Colimator

Legătura dintre procurorul Doru Florin Ţuluş şi Klaus Werner Iohannis

  Amănunte importante, sub preșul lui Țuluș                    NUP într-un dosar Iohannis […]

 

Amănunte importante, sub preșul lui Țuluș

                   NUP într-un dosar Iohannis

Războiul fratricid din cadrul DNA nu este o simplă răfuială internă, aşa cum interpretează susţinătorii sau adversarii Laurei Codruţa Kovesi. Cu voie sau fără voie, se omit cîteva chei care s-ar potrivi pentru desluşirea acestei situaţii: dosarul caselor lui Klaus Iohannis, dosarul „Black Cube“, dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă!

Cînd Klaus Iohannis l-a scos la pensie pe Florian Coldea, şeful statului şi-a dorit să aibă oamenii lui în fruntea instituţiilor de forţă. Aşa se explică reacţia rapidă a lui Iohannis în cazul Coldea după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă, subliniind că următoarea mutare viza şi înlocuirea Laurei Codruţa Kovesi, la fel de prezentă în dezvăluirile lui Ghiţă ca Florian Coldea!
În ziarul nostru a apărut recent informația potrivit căreia președintele Klaus Iohannis ar fi dorit să renunțe la generalul Florian Coldea, dar în momentul în care ar fi debutat o asemenea discuție, Florian Coldea ar fi prezentat dosarul cu recuperarea bunurilor Grupului Etnic German și cu cel al vânzării de copii, întocmit de un ofițer de la Sibiu. Florian Coldea ar fi spus atunci că dosarul președintelui nu mai există, dar dacă SRI se străduiește, poate mai găsește ceva. Președintele ar fi mototolit decizia și colaborarea ar fi continuat, ajungînd la această minciună cu pensionarea generalului!

Nu cumva aşa s-a întîmplat şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi? Cele trei „chei“ precizate mai sus tocmai la această intenţie a lui Iohannis se referă, mai exact, la dorinţa lui Iohannis de a o schimba pe Laura Codruţa Kovesi din fruntea DNA! Însă dosarul caselor sale este încă în sertarele DNA şi, aşa cum Florian Coldea putea să scoată din sertarele SRI dosarul Grupului Etnic German, tot aşa putea să facă Laura Codruţa Kovesi cu dosarul caselor lui Iohannis. În plus, Codruţa Kovesi mai avea şi sprijinul internaţional transmis prin ambasade. Poate că acum a sosit momentul ca planul lui Klaus Iohannis să treacă la etapa a doua: schimbarea Laurei Codruţa Kovesi!
De aceea, consider că este timpul să revedem cele trei evenimente, să le analizăm pe rînd şi să vedem dacă nu cumva între ele există vreun numitor comun.

1. Dosarul caselor lui Iohannis. Există un document oficial emis de către DNA, semnat de procurorii Doru Florin Ţuluş şi soţia sa, Claudia Mihaela Roşu.

nup

Este vorba despre o adresă-răspuns trimisă de DNA către site-ul Justiţiarul, în care se comunică faptul că prin Ordonanţa nr. 270/P/2009, dată în dosarele 270/P/2006 şi 5/P/2007, s-au dispus faţă de Iohannis Klaus Werner următoarele:
– scos de sub urmărirea penală pentru infracţiunea prevăzută de art. 248 ind. 1, rap. la art. 248 din Codul penal, adică „Abuzul în serviciu în formă calificată“;
– neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunile prevăzute de art. 248 şi 246 din Codul penal, respectiv art. 26 raportat la art. 248 şi 246 din Codul penal, adică „Abuzul în serviciu în formă calificată“, respectiv „Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor“.
Este vorba despre dosarele în care preşedintele Klaus Iohannis era anchetat pentru infracţiunile de fals şi uz de fals în legătură cu case din Sibiu. Reamintesc faptul că documentul este semnat de Doru Florin Ţuluş, procuror-şef de secţie la DNA, şi Claudia Mihaela Roşu, soţia sa, procuror DNA. Același procuror Doru Florin Ţuluş, aflat acum în conflict deschis cu Laura Codruţa Kovesi, este bănuit că e persoana care a înregistrat-o pe şefa DNA la una dintre şedinţe, difuzînd apoi presei înregistrarea! Deci el nu este om de rînd, ci Ţuluş este chiar procurorul care a salvat destinul celui care avea să devină preşedintele României!
Întrebare: oare tocmai întîmplător cel care o duce acum pe Laura Codruţa Kovesi în faţa Inspecţiei Judiciare a CSM este chiar procurorul care a dat NUP în dosarele caselor lui Klaus Iohannis, sau curajul lui Doru Ţuluş este alimentat de susţinerea de la Cotroceni?

2. Cazul „Black Cube“. În stenogramele de la dosar, publicate de Ion Cristoiu, se află declaraţia lui Dan Zorella, directorul „Black Cube“, care-i explica lui Meir Dagan, preşedintele onorific al organizaţiei, care era scopul operaţiunii de „spionaj“ din România: „I-am explicat sensibilitatea să fie precaut cu treaba cu Coldea şi să nu-l abordeze pe Coldea din greşeală, i-am precizat lui Dagan că din cîte am înţeles noi din prima întîlnire cu Daniel, clienţii care stau în spatele proiectului sunt Hellvig şi preşedintele“!

cub

Deci chiar şeful „Black Cube“ spune că operaţiunea din România urmărea strîngerea de informaţii despre Laura Codruţa Kovesi înainte de expirarea primului său mandat în fruntea DNA, informaţii de care avea nevoie însuşi preşedintele Klaus Iohannis!
Se pare însă că binomul Coldea – Kovesi a fost mai iute de picior şi a reuşit deconspirarea „complotului“, astfel încît în fruntea DNA a fost numită tot Laura Codruţa Kovesi, care a cîştigat atunci războiul cu Klaus Iohannis!

3. Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. După cum se ştie, două au fost personajele-ţintă ale lui Sebastian Ghiţă: Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi. Excursiile lui Coldea, plătite de Ghiţă, şi vizitele la casa de vacanţă a acestuia au avut un efect teribil în opinia publică, ceea ce i-a dat apă la moară lui Klaus Iohannis cînd a decis să-l treacă rapid la pensie şi astfel să-l înlocuiască de la conducerea SRI!
Însă, în aceleaşi dezvăluiri, şi Laura Codruţa Kovesi era prezentă la K1, K2, K14 şi în alte locaţii ale SRI, cînta „La Chilia-n port“ şi semna documente cu numele „Cucuveaua mov“, în care aranja „şantajul“ lui Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul „Realitatea TV“, chestiuni mult mai grave decît concediile de lux ale lui Florian Coldea. Cu toate acestea, Kovesi a rămas în picioare, opinia publică aşteptînd şi azi acea casetă cu „solista“ Kovesi, cîntînd varianta statului de drept a cîntecului „La Chilia-n port“.
Logic ar fi fost ca amîndoi, Coldea şi Kovesi, să se prăbuşească, numai că, doar cu puţin timp înainte, regele Suediei o decorase, oferindu-i titlul de „Comandor al Ordinului Steaua Polară“, iar în media a fost difuzată caseta cu Mariana din Piaţa Obor în care se făcea elogiul şefei DNA! În acest fel, era greu de luat o măsură radicală împotriva Codruţei Kovesi, astfel că din nou a fost amînată decizia.
Punînd cap la cap aceste evenimente şi alăturîndu-le scandalului declanşat în aceste zile la DNA, observăm cîteva lucruri care merită să fie subliniate:
– cel care este în centrul războiului intern de la DNA este procurorul Doru Ţuluş, cel care, împreună cu soţia sa, a dat rezoluţia NUP în dosarele caselor lui Klaus Iohannis;
– operaţiunea „Black Cube“ pentru obţinerea de informaţii compromiţătoare despre Laura Codruţa Kovesi era solicitată de Klaus Iohannis, conform declaraţiei şefului „Black Cube“;
– dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă îi vizau pe Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, însă, printr-o minune, doar Laura Codruţa Kovesi a scăpat cu faţa curată, avînd pe atunci susţinere din străinătate, în timp ce Iohannis l-a „pensionat“ rapid doar pe Florian Coldea.
Pe acest fond, se pare că scandalul actual din DNA nu a fost declanşat întîmplător chiar prin implicarea procurorului Doru Ţuluş, cel care a dat NUP în dosarul caselor lui Iohannis. Poate că Laura Codruţa Kovesi nu şi-a îndreptat din senin tirul tocmai spre Doru Ţuluş, ci avea unele bănuieli care nu ţin neapărat de înregistrarea în care ea apare vorbind ca o ţaţă în faţa procurorilor! O şti Kovesi mai mult?
Mai trebuie să adăugăm ceea ce a declarat marţi chiar preşedintele Iohannis, după şedinţa CSAT, cînd a salutat solicitarea ministrului Justiţiei de a se verifica managementul de la DNA şi Parchetul General. În acest sens, iată concluzia sa: „Aştept cu mare interes concluziile Inspecţiei Judiciare. Cînd vom avea concluziile, atunci vom discuta“.
Printre rînduri, putem bănui că s-ar putea să fi început numărătoarea inversă pentru Laura Codruţa Kovesi, cea care, pînă acum, parafrazînd titlul unui film celebru, s-a dovedit „greu de urnit“ din fruntea DNA!

                                                                                                               Ion SPÂNU

 Sursa: COTIDIANUL
                               Nota redacției „Justițiarul”:
Colegul Ion Spânu face o analiză competentă, bazată pe evenimente consumate, documente, informații și logică. Avem doar o minoră corectură de făcut! La comentariul din interiorul imaginii cu răspunsul DNA-ului adresat directorului publicației noastre, Marius Albin Marinescu, se afirmă că amanta de atunci a procurorului Țuluș, procuror Claudia Mihaela Roșu, devenită ulterior soție, împreună cu acesta, au decis scoaterea de sub urmărirea penală a lui Klaus Iohannis în anul 2010. Nu-i adevărat! Așa cum scrie chiar în adresă, scoaterea de sub urmărirea penală s-a dispus prin Ordonanța nr.270/P/2009 din 24.09.2009.
DNADNA 2

Faptul că cei doi procurori cuplați – atât la serviciu, cât și în dormitor – au comunicat această soluție abia în data de 12 mai 2010, după o jumătate de an de la data emiterii, denotă lipsa de seriozitate și profesionalism a acestora, dacă nu chiar aceleași tendințe de tergiversare și mușamalizare, dovedite și în cercetarea penală a mafiei imobiliare de la Sibiu, condusă de Klaus Werner Iohannis, pe care au lungit-o timp de trei ani (!!!), din anul 2006 până în 2009, special ca pedepsele pentru unele dintre fapte să se prescrie datorită trecerii timpului!

 
Menționăm că Marius Albin Marinescu a fost audiat la DNA în ambele dosare de urmărire penală a lui Iohannis și restul găștii de hoți imobiliari, în calitate de reclamant în dosarul nr. 5/P/2007 și martor în dosarul nr. 270/P/2006. De aceea răspunsul DNA -ului la solicitările publicației „Justițiarul” privind stadiul anchetelor în dosarele penale ale lui Klaus Werner Iohannis a fost adresat personal ziaristului Marius Albin Marinescu.
 
Noi am solicitat informații despre cele două dosare în repetate rânduri, începând cu data de 6 august 2009, după cum se vede în adresa de mai jos, depusă la DNA în data de 8 octombrie 2009, care a primit același număr de înregistrare, 6456, ca și solicitarea depusă anterior, în luna august.
adresa-dna

Procurorul Țuluș nu este cu nimic mai prejos decât șefa lui, Laura Codruța Kovesi, spre care arată acum acuzator! Acest procuror controversat a mai fost subiectul unor scandaluri, asupra sa planând suspiciunea că acționa la comandă, punând persoane indezirabile sub acuzare sau protejând infractori.

 Doru Țuluș, procurorul DNA care împreună cu colega și amanta sa, procuror Claudia Roșu, devenită ulterior nevastă, l-au scos basma curată pe Iohannis și restul complicilor făptuitori în două dosare penale privind mafia imobiliară sibiană, condusă de însuși primarul de atunci al Sibiului, sare acum la beregata șefei, Laura Codruța Kovesi, altă protectoare a primarului devenit președinte!

 Intenţia de a candida Klaus Iohannis la preşedinţia României nu a fost din anul 2014 și nici din 2013 când l-a adus Crin Antonescu – la ordin! – în PNL, ea este mai veche, fiind lansată din vara anului 2007, la întâlnirea Clubului Economic German din Transilvania, care a avut loc în comuna Biertan din judeţul Sibiu. Atunci s-a stabilit ca primarul sibian să participe ca independent la alegerile din 2009 cu sloganul electoral: „Pentru ca România să arate ca Sibiul!”. Însă Traian Băsescu, informat fiind de SRI, le-a tăiat nemţilor entuziasmul, fluturând cele două dosare penale ale lui Iohannis de la DNA, unul cu cele două case furate de familia Iohannis prin uz de fals și celălalt cu mafia retrocedărilor imobiliare de la Sibiu, condusă de primarul Iohannis! Amenințat cu pușcăria, primarul sibian a cedat șantajului și a renunțat la depunerea candidaturii. După ce s-a închis lista candidaturilor la alegerile prezidențiale din anul 2009, hopa și procurorul Țuluș și amanta lui de atunci, procuror Claudia Roșu (subalterna devenită ulterior soție), cu NUP-urile lor salvatoare din data de 24 octombrie 2009! Struțo-cămila ulterioară, cu Iohannis propus premier de Antonescu în campania electorală din anul 2009, nu l-a mai deranjat pe Băsescu fiindcă știa că pericolul trecuse.

În legătură cu cele două dosare ale lui Klaus Werner Iohannis și restul grupului de crimă organizată implicat în retrocedările frauduloase de la Sibiu, tergiversate și mușamalizate la DNA, citiți aici ce abuzuri inimaginabile a făcut individul acesta, ca primar al Sibiului, pentru a-și apăra în fața instanțelor de judecată cele două case furate prin fals în acte publice și uz de fals: Primarul Iohannis Klaus Werner îl apără pe hoţul de case Iohannis Klaus Werner! Aici am vorbit despre afacerile mafiei imobiliare sibiene, dar…

 
Aceste retrocedări ilegale ala mafiei imobiliare din Sibiu sunt altele, pe lângă retrocedările abuzive către FDGR-ul condus de Klaus Iohannis, care s-a declarat oficial, în instanță judecătorească, succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German din România (Deutsche Volksgruppe in Rumänien) în anul 2007 pentru a obține imobilele acestei organizații naziste, confiscate printr-un Decret-Lege al regelui Mihai din octombrie 1944. Despre aceste fraude imobiliare înfăptuite prin abuz în serviciu și conflict de interese, comise la Sibiu de primarul Klaus Iohannis care a retrocedat imobile FDGR-ului condus de același Klaus Iohannis puteți să citiți aici: Jaf imobiliar la Sibiu, retrocedări ilegale către FDGR, succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German.

1 Comment

  1. margo

    IN TOATE LOCALITATILE DIN ROMANIA, RESTITUIRELE S-AU FACU FRAUDULOS!!! SIBIUL NU FACE EXCEPTIE. CONSIDER CA PRINCIPALA VINA O ARE PARLAMENTUL, CARE A SCOS LEGI PRIN PARTEA DORSALA A CORPULUI , A FACUT-O INTENTIONAT CU UN SINGUR SCOP: SA FURE CAT MAI MULT! IN AFARA TEHNICILOR DE FURAT , NU AU NICIO ALTA SPECIALIZARE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.