Puncte de vedere

Constantin Cojocaru despre dedesubturile „vizitei istorice” a lui Klaus Iohannis la Casa Albă

                 VIZITA LUI IOHANNIS LA CASA ALBĂ   Am urmărit cu atenţie vizita […]

 

               VIZITA LUI IOHANNIS LA CASA ALBĂ

 

 1. Am urmărit cu atenţie vizita la Washington a Preşedintelui României, de săptămâna trecută.

Orice întâlnire a Preşedintelui României cu Preşedintele Statelor Unite ale Ameicicii este un eveniment important şi el trebuie să se bucure de atenţia noastră, a tuturor românilor. Ca şi orice întâlnire a Preşedintelui României cu Preşedintele Federaţiei Ruse sau cu preşedintele Repubicii Populare Chineze, spre exemplu.

O astfele de vizită poate avea consecinţe majore, bune sau rele, asupra vieţii noastre.

 1. De regulă, o astfel de întâlnire este stabilită şi anunţată cu mult timp înainte ca ea să aibă loc.

Tot de regulă, o întâlnire între doi şefi de stat constituie evenimentul cel mai important al deplasării unuia în ţara celuilat

O astfel de vizită începe cu întâlnirea dintre cei doi şefi de stat şi, dacă este cazul, poate continua cu alte evenimente, de regulă, pentru detalierea înţelegerilor la care au ajuns cei doi şefi de stat.

Am constatat, cu surprindere, că aceste reguli au fost încălcate.

Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă a fost anunţată cu câteva zile înainte de a avea loc. Vizita a început cu primirea lui Klaus Iahanis la Comitetul Evreiesc American şi decorarea lui de către acest Comitet, pentru contribuţia adusă la „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”, a continuat cu întâlniri cu politicieni americani, din care nu a rezultat nimic, cu reprezentanţi ai românilor stabiliţi în SUA, din care nu a rezultat nimic şi, în final, întâlnirea cu Preşedintele Donald Trump, din care a rezultat că şi acesta susţine lupta pe care o duce Klaus Iohannis împotriva corupţiei, pentru „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”.

 1. Să înţelegem că această întâlnire intempestivă a avut ca scop principal confirmarea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii a decoraţiei acordate Preşedintelui României de către Comitetul Evreiesc American, pentru lupta pe care Klaus Iohannis o duce pentru „întărirea democraţiei şi a statului de drept în România”?

Oare de ce Comitetul Evreiesc American este aşa de interesat de „democraţia şi statul de drept din România”?

Dacă tot are merite în construcţia „democraţiei şi statului de drept din România”, de ce nu a fost decorat Klaus Iohannis de către Comitetul Evreiesc Mondial? Sau de către Comitetul Evreiesc European? Sau de către Comitetul Evreiesc Român?

Există vreo legătură specială între „democraţia şi statul de drept din România” şi evreimea americană, pe care noi, românii de rand, nu o cunoaştem?

 1. Am simţit că intru în pământ de ruşine când l-am văzut pe Donald Trump bătându-l cu palma pe spate pe Preşedintele României, în faţa uşii Casei Albe.

Prin acest gest cât se poate de simplu, Donald Trump i-a arătat şi lui Klaus Iohannis, ne-a arătat şi nouă, poporului român, şi a arătat şi lumii întregi cum vede el relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi România.

M-am întrebat, în momentul acela ce ar fi făcut, într-o astfel de situaţie, Ion Antonescu sau Nicolae Ceauşescu.

Răspunsul este simplu. Nici unul nici celălalt nu ar fi ajuns într-o astfel de situaţie. Nici unul nici celălalt nu ar fi acceptat să ajungă la Casa Albă decât într-o vizită oficială, ca şefi ai statului suveran român. Protocolul unei astfel de vizite nu permite bătaia cu palma pe spate din partea gazdei, indiferent cine este aceasta.

 1. Am simţit, din nou, că intru în pământ de ruşine când l-am văzut şi auzit pe Klaus Iohannis declarând că banii ce vor fi colectaţi de la cetăţenii români pentru apărare, cei 2% din PIB-ul României, „se vor duce în ACHIZIŢII strategice” şi că „vom găsi căi COMUNE de-a lungul anilor să folosim aceşti bani la maximum”.

Păi, dacă ritmul de creştere al PIB-ului României se menţine la nivelul celui din ultimii 10 ani, în următorii 10 ani, 2% din PIB va însemna peste 50 miliarde de euro.

Cu 50 miliarde de euro, România ar putea sa-şi construiască o industrie de armament de 5 ori mai puternică decât aceea pe care o avea înainte de 1989, industrie care a fost distrusă de „statul de drept”, pentru „întărirea” căruia Iohannis tocmai fusese decorat de către Comitetul Evreiesc American, cu câteva zile în urmă.

În loc ca cei 50 miliarde de euro să fie folosiţi pentru INVESTIŢII, pentru reconstrucţia şi modernizarea industriei naţionale de apărare, Klaus Iohanis a hotărât şi s-a angajat în faţa Preşedintelui Statelor Unite ale Americii să folosească aceste 50 miliarde de euro pentru ACHIZIŢII de armament, prin căi COMUNE, adică prin cumpărarea de armanent de la producătorii americani.

Cine l-a mandatat pe Klaus Iohannis să facă un astfel de angajament? Poporul român, cei din banii cărora vor fi plătite cele 50 miliarde de euro? Nu. Atunci, cine?

Cine sunt proprietarii corporaţiilor americane producătoare de armament în conturile cărora vor intra cele 50 miliarde de euro?

 1. Desigur, cele 50 miliarde de euro, în 10 ani, respectiv 5 miliarde, în medie, pe an, reprezintă numai un mic procent, 5%, din cele peste 100 de miliarde de euro, pe an, adică peste 1.000 de miliarde de euro, pe care investitorii „strategici”, inclusiv cei domiciliaţi în SUA, urmează să-i extragă din România, în următorul deceniu, sub forma profiturilor nedeclarate şi neimpozitate.

Nu vor face decât să continuie practica din ultimii 27 de ani, când au scos din România peste 2.000 de miliarde de euro, cu ajutorul „statului de drept”, construit şi întărit de către mafia politică instalată la conducerea României prin lovitura de stat din decembrie 1989.

După cum se vede, sunt în joc sume mult mai mari decât aceea contractată de Donald Trump cu regele Arabiei Saudite.

Vedeţi cum se limpezesc dedesubturile „vizitei istorice” a lui Klaus Iohannis la Casa Albă?

Este suficient să luăm „urma” banilor.

În anul 2014, înainte de încheierea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, citind cu atenţie programul prezidenţial prezentat electoratului de Klaus Iohannis, i-am desluşit dedesubturile şi am scris următorul articol:

http://www.universulromanesc.org/dileme-existentiale/teze-idei-concepte/spectrul-socio-politic/480-klaus-iohannis-viitor-asasin-economic-al-romaniei.html

Recenta vizită a lui Klaus Iohannis la Washington îmi confirmă previziunile făcute cu 3 ani în urmă.

Va fi şi mai rău, dacă nu vom reuşi să ne unim, să ne organizăm şi să punem piciorul în prag.

                                                                                                      Constantin COJOCARU

                                                                                                               14 iunie 2017

2 Comments

 1. Cum sa ne organizam si cum sa punem piciorul in prag.Explicati-mi si mie daca tot ati scris articolul. O explicatie simpla si la obiect.

  • Bimbologic

   Sunt zeci de cai de raspuns. Important este ca Romanii sa se organizeze, asa cum au facut islandezii – care si-au salvat tara de la pieire.
   Actiuni necesare:
   – renuntarea cumpararii de produse straine
   – renuntarea la credite
   – nevotarea ticalosilor (prin neparticipare la vot nu se acorda legalitate hotiei)
   – sabotaje de toate intensitatile dirijate impotriva firmelor straine, care trimit profitul acasa
   – manifestatii de amploare la domiciliul “baronilor” si a celorlalti asemenea lor – SA DEA INAPOI TOT CE AU FURAT
   – afara cu ApaNova, Enel, Suez, Agip, Telekom s.a.
   etc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *