Atitudini

Deputatul Liviu Pleșoianu, replică magistrală la aberațiile pupincuristului Radu Tudor

  „Se dovedeste clar azi faptul ca in PSD este un sentiment dominant impotriva partenerului strategic SUA, cel mai important […]

 

„Se dovedeste clar azi faptul ca in PSD este un sentiment dominant impotriva partenerului strategic SUA, cel mai important aliat al securitatii tarii noastre, atat ca aliat NATO cat si prin Parteneriatul Strategic bilateral, la care, culmea, au contribuit si liderii pro-occidentali ai PSD, pe vremea cand aceasta structura socialista avea asa ceva.

Si cred ca afirmatiile lor de azi nu sunt intamplatoare, atunci cand exponentii PSD apara ideologia moscovita care a distrus Romania in 50 de ani de comunism.

Acest limbaj devoalat azi,  alaturi de retorica 2017 impotriva strainilor, a marilor companii si a europenilor de la Bruxelles este dovada palpabila a curentului anti-occidental ce domina limbajul si gandirea conducerii PSD de azi. Totul, in plina ofensiva a campaniilor grosolane de manipulare rusesti impotriva modului de viata occidental si al valorilor libertatii si democratiei.” (Radu Tudor)

rt

Pentru că mă simt direct vizat de afirmația că unii parlamentari PSD au discursuri „violent anti-americane”, „împotriva străinilor, a marilor companii și a europenilor de la Bruxelles”, ceea ce ar constitui nici mai mult, nici mai puțin decât „dovada palpabilă a curentului anti-occidental ce domină limbajul și gândirea conducerii PSD de azi”, mă văd nevoit să prezint câteva date ce țin de istoria recentă și să concluzionez la final:

1. În 2012, voința a 7,4 MILIOANE de români, care au VOTAT în plină vară pentru a-l trimite acasă pe Traian Băsescu, a fost călcată în picioare de către următoarele persoane din… RUSIA (!??):

– Președintele… rus (!??) al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso

– Vicepreşedintele… rus (!??) al Comisiei Europene, Viviane Reding

– Cancelarul… rus (!??), Angela Merkel

– Preşedintele… rus (!??) al Consiliului European, Herman van Rompuy

– Rusul (!??) Philip Gordon, asistent pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat… rus (!??)

– Mark Gitenstein, ambasadorul… Rusiei (!??) la București

– Victoria Nuland, rusoaica (!??) de la Departamentul de Stat al Washingtonului, renumita capitală a… Rusiei (!??)

2. Distinsa doamnă KOVESI a fost lăudată, aplaudată, decorată și medaliată în repetate rânduri de ambasadorii… Rusiei, ai Chinei și ai Timorului de Est.

3. Sprijin TOTAL întru abuzuri, public și nepublic, a primit DNA de la KGB și de la extratereștrii de pe Vega, nu de la CIA sau FBI…

4. În plin scandal cu participarea lui Maior și Coldea la serata din „sufrageria lui Oprea”, în plin scandal cu dezvăluirile lui Ghiță despre aceleași două personaje, CIA – Serviciul de Intelligence al… Moscovei (!??) – îi decorează pe cei doi, chiar în luna mai a anului curent!

5. La protestele din februarie 2017, au fost scoși în stradă mii de oameni angajați ai unor multinaționale… rusești (!??). Un exemplu elocvent: rusul (!??) Steven van Groningen, președintele renumitei bănci… rusești (!??) Raiffeisen Bank, a ieșit el însuși în stradă încitând la proteste antiguvernamentale.

6. Nicholas Taubman, ambasadorul… Rusiei (!??) la București în perioada 2005-2009, spunea așa:

„Reiterez ASIGURARILE DATE DE DIRECTORUL FBI, ROBERT MUELLER, PROCURORULUI GENERAL, LAURA KOVESI, in cadrul vizitei la Bucuresti efectuate de oficialul american in luna noiembrie a anului trecut, conform carora STATELE UNITE VOR CONTINUA SA SUSTINA ACESTE EFORTURI PRIN TRAINING SI ALTE FORME DE SPRIJIN PENTRU PROCURORII SI ANCHETATORII ROMANI”…

…Evident, după cum știm cu toții, FBI este Biroul Federal de Investigații al… Kremlinului (!??).

Același ambasador… rus (!??) spunea așa DESPRE SUSPENDAREA LUI BĂSESCU din 2007: “Absenţa lui Băsescu pro-american din CSAT, loc de acţiuni dăunătoare!” (…) “Politica din România nu ar trebui să submineze interesele noastre strategice!” (…) “Evoluţiile politice din următoarele săptămâni şi luni vor avea un impact direct şi vor decide dacă Bucureştiul va rămâne un model de partener al Statelor Unite în Europa – inclusiv în “noul NATO” – sau îşi va domoli aspiraţiile geopolitice şi se va concentra asupra aspectelor economice pe termen scurt ale unui STAT MEMBRU UE MEDIOCRU”.

7. Mark Gitenstein, ambasadorul… Rusiei (!??) în perioada 2009-2012, se închina la Monica Macovei (fără doar și poate unealta… Moscovei): „MONICA MACOVEI ESTE PENTRU MINE INIMA REFORMEI SISTEMULUI JUDICIAR DE AICI, DIN ROMÂNIA! A fost ministru al Justiţiei aici, DAR CEL MAI IMPORTANT LUCRU PENTRU MINE ESTE CĂ EA ESTE MENTORUL MEU! Când încerc să aflu ce este corect să fac, pentru ce ar fi corect să pledez aici în România în ceea ce priveşte reforma sistemului judiciar – şi nouă în SUA ne pasă de integritatea sistemului dvs. judiciar, deoarece vrem să fiţi un aliat puternic şi stabil – EI BINE, CÂND IAU ACESTE DECIZII, CÂND ÎNCERC SĂ AFLU CE AR TREBUI SĂ SPUN CA SĂ VĂ AJUT SĂ ÎNDEPLINIŢI TOATE ACESTE LUCRURI AICI, ÎN ROMÂNIA, PRIMA PERSOANĂ PE CARE O SUN ESTE MONICA”…

…Dar nu e tot! Același ambasador… rus (!??), Mark Gitenstein, spunea că Guvernul SUA (evident, era vorba despre Rusia, chiar dacă se exprima greșit spunând „SUA”) e practic înnebunit după MACOVEI:

„Atunci cand am intrebari legate de sistemul de Justitie, discut cu multe persoane din aceasta tara, printre care si Monica (Macovei). RESPECT FOARTE MULT PARERILE EI, LA FEL SI GUVERNUL SUA. A VIZITAT STATELE UNITE, ATAT IN TIMPUL MANDATULUI DE MINISTRU AL JUSTITIEI, CAT SI DUPA, SI ESTE FOARTE RESPECTATA IN SUA!”

8. Duane C. Butcher, Ambasada… Rusiei (!??) la București în perioada 2012-2015, zicea astfel în septembrie 2013, cu un an înainte să iasă Președinte Iohannis: „Atât eu, cât mulți alți diplomați NE DORIM CA SIBIUL SĂ FI FOST CAPITALA ROMÂNIEI ȘI NU BUCUREȘTIUL! Iar diplomații noștri de la AMBASADA SUA din București vin aici mai des decât ați putea crede, DE FAPT CAUTĂ SCUZE PENTRU A VENI LA SIBIU!”…

9. Hans Klemm, ambasadorul… Rusiei (!??) în România se declara extaziat de protestele post-Colectiv, prin care a fost dărâmat un guvern perfect legitim, precum și de protestele din februarie (anul curent), care aveau ca scop dărâmarea altui guvern perfect legitim.

Același ambasador al… Rusiei (!??) și-a manifestat fățiș sprijinul pentru distinsa KOVESI aproape de fiecare dată când a avut ieșiri publice.

Același ambasador al… Rusiei (!??) ne-a spus că e extraordinar de îngrijorat că PSD și ALDE vor să modifice legile Justiției create de Macovei („mentorul” celuilalt ambasador al… Rusiei (!??) – Mark Gittenstein).

Tot ambasadorul… Rusiei (!??), distinsul Hans Klemm, ținea neapărat să spună următoarele lucruri despre acțiunea ANAF de confiscare a sediilor INTACT: „Sunt de acord cu prim-ministrul Ciolos, ca actiunea ANAF nu a influentat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a actionat pentru a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva emisa de mult timp, de recuperare a unor bunuri obtinute prin acte de coruptie si furate de la poporul roman.”…

CONCLUZIE: Dacă suntem cu adevărat ROMÂNI, dacă dragostea noastră de țară trece dincolo de epiderma lumii, atunci vom dori ca ROMÂNIA și românii să nu fie slugile nimănui, nici măcar al Bruxelles-ului sau ale „Licuriciului cel mare”! Așa cum ne dorim ca noi înșine să nu fim slugile nimănui! Oameni LIBERI într-o țară LIBERĂ, asta e firesc să vrem să FIM!

…Iar dacă a critica GRAVELE INGERINȚE ale SUA sau ale altor state în treburile interne ale țării noastre mă face în ochii unora „omul Moscovei”, atunci nu eu, ci ei au o problemă! …”Gravissimă” problemă!

…În plus, eu mă număr printre cei care se BUCURĂ că a ieșit TRUMP Președinte în SUA! Pentru că era singura șansă ca imixtiunile americane și politica SINISTRĂ de SPRIJIN TOTAL al NOII SECURITĂȚI să înceteze! Habar n-am dacă se va și întâmpla această schimbare de atitudine a SUA în relație cu România, dar ce știu sigur e că trebuie să fii complet #SUPERFICIAL pentru a spune că era mai bine pentru România și pentru lumea largă dacă ieșea Președinte distinsa Hillary Clinton! Orice om de bun-simț pricepe imediat că distinsa n-ar fi făcut decât să întărească și mai mult Statul Paralel din România!

                                                                                                                                 Liviu PLEȘOIANU

P.S. Acestea sunt doar câteva exemple. Dacă e nevoie, mai am multe, multe, multe altele! Din păcate…

Sursa: https://www.facebook.com/liviuplesoianu.oficial/posts/1915936595290077

3 Comments

 1. Gheorghe Roibu

  Domnului Liviu Plesoianu!
  Excelenta, salut aprecierea ta ref. la Radu Tudor. Acest personaj este pionul otravit de pe tabla de sah a politicii romanesti. Mult timp a mimat alaturi de Mihai Gidea un ziarist integru care promoveaza democratia, lupta impotriva abuzurilor procurorilor si condamna interventiile ANTICONSTITUTIONALE ale lui Iohanis. Este interesant de stiut cind va realiza acest comportament si Mihai Gidea, si ct timp il va mai suporta in echipa sa? Sau poate insusi Gidea intentioneaza sa transforme Antena 3 intr-o tribuna DNA,SRI &IOHANIS&COMPANII MULTINATIONALE? Daca se va realiza acest DUBLU EVENT, va fi PACAT, MARE PACAT!……..caci atunci adio reting, adio simpatie populara

 2. congo

  mai sunt multi lingucuristi, gen imbuibatu de chireac, mancator de borhot si c…acat, si ori ce e pomana, tzatza grecu, etc

 3. Jinga

  Antenele sunt alunecoase ca nu degeaba l-au liberat conditionat pe Voiculescu. Totul vine cu un pret!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *