Colimator

15 morți de treabă

  „Încă un pacient infectat cu coronavirus transferat de la Piatra Neamț la Iași, după incendiul de la Terapie Intensivă, […]

 

„Încă un pacient infectat cu coronavirus transferat de la Piatra Neamț la Iași, după incendiul de la Terapie Intensivă, a murit, miercuri. Doar unul dintre cei șase pacienți mai este în viață.” ( DIGI 24, 25 noiembrie 2020)

Zece morți în primele ore, pe 14 noiembrie 2020. Încă cinci, în următoarele zile. Cincisprezece morți, deci. Morți mai curând sfioși, fără nume, fără fotografii, fără președintele Klaus, cu televiziunile ciopor după el, venind să aprindă o lumânare la locul dezastrului… Morți cuminți, mărunți, care n-au dorit să supere stăpânirea cu trecerea lor „dincolo” și n-au dorit să încurce campania electorală. Ei au înțeles că nu se pot încadra în categoria superioară a morților necesari pe care președintele îi bagă în seamă, adică au știut că nu pot avea mândria și satisfacția de a fi evidențiați, ca prilej de revoluție, în discursul magistral al lui Klaus: „Târziu, foarte târziu…guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă.

N-a fost cazul.

Pe 15 noiembrie 2020, ambasadorul MARELUI LICURICI, transmitea un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor și de susținere a guvernului român în ceea ce mr. Zuckerman, neatent la faptul că există o CAMPANIE ELECTORALĂ PE ȚEAVĂ, a crezut că ar fi o tragedie pentru acesta. Și, deși guvernul a părut mai degrabă deranjat decât afectat de tragedie, mr. Zuckerman nu a uitat să-l laude pentru „răspunsul prompt” pe care, în afară de domnia sa, cred că nimeni nu l-a văzut:

Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe Prim-ministrul Orban pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei Covid-19. În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă.”( G4 MEDIA.ro, 15 noiembrie 2020)

Bănuiesc că, într-adevăr, drapelul american a fost arborat în bernă. Nu am găsit o fotografie cu drapelul, dar n-am motive să mă îndoiesc. Americanii sunt niște „parteneri strategici” serioși, de toată nădejdea și când zic că vor coborî drapelul în bernă, îl coboară. Conducătorii României, însă, nu au declarat vreo zi de doliu, ci doar, ușor enervați de tupeul ălora de a-și pierde viața într-un moment atât de nepotrivit, când tocmai „cocoașele” lui Nelu Tătaru se aplatizau convenabil și scădea numărul de infectați în conformitate cu indicațiile prețioase ale președintelui, au ridicat colțul preșului și au ascuns cei 15 morți acolo. Apoi au bătătorit bine grămăjoara de cenușă care bomba, inestetic, covorul guvernamentalo-prezidențial.

Așa s-a întâmplat… și de aceea, eu cred cu tărie că acei morți de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, nebăgați în seamă de statul român, dar onorați de AMBASADĂ au fost, cu toții, CETĂȚENI AMERICANI.

                                                                                                       Luminița ARHIRE

P.S. Nu știu cum „merge” ancheta cumplitului accident de la Piatra Neamț. La început, guvernanții noștri și desigur, președintele, au arătat cu degetul, fără emoții ci chiar cu vioiciune, către conducerea pesedistă a CJ Neamț, cum că n-a avut aprobările necesare pentru secția ATI de la etajul 2. Apoi acuzațiile astea s-au cam vestejit… Căci DSP-ul de la Neamț este, desigur, profund brătian și e condus de avocatul Radu Eugen Firăstrău, fostul coleg de bancă al vicepreședintelui PNL George Lazăr (nu zic eu că au fost colegi de bancă, ci zice „sursa” CEAHLAUL.ro, din 06.12.2013), deci, n-ar avea cum să fie ȘI DÂNSUL vinovat… Așa că ieri a ieșit, calm, campionul cocoașelor, Nelu Tătaru, și ne-a explicat că după accidentul de la Piatra Neamț s-au schimbat procedurile de avizare pentru saloanele ATI… înțelegem că ce-a fost a fost și nu se mai pune.

Probabil că electricianul și asistenta care a băgat aparatul în priză vor fi găsiți vinovați, la sfârșitul anchetei, iar nu ordinul guvernamental care a impus preluarea, chiar și în condiții imposibile, a bolnavilor în secțiile ATI deoarece, pe motive de ambâț de la cel mai înalt nivel, nu s-a dorit deschiderea Spitalului din Lețcani.

Să nu ne mai gândim la asta… cum ar spune președintele Klaus, cei 15 morți au fost, poate, doar o consecință a unei comunicări defectuoase și atât.

 

 

2 Comments

  1. Alexandru Balcu

    Cel mai emotionant articol scris de doamna Luminita Arhire pana acum, dupa parerea mea. Si cel mai empatic si profund uman din toata presa despre sarmanii oameni care au ars de vii in spitalul din Piatra Neamt.

  2. gigimutu

    da,

    ce mai conteaza inca cinsprezece morti, dupa cei 65 de la colectiv, pe care tovarasul iohan ii are pe constiinta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.