Atitudini

Deputatul Liviu Pleșoianu, indignat de declarațiile lui Timmermans: „Scuze publice sau demisia!”

  Dragă domnule Timmermans, vă scriu în cele ce urmează referitor la câteva afirmații ABOMINABILE pe care le-ați făcut azi […]

 

Dragă domnule Timmermans, vă scriu în cele ce urmează referitor la câteva afirmații ABOMINABILE pe care le-ați făcut azi în țara mea:

Având în vedere că ne-ați asigurat astăzi de faptul că sunteți „extrem de bine informat” de distinsa Angela Cristea, şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti („Face o treabă incredibilă, mă informează mereu corect și sunt foarte mândru de ea!”), mizez pe faptul că respectiva distinsă vă va informa și cu privire la ce vă scriu aici. Oricum, vom verifica foarte ușor dacă v-a informat, deoarece vă voi trimite și direct o scrisoare, peste doar câteva zile.

Trei comentarii am deocamdată pe marginea declarațiilor pe care tocmai le-ați făcut în capitala țării mele:

„Atacarea justiției în mass-media, în declarațiile publice poate conduce la impresia în rândul populației că justiția este slăbită. Respectul pentru justiție, pentru legislativ sunt necesare pentru a ajunge în momentul în care putem considera că putem încheia MCV-ul.”

Domnule Timmermans, trebuie să vă spun că ați reușit să spuneți trei lucruri ABOMINABILE în doar două fraze. Iată-le:

1. „Atacarea justiției în mass-media”… Acesta este primul lucru abominabil pe care l-ați rostit. Domnule Timmermans, nu știu cum înțelegeți dumneavoastră funcționarea democrației, dar noi TOȚI ceilalți oameni din Europa considerăm că aceasta nu poate fi garantată decât de existența unei prese libere. Iar rolul presei libere, distinse domn, este tocmai acela de a prezenta lucrurile exact așa cum sunt. Spre exemplu, dacă o televiziune se află în posesia unor înregistrări cu niște procurori care falsifică probe, ea are OBLIGAȚIA morală și profesională de a difuza acele înregistrări. Aceasta NU înseamnă „Atacarea justiției în mass-media”!

Eu NU accept ca, în țara mea, prim-vicepreședintele Comisiei Europene să susțină o conferință de… presă, în fața… presei și să-i transmită chiar… presei că trebuie să-și pună singură BOTNIȚĂ! În numele presei românești și europene libere, vă solicit public să vă cereți scuze pentru afirmația făcută! Este inacceptabil și nu putem lăsa lucrurile așa! În Uniunea Europeană, în această zonă civilizată a lumii, când un om care ocupă poziția dumneavoastră cere cenzurarea presei, există doar două variante: își cere scuze public sau demisionează! Aștept decizia dumneavoastră…

2. „Atacarea justiției în mass-media, în declarațiile publice poate conduce la impresia în rândul populației că justiția este slăbită.” …Acesta este al doilea lucru ilogic și abominabil pe care l-ați rostit. Carevasăzică, dacă presa ne arată abuzurile unor procurori, aceasta înseamnă că face un lucru… rău și că ne creează o… falsă impresie cum că lucrurile nu ar funcționa bine în sistemul de Justiție!? Nu știu dacă sunteți religios sau ateu, dar… Doamne ferește, distinse domn! Cum puteți spune o asemenea bazaconie!?

Deci dacă o parte din Justiție e putredă și presa ne arată asta, problema nu e cu acea parte putredă a Justiției, ci cu… presa!?? Domnule Timmermans, și această afirmație nu poate atrage decât două variante: scuze publice sau demisia!

3. „Atacarea justiției în mass-media, în declarațiile publice poate conduce la impresia în rândul populației că justiția este slăbită. Respectul pentru justiție, pentru legislativ sunt necesare pentru a ajunge în momentul în care putem considera că putem încheia MCV-ul.”

…Avem, deci, așa: presa liberă „atacă” Justiția atunci când ne arată abuzurile acesteia, face foarte rău că ne informează asupra acestor abuzuri și, într-un final, acest lucru afectează încheierea MCV-ului pentru că e… știrbit respectul față de Justiție. …Din nou, religios sau ateu, Doamne ferește, domnule Timmermans! Adică, în traducere liberă, să se cam abțină presa liberă de la a prezenta abuzurile din Justiție, pentru că asta vă va determina să nu închideți MCV-ul? #ABOMINABIL!

Șantajați presa liberă din țara mea? Îi cereți, practic, să înceteze numaidecât să vorbească despre ororile din Justiție pentru că asta… afectează Justiția, pentru că asta… afectează MCV-ul? Scuze publice sau demisia, stimabile!

Eu sunt parlamentar ales democratic într-o țară care tocmai sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Și nu am de gând să vă las să vă bateți joc de acest popor și de presa liberă de aici! Este pur și simplu inacceptabil modul în care v-ați exprimat azi în capitala europeană a țării mele, la fel de europeană ca și capitala țării dumneavoastră!

                                                                                                                          Liviu Pleșoianu,
                                                                                                         Deputat PSD, Parlamentul României

2 Comments

 1. IQ100

  “Sau e, sau ne crede pe noi”.Citat din Mugur Ciuvica ce se referea la un ambasador, cred.Sica veni vorba, la un post TV, raducelgretos nu mai prididea sa ii ridice osanale Dlui Timmermans.

 2. Florin

  Ce este UE? Un lagăr iudeo-marxist, după modelul U.R.S.S.

  Discursul sionist al evreului Frans Timmermans la Conferința Rabinilor Europeni de la Amsterdam (8 mai 2017).

  Aproape 300 de delegați, preponderent rabini din întreaga Europă, s-au reunit la Amsterdam, pentru cea de-a 60-a aniversare a Conferinței Rabinilor Europeni (CER). CER unește mai mult de 700 de lideri religioși ai comunităților sinagogilor din Europa. Conferința este menită să mențină și să apere drepturile religioase ale evreilor din Europa și a devenit vocea iudaismului pentru continentul european.
  Conferința s-a desfășurat cu participarea rabinului șef israelian, Harav David Lau, care s-a adresat adunării.

  Frans Timmermans: “Europa se confruntă cu o imensă creștere a antisemitismului (…) Din păcate, ne confruntăm cu eternul antisemitism european (…) Nu există o Europă fără comunitatea evreiască. ”

  Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, într-un mesaj video emis de delegația Conferinței, a declarat: “Europa nu va fi Europa fără evrei. Orice atac împotriva comunităților evreiești din Europa este un atac împotriva Europei.”

  Acest evreu marxist, rasist (Timmermans), a venit în România și le-a ordonat alogenilor care ne conduc, să schimbe legile după cum vor ei, evreii bolșevici de la Bruxelles.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=392&v=ncdWeud7XDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *