Puncte de vedere

Carmen Palade, fosta soție a lui Dan Adamescu și goana după banii acestuia (II)

  Carmen Palade încasează chiriile de la Unirea Shopping Center pe firmele ei   Unirea Shopping Center – tranzacţionată în […]

 

Carmen Palade încasează chiriile de la Unirea Shopping Center pe firmele ei

 

Unirea Shopping Center – tranzacţionată în sistemul alternativ AeRO şi având o capitalizare bursieră de 40 mil euro – continuă să funcţioneze deşi nu respectă legea, situaţiile financiare, bugetul de venituri şi cheltuieli şi planul de investiţii pe 2015 fiind neaprobate de acţionari nici la ora actuală.

În aceeaşi notă abuzivă – dovedită şi în cadrul procesului de divorţ, unde doamna Carmen Palade îi contestă fiului lui Dan Adamescu până şi calitatea de unic moştenitor biologic – situaţia ilegală de la Unirea Shopping Center, deţinută  în proporţie de 74% de către The Nova Group Investments România, persistă sub oblăduirea autorităţilor. Iar aceasta în condiţiile în care TNG a trimis continuu cereri, plângeri şi petiţii în ultimul an către ASF, Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel şi Consiliul Superior al Magistraturii, solicitând intervenţia legală de rigoare pentru a impune obligaţiile de drept societar asupra doamnei Carmen Palade şi a Consiliului de Administraţie pe care aceasta îl conduce. Pe scurt, fosta soţie a domnului Adamescu refuză în mod ilegal să procedeze la convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, ştiind că pe ordinea de zi este trecută demiterea dânsei.

Avocatul Titi Bădrăgan: „Legiuitorul a reglementat situaţia în care administratorul nu convoacă AGA pentru aprobarea situaţiilor financiare sau pentru luarea oricăror decizii care reprezintă voința societară şi dreptul suprem al acţionarilor. Conform legii 31/1990 există o procedură de urgenţă, care se judecă conform procedurilor necontencioase reglementate de Codul de Procedură Civilă, fiind o cauză la care participă acţionariatul şi membrii Consiliului de Administraţie. În cazul de faţă, prin vocea Preşedintelui Consiliului de Administraţie, respectiv Carmen Palade, s-a refuzat convocarea AGA. The Nova Group Investments România SA s-a adresat Tribunalului Bucureşti din luna mai 2016, cauza nefiind însă soluţionată – situaţie inadmisibilă într-un stat european în care, dincolo de legea specială, avem proceduri constituţionale şi prevederi cuprinse în directive şi tratate europene şi internaţionale, care garantează protecţia efectivă a dreptului de proprietate inclusiv prin luarea deciziilor în termene utile de către acționarii care deţin participațiuni. Ar trebui ca rolul ASF să nu se rezume doar la aplicarea de amenzi, ci şi la protecţia pieţei de capital. Judecătorii nu ar trebui să permită ca într-o procedură necontencioasă să se tragă de timp, acționarii neavând astfel acces la luarea deciziilor în ceea ce priveşte patrimoniul societăţii în care sunt acţionari. Căci prin limitările actuale se blochează chiar forumul decizional, adică AGA”.

 

doc. adamescu

Printre neregulile care se întâmplă la Unirea Shopping Center se numără și încasarea chiriilor de la magazine pe numele altor societăți comerciale, unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind cel al firmei Pall D’Or Con – condusă de angajata Andreea Bănică, mâna dreaptă a doamnei Palade – care din 2015 încasează lunar zeci de mii de euro în detrimentul proprietarului de facto al spațiului închiriat. Contractul atașat stă dovadă în acest sens. În plus, vorbim de fals în acte, deoarece firma Pall D’Or Con nu doar încasează chiriile care i se cuvin magazinului Unirea, însă se prezintă ca fiind „proprietar” al spațiului contractat. Cu alte cuvinte, Carmen Palade se consideră deja de câțiva ani buni proprietara spațiilor comerciale.

doc. adamescu 1doc. adamescu 2

Deși este evident că doamna Palade își exercită în mod discreționar și abuziv funcția de conducere executivă a USC – care i-a fost conferită de domnul Adamescu, păcălit abominabil de o soție care, în ultimul an de conviețuire, și-a planificat pas cu pas divorțul și beneficiile materiale – nicio instituție abilitată nu a luat încă măsurile care se impun de către legea în vigoare.

În plus, potrivit declarațiilor sale recente se și autoincriminează relatând o conversație privată purtată cu Dan Adamescu, care i-ar fi spus: „Tu vei ști cum să negociezi cu cei de la DNA.” – reieșind astfel că are relații în afara legii cu DNA.

„Când am discuții cu reprezentanții instituțiilor din Vest despre faptul că nu putem convoca o Adunare Generală a unei firme listate la Bursa de Valori București, fiindcă Președintele Consiliului de Administrație nu vrea, interlocutorii mei rămân muți. Așa ceva pur și simplu nu se întâmplă în Europa de Vest. Nu este posibil ca timp de un an Președintele unui Consiliul de Administrație să paralizeze o societate listată la bursă iar regulatorul și tribunalele să acopere această persoană. Mi se răspunde că asemenea excepții se mai pot întâlni în țări din lumea a treia, însă nu în UE. De ce nu se respectă drepturile acționarilor? De fapt, există anumite drepturi pentru unii acționari și altele pentru alții? Se mai miră cineva că doamna Palade încasează pe firmele ei chiriile de la Unirea, ea știind foarte bine că este deasupra oricărei legi? Cum putem să susținem că România are o piață de capital funcțională?! Pentru mine este inexplicabil ce se întâmplă…” declară Alexander Adamescu, Președintele The Nova Group.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *