiile pe care le-am fi avut despre raul pe facut de evrei, despre proiectele lor cu diavolul, despre cum au modificat Tora si Biblia pentru a castiga bani si a-i departa pe oameni de la drumul drept, despre cum il servesc pe diavol si cum au preferat viata lumeasca vietii de apoi. Mai mult, am reusit sa imi explic de ce se intampla tot ce se intampla in ziua de azi si care sint cauzele care au dus la fiecare din aspectele vietii pe care o traim azi.
    E un verset care spune despre evrei si crestini (falsii crestini si cei departati inconstient de la calea cea dreapta, probabil poate fi extrapolat si la preotii SRI-isti si nu numai) « O, oameni ai Scripturii, de ce imbracati voi adevarul cu neadevar si ascundeti adevarul cu buna stiinta? » Un altul : « Dar vai acelora care plasmuiesc Scriptura cu mainile lor si spun “Aceasta este de la Dumnezeu”, pentru a dobandi prin aceasta o mica simbrie! Vai pentru ceea ce mainile lor au scris si vai lor pentru ceea ce agonisesc! »
    Un alt verset : «I-am daruit lui Moise Cartea si am facut sa-i urmeze alti trimisi. I-am dat lui Isus, fiul Mariei, semnele deslusite si l-am intarit pre el cu duhul sfant. Insa de fiecare data cand a adus la voi un trimis, ceea ce nu placea sufletelor voastre, v-ati semetit si pe o parte dintre trimisi i-ati invinuit de minciuna, iar pe o alta parte i-ati rapus. »
    Pentru cei care vor sa vada lucrurile foarte clar va recomand citirea cu atentie a Coranului. Nu orice versiune in romana se apropie de sensurile celui in araba. Va recomand sa cautati « Traducerea sensurilor Coranului cel Sfânt în limba română »

  10. Dan Cristian Ionescu

    Domnule “Dec”, dar Dumnezeu ne-a dat deja un Dan Cristian Popescu – este lider PNL.

    • Dec

      …..mii de scuze! Am scris Popescu in loc de Ionescu! Dan Cristian Ionescu!

  11. gheorghe

    Coranul nu este sfant, … ca si celelalte scrieri care au ceva morala… sint fatete ale minciunii, demonologia unui pervers sexual.
    Nici nu as cere binecuvantare de la duhovnic sa citesc asa scrieri care smintesc si spurca pe cei mai multi caci nu avem taria necesara sa rezistam duhurilor minciunii cu mintea noastra.
    La fel si cu taclalele lui Budha si exotismele imputite hinduiste, cu yoga lui Krishna in frunte.

  12. Nae Scurtu

    Gheorghe, dupa raspunsul tau imi dau seama ca nu ai citit niciodata Coranul si ca esti victima spalarii pe creier. Din ce sursa ai tu informatia ca ar fi un “pervers”? Ai trait tu pe vremurile alea si l-ai cunoscut? Ti-a zis mass media ca ar fi pervers, ti-au zis probabil popii care iti vor doar banii. Asa credeam si eu ca si tine, pana am avut curiozitatea sa citesc si sa descopar. Daca l-ai citi ai constata cu infinita uimire ca nu e nimic pervers si nimic sexual. Ba mai mult, daca ai fi un adevarat crestin, ti-ar da lacrimile citind pentru ca fiecare verset e un adevar incontestabil care rezoneaza profund cu ceea ce tu stiai deja sau stiai deformat, prin grija celor care au modificat mesajele anterioare. Dar nu multi au capacitatea de-a intelege. De altfel, scrie tot acolo ca Dumnezeu alege cui sa ii arate adevarul, in timp ce peste ochii pacatosilor pune un val invizibil, ce nu ii lasa sa vada limpede, asta din cauza necredintei si ratacirii lor. Si asta e valabil pentru iudei, crestini si musulmani deopotriva.
    Sint descrise de exemplu lucruri pe care doar Dumnezeu, si nu un muritor din epoca lui Mohamed, le poate sti (cum ar fi de exemplu stadiile dezvoltarii fatului, fazele lunii, alinierea planetelor, detalii de botanica, zoologie etc.) Un om “pervers” si nestiutor de carte ar fi putut scrie toate astea? Se vede clar ca nu e scris de mana omului. Si chiar si mai mult, sint versete care raspund negru pe alb celor care au acelasi dubiu ca si tine. Sint sigur ca habar nu ai ca in Coran numele lui Isus si al Mariei sunt pomenite de mult mai multe ori decat cel al lui Mohamed. Totul e descris acolo: cum l-a nascut Maria pe Isus, cum i-a vestit ingerul Gabriel, lucruri pe care le stim din cartile anterioare.
    Fazele cu buda si krisna nu au nimic cu Tora, Biblia si Coranul, asa ca sa nu le amestecam in aceeasi ciorba. Budistii si altii asemenea se inchina la idoli, aduc ofrande unor entitati care nu au nimic a face cu Dumnezeu.
    In fine, nu pot spune decat pacat de sufletul tau caci se pare ca se complace in ignoranta. Ti se potriveste sa te salut cu versetul 55 din Suratul nr. 28. Si poate ca sa asta iti va deschide curiozitatea sa citesti intreg Coranul si sa vezi totul in context. Vei fi uluit de cata logica, adevar si informatii de bun simt vei gasi in fiecare verset. Uite aici :
    Surat nr. 28 – versetele 52-55
    52. Aceia carora Noi le-am dat Cartea mai înainte de el (nota mea – adica de Coran, cu alte cuvinte evreilor si crestinilor, care au primit fiecare Cartea lor, Tora si Biblia) aceia cred in el (aici se face aluzie la evreii si crestinii care au inteles ca ultimul mesaj – Coranul- e adevarat).
    53. Si cand li se recita lor (Coranul) zic ei: “Noi credem in el. Acesta este Adevarul de la Domnul nostru. Si noi am fost supusi [lui Allah] înainte de [venirea] lui” (adica am fost credinciosi unui singur Dumnezeu chiar inainte de venirea Coranului);
    54. Acestia vor fi daruiti cu rasplata de doua ori, pentru ca ei sunt statornici si pentru ca ei resping fapta rea prin fapta buna si fac milostenie din cele cu care i-am inzestrat,
    55. Iar cand aud ei vorbele grele se indeparteaza de ele si zic: “Noi avem parte de faptele noastre si voi aveti parte de faptele voastre! Pacea asupra voastra! (formula de salut rostita ca semn al indepartarii de cei ignoranti care rostesc astfel de vorbe)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.