Atitudini

Așa ceva nu trebuie uitat niciodată: crimele comise de unguri în urma ocupării Ardealului de Nord în septembrie 1940!

           Un film cutremurător, care trebuie neapărat văzut!  Un film de 30 de minute, mărturisiri ale românilor […]

 

         Un film cutremurător, care trebuie neapărat văzut!

 Un film de 30 de minute, mărturisiri ale românilor care au scăpat din crimele, violurile, torturile și jafurile comise de unguri în nordul Ardealului, imediat după ocupație… Astea nu s-au povestit niciodată în manualele de Istorie, la școală. A fost odată în Transilvania…

                                                          Stimați prieteni,

VĂ ROG SĂ VIZIONAȚI ACEST MATERIAL ȘI SĂ-L TRIMITEȚI LA CÂT MAI MULȚI DINTRE PRIETENII VOȘTRI DIN ȚARĂ ȘI DIN STRĂINĂTATE, CU ACEEAȘI RUGĂMINTE! SUNT, POATE, ULTIMELE MĂRTURII ALE CELOR CARE AU ÎNCEPUT SĂ NE PĂRĂSEASCĂ, ASUPRA CRIMELOR ȘI BARBARIILOR SĂVÂRȘITE DE UNGURI (armata de ocupație împreună cu localnici unguri) ÎN ARDEALUL DE NORD, SUB OCUPAȚIA LOR, ÎN URMĂ  DICTATULUI DE LA VIENA. Cum se poate avea încredere în asemenea „OAMENI”?

Gândiți-va la ce viață îi așteaptă pe românii din județele HARGHITA, COVASNA ȘI MUREȘ, dacă ungurii sunt lăsați să-și facă STAT în STAT și să se răzbune din nou pe români. DOCUMENTARUL ARE LA BAZĂ UN MATERIAL FILMAT CU SPRIJINUL MORAL ȘI FINANCIAR AL FEDERAȚIEI NAȚIONALE A ROMÂNILOR PERSECUTAȚI ETNIC „PRO MEMORIA 1940-1945”, fapt de care suntem mândri și mulțumiți.

AUTOAREA FILMULUI este STUDENTA (pe atunci) MANUELA MORAR – căreia nu avem cuvinte să-i mulțumim și care merită toată admirația noastră și a urmașilor noștri. MULȚUMIM DISTINSULUI JURNALIST RONCEA, CARE A POSTAT MATERIALUL PE INTERNET, FĂCÂNDU-L ASTFEL SĂ CIRCULE ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ .

Acest material și alte date despre activitatea Federației noastre pot fi vizionate și pe sait-ul MUZEULUI NAȚIONAL AL REFUGIAȚILOR DE LA MURESENII DE CÂMPIE. Scuze, pentru insistență celor cărora le-am mai trimis, eventual, acest mesaj.

                        Cu stimă si considerație, din partea membrilor FNRPE „Pro Memoria 1940-1945”,

                                            Barbu I. Balan (președinte executiv) și Vasile I. Bunea (secretar general)

  A fost odată în Transilvania” – documentar 30 min. – celălalt chip al adevărului

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *