Lichele

Sabin Gherman, acest Gargamel de pe Someş care vânează români, în loc de ştrumfi

      Cum, nu ştiţi cine-i Gargamel? Este vrăjitorul malefic din celebrele desene animate cu ştrumfi, acei omuleţi albaştri. […]

 

 

  Cum, nu ştiţi cine-i Gargamel? Este vrăjitorul malefic din celebrele desene animate cu ştrumfi, acei omuleţi albaştri. Cine-i Sabin Gherman? Unul mai puţin cunoscut decât Gargamel, dar care a încercat să iasă în lumina reflectoarelor printr-un articol penibil şi prost încropit, intitulat „M-am săturat de România”. Adevărul este că şi România s-a săturat de el şi de alte scursuri de felul acestuia.

Vrăjitorul Gargamel

Vrăjitorul Gargamel.

Sabin Gherman, gargamelul gargaragiu de la televizor, căruia i-a crescut un gurgui în creștet, semn că mintea continuă să-i fete monștri.

Sabin Gherman, gargamelul gargaragiu de la televizor, căruia i-a crescut un gurgui în creștet, semn că mintea continuă să-i fete monștri.

   Acum Sabin Gherman face propagandă antiromânească şi secesionistă de la posturile de televiziune „Transilvania life” şi „Look TV”, ambele patronate de „puiul de dac” Arpad Paszkany, singurul cetăţean ale cărui scrisori adresate Cotroceniului sunt citite, personal, de Traian Băsescu. Dacă Gargamel era duşmanul declarat al ştrumfilor, Sabin Gherman este duşmanul declarat al românilor de dincolo de Carpaţi. Doar românii ardeleni – de fapt ardelenii români, fiindcă în viziunea ăstuia ardelenii reprezintă un popor! –   sunt de o calitate superioară, restul românilor din alte zone fiind „resturi”, în sensul de deşeuri! Ce-i doi, Gargamel şi Gherman, au în comun, pe lângă aspectul fizic izbitor de asemănător, perseverenţa diabolică cu care-şi vânează victimele inocente. Gherman, pe lângă asemănarea fizică izbitoare cu Gargamel, are chiar fizionomia tipică a „miticilor” pe care-i urăşte visceral!

   Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni. Dacă străbunii tăi nu au fost umiliţi sau de-a dreptul omorâţi  de jandarmii unguri cu pană de cocoş la pălărie, înseamnă că nu exişti sau nu eşti suficient de civilizat, adică îndobitocit, mai pe şleau! Aşa că nu ţi-ai câştigat dreptul să stai în genunchi lângă masa urmaşilor grofilor şi să le mănânci firimiturile din palmă, aşa cum face sabinul cel sfătos!

Propagandă secesionistă, ambalată în cuvinte mistificatoare şi însoţită de îndemnul permanent de difuzare, ca la toate postările ghermaniste. Au trecut vremurile când Dăian căra cu cârca din Germania materiale propagandistice, acum au magazin online cu prețurile în euro:http://www.transilvaniashop.ro/

Propagandă secesionistă, ambalată în cuvinte mistificatoare şi însoţită de îndemnul permanent de difuzare, ca la toate postările ghermaniste. Au trecut vremurile când Dăian căra cu cârca din Germania materiale propagandistice, acum au magazin online cu prețurile în euro:http://www.transilvaniashop.ro/

   Ciudat este că acest Sabin Gherman a făcut facultatea taman la Craiova, în capitala Olteniei, ceea ce denotă că ori nu a fost în totalitatea facultăţilor mintale,  conform teoriilor lui despre înapoiaţii de acolo sau nu a fost suficient de isteţ ca să-şi facă studiile superioare în Ardealul pe care-l ridică acum ostentativ în slăvi! Ei, care-i cauza, măi Sabine, fost-ai bolând sau doar ghibol? Asta aşa, ca să vorbesc pe limba lui, de la televizor şi de pe Facebook, fiindcă omuleţul se screme să vorbească „ardeleneşte”, adică un soi de limbă regional-arhaică, forţată şi resuscitată de Sabinuţ, pe care nu o mai vorbesc nici bătrânii din cele mai izolate cătune transilvănene! Este exact ca olteanul proaspăt sosit de la Craiova, care salută lumea pe străzile din Cluj cu „servus”, ca să pară localnic! O mică mostră din exprimarea g(h)ermanului: „De-aia c-or zâs ăştia că suntem musai stat unitar şi tre’ să rabdăm tăţ’”

  Sabin Gherman aparţine unei categorii morale speciale: lichele! Lichea şi atât, dar vedetă pe un site unde nu comentează mai mult de 30-40 de persoane. În Cluj se ştie că prezenţa ghermanului pe televiziunea „Transilvania” este sponsorizată şi dirijată de la Budapesta via Arpad Paszkany. Cine are răbdare să privească emisiunile ăstuia – eu am rezista să mă uit la două! –  riscă să se plictisească repede, fiindcă se repetă aceleaşi bazaconii şi pseudo-teorii şchioape şi incorect argumentate. Dar ghermanul nostru este consecvent în politica lui, aşa ca boul, cum a spus Iuliu Maniu, un ardelean mult mai cunoscut şi fără studii în Oltenia. Ideile ghermaniste sunt puţine, dar fixe şi fudule! Argumentele istorice, economice şi culturale pe care le flutură „arhanghelul independenţei” sunt false, iar majoritate au fost promovate, anterior apariţiei pe lume a micuţului honved oltenizat, de alogeni ca evreul Mihail Roller, ajuns academician şi istoric fără a avea studii de specialitate. Acum a preluat ştafeta demitizării istoriei naţionale un alt istoric, Lucian Boia, care susţine că Ardealul nu aparţine României, dar fără să aducă argumente istorice viabile! Aşa şi micuţul propagandist, de pe televiziunile lui Paszkany, se pricepe la toate, el fiind istoric, economist şi om de cultură. Adică, totul se reduce la câteva fixaţii, repetate la infinit: banii din Ardeal se duc la „miticii” de la Bucureşti, care-i redistribuie puturoşilor asistaţi social din Moldova şi Oltenia, corupţii sunt doar dincolo de Carpaţi, ardelenii sunt cei mai cinstiţi din lume, aceiaşi necivilizaţi de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit şi poate să fie cumpărat cu găleţi de plastic şi tot aşa, improvizaţii pe aceleaşi teme… Dar, cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea şi bunăstarea care domneau între toate naţionalităţile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte şi miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fraţii lor unguri, secui şi saşi, cei care au creat acel „Unio Trium Nationum” în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind excluşi şi consideraţi o etnie inferioară fără drepturi politice şi sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum „Batalioane române treceţi Carpaţii înapoi”, la solz de peşte, aşa cum a învăţat el în Bănie. Aşa de bine se înţelegeau românii ardeleni cu cei din „Unio Trium Nationum” (ungurii, saşii şi secuii), conform „tezelor” ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Cloşca şi Crişan au fost valahi infiltraţi în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri şi iobagii români. La fel,  Avram Iancu probabil că era un „mitic” pripăşit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine şi prea multă egalitate în drepturi cu ungurii.

    Prin toamna anului trecut, Sabin Gherman anunţa cu surle şi tobe – nu „cu surle şi trâmbiţe” cum spun papagalii din temebeleziuni, fiindcă surla este tot o trâmbiţă! –  că o să candideze ca independent pentru alegerile europarlamentare. S-a potolit repede, deoarece nu avea de unde să strângă zecile de mii de semnături! Când a candidat pentru Primăria Cluj, în anul 2004, din partea Partidului Creştin Democrat, nea Gargamel a obţinut ridicolul număr de 652 de voturi!

Antiromânii se premiază între ei.

Antiromânii se premiază între ei.

    Sabin Gherman şi alţi mercenari încearcă să convingă poporul că nu există România şi nici românii, ci doar ardeleni, bănăţeni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă individul acesta, cât este ziua de lungă: blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreşte morţii căzuţi la datorie pentru unificarea tuturor românilor şi manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun şi drept, iar ceilalţi români sunt leneşi, răi şi corupţi! Toţi ticăloşii fac politică la Bucureşti în detrimentul Transilvaniei, aşa zbiară g(h)ermanul din toţi bojocii! Până şi de aici se vede reaua-intenţie, deoarece în Parlament sunt şi o grămadă de ardeleni, care nu s-au dovedit cu nimic mai buni decât ceilalţi politicieni, unii dintre ei fiind condamnaţi definitiv la închisoare sau cercetaţi pentru acte de corupţie! Însă solidaritatea poporului român, în întregul său, nu este observată de coada de topor! Gargamel, de exemplu, nu spune că în apărarea Roşiei Montane din Transilvania cele mai mari proteste au avut loc chiar la Bucureşti, în capitala hulită de el, „miticii” sărind în sprijinul fraţilor ardeleni! Iniţial, Sabin Gherman milita intens pentru autonomie, dar acum a dat-o la întors şi cică susţine o „independenţă financiară”… Aiurea, praf în ochii naivilor!

Ca să nu mai fie dubii privind populaţia majoritară din Transilvania şi Banat, iată o harta cu structura etnică a populaţiei din imperiul austro-ungar, la recensământul din 1890: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:MittelEuropa1914.JPG  După cum se observă, românii erau şi atunci într-o majoritate covârşitoare, structura etnica fiind similara cu ultimul recensământ, cel din anul 2011.

MittelEuropa1914

  „Prostul până nu-i fudul, parcă nu-i prost destul”, spune un proverb românesc. Aşa şi cu Gherman care, vrând să arăte preţurile nesimţite de la pompele de benzină, fotografiază preţul afişat la o astfel de pompă şi-l afişează ţanţoş pe pagina sa de Facebook, fără să ţină cont că în geam se reflectă şi însemnele benzinăriei ungureşti „Mol”, pe lângă chelia sa.

gherman-benzina1

      Bravo, loază! După câte că alimentezi de la stăpânii tăi – probabil că-i dau ăia bonuri de combustibil ca primă – mai şi divulgi că au preţuri exorbitante! Ăsta-i trădează chiar pe toţi! O fi ceva genetic…

                                                                                                                   Marius Albin MARINESCU

 

Fragment din articolul Saşi corciţi şi români trădători militează pentru dezmembrarea României

6 Comments

 1. Navirtu Constantin

  La Craiova era un profesor Gherman mutat disciplinar de la Cluj.Poate ca a facut facultatea la Craiova sa l ajute unchiul.

 2. eci smarandescu

  in colonia romania si cu statul de drept mafoit o serie intreaga de LICHELE pingaresc istoria romaniei si nimeni nu ii trage la raspundere il intreb pea aceasta lichea ce inseamna pentru el LIBERTASTEA == SA NU ai dreptul sa faci ce vrei ci PUTEREA sa faci ce trebuie

 3. Corneliu Radu

  Parafrazând cantecul,nu merita decât ”pușca sau frânghia lată”

 4. Jan Valjean

  Acest derbedeu cu mutra de cap de porc care se trage din Zau de Campie jud.Mures este ruda apropiata cu Steluta Cataniciu,acesta ,,mare avocata” si deputat ALDE,aflata in stare totala de incompatibilitate si care va zbura din parlament desi se gandea in mintea ei sa ajunga ministrul justitiei.Licheaua asta de Gherman n-are curaj sa scoata mizerii pe gura de porc in Cluj ,decat in mini studiourilor tv ale evazionistului Paskany,sponsor al PD si al campaniei lui Basescu.

 5. nina

  sabin gherman,un infect cu apucaturi naziste,doar hitler vorbea de rasa pura . pare a fi descendentul unora care-au fost cobaii lui josef mengele.

 6. Dracula

  Nu va mai repeziti la dementul de Gherman !
  Nu mai bagati capul in nisip !
  Mai bine vedeti de ce romanii de peste munti gindesc precum gherman in proportie de massa !
  De ce s-a ajuns aici si cine trebuia sa identifice pe cei care i-a indoctrinat, incit acum scuipa pe tara in care s-au nascut !
  Cineva spunea ca nu este familie in vechiul regat care sa nu vi dat macar o jertfa pentru dezrobirea romanilor de peste munti !
  Recunostinta si iubirea se materializeaza in afirmatii de genul: mitici, puturosi, betivi, inculti, balcanici, tigani etc. etc.
  Daca ei asa cred, ATUNCI SA SE DUCA INVIRTINDU-SE SI PICIOR DE ARDELEAN SA NU MAI CALCE DINCOACE DE MUNTI !
  IAR CEI CARE S-AU STABILIT IN REGAT SA PLECE REPEJOR CA NU AVEM NEVOIE DE ISCOADE !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *