Lichele

H.R. Patapievici, un individ ce ar trebui pălmuit şi scuipat de orice român

  Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam […]

 

Am vrut demult să scriu câteva rânduri despre individul ce poartă numele Horia Roman Patapievici, un trădător de neam şi ţară, un individ care ar trebui scuipat şi luat la palme de orice român de bună-credinţă atunci când l-ar întâlni, în orice context.

Iată o serie de citate din volumul „Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, cărora le voi răspunde scurt şi punctual:
– „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (pag.63)

Gata, ne-ai „convins”. Propun ca toţi românii să-şi schimbe numele cu unele germane, eventual, apoi să emigrăm cu toţii, dându-ne drept colonişti civilizatori prin vreo ţară din centrul Africii. Evident că inima ţării ţi se pare cum ţi se pare, pentru că ea este incapabilă să tolereze alogeni precum eşti tu. Iată şi o altă „radiografie”, omule atât de mic şi neînsemnat ce te numeşti Patapievici: „Fiţi voi înşivă, nu imitaţi pe nimeni! Aveţi sub picioarele voastre izvoare de apă vie. Nu invidiaţi popoarele bătrâne, ci priviţi-l pe al vostru. Cu cât mai adânc veţi săpa, cu atât veţi vedea ţâşnind mai mult viaţa.” (Jules Michelet, cărturar francez)

– „Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (pag.34)

Ooooo, bărbat „falnic” şi „frumos” ce eşti tu. Când te-ai privit ultima oară în oglindă, măi Făt-Frumos din curul vacii? Prin urmare, după logica ta, noi suntem urâţi, cu trăsături rudimentare, iar tu eşti unul cu trasaturi evoluate. Vai de omenirea asa, dacă tu eşti cel ce reprezintă etapa evolutivă a aspectului şi fiziologiei umane. Mă rog, poate tu ai vrut să faci pe metaforicul în exprimarea de mai sus, dar nu ţi-a ieşit. Încă o dovadă că nu eşti doar urât, ci şi prost.

– „Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (pag. 64)

‘Telectualule, ai văzut vreodata vreo turmă de zimbri în goană? Nu cred, ar fi şi greu, c-au cam dispărut. Însă fă un exerciţiu de imaginaţie cu mintea ta aia mucegăită şi care supură venin şi gândeşte-te cum ar fi să te afli în faţa unei asemenea turme dezlănţuite ce se îndreaptă către tine. Neplăcută situaţie,nu? Ei, metaforic vobind (sau nu), s-ar putea ca turma aceea să fie reprezentată de noi, românii, într-o bună zi…Uite ce spun alţii: „Civilizaţia s-a născut acolo unde trăiește astăzi poporul român, răspândindu-se apoi atât spre Răsărit, cât și spre Apus, acum circa 13 – 15 000 de ani.” (William Schiller, arheolog)

– „Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (pag.64)

E drept că limba română are un fond extrem de bogat şi în ceea ce priveşte înjurăturile, asta fiind semn că este limbă complexa, veche, formată în mii şi mii de ani. De pildă, în timp ce englezul nu ştie să înjure decât printr-un sec „fuck you”, noi, românii, te putem înjura timp de două ore fără să ne repetăm. Lucru pe care îl şi facem de câte ori îţi vedem mutra. Hai să vezi cum este privită limba noastră de alţii, oameni cu mintea luminată: „Limba română este o limbă-cheie care a influențat în mare parte toate limbile Europei.” (Per Olof Ekström), „Limba lor, a românilor, n-a putut fi extirpată, deşi sunt aşezaţi în mijlocul atâtor neamuri de barbari şi aşa se luptă să nu o părăsească în ruptul capului, încât parcă nu s-ar fi luptat atâta pentru viaţă, cât pentru o limbă.” (Bonfini)

–  „In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit. Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.” (pag.63)

Europa de Vest exista cum exista azi şi s-a dezvoltat pentru că la est existam noi, românii, pavază în calea tuturor invaziilor asiatice. Evident că nu am putut crea catedrale de dimensiunil Notre Dame-ului, evident că am fost săraci, evident că este greu să dezvolţi stabilitate economică atunci când stai cu o mână pe plug şi una pe sabie. Tu nici măcar nu ai dreptul să scoţi prin gura vreo vorbă sau aluzie despre eroii acestui neam, precum Mihai sau Ştefan.

Să iei în derâdere destinul unui popor atât de greu încercat este ruşinos chiar şi pentru un individ ca tine. Uite, aici, scursură ce eşti, o opinie a unui străin referitoare la poporul MEU, că al tău în niciun caz nu este: „Poporul român este unul dintre cele mai vechi popoare din Europa și cel mai frumos exemplu istoric de continuitate a unui neam, fie că este vorba de traci, de geți sau de daci. Locuitorii pământului românesc au rămas aceiași din Epoca neolitică, a pietrei şlefuite, până în zilele noastre, susținând, astfel, printr-un exemplu poate unic în istoria lumii, continuitatea unui neam.” (Albert Armand)

– „Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (pag.49)

Strămoşii acestui popor „puturos” au dat cultura şi civilizaţia Europei, în spaţiul României au apărut şi s-au dezvoltat primele culturi materiale şi spirituale evoluate ale acestui continent:Vinca-Turdaş, Cucuteni, Hamangia, Gumelniţa etc.Iar treaba asta o cunosc şi o afirmă mai toţi cărturarii moderni şi istoricii contemporani străini care au cinstea de nu ascunde realitatea.Un exemplu: „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500 – 3500 î.e.n, axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europene, patriarhale, de luptători, din Epocile bronzului şi fierului.” (Marija Gimbutas, „Civilizaţie şi cultură: vestigii preistorice în sud-estul European”)

                                               În loc de încheiere

Evident, nimeni nu trebuie să ascundă defectele românilor sau părţile mai puţin onorabile din istoria acestui popor, însă, noi, oamenii de rând, aşteptăm de la clasa celor cu pretenţii de intelectuali să ne aducă în prim plan, ca naţie, în primul rând, prin elementele de mândrie, care ne dau un loc pe scena cultural-istorică a lumii.

Aşteptăm, de la aceşti pretinşi intelectuali, să vorbească despre olimpicii noştri care domină toate concursurile internaţionale, despre inventatorii noştri, al căror idei puse în practică au îmbunătăţit viaţa omului la nivel mondial, despre moştenirea noastră culturală imensa, adunată în mii de ani, ce se manifestă la tot pasul în ţara noastră, de la mănăstirile Moldovei, la ritualurile Junilor Braşovului, de la ceramica de Horezu, la baladele şi doinele seculare, de la portul popular la poveştile cu tâlc ale lui Creangă.

De ce ne mai mirăm că nu ni se dă atenţia cuvenită la nivel internaţional, când tocmai forurile noastre, ce ar trebui să fie responsabile de cultura naţională, au fost şi sunt conduse de indivizi precum Patapievici sau Kelemen Hunor?

DAR….„Va veni o vreme când se va acorda atenţie acestui popor, prea puţin luat în seamă. Cântece şi armonii se vor auzi venind de la această ţară despre care nu se prea vorbeşte. După mii de ani de vieţuire, acest neam se va ridica şi lumea se va uimi ca de o minune, aflând, în sfârşit, câte lucruri a ştiut neamul acesta despre conştiinţa universală. Bucuriile acestui popor au rămas ascunse; nefericirile lui n-au fost cunoscute. Nimeni nu i-a scris mitologia. Puţini i-au cunoscut istoria. Şi, totuşi, oamenii aceştia au avut mai mult decât oricare alţii geniul mitului…” (Martha Bibescu)

                                                                                                                     Valentin ROMAN

P.S.: Cu scuzele de rigoare pentru cei care s-au mirat de limbajul pe care l-am folosit în acest articol, rămân la opinia că unor asemenea oameni, precum Patapievici, nu le poţi vorbi diplomatic.

Sursa: http://valentinro.blogspot.ro/2014/05/hr-patapievici-un-individ-ce-ar-trebui.html

10 Comments

 1. Jan Valjean

  Acest derbedeu de Patapievici,plin de fecale in gura-i spurcata,nu este roman.Este un derbedeu de jidan khazar cu pretentii de intelectual.Ma intreb ce s-ar intampla cu un ins ca asta sa faca ce face in Romania,intr-o tara musulmana ca Iran de ex.,sau chiar in tari europene nationaliste precum Polonia sau Ungaria,daca ar batjocori limba si natiunile respective ? Ar mai apuca sa mai verse laturi de psihopat obsedat sexual,asa cum ii sta bine unui jidan deconspirat prin limbajul sau ?

 2. Mariana Mateescu

  Excelent articol! Felicitari autorului!

  • Costy

   Porcul àsta se crede un macho dar cred cà are oglinzi de lemn acasà. Eu nu ma scuz deloc cu injuràturile si sun asta. Sà-i fut tot neamul in gurà de jeg penale si inainte de a vorbi de Romania ar fi mai bine sà-si spele gura aia de porc scàrbos.

 3. costel

  Jidanu tot jidan ramane ! Asta ar trebuii expulzat la tel-aviv cu tot neamu, insa datorirta Baselului Cel Betiv , a ajuns intr-o perioada sef la ICR, batandu-si iar si iar joc de Romania.Rusine !Ar trebuii zilnic sa-l scuipam intre ochi pe imfam.

 4. Lui asta a se citi gunoiul asta ar trebui sa fie schingiuit ca pe vremea inchizitiei.

  Ps Mai boule daca noi suntem facuti din amestec de pisat cum spui pai din acelasi lucru esti si tu , daca nu esti roman atunci mai da-te in mata si nu ne mai spune bai strainule de unde ne tragem.

 5. Sachelarie Pavel

  Jigodia de patapievici a avut indrazneala sa-l minimizeze pe marele poet de suflet Romanesc,Mihail Eminescu. Acest gogoman care si-a batut joc de tara noastra Romania ori de cate ori a avut ocazia, trebuie sa i se deschida un proces penal de inalta tradare prin subminarea onoarei patriei noastre! Acest nenorocit trebuie destituit din toate functiile pe care l-e are in statul roman! Ce a facut acest dobitoc pentru tara in care traieste? NIMIC! Si are indrazneala sa -si bata joc de ea. Este revoltator. Cer Ministrului Culturii sa se sesizeze si sa -i deschida un proces penal.Sachelarie

 6. Cantemir

  Pe acest imbecil, virusul HRP, l-aș pune să citească ce a scris în respectiva carte și menționat mai sus și aș da frâu liber mulțimii să îl judece și pedepsească! Jignind nu faci bine nimănui, oferă pilde pline de învățăminte tuturor, educă, instruiește, inspiră și vei deveni iubit. Grow up HRP!

 7. Amalia Bazavan

  Este adevarat ce a scris HRP in acele pagini?

  • justitiarul

   Da, este adevărat.

 8. Calin Manta

  Mars paduche si pui de bolsevic khazar de unde ai venit ! Numai rahat iese din tine si din neamul tau de zdrente !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.