Atitudini

Apelul academicienilor: România în pericol!

                                 Apelul unor academicieni români […]

 

 

                             Apelul unor academicieni români
                                   Către Poporul Român,
                                   Către instituţiile Statului Român

Având în vedere poziţia Academiei Române, de instituţie identitară fundamentală, aflată de un secol şi jumătate în serviciul Naţiunii Române, semnatarii acestui Apel, îngrijoraţi de evoluţiile interne şi internaţionale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continuă şi alarmantă încercare de erodare a identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României, cu multe acţiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate „corectitudini politice”, dar şi cu multe acţiuni îndreptate direct împotriva Statului şi Poporului Român (rescrierea tendenţioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naţionale, subminarea valorilor şi instituţiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoştenirea generaţiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului şi subsolului, prin defrişări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităţilor economice, prin degradarea învăţământului şi a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor subsistemelor statului şi societăţii, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupţia, lipsa de eficienţă, apariţia unor tensiuni sociale), preocupaţi în mod deosebit de încercările recurente de „regionalizare” a României sau de crearea de enclave autonome pe baze etnice, contrare Constituţiei României şi tendinţelor de integrare europeană, total neproductive din punct de vedere economic, social, al calităţii vieţii în aceste zone, ne exprimăm ferm împotriva tuturor acestor acţiuni, ne pronunţăm cu tărie în favoarea identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale, solicităm instituţiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze şi să acţioneze pentru a preveni, pentru a contracara şi, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile şi agresiunile la adresa identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României şi a stabilităţii statului de drept.

Chemăm alături de noi, în acest demers, întregul popor român, pe toţi locuitorii acestui pământ, ne adresăm în particular intelectualilor, invitându-i să fie exemplu de înţelepciune şi de patriotism, ne adresăm oamenilor politici, invitându-i să conlucreze cu responsabilitate şi patriotism pentru binele României, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în preajma sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a centenarului aducerii împreună a tuturor provinciilor româneşti, eveniment pe care poporul român l-a aşteptat, pentru care a suferit, a lucrat şi a luptat atâtea veacuri şi pe care l-a realizat cu atâtea jertfe.

Să ne cinstim eroii, să fim la înălţimea lor, lăsând generaţiilor următoare, tuturor locuitorilor României, o ţară unită, suverană, cu dragoste pentru trecut şi pentru cultura sa, cu respect de sine, stăpână pe pământul său, educată şi prosperă, o ţară a Europei Unite, dar cu identitate proprie, românească.

Aşa să ne judece viitorul!

Iniţiat de academicienii Victor Voicu, Ioan-Aurel Pop, Gheorghe Păun şi semnat de un mare număr de membri ai Academiei Române

3 Comments

 1. Maria-Iulia

  Exceptional ! Mii de multumiri pentru aceasta atitudine,si va rog sa imi permiteti cateva rugaminti catre domnii academicieni:

  -Deoarece asistam cu durere la agonia Patriei noastre,pe cale de a fi ucisa de forte si interese ticaloase ,interne si externe,va rog sa va implicati constant in actiuni de salvare a Romaniei
  -Va rog sa cooptati in jurul Dvs. din ce in ce mai multe personalitati patriote, din tara si strainatate, sa deveniti un grup de voci ferme, insistente, puternice, care prin repetare si expunere publica sa ajunga si la masele agresive de manevra din strada
  -Va rog sa demascati si sa demontati prompt si foarte ferm incercarile de alterare a istoriei tarii,de distrugere a identitatii poporului roman,a unitatii statale,protestati si inlaturati mizeriile bolnavicioase din manualele scolare,care ne otravesc copiii!
  -Va rog sa veniti cu astfel de declaratii , explicatii, sfaturi de salvare a tarii ,cat mai des in mass-media, solicitati conferinte de presa, tineti seminarii , avertizati populatia !
  Toti cei care pot sa ajute cu ceva la salvarea tarii si poporului au datoria sa o faca !
  Astfel de declaratii sa fie o regula a activitatii Dvs. , va rog din suflet, sa fiti vocea noastra a celor multi care nu putem iesi in strada care acum e ocupata de mase de oameni din nefericire complet manipulate de agenti agitatori, se pare foarte bine instruiti si platiti sa faca acest lucru!
  Romania are nevoie de ajutor ! Dumnezeu sa fie mereu cu tara mea draga si poporul ei,Amin !

 2. Diferenta intre academicieni si Trump:

  Trump vrea sa faca ca si Hitler o revolutie ( Hitler era tot timpul cu acest cuvant in gura – ca si Trump!)
  Nu si academicienii care nu vorbesc decat defensiv si intelepteste , absolut pasnic!
  Trump vorbeste demonstrativ despre o miscare populara, pentru care sustine ca a luptat – ca si Hitler??? – si NU !!!!!!!! despre un partid ! NU se lasa intimidat de aceasta comparatie nemeritata, cu Hitler – academicienii ce fac, se lasa intimidati de stigmatul comparatiei cu hitleristii sau cu legionarii sau cu rasistii albi sau you name it, chiar daca nu-si cer decat drepturile ?
  Oare academicienii dece nu insotesc poporul roman si cu indemnul SA SE RASCOALE !!! , caci poporul roman azi , ESTE IN LEGITIMA APARARE fata DE BANDELE care l-au preluat si il extermina??? LUCRAND CONTINUU IN AFARA LEGILOR SAU SCALAMBANDU-LE, CA SA-SI FACA DE CAP ???
  Ori academicienii nu cunosc legea Romaniei care permite REZISTENTA – DEVENITA O DATORIE !!! – atunci cand TARA ESTE DEVASTATA DE BANDE DE CRIMINALI , inclusiv criminali juridici, si mai ales economici si politici, din interior si dinafara ?
  Trump este in stare (intentioneaza??? Se intreaba deja multi !!!) – sa ridice blocade rasculandu-si masiv poporul contra Congresului American, pe Twitter, explicand maselor dornice de munca faptul ca O BANDA CORUPTA GLOBALISTA IL IMPIEDICA SA LE ASIGURE PAINEA SI LOCURILE DE MUNCA distrugandu-le sistematic pe acestea .
  Academicienii nostri nu rascoala pe nimeni pe Twitter ca sa nu semene cu Adolf Hitler si cu Trump –oare au dreptul sa stea cuminti si timorati ?! Un apeluts si gata ?
  Deoarece Trump are garda nationala in spatele lui precum si o buna parte a armatei americane , care de asemeni ii impartaseste vederile , contand pe acest sprijin, s-ar putea ca acest presedinte sa aibe curajul sa riste o rascoala populara pentru reconstruirea intregului sistem statal, desfiintand America anului 1913, adica “the FED’s America” .
  Academicienii ce fac ? Tac si lasa Twitterul sa “twit” ne – concertat ? Chiar si fara garda nationala si armata in spate , pe twitter se pot sincroniza foarte multe reactii , la nivel de masa !
  Trump stie ca acest sistem cangrenat de coruptie , trebuie distrus din interior pentru a putea construi o forma de trai pentru oamenii ce vor sa munceasca in tara lor. In acest scop si “the FED” trebuie distrusa , precum si sistemul financiar capitalist global care spulbera locurile de munca in loc sa le creeze, sa le stimuleze si sa le asigure.
  Asta stiu si academicienii, dar in ce masura ne arata ei cum sa distrugem acest sistem putred, din interior, in Romania ?
  Vrem tactici si strategii puternice pentru un razboi pe viata si pe moarte si care trebuie numit drept ceea ce este: UN RAZBOI PE VIATA SI PE MOARTE CU BANDELE CARE AU PRELUAT ROMANIA SI CARE TREBUIESC PUSE IN AFARA LEGII !

 3. Dan Cristian Ionescu

  D-na (d-soara) Maria-Iulia apreciaza mult textul semnat de unii dintre academicieni (nu toti, iar unii si-au retras semnatura). Textul in sine, ca text teoretic, este foarte corect – dar seamana mult cu discursurile teoretice ale opozitiei tinute de la tribuna parlamentului. In ce priveste conferintele, seminariile, etc., academicienii nu le vor tine – nu ii va plati nimeni, si atunci nu ii intereseaza.
  Dl. Radu Stefan pune punctul pe i: care este finalitatea practica? Nici una. Nu stiu citi dintre semnatari sint istorici, dar citi dintre academicienii istorici au sarit in apararea poporului roman cind Elie Wiesel, pe care l-au ales printre ei, ne acuza pe noi de crimele savirsite de jandarmii horthysti? Citi au sarit sa protesteze pentru faptul ca istoria ne-a fost pingarita in ultimii ani cum nu a fost pingarita niciodata, cind Eroii Neamului au fost declarati criminali iar criminalii au fost declarati eroi, cind adevarul a fost inlocuit de minciuna? Eu cred ca principala activitate a academicienilor este sa pindeasca pe Calea Victoriei si daca vad trecind vreun evreu, sa il intrebe daca nu vrea sa fie membru de onoare al Academiei Romane (desigur, exagerez – dar nu chiar atit de mult cit s-ar crede).
  Ma adresez acum direct d-lui Radu Stefan, care cred ca este acelasi cu semnatarul multor comentarii pe site-ul d-lui Coja si care, in mai multe situatii (inclusiv ieri) a postat cuvinte frumoase la articolele mele. Nu am ramas insensibil la acestea, dar din pacate eu nu pot posta comentarii pe site-ul d-lui Coja. Profit de aceasta ocazie sa ii spun ca apreciez cuvintele sale si ii multumesc pentru acestea (cu atit mai mult cu cit in ultimul timp m-am obisnuit mai degraba sa fiu insultat).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *