Cadran international

Evreii din Rusia nu vor să renunțe la privilegiile bunicilor bolșevici

  După 1990, populația evreiască din Rusia s-a subțiat masiv. Evreii ruși simpli au emigrat în Israel (din cîte am […]

 

După 1990, populația evreiască din Rusia s-a subțiat masiv. Evreii ruși simpli au emigrat în Israel (din cîte am auzit, unii au folosit acte de origine false) unde unii dintre ei au constituit o mafie care își reglează conturile în stradă, precum în SUA pe vremea prohibiției, în timp ce evreii ruși miliardari mafioți, ca să nu fie arestați sub Putin, s-au răspîndit în toată lumea. Deși nu mai sînt mulți, în Rusia, evreii candidează constant la președinția țării. Situația de mai jos nu este completă, întrucît nu am fost preocupat de această problemă, este vorba de ce am reținut.

În 1996 printre candidații la președenția Rusiei s-a numărat Vladimir Volfovici Jirinovski (născut Eidelstein), care în preferința alegătorilor, conform sondajelor, ocupa locul al doilea (înaintea lui Elțin), dar în final s-a clasat al cincilea.

Jirinovski a repetat experiența și în anul 2000, cînd a obținut același loc, în anul 2008 (locul 3) dar și în 2012 (locul 4).

https://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Jirinovski

În anul 2004 a candidat Irina Muțuovna Hakamada (tatăl japonez, mama evreică rusă).

https://ro.wikipedia.org/wiki/Irina_Hakamada

În anul 2008, genialul campion mondial la șah Gari Kasparov (ns. Weinstein, evreu armean) fusese declarat candidat la președenția Rusiei din partea mișcării de opoziție „O altă Rusie”. Nu știu ce s-a întîmplat (în 2007 fusese reținut de FSB pentru organizarea la Moscova a unui marș de protest), dar nu a mai participat la alegeri.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Gari_Kasparov

Pentru alegerile de la anul viitor, s-a înscris în cursă Xenia Sobciak (denumită Paris Hilton a Rusiei), fiica fostului primar al Leningradului, fost prieten și colaborator al lui Putin, a cărei mamă este evreică. Vă trimit pagina wikipedia în engleză, întrucît cea în limba română nu conține această mențiune.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ksenia_Sobch

                                                                                                                        Dan Cristian IONESCU

1 Comment

  1. IQ100

    Xenia Sobciak “frumoasa” ca multe conationale de la Hollywood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *