Fără categorie

20.000 de copii vor viziona filme marca Astra Film Junior în programul național Școala Altfel

    Astra Film Junior călătorește între 6 și 10 aprilie 2015 în 23 de localități din România, fiind inclus […]

 

 

Astra Film Junior călătorește între 6 și 10 aprilie 2015 în 23 de localități din România, fiind inclus în programul național Școala Altfel. Ca o noutate, programul Astra Film Junior on Tour s-a extins și pentru liceeni și vine cu o ofertă educativă de top pentru școlarii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani.

20.000 de elevi și profesori din toată țara vor viziona filme documentare apreciate la nivel internațional. Filmele proiectate creează un spațiu de gândire și dezbatere, care momentan lipsește din curricula oficială a școlilor din România. În funcție de nivelul de învățământ, copiii vor vedea Facebook Follies, Acasă, Județul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei, Drumul spre școală (premiul Cesar în 2014 pentru cel mai bun film documentar) sau epsioade din seriile Hai să ne jucăm!, Hai să dansăm!, Iubesc muzica! și Școala Discovery.

??????????????????????

În 2015, Astra Film Junior on Tour ajunge în Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Ploiești, Pitești, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Sighetul Marmației, Copșa Mică, Abrud, Sadu, Horezu, Loamneș, Alămor, Călimănești, Mateești, Berislăvești, Sălătrucel, Sinești și Ceauru. La Sibiu, proiecțiile sunt organizate la sediul Studioului Astra Film (Piața Mica, nr. 11) care dispune de 2 săli de cinema.

”Astra Film Junior este mai mult decât un festival dedicat copiilor, este un program educativ necesar, dar prietenos unde elevii învață distrându-se. Există oare un moment mai bun decât copilăria pentru a-ți deschide spiritul și a accepta diversitatea? Ne bucură foarte tare că cererea la nivel național este în creștere de la un an la altul. În cadrul programului Școala Altfel, organizat la nivel național, Astra Film Junior înregistrează un nou record: 20.000 de spectatori.”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Astra Film Junior, inițiat în 2009, a devenit cel mai de succes festival din România dedicat copiilor de toate vârstele și cadrelor didactice. Până în prezent, 60.000 de elevi și profesori din toată țara s-au bucurat de un program de top atent selectat menținut la standardele educației prin film practicată în Europa.

 

Organizatori: Astra Film – CNM Astra

Parteneri: Institutul Francez din România, Ministerul Educației Naționale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *