Abuzuri

O nouă scrisoare deschisă domnului Hotinceanu Dan, șef adjunct ANAF sectorul 4, București

      La data de 6 sept. 2017, „Justițiarul” publica contestația formulată de mine către dl. Hotinceanu Dan, șef […]

 

 

 

La data de 6 sept. 2017, „Justițiarul” publica contestația formulată de mine către dl. Hotinceanu Dan, șef adjunct ANAF sectorul 4 prin care arătam (ca în acel vechi banc sovietic, în care nu era mașină ci era ceas, și nu i s-a dat ci i s-a luat) că nu eu sînt dator către ANAF, ci ANAF mi-a perceput mai mult decît datoram – fără ca eu să fi știut dinainte de această datorie, cu textul următor:

http://www.justitiarul.ro/cum-baga-anaf-ul-mana-in-buzunarul-contribuabilului-de-rand-2/

Încrezător (în ceea ce de fapt nu eram încrezător, și în final s-a dovedit că am avut dreptate), i-am trimis contestația d-lui Hotinceanu pe mail la adresa oficială, [email protected]. Nu am primit nici un răspuns, de unde trag concluzia că de fapt mijloacele moderne de sesizare a organelor oficiale, sînt un bluff – nu ai hîrtie cu ștampilă de primire și număr de înregistrare scris, nu se simte nimeni dator să-ți răspundă.

Deci, ANAF mi-a pretins bani mulți pentru trecut, cînd eu nici nu știam că (după 2009) îmi pierdusem dreptul la asistență medicală gratuită. În prezent, deși pe talonul meu de pensie scrie că sînt scutit de contribuțiile pentru sănătate, la CNAS figurez că sînt neasigurat. Mi se spune că trebuie să bat multe drumuri și să fac multe cozi, la Casa de pensii, la ANAF, la CNAS care s-a mutat în nordul orașului, diametral opus locuinței mele. Păi eu am putere să bat atîtea drumuri lungi, cînd de abia pot din cînd în cînd să cobor la cumpărătuiri?

De ce nu vrea dl. Hotinceanu să mă anunțe cîți bani mai vrea din trecut ca să devin și eu asigurat?

Să fie clar, calitatea mea de asigurat nu va costa statul român nici un ban. M-am rugat la Dumnezeu ca atunci cînd mă ia, să mă ia din somn, din casa mea, nu umilit prin spitalele patriei. Se înmulțesc situațiile în care cunoștințe ale mele au murit în urma unor viruși/bacterii luate din spitale (plătind pentru asta la CNAS).

Vreau să fiu luat în evidență de un medic pentru cazul în care, urmare măsurilor abuzive ale primarului Daniel Băluță (am mai scris și despre el), obligîndu-mă în mod inutil și absurd să stau la coadă la administrația financiară pentru formalități nou impuse de el iar inima îmi cedează, să se elibereze certificatul meu de deces fără alte formalități. Este adevărat că după moarte nu-ți mai pasă ce se întîmplă cu tine, dar este neplăcut totuși cînd te gindești că în lipsa unei/unor afecțiuni consemnate oficial, considerat deces suspect, ești dus la morgă, despuiat și zaci pe ciment în pielea goală pănă se eliberează masa de autopsie.

Eu unul, creștin fiind, nu le doresc asta lui Băluță și Hotinceanu – dar Dumnezeu are planurile și pedepsele Lui, pe care noi nu le putem hotărî.

În orice caz, așa cum am scris cu peste 10 ani în urmă, cel mai mare dușman al omului este statul.

                                                                                                                                Dan Cristian IONESCU

1 Comment

  1. Ghimbășeanu Ion

    Potrivit DUPLICATULUI eliberat de Of.poștal nr.53 Gh. ȘINCAI rezultă că Taxa Judiciară în valoare de 100 lei a fost achitată de subsemnatul la data de 23.04.2018, eliberată fiind chitanța nr.ACC000000378800,oficiat MARIA ANGHEL.Mă întreb și vă întreb,DE CE MĂ SOMAȚI SĂ PLĂTESC DIN NOU O TAXĂ PE CARE AM ACHITAT-O?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.