Tribuna democratiei

O fostă senatoare acuză: Uniunea Salvați România a fost înființată fraudulos și la fel de fraudulos a participat la alegeri!

      Doamna Cristiana-Irlna Anghel susține că USR a fost înființată fraudulos și la fel de fraudulos a participat […]

 

 

 

Doamna Cristiana-Irlna Anghel susține că USR a fost înființată fraudulos și la fel de fraudulos a participat la alegerile parlamentare.

Iată ce spune doamna Anghel: Au fost depuse contestații în termenul legal. Raportul nu face vorbire despre acestea. De fapt, nu există niciun raport. Dovada caseta deputatului… Există doar un speech în plen al domnului Florin Iordache, președinte al Comisiei la data respectivă. Anchetăm alegerile din 2009 refuzând să vedem fraudele la lege din urmă cu câteva luni… Nu s-a respectat nimic. Deși regulamentul prevede imperativ: „(1) Camera Deputaţilor se întruneşte în şedinţă, de drept, în a 5-a zi de la constituirea Comisiei de validare, pentru dezbaterea raportului acesteia”, în câteva ore „raportul” era definitivat…

Membrii prezenți ai Comisiei (9 la număr, prin urmare nici de data aceasta nu s-a respectat cvorumul de 15+1)  mi-au recomandat să mă adresez Parchetului… Le voi urma sfatul… Hoția trebuie pedepsită!

Nu este vina mea pentru tot ceea ce se va întâmpla.

Atașez stenograma ședinței Comisiei de validare din data de 3 mai 2017 la care am fost invitată pentru a-mi susține punctul de vedere.

 

STENOGRAMA sedintei Comisiei de validare a mandatelor de deputat din ziua de miercuri, 3 mai 2017

                                                                                           Sedinta a inceput la ora 12,34.

Lucrarile  au Jost conduse  de domnul Ion  Mocioalca  – presedintele comisiei, asistat de domnul Stelian-Cristian Ion, secretar.

Domnul  Ion Mocioalca: Suntem in cvorum.

Am  avut   onoarea   sa  candidez   in  acelasi  judet   cu doamna Cristiana Anghel – in judetul  11  Caras Severin,  si acum am datoria sa o ascultam impreuna pe doamna Cristiana Anghel cu mare atentie intrucat problemele dumneaei noi le-am mai discutat aici, in Comisie, dar se pare ca raspunsul pe care i l-am dat distinsei  doamne nu a satisfacut-o,  asa ca acum,  poate prin viu  grai, ne  aduce  alte argumente  in plus  fata de ceea  ce am dezbatut si am analizat noi in sedinta trecuta, Cristiana, multumim pentru prezenta, si te ascultam,

Doamna Cristiana-Irlna Anghel: Trebuie  sa  va  multumesc  eu  in  primul  rand  pentru invitatie, si apoi sa va spun ca nu am fost multumita de raspuns pentru ca:  1)  era normal sa ma invitati, 2) era normal sa onorez invitatia,  3)  era normal  sa  luam  in calcul  tot  ceea  ce priveste USR-ul.

Eu cautam  ceva, dar, ca sa nu pierdem  timpul,  ma voi descurca  cu ceea ce stiu de aici.

Spuneam  ca USR-ul  nu ar fi trebuit  sa aiba mandatele validate  de catre Comisia de validare  pentru ca a incalcat  legea.

Legea spune foarte clar ca atunci cand actionezi  in baza statutului   modificat   care  nu  a  fost  aprobat  definitiv   de  catre instanta primesti  pedeapsa,  si  pedeapsa  este ca Ministerul  Public sa solicite  Tribunalului  Bucuresti  incetarea  activitatii  partidului politic si radierea  acestuia  din  Registrul   partidelor   politice, conform Legii  14/2003 actualizata.

Argumente  in  favoarea  acestei chestiuni:  pai,  Partidul USR de fapt a candidat sub numele acesta, desi denumirea prescurtata era SR, Salvati Romania, desi domnii de la Uniunea Studentilor  din Romania           au  mers  in  instanta  in  perioada campaniei  electorale  si au contestat  denumirea  aceasta. Deci, in primul  rand,  li s-a facut o favoare  pentru  ca a fost o confuzie clara intre USR si USR. I-a ajutat.

Pe urma,  majoritatea procurorilor au avut un cuvant  de spus greu  de sustinere  a dumnealor.  Si, daca va aduceti  aminte, la un  moment  dat, pe  scarile  tribunalului un domn  procuror  ii invata  pe Nicusor  Dan si pe ai lui ce trebuie  sa faca,  ce trebuie sa zica  si cum trebuie  sa zica.  Ghinionul  dumnealor  este  ca in prima  faza,  pana  cand  sa fie  arestata  doamna  presedinte   de laAEP,  BEC-ul  a inteles  ca trebuie  sa-si  faca  datoria,  si exista  o decizie  78 foarte  dura in care  se spune  foarte  clar  de ce nu au fost de acord  cei de la BEC  cu listele pentru  diaspora, avand in vedere faptul ca fuziunea nu a fost terminata, nu a fost finalizata, si cred ca stiti cand a fost finalizata  fuziunea  de fapt si de drept intre USR si USB – pe 27 decembrie.

Intrebare   pentru   membrii   Comisiei,  retorica, bineinteles, si cu tot respectul: va  spune ceva   numele de Gradinaru? Doamna Loredana Mirabela Gradinaru este presedinta USR-ului de fapt.

USR-ul este acel partidulet facut din trei membri: Gradinaru – ea,  Gradinaru – frate-sau  si inca cineva.  Asta este partid?!  Si acesta  se spune  ca a candidat, pentru  ca respectiva fuziune nu fusese inca finalizata printr-o decizie definitiva.

Aratati-mi, va rog frumos, un singur clip, o singura secunda in care apare aceasta doamna ca presedinta.  Exista zeci de hartii  semnate  de catre  domnul Nicusor  Dan in calitate  de presedinte al USR, dar nu era presedinte al USR.

Exista contestatii depuse in tribunal pe care si le asuma. La to ate termenele  la care a fost,  dumnealui  apare ca presedinte al USB si doamna apare ca presedinte al USR.

Mai  mult  decat  atat,  daca  este  sa  mergem  pana  in adancul  lucrurilor,  a doua  zi  dupa  congresul  de  fuziune,  care numai congres nu a fost,  care a fost cu usile inchise, au stiut ei de ce, de fapt  si de drept fuziunea s-a facut intre trei partide – USB,  USR  si  UPC.  La  patru  – cinci  zile,  la  o  saptamana, domnul Nicusor  Dan  s-a sucit  si  s-a  suparat  cu . . .   – stiti cine este?  domnul  ala  care vindea  legumele  in  strada – de puneai banii si iti luai legumele, da? cu patru membri, si aceia consilieri locali.

Deci, dumnealui a doua zi da un interviu de douazeci si ceva de minute presei in care vorbeste despre felul cum s-a facut congresul, despre cele trei partide, despre faptul  ca USR-ul are trei  membri,  UPC-ul   are  patru  membri,  USB-ul  – 200  de membri, si ca dumnealui  spera ca in urmatoarea perioada  sa isi organizeze filiale in toata tara etc. etc.

Pai, m-am dus si eu la dosarul din instanta si am vazut ca pe liste sunt 207 membri invitati la congres.

Deci,  ne  ducem  la congres  si  ne  ducem la dosar,  ala care se  gaseste in instanta,  Invitati:  207 membri. Prezenti:  93. Jumatate plus unu? Culmea!  toti sunt de la USB, si nu este nici unul de la USR: Despre ce vorbim?’

Cineva  ne crede tampiti pe toti?! Definitiv si irevocabil? !

Prin urmare, contestatia mea… ,  nu mai vorbim de faptul ca semnul electoral  a fost depus si aprobat pe data de 3  sau 4 noiembrie, deci depasind ceea ce spune  legea,  cu maxim 40 de zile inainte.  Deci, au fost 43 –  44 de zile. Legea nu spune ca se poate,  ca  nu  se poate,  ca  daca  instant.   Este  un termen imperative: 40 de zile. Atat.

Si nu mai vorbim  de faptul ca in toata  campania  prin media  s-a folosit  acel scut care nu a fost  acceptat  de fapt  si de drept.  Dar  chestiunea   este  aceasta:  domnii  acestia  in  fuziune hotarasc ca domnul Nicusor  Dan este presedintele  USR-ului, ca exista un Comitet  director format din cinci – sase insi, intre care doamna  Clotilde,  si cred ca mai era unul, Ghica, parca,  sau cum Il  cheama?   – eel  de  la  Senat,  iar  domnii  au  aplicat   statutul inainte  de  a fi definitiva  decizia  instantei.  Or,  lucrul  acesta  ar trebui sa Il observati dumneavoastra in Comisia de validare.

Si va mai spun inca un lucru:  la noi exista, dar irt putine state a mai ramas lucrul acesta;  Comisia de validare  nu este doar o comisie care sa noteze galetile de apa duse la mort. Nu! Nu!

Deci, Comisia  de  validare   este  ultimul filtru, final, ultimul   si  e cel  final, daca se poate zice asa,   impotriva unor abuzuri comise de celelalte institutii sau a unor ilegalitati.

Deci, aceasta  Comisie ar fi trebuit sa ia sesizarea doamnei Mona Petrut de la Deva, in  care  dadea  foarte  multe amanunte,  si sa verifice.

Mai  mult  decat  atat,  decizia  Comisiei acesteia  s-a luat in cateva ore.  Regulamentul  de  functionare   care  este  legea Camerei  spune cinci zile. Nu spune maxim cinci zile.

Deci, Camera ar fi trebuit  sa se intruneasca de la cinci zile de la constituirea  Comisiei de validare. S-a incalcat Regulamentul.

Deci, daca  aceasta  Comisie  statea  cinci  zile  si  studia dosarele  si vedea despre ce este vorba!

Mai mult, domnul Nicusor  Dan, culmea!, nu am nimic personal  cu dumnealui,  vine in intampinarea a ceea ce spun eu, a votat impotriva  impreuna  cu colegii  dumnealui,  spunand  de la microfonul  Camerei   exact   asa:   ,,Noi  nu  votam,   Sau  votam impotriva  pentru  ca nu  am vazut  actele ! S-a intamplat  ceva  la Comisie  si nu am avut acces la acte!”  Spune adevar!

Intr-adevar,  eu  nu  cred  ca  s-a  mai  intamplat   lucrul acesta pana  acum. intr-adevar,  •eu nu cred ca s-a mai intamplat lucrul acesta pana acum.

Deci, ii gasesc o scuza Comisiei,  si intr-adevar  Comisia poate nu stia alt lucru – ca raspunde  ca functionar  public,  nu ca parlamentar,

Pana  cand esti validat  si depui juramantul,  raspunzi  ca orice  functionar  public.  Or,  decizia  Comisiei  de  validare  este Iuata inainte  de  a fi validati  membrii  comisiei  si  de  a depune juramantul.

Prin urmare,  pe perioada  respectiva  nici un membru  al comisiei nu este acoperit de imunitatea parlamentara, Prin -urmare …

Domnul Ion Mocioalca: Ne-ati facut praf.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Nu. Va spun exact ce …

Domnul Ion Mocioalca: Mai sa vina mascatii  si sa ne ridice de aici.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Stimate domn, cu toata dragostea  si cu tot respectul,  am insistat  sa vin  in  Comisie  in  ideea  in  care m-am  gandit  ca dumneavoastra, fiind sesizati  la modul  acesta serios de Cristiana Anghel,  pe care domnul  Iordache  o cunoaste  de cand era copil, si domnul  Iordache  stie ca,atunci  cand  Cristiana  Anghel  a luat in brate  o problema,  pai  se duce  cu ea pana  la capat,  Moare  cu ea in brate!

Cristiana Anghel  nu are instinct de conservare!

Cristiana  Anghel  spune intotdeauna ca ei ii astupa gura doar pamantul !

Cristiana  Anghel  nu are teama  ca va fi omorata  sau va pati  nu  stiu  ce pentru  ca  ea  considera   ca  suntem  datori  cu  o moarte,  iar Cristiana  Anghel  considera  ca asa ceva nu se poate intampla in Parlamentul Romaniei !

Si Cristiana  Anghel  este  singura  care lupta  si va lupta in continuare!

Cu tot respectul,  deci, nu este vorba,  Doamne  fereste ! , de amenintare. Incep  sa va  spun:  ceea  ce  s-a intamplat  se incadreaza perfect ca fraudarea  legii, fraudarea  legii de catre USR in primul rand. Iar Cristiana Anghel, daca nu avea respect pentru …

Domnul Ion Mocioalca: Ce vrei tu de  a comisia  noastra?  Punct cu punct, si cadem de acord.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Eu   vreau   sa  luati   frumos   dosarele.   Dumneavoastra probabil  ca veti avea acces mult mai usor la ele; eu a trebuit  sa fac   cerere,   sa  mi-o  aprobe,   desi  se  spune  ca  toate  chestiile acestea  sunt de interes public,  da? Dar eu m-am gandit ca voi si face o lucrare  pe treaba  aceasta,  ca mai am inca pe asa acasa,  si mai am lasate in Gara de Nord, pentru  ca nu am putut  sa le mai car, o gramada,

Cristiana  Anghel   spune  asa: nu ma  intereseaza corporatiile,  nu ma intereseaza Coldea, Coldea si cu ai lui, ca Nicusor  Dan  nu ar fi reusit  nimic  rara ei. Ideea nua fost a lui Nicusor Dan. Mi-o  asum. Este  spusa  de  mine,  si  nu  am  imunitate parlamentara, intelegeti? Va veni o zi …

Domnul Ion Mocioalca: Eu  ar  trebui  sa te  opresc  si  sa iti  cer  dovezi,  dar  nu suntem intr-un talk-show, asa ca nu te opresc.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Toate sunt dovezi !

Chestiunea  este aceasta: eel care a gandit lucrul acesta a fost o minte diabolica;  diabolica  a fost,  dar  a fost o minte extraordinar  de ascutita.  A reusit  sa faca  confuzia  intre USR-ul ala de trei insi de la Vaslui si USR-ul  cel mare.

Vine  domnul  Nicusor   Dan  in  fata  camerelor   de  luat vederi  si spune:  „Membrii  ceilalti  isi vor continua  activitatea  inUSR.”,  dar  in  perioada   pana   cand   sa  fie  aprobata   definitiv cererea  lor in instanta, doamna  Bazgan, aceea care era prima  la Piata  Victoriei,  stiti, noaptea, si ii chema pe toti,  se prezinta  ca vicepresedinte USR Iasi sau ce, Doamne,  iarta-ma!,  este.  Cum sate prezinti  asa?!  Tu trebuie sa pleci prima!

Mai mult  decat  atat,  am  uitat  un  lucru  important:  am scris AEP-ului. Nu trebuia sale dea nici un ban. Domnii acestia  au  avut  un  singur  mandatar  financiar. Stiati lucrul acesta? O doamna de la Constanta. Mandatar-sef tot dumneaei.  Pentru  toate judetele   un  singur  mandatar.  Cum  este posibil?! Nu poti  sa fii mandatar  financiar intr-un judet daca nu ai incuviintare sa faci lucrul acesta.

Domnul Ion Mocioalca: Ma simt nevoit sa intervin.  Si, te rog, haide sa punctam ce ceri tu la Comisia noastra, Pentru  ca, daca facem istoria USR- ului, nu vom rezolva aici legalitatea sau ilegalitatea  USR-ului.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Nu este istoria USR-ului!

Domnul Ion Mocioalca: Pai, daca vorbim de doamna Bazgau, de doamna…

Doamna Crlstiana-Irina Anghel: Deci, hai sa va spun, ca au aplicat statutul pe fuziune. Poate ca nu ati inteles sau poate ca nu am fost eu destul de clara. Repet.

Domnul  Ion Mocioalca: Noi putem  fi de acord  cu tine despre  lucrurile  acestea, dar nu aici!

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Au  aplicat  statutul  fuziunii  inainte  de  a  fi  definitiva decizia de fuziune! Pedeapsa  Iegala pentru  lucrul acesta este dizolvarea partidului!  Clar, scurt si cuprinzatorl

Domnul  Ion Mocioalca: Nu aici, in Comisie!

Domnul  Florin Iordache: Nu Comisia face dizolvareal

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Nu. Dumneavoastra  ati   facut un lucru  rau, ca ati validat. Nu trebuia  sa ii validati. Acum,  pentru  ca ati reusit  sa il validati,  nu aveti decat sa reparati  ce ati stricat  si sa faceti dumneavoastra demersurile necesare,  sa strangeti  probe  asa cum am strans  eu, sa va duceti frumos  cu ele la Parchet  si sa spuneti:  ai facut asta,  asta si asta, si cerem dizolvarea. Daca nu, o voi cere eu.

Domnul  Florin Iordache: Cereti-o  dumneavoastral

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Pai  da,  dar  in momentul   in  care  cer  eu,  va  trebui  sa spun ce nu ati facut dumneavoastra.

Domnul  Ion Mocioalca: Va rog!

Domnul  Florin Iordache: Da, va multumesc. Doamna   Anghel,   cu   tot   respectul,   am   vrut   sa  va ascultam si eu si colegii mei chiar daca suntem in grupuri parlamentare diferite. Este un  punct  de  vedere  al  dumneavoastra pe  care il imbratisam  sau nu il imbratisam, are mai putina importanta. Sunt   chestiuni   care  tin  de  activitatea  Comisiei   de  validare. Noi, la acel moment, inainte  de a incepe validarea  celor  329  de  membri,  am  validat  membrii   Comisiei  de  validare,  si fiecare  membru  al Comisiei de validare,  suntem prezenti  aici, a fost validat  de catre  alti  colegi,  deci nu  a existat  o incompatibilitate, adica eu sa imi validez  propriul  mandat  si asa mai departe, dupa care, in baza documentelor care ne-au fost prezentate   de  catre  B irourile   electorale  judetene,   am  validat colegii din judete  si apoi din diaspora.

Arata  timp   cat   Autoritatea  Electorala    Permanenta, Biroul  Electoral  Central,  cat si Birourile  electorale  judetene  au pus  la dispozitia  Parlamentului documentele, potrivit  Statutului nostru   si   potrivit  legii,   care   era   necesare   pentru   validare, chestiunile  exced activitatii parlamentare.  Ca nu au avut, potrivit legii, un mandatar  in fiecare judet,  ca nu au luat banii  sau cum au luat banii, ca au avut congresul  desfasurat  legal  sau nu a fost desfasurat  legal,  ca inscrierea  in Registml  partidelor  era legala, nu era treaba noastra.

Doamna Cristiana-IrinaAnghel: Ba da!

Domnul Florin Iordache: Stati putin. Atata timp cat eu am niste documente  legale venite  de la Birourile electorale judetene,  a existat o perioada  in campania  electorala  premergatoare campaniei  electorale  in care au fost  validate  si  candidaturile  pe  fie care membm  in parte  si reprezentantii in Biroul Electoral  Central, deci sunt niste pasi.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Stiu.

Domnul Florin Iordache: Bun. Si, atunci, ca sa inchei, acesta  era punctul  meu de vedere.  Eu va respect.  Daca  o anumita  formatiune  politica  nu a respectat   – fie   ca   discutam   de   Legea   finantarii   partidelor politice, si  atunci  trebuie  sa  suporte consecintele,  fie  ca  nu  a respectat   inscrierea   ca  si  formatiune  politica   la  tribunale  in Registrul  partidelor  si alte  chestiuni,  sunt  chestiuni  care  exced activitatii noastre ca si Comisie de validare.

Noi,  cei 30  de membri,  pana  sa validam  Parlamentul, am validat  niste mandate  pe baza  documentelor  care ne-au fost puse la dispozitie,  Mai departe, ca a fost un fals,  ca documentele de la Birourile electorale judetene  nu au fost corecte,  ca Biroul Electoral   Central   nu  a  respectat,   sunt   chestiuni   care   exced activitatii.  Acesta este punctul meu de vedere.

Culmea, ar trebui sa solicitam  si noi desfiintarea  USR-ului,  dar nu  cred  ca noi  ca  si Comisie  de validare.  Sunt  niste organe  de ancheta  care pot face  aceste cercetari  si, in functie  de ceea  ce  se  hotaraste in instanta., Dar  sa  stiti,  chiar in acest moment  Parchetul   s-a  sesizat  pe  o colega   vicepresedinta  a Senatului .

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Nu s-a sesizat, a fost sesizat. Culmea  stiti care este? Ca acel om a sesizat  inclusiv  Comisia  de validare  a Senatului,  care tot la fel a facut ca si Comisia  de aici, si nu s-a sesizat; este deja urmarire  penala  inceputa  tocmai pentru  ideea ca nu era membra a partidului  respectiv.

Domnul  Florin Iordache: Stati putin,  acum  nu vorbim  unii  peste  altii,  Eu  v-am ascultat pe dumneavoastra. Nu incercati  sa ma convingetil      Argumentele dumneavoastra poate  sunt bune,  dar mergeti  cu  ele la Parchetl Punctul meu de vedere!  Sau mergeti unde vreti! Dar eu, ca si Comisie de validare  sa stiu daca …

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Domnule  deputat, deci ma trimiteti  la Parchet.

Domnul  Florin Iordache: Pai nu este problema  mea!

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Ba da, este o mare problema,

Domnul  Florin Iordache: Este  un  punct   de  vedere.  Eu  v-am ascultat pe dumneavoastra si va respect,  dar nu incercati  sa ma convingeti de niste chestiuni  care exced activitatii  mele.

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Haideti  sa ne uitam pe Regulament,  va rog frumos,  sa vedem ce obligatie  aveati dumneavoastra,

Domnul  Florin Iordache: Am verificat  documentele!

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Nu asta. Daca  s-a incalcat legea.  Asta  spune  la dumneavoastra, la Camera Deputatilor – daca s-a incalcat  legea.

Domnul  Ion Mocioalca: Dar nu verificam  noi legalitatea  documentelor  de  la Birourile electorale judetene!

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Iertati-ma,  va rog sa cititi articolul despre validare din Regulamentul dumneavoastra.

Domnul Florin Iordache: Doamna,  dar daca eu de la Biroul electoral judetean  de la  dumneavoastra   de  la  Caras  Severin  am  primit  ca  au fost repartizate  de catre AEP numar de mandate, si are un certificat doveditor al alegerilor!

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Adica   dumneavoastra   vreti   sa   spuneti    ca   aceasta comisie nu a fost la caratul apelor? Este ultimul filtru. Asta spune Regulamentul dumneavoastra. Spune ca dumneavoastra trebuie sa verificati legalitatea celorlalte  institutii  care  au  mers  si  au  facut  demersurile  pana atunci si sa nu treaca cumva vreun abuz. Or, dumneavoastra  ce ati facut? Intr-o jumatate  de zi… in patru – cinci ore ati constatat ca dosarele sunt bune pentru ca au  venit  de  la BEC.  Pentru  ca intr-adevar  au fost  foarte rare cazurile de invalidare  a mandatelor.  Au  mai  fost cateva  de-a lungul anilor.

Domnul  Florin Iordache: Doamna,  de-a lungul timpului  singurele  mandate  care au  fost invalidate  au fost  la solicitarea Agentiei  Nationale  de Integritate,  care a constatat ca anumite mandate nu au respectat chestiunile, adica erau in perioada celor trei ani de zile. Au fost colegi de-ai nostri care nu au putut candida. Si acum s-a solicitat invalidarea unei colege – este vorba de doamna Cataniciu.

Dar  sunt  autoritati  Investite  cu putere,  si  discutam  de Autoritatea Electorala Permanenta,  discutam de Biroul Electoral Central, discutam in final de Birourile  electorale judetene  care au  prezentat  certificate  doveditoare  pentru  fiecare  deputat  in parte.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Domnule  deputat,  cu tot respectul,  dati-mi voie  sa  va intreb: ai voie sa faci parte din doua partide in acelasi timp?

Domnul Florin Iordache: Nu,  doamna,   dar  de  unde sa stiu eu  la  momentul validarii ca Mocioalca este si la socialisti si la comunisti?

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Pai asta incerc eu sa va spun. Ei erau USB-isti si au candidat pe liste de USR-isti!Despre ce discutam?!

Domnul Florin Iordache:  Pai, si cine trebuia, doamna, sa verifice?

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Dumneavoastra.

Domnul  Florin Iordache: Nu este adevarat! Nu este adevarat.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Dumneavoastra trebuia   sa  verificati  daca • s-a  incalcat sau nu legea, si nu imi  spuneti  mie  de AEP,  ca tanti  aia a fost arestata tocmai pentru faptul ca a facut ce a facut.

Domnul  Ion Mocioalca: Este cineva de la USR? As fi foarte interesat  sa stiu punctul tau de vedere.

Domnul  Stelian-Cristian Ion: Ideea este ca am venit sa o ascultam pe doamna.

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Pai  mai  argument  decat  faptul ca nu  era  definitiva  si domnul  Nicusor  Dan nu  era  presedinte   al  USR-ului!  Dovada faptul ca dumnealui  depune  pe  20  ianuarie  2017 la incheierea mandatului  la Consiliul  local  la Municipiul  Bucuresti  declaratie de interese !    Despre ce discutam?!

Domnul  Florin Iordache:  Pentru  ca, potrivit  legii, avea…

Doamna Cristiana-Irina Anghel:  Nu,   domnul   meu,  in  momentul   in  care  a  inceput campania   la  care  esti  USR-ist,  ai  plecat   de  la  Municipiul Bucuresti! Ai terminat povestea! Si nu poti sa fii tu Vazgan sau Bazgan, cum o cheama, nu  poti   sa  fii  vicepresedinta   in  octombrie,   la  sfarsitul  lui octombrie, a USR-ului, cand pe 27 decembrie a fost declarata de fapt fuziunea! Deci, nu poti sa faci lucrurile acestea! Si nu ai voie sa fii in acelasi timp la doua partide!

Incerc sa spun ca oamenii acestia au fost de fapt si de drept membri  ai USB,  au candidat  pe  o confuzie  generala  ca USR si au zis: „Lasa  ca inchid ochii unii si altii si mergem pe compromisuri !” Ei, eu nu fac compromisuri !

Si oamenii acestia trebui sa-si  asume ce au facut,  cum au facut si sa raspunda pentru ceea ce au facut! Pentru ca stiau lucrul acesta! Exista, v-am zis, contestatie in instanta unde domnul Nicusor Dan sau cum il cheama semneaza ca, uitati-va atct, presedinte al USR-ului. Or, el nu era presedinte al USR!

Domnul  Ion Mocioalca: Dar ce a spus instanta la contestatia asta?

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Pai, nu, vorbesc de calitatea lui. Deci el a contestat in calitate de presedinte al USR,  dar el nu era presedinte USR! Asta incerc sa va spun, pe lege. Uitati-va la un jurist.

Am dreptate, domnul, cand zic lucrul asta? Iertati-ma, nu am nimic cu USR-ul ca atare! Nu am nimic cu Nicusor Dan ca atare! Dar chestiunea  este ca,  daca noi acum tacem din gura, peste  sase,  sapte,  opt ani de zile, cum  se  dovedeste  acum din 2009, se va constata ca a fost o marsavie la mijloc! Oamenii  acestia  nu erau ai USR;  erau ai USB pana pe 27 decembrie!

Domnul Ion Mocioalca: Va rog.

Domnul  Stelian-Cristian Ion: Eu  nu  vad  cale  procedural a  pentru  a  forta in  cadrul Comisiei  o astfel de solicitare. A fost facuta o solicitare,  s-a dat un raspuns,  din punct de vedere procedural,  pentru  ca orice demers al Comisiei trebuie sa fie in baza unui Regulament.

Domnul  Remus-Adrian Borza: Raportat  la Statut si la Regulamentul de functionare  al Camerei,  odata  validate   mandatele   de  parlamentari   de  catre plenul  Camerei,  Comisia de validare s-a derobat.

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Nu!

Domnul  Remus-Adrian Borza: Noi,  de  atunci,  nu  mai  putem  retroactiv   sa  luam  in discutie  validarea.

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Este pe toata perioada.

Domnul  Remus-Adrian Borza: Doamna Anghel. ..

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Stimate domn, nu puteam  sa vin in fata dumneavoastra fara sa stiu Regulamentul!

Domnul  Remus-Adrian Borza: Cum  spunea  si  domnul  Mocioalca   si  domnul vicepresedinte   al   Camerei,  puteti avea dreptate,  doar ca dreptatea  nu v-o valorificati  in cadrul  Comisiei  parlamentare de validare. Fie la instanta, la contencios,  fie, cum sugera si domnul Iordache,  la Parchet.

Doamna Cristian a-Irina Anghel: Domnul Iordache m-a intrebat  ce vreau. Dumneavoastra aveti  remediul  de a sesiza dumneavoastra Parchetul  pentru ceea ce s-a intamplat. Pentru  ca  eu,  in  momentul   in  care  fac  sesizarea,  va trebui sa fac sesizare si impotriva  membrilor  Comisiei!

Domnul  Remus-Adrian Borza: Dar este vorba de institutiile  abilitate!

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Deci, eu am venit si v-am spus ca s-a produs  o posibila infractiune  sau o posibila  ilegalitate.

Domnul  Remus-Adrian Borza: Infractiunile nu le constata Parlamentul! Si dumneavoastra stiti mai bine  de acel principiu  intr-o democratic  consolidata – principiul  separarii puterilor in stat. Niciodata puterea    Iegislativa nu va putea sa faca ancheta.

Doamna Cristiana-Irina Arighel: Domnul  meu, sunteti parlamentar acum. In momentul in care un fost parlamentar  si un cetatean vine si prezinta  Comisiei  o posibila  infractiune  sau o posibila incalcare a legii, nu este normal ca respectiva comisie sa verifice daca persoana  a innebunit  sau daca are dreptate  si, in cazul in care sunt date  ca persoana  respectiva  are dreptate,  sa sesizeze organele in drept?

Domnul  Remus-Adrian Borza: Doamna Anghel,  la momentul  validarii…

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Domnul meu, incerc sa va spun ca incercati  sa faceti un compromis,   dar  compromisul   acesta  se  va  intoarce  impotriva dumneavoastra ca un bumerang  si va va lua gatul. Deci,   eu  am  incercat,  am  venit,  v-am   spus.  Exista probe, exista documente. Culmea, exista inclusiv interviul domnului…  Ce o fi cautand sa se duca in fata camerelor  de luat vederi, nu stiu!  A doua zi! A doua zi s-a dus si a vorbit de faptul ca de astazi sau de maine USB-ul  va activa in cadrul USR-ului, va face, va drege,  va nu stiu ce. Cum  sa spun eu, dovada este filmata, sunt cuvintele dumnealui.

Domnul  Ion Mocioalca: Cristiana, noi nu analizam  aici ce a spus cineva intr-un talk-show. Nu se poate.

Doamna  Cristiana-Irina Anghel: Nu m-ati inteles!

Domnul  Ion Mocioalca: Ne duci intr-o zona in care trebuie sa abandonam discutia.Te rog sa ne  spui ce vrei tu de la aceasta  Comisie – 1, 2, 3, 5 puncte,  sa le analizam  si sa iti dam un raspuns.

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Bun! Primul punct pe care vreau  sail  analizati  este: erau cei de la USR membri ai USB sau ai USR cand au candidat?

Al  doilea punct:  aveau  dreptul sa depuna  liste in toata tara in momentul  in care nu aveau organizatii?

Al treilea punct: sa cereti  la instant sa vedeti  cum s-a facut  fuziunea;  ca se poate cere foarte usor la tribunal.  Faceti o hartie  din partea  Comisiei  si cereti,  si veti constata  ca fuziunea este facuta din doua partide.

Domnul Ion Mocioalca: Mai este ceva?

Doamna Cristiana-Irina Anghel: Pai, daca ma luati asa…

Domnul Ion Mocioalca: Ii multumim Cristianei  pentru  prezenta, Ea intotdeauna este o prezenta.

Si eu imi voi permite  sa va mai deranjez, dragi colegi, pentru  ca  sa analizam  impreuna  cele  trei  puncte  pe  care  ne-a cerut  Cristiana  sa ne pronuntam,  si sa ii facem  in cel mai scurt timp un raspuns.

Va multumesc foarte mult.

                                                                                                     Sedinta s-a incheiat la ora 13,07.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.