Colimator

Laura Codruța Kövesi și Augustin Lazăr, doi procurori incompetenți pe care i-am cunoscut personal (II)

    Augustin Lazăr a fost procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din […]

 

 

Augustin Lazăr a fost procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia din 1 martie 2001 până în 31 decembrie 2012, fiind numit imediat după Revelion (ca Luluța!) pe 1 ianuarie 2013 procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta a avut în cei aproape 12 ani, cât a fost adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, doi șefi ca procurori generali: Ion Poiană și Vasile Luha, buni profesioniști amândoi. Aceștia au preferat să-l țină pe Lazăr pe lângă ei pe post de fecior cu cafelele pentru musafiri și furnizor de bârfe din lumea justiției, decât să facă imprudența să-i dea pe mână dosare penale.

Ca beneficiar al cafelelor aduse de Augustin Lazăr, în timp ce discutam cu foștii șefi ai acestuia, am avut ocazia să-l cunosc pe actualul procuror general și să realizez că respectivul a rămas zdravăn ancorat în mentalul procurorului de tip securisto-comunistoid, interesele personale fiind prioritare la acest oportunist, mult mai importante decât menirea unui magistrat de a face dreptate. Bolovănos în exprimare, cu un vocabular redus și o cultură generală pe măsură, Lazăr reprezintă prototipul grobianului lingușitor care face eforturi să intre în grațiile șefilor și este neîndurător cu subalternii. De aceeași dublă măsură a dat dovadă după ce a parvenit ca procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și dă dovadă acum, ca „parchetar” suprem, în reacțiile la dosarele penale care poposesc în „parohia” sa, toate dosarele fiind analizate și drămuite în funcție de „penalii” care fac obiectul acestora, adică cine trebuie protejat și cine e musai să fie „paradit”!

Augustin Lazăr a fost avizat pozitiv de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcția de procuror general al României în data de 22 aprilie 2016, propunerea acestuia pentru funcția respectivă fiind trimisă președintelui Klaus Iohannis de către ministrul Justiției, Raluca Prună, gospodina în halat de baie, instalată în funcție pe filiera sorosistă Macovei-Cioloș. Așa cum era de așteptat, președintele a semnat în data de 28.04.2016 decretul de numire în funcție, deoarece la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost șef Augustin Lazăr, s-au clasat toate dosarele penale ale primarului Klaus Werner Iohannis care au ajuns acolo, inclusiv cele în care FDGR (președinte Klaus Iohannis) a beneficiat de retrocedări  frauduloase de la Primăria Sibiu (primar Klaus Iohannis), după ce FDGR s-a declarat oficial succesor al organizației hitleriste Grupul Etnic German în anul 2007! (Forumul Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), condus de Klaus Iohannis, se declară oficial continuatorul partidului nazist din al Doilea Război MondialConflict de interese evident și abuz în serviciu clar, pe lângă infracţiunea de  constituire a unei organizaţii cu caracter fascist!

Ce nu s-a clasat și nu a primit NUP (neînceperea urmăririi penale) sau SUP (scoaterea de sub urmărire penală), a fost pasat în altă parte, la alt parchet! Așa că pe lângă Kovesi, șefa DNA-ului, care a avut și ea pe mână dosare penale ale lui Iohannis, iată că președintele își mai plasează un ocrotitor la vârful ierarhiei procurorilor!

Nu o spun doar eu! „Augustin Lazăr este şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Are 58 de ani şi e profesor universitar doctor la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia. A coordonat anchetele din dosarele privind furturile de obiecte din aur din zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. Acum, parchetul din Alba condus de Lazăr instrumentează un dosar privind galeria de artă Artmark. Pe vremea CDR, între 1998 şi 2001, Augustin Lazăr a fost şeful Secţiei a II-a de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul general. Împreună cu fostul procuror general adjunct din acea perioadă, Mircea Zărie, i-a adus la Bucureşti pe procurorii deveniți între timp celebri, Lucian Papici, Daniel Morar şi Ovidiu Buduşan. Parchetul Curţii de Apel Alba, unde Augustin Lazăr este şef şi a fost adjunct, a instrumentat dosare privind retrocedări şi în care a fost reclamat fostul primar al Sibiului, actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis. Dosarele au fost închise. Potrivit unor surse judiciare, preşedintele îl cunoaşte direct pe procurorul Augustin Lazăr.” (http://www.romaniacurata.ro/ce-ne-dezvaluie-cv-urile-celor-patru-candidati-la-functia-de-procuror-general-al-romaniei/)

Din aceeași sursă: „Potrivit unor surse judiciare, PCA Alba este însă şi parchetul care a închis mai multe plângeri în cazuri de retrocedări în care era reclamat fostul primar al Sibiului, Klaus Iohannis. Lazăr spune însă că nu îl cunoaşte pe preşedinte. «Nu l-am cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis, nu am avut onoarea. Probabil că o să-l cunosc cândva. Nu îmi datorez cariera profesională nimănui. Mi-am susţinut examenele cu onor, am patru examene de procuror general pe care le-am luat fără să cunosc pe nimeni», a declarat Augustin Lazăr pentru Mediafax.(…) Ca bile negre ar fi faptul că este în vârstă, e aproape de pensie şi, prin urmare, ar fi «old school». Într-adevăr, Augustin Lazăr are 58 de ani. O altă bilă neagră în ochii colegilor ar fi aceea că este ca «apa sfinţită», ca «agheazma»,«nu face nici rău, nici bine“, adică nu ar fi letal cum e DNA-ul, de exemplu. «Să îl vedem cât de activ e, şi înainte de toate, să îl vedem la interviu la CSM», au concluzionat sursele. Alte surse au informat că Lazăr ar fi fost puternic susţinut de liderul PNL, Theodor Atanasiu, care provine din acelaţi oraş, Alba Iulia.” (http://www.romaniacurata.ro/surpriza-de-la-alba-cine-este-augustin-lazar-propus-procuror-general-al-romaniei/)

Augustin Lazăr era cercetat de DNA pentru fapte de corupție atunci când a fost instalat procuror general, dar totul s-a mușamalizat și mass-media a adoptat o tăcere suspect despre acest dosar îngropat de procurorii lui Kovesi (http://www.puterea.ro/dezvaluiri/secundatv-procurorul-general-al-romaniei-numit-in-functie-desi-avea-dosar-penal-la-dna-146960.html) Vă mai surprinde că taica Lazăr este solidar permanent cu mironosița Codruța?

Domnul Augustin Lazăr este un fost procuror comunist, un „dinozaur” de pe vremea lui Ceaușescu. L-am cunoscut personal, așa cum am scris mai sus, la fel cum am cunoscut-o și pe colega acestuia, doamna procuror Carmen Capră, altă protectoare a lui Klaus Iohannis. Dacă vă interesează și contribuția acestei doamne, pensionate de Klaus Iohannis la vârsta de doar 47 de ani (!) printr-un decret prezidențial emis cu câteva ore înaintea Revelionului 2016 (!!!) , găsiți informații despre jongleriile acesteia în următorul articol, semnat tot de mine: Român din SUA, escrocat în România. Cum spuneam și atunci: „ Naiba știe cum a semnat în data de 31 decembrie 2015, probabil de pe laptop, fiindcă el se afla la jumătatea  concediului  din Florida, SUA!”. Era vorba despre „penalul” Klaus Werner Iohannis, pe care îmi permit să-l gratulez cu termenul scornit de el, acesta fiind cercetat în mai multe dosare penale – toate închise la comandă iudeo-masonică! – decât toți cei pe care-i numește el „penali”.

                                                                                                                         Marius Albin MARINESCU

Prima parte a articolului: Laura Codruța Kövesi și Augustin Lazăr, doi procurori incompetenți pe care i-am cunoscut personal (I)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.