Abuzuri

O nouă sesizare despre abuzurile așa-zișilor „salvatori” de căței

           Dacă animalul ar putea vorbi, ar spune multe adevăruri…   De când mă ştiu am […]

 

         Dacă animalul ar putea vorbi, ar spune multe adevăruri…

 

De când mă ştiu am iubit animalele indiferent de rasă, mediu de provenienţă, aşa cum iubesc omul cu calităţile şi metehnele sale. Înduioşat de situaţia necuvântătoarelor din adăposturi, m-am decis să iau spre adopţie un câine căruia să îi ofer dragostea mea necondiţionată şi un cămin călduros. Însă, intenţiile bune nu sunt întotdeauna apreciate din partea responsabililor acestor adăposturi.

Pe scurt, iată ce mi s-a întâmplat! În urmă cu ceva timp, am adoptat cu toată dragostea un metis de border collie cu contract de adopţie de la Asociaţia pentru protecţia animalelor Hope, în speranţa că îl vom putea păstra până la adânci bătrâneţi, doar că l-am avut fix 2 zile şi jumătate. Atât ne-a fost îngăduit de către Asociaţie să ne bucurăm de prietenia lui. Motivul?  Câinele era privat de micţiunile fiziologice  –  reacţie normală în procesul de adaptare, conform discuţiilor purtate cu medicii veterinari.

Drept urmare, câinele mi-a fost luat fără consimţământul meu şi nu a mai fost adus ulterior, pe motiv că Lisa  –  căţelul despre care este vorba  –  nu este pregătită pentru adopţie şi astfel va rămâne în padocul respectivei asociaţii. Orice discuţie cu vicepreşedintele Asociaţiei pentru returnarea câinelui a fost sortită eşecului, susţinând că acest câine va fi retras de la adopţie, neputându-se adapta, iar dacă dorim ni se oferă o altă opţiune de adopţie.

Acum vine întrebarea: dacă acest câine într-adevăr nu a fost pregătit pentru o eventuală adopţie, de ce a fost promovat timp de 2 ani în mediul online al site-ului wwww.adoptiicaini.ro şi de diverse persoane pentru găsirea unui stăpân? De ce nu ni s-a mai dat o şansă? Oare se doreşte ca acest cățel să îşi găsească stăpâni iubitori sau este monedă de schimb pentru alte interese? Chiar orice persoană care se autointitulează legal preşedinte sau vicepreşedinte de asociaţie de protecţie a animalelor are calitatea medicală de a emite un diagnostic sau acesta este stabilit de un specialist avizat în asemenea cazuri?

Din păcate tot romanul este psihoterapeut fără studii superioare de specialitate.

catel_1

Am sesizat  autoritățile și prezint textul sesizării mai jos, în ideea că nu trebuie ca noi, cetățenii obișnuiți, să ne lăsăm umiliți și călcați în picioare de diverși indivizi cu apucături de satrapi.

„Subsemnatul Curelescu Dimitrios Mihail Alexander, domiciliat în Municipiul București, …, având CNP …, posesor B.I. seria …  numărul …, vă aduc la cunoștința următoarele fapte în vederea stabilirii caracterului penal al acestora:

În data de 19.04.2017 am încheiat un contract de adopție, numărul 10/19.04.2017, pentru o căţeluşă pe care am dorit să o adopt în urma unui anunț afișat pe site-ul http://www.adoptiicaini.ro, de către o reprezentantă a  Asociației de protecție a animalelor Hope, Ganciu Monica Elena.

La aceeași dată mai sus menționata, căţeluşa mi-a fost adusă la domiciliu. De atunci zi de zi am fost hărțuiți telefonic de către membrii asociației cu privire la starea de sănătate a câinelui şi dacă suntem siguri că vrem să mergem mai departe cu adopția.

Câinele a fost în posesia mea timp de 2 zile şi jumătate, perioadă în care începea procesul de acomodare cu noua locație şi cu noii stăpâni. Am ținut cont de faptul că trecerea nu se face în cele 2 zile şi jumătate, că pot apărea reacții de stres în urma mutării de la o locație la alta.

Din punct de vedere medical, starea de sănătate a câinelui era bună conform mențiunii făcute pe actul de adopție.

Pe durata a celor 2 zile şi jumătate petrecute în sânul familiei mele a fost primită cu toată dragostea, s-a lucrat cu foarte multă atenție şi răbdare, însa timpul nu a fost suficient pentru acomodarea totală a noului membru de familie, drept care a urinat puțin atât în casă, cât şi-n afara locuinței.

Membrii asociației au considerat că are o problemă medicală, deși îmi anunțasem medicul veterinar  –  unde am avut în tratament ceilalți doi câini anteriori care au murit (18 ani, respectiv 14 ani) –  au refuzat să mă lase să consult medicul şi-a venit în lipsa mea acasă domnul Prună Emil Marius și fără consimţământul meu a luat câinele pe motiv că îl va duce la cabinetul la care sunt arondați câinii asociației.  În final câinele nu a ajuns la medic, ci în adăpost, înapoi, pe data de 22.04.2017

Menționez că mama a încredințat câinele din bună credință şi ea a fost cea care a sunat să vadă cum se simte câinele, nicidecum nu a fost sunată cum ar fi fost corect. I-a fost comunicat că acest căţel nu a fost pregătit de adopție, că nu este un câine adaptabil, că este stresat şi că trebuie să rămână la asociație. În baza cărei hotărâri medicale şi-au permis cei de la asociație să ia abuziv căţelul şi să hotărască medical soarta lui?

Contractul nu a fost reziliat deoarece nu există motive argumentate în acest sens şi consider că acest căţel mi-a fost luat, repet, abuziv.

La această dată depun reclamație pentru că eu consider că acest câine a fost furat, membrii asociatiei folosindu-se de argumente nejustificate, atât medical, cât și profesional. Mai mult decât atât, mergând la un cabinet veterinar am verificat microcipul câinelui şi am aflat că este înregistrat pe numele persoanei fizice Ganciu Monica Elena, nu pe Asociația de protecție a animalelor Hope, pentru care sesizez faptul că acest contract a fost făcut pentru câine, respectiv pe numele Asociației  –  vezi antetul contractului de adopție, câinele fiind în proprietatea exclusivă a doamnei Ganciu Monica Elena, fiind inexistent în proprietatea Asociației de protecție a animalelor Hope. În situația aceasta mai sunt şi alți câini înregistrați pe carnet pe numele doamnei mai sus menționată. Vă rugăm să verificați.

De asemenea, pe site-ul de adoptii,  câinele Lisa apare și cu alt nume (Jasmine – ciocolată cu blăniță. Atașez dovada.

Vă rugăm să verificați toate cele menționate, eu neavând posibilitatea de cunoaștere reală, dorind să îmi recuperez câinele care mi-a fost furat în mod abuziv.

Mentionez ca sesizarea de faţă a fost făcuta la mai multe organe de control.

Solicit repunerea in posesia proprie, conform contractului de adopție,  în cel mai scurt timp posibil fiindcă există riscul de a fi instrăinat în afara țării.”

 

25.04.2017                                                                            Curelescu Dimitrios Mihail Alexander

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *