Lichele

Cântăciosul Aurel Tămaș susține dezmembrarea României!

  Cântărețul clujean de muzică pseudo-populară Aurel Tămaș este secesionist și el, la fel ca și colegul său Sabin Gherman […]

 

Cântărețul clujean de muzică pseudo-populară Aurel Tămaș este secesionist și el, la fel ca și colegul său Sabin Gherman de la televiziunea antiromânească Look TV. Acest post de televiziune, fost Transilvania TV, a trecut de la Arpad Paszkany la alt ungur: Zoltan Teszari, patronul RCS – RDS și DIGI TV,  apropiat al SRI-ului condus de Eduard Hellvig, evreul care a făcut studii la Cluj, unde a și lucrat ca director al Fundației Soros. Hellvig a fost coleg de grupă în facultate cu alt secesionist, Rareș Bogdan, dichisitul caraghios care face pe patriotul de operetă la o filială SRI din mass-media, televiziunea insolventă Realitatea TV. Ce spuneți, se leagă frumos piesele de puzzle, nu? Zoltan Teszari nu-i patron fățiș și la Look TV, ca să nu se prindă fraierii cine face cărțile pentru dezmembrarea României și în altă parte decât la U.M. DIGI 24, ci prin intermediul apropiatului său Adrian Tomșa.

tamas 1

În fotografie, Aurel Tămaș, vedeta postului Look TV și un militant pentru separarea Transilvaniei, Mircea Dăian din Mediaș, agitând cârpa care cică este „stegul Transilvaniei independente”. Această făcătură, cu amestecarea nefirească a tricolorului și având o stemă în care românii nu sunt reprezentați ca etnie (soarele și luna – simbolul secuilor, acvila neagră – simbolul ungurilor și cele șapte turnuri – simbolul sașilor), apare pe la toate mitingurile iohanniștilor din Transilvania.

Secesionistul Mircea Dăian, cel cu care apare Aurel Tămaș în fotografiile de propagandă pentru „independența Transilvaniei”, alături de Klaus Iohannis, candidatul susținut în 2014 de toți secesioniștii ardeleni.

Secesionistul Mircea Dăian, cel cu care apare Aurel Tămaș în fotografiile de propagandă pentru „independența Transilvaniei”, alături de Klaus Iohannis, candidatul susținut în 2014 de toți secesioniștii ardeleni.

Drapelul acesta nu a existat în istoria Transilvaniei, nu poate să fie atestat istoric. El a fost inventat de dușmanii României! Culorile albastru-roșu-galben, pe verticală, au fost luate de pe stema din anul 1765 stabilită de împărăteasa habsburgică Maria Terezia, care a avut și titlul de regină a Ungariei. Stema antiromânească respectivă o regăsiți și în stema Ungariei de la 1910 (pe scut, dreapta-jos), când aceasta era parte a imperiului dualist austro-ungar.

Stema Ungariei de la 1910, când aceasta era parte a imperiului dualist austro-ungar.

Stema Ungariei de la 1910, când aceasta era parte a imperiului dualist austro-ungar.

Grav este că această stemă jignitoare la adresa ardelenilor români a fost preluată oficial de statul român și se află pe stema națională alături de alte steme regionale. După cum se observă lesne, stema Ardealului unguresc ocupă aceeași poziție pe câmpul heraldic din stema oficială a României ca în fosta stemă a Ungariei imperialiste – pe scut, dreapta-jos.

stema romaniei

Pe platformele de socializare nu au întârziat să apară reacțiile românilor patrioți la gestul sfidător al secesionistului Aurel Tămaș de la Cluj. Publicăm o poezie pe această temă.

Ce fel de om?

Care ți-e țara și neamul
Pe care ți le pui în cântec ?
Un ardelean care iubește banul
Neagă apoi al mamei pântec ?

Ce fel de om își neagă glia
Spunând că-n țara lui sunt două țări ?
Tu esti român sau ți-ai pierdut mândria
Vânzându-te pe câtiva „chiori”.

Învață  „maestre”  dacă ai uitat
Că noi,  românii, avem numai o țară,
Și doar dușmanii ce ne-au dezbinat
Vor ca stindardul românesc să piară.

Și să mai știi c-avem un singur steag
Un singur neam și-o singură dorință,
Când calci pe-al mamei tale prag
Să-ți amintești de ultima-i dorință.

Să nu întsrăinezi căsuța părintească
Și nici pământul pe care l-a muncit,
Ea a trudit ca să te crească
Să fi om demn și nu un ardelean „pârât”.

                               Dorin Dumitriu

tamas antiroman

 

                                                                * * *

Spunea cineva că libidinosul Tămaș lasă bale ca un melc, atunci când se află în prejma unei femei pe scenă și tremură ca un posedat când o pipăie. Posibil, nu l-am urmărit în mod special pe histrionul în cauză și nu mă pot pronunța. Mai jos, o a treia fotografie cu același ticălos, cântăciosul Aurel Tămaș de la postul de televiziune unguresc Look TV, unde-i coleg, așa cum spuneam, cu fascistul și separatistul Sabin Gherman, cel care promovează zilnic superioritatea ardelenilor față de restul românilor. Acest fals folclorilă, demn de milă, Aurel Tămaș spurcă ia bărbătească cu așa-zisul „steag” al Transilvaniei independente, tot împreună cu același Mircea Dăian, ca în toate fotografiile cu „steagul independenței Transilvaniei” și încă un chibiț anonim băgat la mijloc. Despre activistul secesionist Mircea Dăian, instruit în Germania, am scris aici: Mircea Dăian, tâmplarul revizionist din Mediaş.  Individul acesta doar numele îl are românesc, nici măcar limba nu o mai vorbește bine! Cine are răbdare să-l vadă ca să-i asculte aberațiile și minciunile spuse cu accent străin o poate face aici: https://www.youtube.com/watch?v=syXNlK6A4Pw

tamas secesionist

Deci, pentru Aurel Tămaș nu a fost o întâmplare fotografia cu steagul secesioniștilor și nu merge nici scuza că era beat și nu știa ce face sau ce reprezintă cârpa aia. La impostorul Tămaș, limaxul iubitor de unguri, totul este premeditat, de aceea nici nu cântă melodii populare patriotice românești, ca Nicolae Furdui Iancu sau Ioan Bocșa!

 Aurel Tămaș: „Trăiască Banatul și Ardealul!”...

Aurel Tămaș: „Trăiască Banatul și Ardealul!”…

Patriotul Corneliu Vadim Tudor – Dumnezeu să-l odihnescă! – îl dibuise și el pe impostorul acesta: „Joi seara, postul Romania TV l-a băgat în seamă pe un psihopat: Aurel Tamaş. Care degeaba își pune căciulă la a, adică își zice Tămaş, că tot boanghen e. Individul e un isteric sadea, care rîde pe înfundate, nervos – dar numai de români, să fie clar! În emisiunea respectivă, această slugă a lui Emil Boc dădea, ca boul, din cap la toate pîrţurile slobozite de un alt sifilitic, Tanczos Barna. Amîndoi golanii îl incolţiseră pe doctorul Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, care spunea lucruri de bun-simţ.” („Tricolorul”, 11 februarie 2013)

Pentru că tot l-am pomenit și pe limbricul Sabin Gherman, să vedem cum minte și trădătorul ăsta pe subiectul steagului secesioniștilor, adică drapelul asupritorilor: „Ce-o avea steagul Transilvaniei de-i sperie? Culorile sunt aceleaşi ca ale drapelului românesc, dar aşezate în ordinea galben-roşu-albastru. Că-i dinainte de 1918? – adică până la 1918 n-a fost viaţă în Ardeal?” Merită citit tot articolul, publicat într-un ziar antiromânesc, pentru a vedea până unde merge nemernicia unei slugi trădătoare, care manipulează cititorii prin falsificarea istoriei: http://romanialibera.ro/…/de-cand-e-interzis-steagul-transi…

În primul rând, culorile cârpei „transilvane” sunt albastru-roșu-galben pe verticală, nu așa cum greșește intenționat Gherman și le prezintă ordinea inversată, deși galben-roşu-albastru este același drac, dar răsturnat. Tot așa a încurcat culorile – însă nepremeditat! – și gazetarul bucureștean citat de Gherman, cel care a scris despre cele cinci românce judecate de unguri la Sibiu, în 1895, pentru că au purtat cocarde tricolore în public.

Ordinea culorilor pe așa-zisul „steag al Transilvaniei” este albastru-roșu-galben, nu galben-roșu-albastru cum „greșește” intenționat Sabin Gherman în scopul manipulării naivilor.

Ordinea culorilor pe așa-zisul „steag al Transilvaniei” este albastru-roșu-galben, nu galben-roșu-albastru cum „greșește” intenționat Sabin Gherman, ca să fie în acord cu cele scrise eronat de un gazetar în anul 1895.

Citatul din „Universul literar” este o minciună servită prin omisiune de Sabin Gherman, deoarece iată cum arată pasajul  respectiv integral, luat din aceeași sursă de care s-a servit și fățarnicul Gherman (http://adevarul.ro/locale/alba-iulia/povestea-celor-cinci-romance-judecate-sibiu-1895-unguri-purtat-cocarde-tricolore-1_57de80f85ab6550cb8c3fa7a/index.html), care a reprodus doar ceea ce am subliniat noi, restul, deși foarte important, fiind înlocuit cu puncte-puncte: La intrebarea judelui ca avut la a cunostinta de dispozitiunea legei care opreste purtarea acestor colori, raspunde ca a stiut ca legea opreste purtarea colorilor streine, tricolorul galben-rosu-albastru nu este insa tricolor strein, deoarece acelea sunt colorile noastre ale romanilor, locuitorii autochtoni ai acestei tari, mai departe sunt si colorile Ardealului, ale tarei noastre si chiar si capitala Ungariei s’a indragit de aceste colori incat si le-a ales pentru reprezentarea sa. Deci, este clar că-i vorba de tricolorul românesc, chiar dacă ordinea culorilor este prezentată greșit de gazetarul bucureștean ca „galben-roșu-albastru”, prin referirea în continuare a acuzatei la drapelul Budapestei (capitala Ungariei s’a indragit de aceste colori incat si le-a ales pentru reprezentarea sa)! Steagul Budapestei are culorile roșu-galben-albastru!!! Q.E.D.! 

Steagul Budapestei.

Steagul Budapestei.

Ziaristul de la „Universul literar” a încurcat ordinea culorilor, exact cum a făcut și Sabin Gherman chiar în oda dedicată steagului stăpânilor săi, cei care au umilit românii secole de-a rândul. Singura deosebire fiind că la Sabin Gherman a fost o greșeală intenționată, premeditată, cu scopul suprapunerii cu cele scrise în anul 1895, ca să-și susțină minciunile că tricolorul românilor din Ardeal ar fi fost galben-roșu-albastru. Pentru trombonistul Gherman nu contează că nici măcar ordinea aceasta nu-i cea reală, culorile cârpei la care se închină zdrențele trădătoare fiind răsturnate, adică albastru-roșu-galben!

Așa-zisul „steag” al Transilvaniei, cel cu care defilează secesioniștii ardeleni, are culorile albastru-roșu-galben copiate în aceeași ordine de pe stema din anul 1765, care reapare și ea pe cârpa respectivă.

Stema Marelui PrincIpat al Transilvaniei, cum a fost stabilită de Maria Tereza în anul 1765.

Stema Marelui Principat al Transilvaniei, cum a fost stabilită de Maria Terezia în anul 1765.

Românii ardeleni au purtat întotdeauna steaguri și cocarde tricolore aidoma celor ale fraților de peste munți, cu culoarea galben la mijloc! Stema Mariei Terezia din 1765, cea care a dat și culorile drapelului secesioniștilor, nu are absolut niciun simbol românesc, pe ea fiind expuse doar emblemele națiunilor favorizate – Unio Trium Nationum din Evul Mediu – în Transilvania, așa cu am arătat mai sus: soarele și luna – simbolul secuilor, acvila neagră – simbolul ungurilor și cele șapte turnuri – simbolul sașilor.

                                                                                                          Marius Albin MARINESCU

 

File din istoria reală, nu cea inventată de separatistul Sabin Gherman

      Românii lipsesc de pe stema Transilvaniei!

Să nu ne uităm istoria…

Un argument despre faptul că stema Marelui PrincIpat al Transilvaniei, cum a fost stabilită de Maria Tereza în anul 1765 și afișată de unii în zilele noastre care s-au săturat de România și nu o mai suportă să existe, nu are nimic în ea care să-i reprezinte pe români, este și decretul lui Franz Iosef din anul 1863, prin care cere Dietei Transilvaniei, ca în „marca” Transilvaniei existentă (pe care sunt numai „emblemele” secuilor, ungurilor și sașilor), să fie și o „emblemă proprie” a românilor (vezi punctul 5 de mai jos). Prin urmare, trag concluzia că dacă ar fi fost această „emblemă proprie” a românilor pe stema respectivă sau dacă strămoșii românilor de astăzi din Transilvania ar fi considerat că este o stemă care să-i reprezinte și pe ei, nu ar mai fi cerut-o și împăratul în anul 1863 (la insistențele românilor din Transilvania). Datorită faptului că Dieta Transilvaniei nu s-a întrunit decât în anul 1865 și atunci a cerut unirea Transilvaniei cu Ungaria, fapt care se va întâmpla în anul 1867, nu s-a mai pus în practică acest decret al lui Franz Iosef.

Prea înaltul rescript c.r. din 26 octombrie 1863, prin care se sancționează legea relative egalitățI în toate drepturile pentru națiunea română și confesiunile sale religioase, emis ca urmare a convocării Dietei Marelui Prinicpat prin rescriptul din 21 aprilie 1863, pe 1 iulie 1863 în libera noastră cetate Sibiu, care la rândul ei a depus reprezentanțiunea în 7 octombrie 1863, Francisc Iosif I decretează:
1. Națiunea română, religiunea greco-oriental ca stare și religiunea greco-orientale se recunosc prin lege întru înțelesul constituțiunei transilvane în tocma ca și celelalte trei națiuni și patru confesiuni recunoscute ale Transilvaniei. (…)
4. Numirile diferite părți ale țerei nu întemeiază și nu dau pe sama naționalităților singuratice nici un felu de drepturi politice.
5. În marca marelui Principat al Transilvaniei se va suscepe una emblemă proprie pentru națiunea română.” (Memorial compus și publicat din însărcinarea Conferinței Generale a representanților alegetorilor români, adunați la Sibiu în dilele de 12, 13 ȘI 14 Maiu st. n. 1881, prin Comitetul său esmis cu aceea ocasiune, Edițiunea a doua, Sibiu, 1883, pag. 140 – 142).

Este o mare rușine pentru tot neamul românesc! S-a luat pe stema României o stema medievală a Transilvaniei din care lipsesc românii. Ungurii au simbol acvila neagră, secuii soarele și luna și sașii cele șapte turnuri. Steagul e luat din fondul stemei; jos galben, mijloc roșu și sus albastru. Iată așadar ce purtam noi românii ca steag: absența românilor din istoria Transilvaniei. Rușine! Rușine! Rușine.

stema-transilvaniei-272x300
Tinerii români, puțini la numar, care defilează sub acest steag al Transilvaniei care disprețuieste, în continuare, peste timp, pe români, sunt de iertat, pentru că nu au știut ce fac. Cei ce vor continua, aflând acum adevărul, vor fi de neiertat în fața strămoșilor noștri și demni de dispreț și în fața străinilor, care nu acceptă din principiu să-ți trădezi neamul” –  scria Vasile Lechințan (profesor universitar la Cluj, care a scris nenumărate cărți și articole despre istoria Transilvaniei, prin urmare cunoaște ce spune).

Despre faptul că românii din Transilvania considerau că culorile care-i reprezintă sunt ROȘU –  GALBEN –  ALBASTRU și nu albastru (fondul pe care se află însemnul secuilor de pe stema lui Maria Tereza din anul 1765), roșu (fondul pe care se află însemnul ungurilor de pe stema lui Maria Tereza din anul 1765) și galben (fondul pe care se află însemnul sașilor de pe stema lui Maria Tereza din anul 1765), după cele scrise în publicația oficială a Partidului Național în anul 1911, considerat singurul partid al românilor din Transilvania:

„Fiecare popor ține să-și aibă semnul său, prin care se deosebește de alte popoare. Semnul de deosebire sunt de obicei culorile. Fiecare neam își are culorile sale. Și fiindcă culorile acestea au însemnătate, că deosebesc ființa unui neam de ființa celorlalte neamuri pentru aceea fiecare neam își cinstește și își iubește culorile sale, cum își iubește ființa sa, sufletul său.
Culorile poporului românesc sunt: roșu, galben și albastru. Noi românii iubim culorile acestea pentru că ele sunt semnele sufletului nostru. Când noi purtăm pe hainele noastre, în părul nostru aceste culori, prin asta nu vrem să zicem, că noi urâm alte neamuri, ori că vrem răul altora, ci vem să arătăm numai, că noi suntem români, că vrem să rămânem ceea ce au fost strămoșii noștri, că ne iubim neamul nostru. (…) culorile roșu, galben și albastru sunt numai semnul vădit al ființei noastre românești, al iubirii noastre pentru neamul românesc.
Și de aceea noi ne iubim neamul mai mult decât viața noastră și fiindcă noi dorim să rămânem în veci români, pentru aceea niciodată nu putem să ne lăsăm de culorile noastre românești, de mândrul nostru tricolor. Dar stăpânitorii noștrii ar dori ca noi să ne dezbrăcăm de ființa noastră românească. Ar dori să nu mai fim români, ci să ne contopim și noi în neamul unguresc, să ne facem unguri. Din pricina aceasta stăpânitorii acestei țări urăsc tricolorul nostru românesc și se face adevărată vânătoare după acest tricolor. S-a întâmplat moarte de om din pricina asta și jandarmii smulg cingătoarele românești ale fetițelor noastre și se aprind de mânie, când văd pe hainele noastre culorile: roșu, galben și albastru.” (Negrilă Iulian, Ziarul „Românul” și Marea Unire, 1988. Pag. 113, citat din Românul 83, 15 / 28 aprilie 1911, Arad).

Sigiliul lui Mihai Viteazul din anul 1600. Transilvania era reprezentată de doi lei cu labele posterioare pe șapte piscuri și ținând o sabie.

Sigiliul lui Mihai Viteazul din anul 1600. Transilvania era reprezentată de doi lei cu labele posterioare pe șapte piscuri și ținând o sabie.

După catalogările făcute mai sus, putem deduce că românii care astăzi umblă cu însemnele secuilor, ugurilor și sașilor, cum este stema din anul 1765 a Mariei Tereza, prin urmare de atunci când strămoșii lor au fost numai tolerați în Transilvania, adică suportați atâta timp cât aveau alții chef să-i suporte, o fac, după cum se scria și în ziarul Românul de la Arad din anul 1911, pentru că au niște stăpâni și „stăpânitorii (…) ar dori ca noi (românii – n.n.) să ne dezbrăcăm de ființa noastră românească. Ar dori să nu mai fim români, ci să ne contopim și noi în neamul unguresc, să ne facem unguri.”

Sau, după cum scria domnul Lechințan, „Tinerii români, puțini la numar, care defilează sub acest steag al Transilvaniei care disprețuieste, în continuare, peste timp, pe români,” defilează cu el „pentru că nu au știut ce fac”, adică mai clar, o fac din prostie. Iar cei care știu ce fac, sunt trădători de neam și „vor fi de neiertat în fața strămoșilor noștri și demni de dispreț și în fața străinilor, care nu acceptă din principiu să-ți trădezi neamul.”

                                                                                                                          Iulius MUREȘAN

5 Comments

 1. BEBE

  Aurel Tamaș un prefăcut foarte periculos

 2. alex

  Aurel Tamas si Sabin Gherman sunt niste avortoni tradatori de tara si neam. Fiecare tara are avortonii sai. Noi nu suntem singura. Acesti tradatori trebuie stigmatizati mereu. Ei latra ce li se comanda. Multe otrepe mai are natia romana, insa trebuie tinute la distanta cu invective din ce in ce mai acide. Tradatori au fost de cand e neamul omenesc. Important este, sa pastram mereu arzanda, flacara iubirii de tara, a constiintei de neam romanesc!

 3. T. Preda

  Pacat este un prefacut,nu mai ascult muzica lui si limba stalcita romaneasca!

 4. PETRE

  Niciodată nu mi-a plăcut de vicleanul, prefăcutul „cântăreț”

 5. Hamnibal Anteporcas

  Pe așa-zisul steag al Transilvaniei, preluat de la 1765 de la Maria Tereza , nu existau și -in consecință, nici acum nu exista simbol sau simboluri care sa reprezinte românii ardeleni. Acestia, românii ardeleni, nu sunt reprezentați nici pe stema romaniei in provinciile sale tradiționale. Cum se poate remedia asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *