Cadran international

Ungaria își aduce aurul din Marea Britanie acasă! Pe când și România?

  Banca Națională a Ungariei readuce din Londra 100.000 de uncii de aur, menționând temerile legate de o „criza geopolitică” […]

 

Banca Națională a Ungariei readuce din Londra 100.000 de uncii de aur, menționând temerile legate de o „criza geopolitică” viitoare. Valoarea totală a celor 3 tone de aur se ridică la 33 miliarde forinți maghiari (92 milioane de lire sterline).

Potrivit băncii centrale din Ungaria, această mișcare a fost motivată de îngrijorarea cu privire la crizele geopolitice viitoare și faptul că stocarea aurului în afară țării este considerată din ce în ce mai riscantă. Referirea la „crizele geopolitice” ar putea să se refere la Rusia. „Aurul nu este doar un produs de investiții pentru băncile centrale, ci este un instrument strategic care favorizează încrederea în țara, atât pe plan intern cât și în străinătate”, a afirmat banca într-un comunicat de presă, adăugând, „A venit timpul să aducem acasă rezervele de aur ale țării”.

Se crede că și Rusia se preocupă, de asemenea, de lingouri și alte active deținute la Londra. În cazul în care criza dintre cele două puteri se înrăutățește, Marea Britanie riscă să rămână în frig datorită dependenței sale de gazul rusesc.

exporturi rusia

Noutatea este că Rusia și China, deja angajate într-o alianță, își îmbină experiența și mijloacele militare. Aceasta nu este o veste bună pentru Uniunea Europeană, în special pentru Marea Britanie.

Marea Britanie, fiind o națiune insulară, este departe de a fi îndestulată. De fapt, Regatul Unit este dependent 92% de importuri, iar țara este în impas comercial. În cazul izbucnirii unor ostilități, Marea Britanie este deja izolată între ape și pusă la colț – fără să se tragă un singur glonț în direcția ei.

Sursa: https://europeansworldwide.wordpress.com/2018/04/04/hungary-snatches-its-gold-assets-from-britain/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *