Cadran international

Comunicat emis de Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela

    Republica Bolivariană Venezuela respinge în mod ferm declarațiile Directorului Agenției Centrale de Informații (CIA) a Statelor Unite ale […]

 

 

Republica Bolivariană Venezuela respinge în mod ferm declarațiile Directorului Agenției Centrale de Informații (CIA) a Statelor Unite ale Americii, Michael Pompeo, și denunță în fața comunității internaționale agresiunile sistematice ale Statelor Unite ale Americii împotriva Venezuelei:

1. Campania de operațiuni ale serviciilor de informații, conduse de la cel mai înalt nivel, pentru a înlătura guvernul constituțional al Președintelui Nicolás Maduro Moros, inclusiv coordonarea cu guvernele Columbiei și Mexicului pentru a determina o tranziție în Venezuela, ceea ce coincide cu acțiunile pe care guvernele acestor țări le-au dirijat la nivel regional.

2. Finanțarea și suportul logistic acordate opoziției venezuelane de către Statele Unite ale Americii, ca parte integrantă a eforturilor de destabilizare a democrației în Venezuela și de promovare a violenței în scopuri politice.

3. Promulgarea și renovarea Ordinului Executiv care consideră Venezuela ca o amenințare neuzuală și extraordinară la adresa securității naționale a Statelor Unite ale Americii și a politicii sale externe.

4. Impunerea de măsuri coercitive unilaterale și ilegale împotriva unor înalți funcționari ai guvernului Republicii Bolivariene Venezuela, inclusiv împotriva Vicepreşedintelui Executiv al acestuia, a miniștrilor și magistraților Curții Supreme de Justiție (TJS), cu scopul de a subjuga statul venezuelan planurilor imperialiste nord-americane.

5. Faptul că încă de la instalare, actuala administrație nordamericană a întreprins peste 105 acțiuni intervenționiste și ostile, conducând eforturile de intervenție avansate de Organizația Statelor Americane (OSA), cu încălcarea flagrantă a dreptului internațional și amenințarea cu adoptarea de ”acțiuni economice severe și rapide” împotriva întregii populații venezuelane. Aceste sancțiuni colective au cel mai evident caracter imperial și încalcă în mod grav dreptul internațional.

Republica Bolivariană Venezuela cere scuzele imediate și datorate din partea administrației nord-americane și alertează comunitatea internațională asupra amenințării certe a țării noastre, având în vedere antecedentele teribile ale acestei agenții de informații în ceea ce privește violarea suveranității unor țări independente, afectarea și cauzarea de suferințe unor întregi populații, precum și dezintegrarea teritorială a țărilor nealiniate intereselor imperialiste.

Republica Bolivariană Venezuela informează că va denunța prin intermediul canalelor diplomatice corespunzătoare, guvernul Statelor Unite ale Americii, Columbiei și Mexicului, în fața CELAC [Comunitatea Statelor Latino-Americane şi Caraibiene], UNASUR [Uniunea Națiunilor Sud-Americane], AEC [Asociația Statelor din Caraibi] și în fața Mișcării Țărilor Nealinitate, așa cum ni se cuvine în calitate de Țară liberă și independentă. Duminică 30 iulie, poporul Venezuelei va merge la urne în mod pașnic pentru a-și exprima voința suverană prin vot universal, direct și secret, în celebrarea democrației și în exercițiul suveranității sale directe pentru alegerea Adunării Naționale Constituante.

Caracas, 25 iulie 2017

Sursă: MPPRE [Ministerul Puterii Populare pentru Relații Externe]

http://mppre.gob.ve/?p=9064

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *