Cadran international

Venezuela: Cinci candidați vor concura la alegerile prezidențiale din 20 mai

  Caracas, 06 martie 2018 (AVN): La alegerile prezidențiale din Venezuela, convocate pentru data de 20 mai, au fost aprobate […]

 

Caracas, 06 martie 2018 (AVN): La alegerile prezidențiale din Venezuela, convocate pentru data de 20 mai, au fost aprobate cinci candidaturi: trei din partea partidelor politice, o candidatură independentă și una din partea unui grup de electori, a informat directoarea Consiliului Național Electoral (CNE), Socorro Hernández. „Avem cinci candidați definitivi la acest scrutin electoral”, a spus aceasta într-un interviu telefonic.

Directoarea a detaliat faptul că acești candidați desemnați de partidele politice sunt: Reinaldo Quijada, din partea organizației Unitatea Politică Populară 89 (UPP89), Henri Falcón, din partea Avangardei Progresiste, Mișcarea pentru Socialism (MAS) și Comitetul de Organizare Politică Electorală Independentă (Copei), și Președintele Nicolás Maduro, candidat din partea forțelor revoluționare.

A adăugat faptul că ceilalți doi candidați sunt Javier Bertucci, din partea grupului de votanți Speranța pentru Schimbare, și Alejandro Ratti, candidat independent.

Socorro a reamintit că procesul de depunere a candidaturilor la Comisia Națională Electorală, în vederea alegerii Președintelui Republicii, a fost finalizat luni, 5 martie.

Pe data 20 mai vor fi aleși totodată membrii Consiliilor Legislative Statale și cei ai Consiliilor Municipale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *