Cadran international

Antisionismul nu este antisemitism

         BBC: „Care este diferența dintre antisemitism și antisionism?” Antisemitismul este „ostilitatea și prejudecățile îndreptate împotriva poporului […]

 

       BBC: „Care este diferența dintre antisemitism și antisionism?”

Antisemitismul este „ostilitatea și prejudecățile îndreptate împotriva poporului evreu”.

Sionismul se referă la mișcarea de a crea un stat evreu în Orientul Mijlociu, care corespunde aproximativ țării istorice a Israelului și astfel sprijină statul modern al Israelului. Antisionismul se opune.

Dar unii spun că termenul „sionist” poate fi folosit ca atac codificat împotriva evreilor, în timp ce alții spun că guvernul israelian și suporterii lui confundă  în mod deliberat antisionismul cu antisemitismul pentru a evita criticile.

Fostul primar al Londrei, Ken Livingstone, a fost suspendat după o serie de observații critice despre Israel, inclusiv sugestia că Hitler a susținut sionismul înainte de holocaust. A urmat  suspendarea deputatului laburist Naz Shah, circumscripția Bradford West, după ce a apărut că ar fi sugerat cândva, printre altele, că Israelul ar trebui mutat în Statele Unite. Noul președinte al Uniunii Naționale a Studenților, Malia Bouattia a fost, de asemenea, foarte criticat pentru remarcile pe care le-a făcut despre sioniști.

Mulți din comunitatea evreiască susțin că folosirea „sionismului” ca termen definitoriu pentru „abuz” reflectă o mare creștere a bigotismului și a rasismului îndreptate împotriva evreilor.

Purtătorul de cuvânt al laburiștilor, Lord Levy, a declarat pentru BBC Newsnight: „Există critici asupra statului Israel, dar antisemitismul – folosind cuvântul  «sionism» ca fiind o altă formă de antisemitism – nu mai poate fi tolerat”. Alții, inclusiv Livingstone, susțin că antisionismul nu este același lucru cu antisemitismul și că este greșit să amestecăm prejudecățile antievreiești cu un dezacord legitim față de acțiunile statului israelian.

Cu toate acestea, criticii antisioniștilor subliniază că, uneori, criticile extrem de dure la adresa Israelului merg mai departe decât dezacordul cu politicile acestuia și mai degrabă neagă dreptul statului evreu de a exista.

Vorbind despre politică, fostul primar al Londrei a spus: „Nu confundați antisemitismul cu critica politicii guvernului israelian și tratamentul palestinienilor.” Este o dezbatere în jurul căreia neliniștile sunt ridicate. De asemenea, este evident că a fi sionist și a fi evreu nu este același lucru.

antisionism 1

Există critici antisioniste în ceea ce privește politicile guvernului israelian, cum ar fi ocupația din Cisiordania, zidul de separare (pe care Israelul îl construiește acolo și despre care afirmă că este de securitate împotriva atacatorilor palestinieni) și construirea de așezări în zonă.

La fel, a existat o opoziție evreiască față de mișcarea sionistă, care căuta să stabilească o patrie evreiască cu mult înainte ca statul Israel să fie declarat în 1948. Astăzi, grupurile ultraortodoxe precum Neturei Karta (Nota traducerii: o parte din diaspora evreiască formată din evrei ortodocși antisioniști) se opun statului Israel, deoarece cred că adevăratul stat evreu va fi stabilit numai odată cu venirea lui Mesia.

De asemenea, unii susțin că sionismul este un proiect politic sprijinit de o mulțime de non-evrei, inclusiv guvernele occidentale și mulți creștini evanghelici din SUA.

Dar, s-a argumentat pe larg că termenul „sionist” a devenit, în unele cercuri, un cuvânt de cod pentru „evreu” și că intoleranța împotriva poporului evreu a fost exprimată prin intermediul antisionismului, ca limbaj.

                                             Ce este sionismul?

Mișcarea politică care a apărut în Europa secolului al XIX-lea, vizând combaterea antisemitismului și stabilirea patriei evreiești

În Biblia ebraică cuvântul „Sion” se referă la Ierusalim, de unde identificarea mișcării cu orașul și cu pământul care îl înconjoară

Declarația de la Balfour din 1917 a oferit sprijinul britanic înființării unei cămin national pentru poporul evreu în Palestina

Chaim Weizmann, președintele Organizației Sioniste, a fost ales primul președinte al Israelului în 1949

Khadim Hussain, fostul primar al orașului Bradford, a fost suspendat din partidul laburist, după ce a postat pe Facebook un comentariu care se referea la „cei șase milioane de sioniști uciși de Hitler”. Alex Chalmers, fost copreședinte al clubului laburist al Universității Oxford, a spus că unii membri au folosit în mod regulat cuvântul „sionist”,  în ciuda faptului că este privit ca o aluzie etnică.

Malia Bouattia a fost atacată după ce a reieșit că în 2011 a scris un blog pentru campania grupului Friends of Palestine, spunând că „Universitatea din Birmingham este un avanpost sionist în învățământul superior britanic”. A atacat, de asemenea, „mass-media condusă de sioniști” – criticii sustinând că declarația reflectă mituri antisemite despre conspirațiile evreiești pentru controlul presei.

Malia Bouattia.

Malia Bouattia

Pe de altă parte, se susține în mod regulat că acuzațiile de antisemitism sunt dislocate pentru a stopa criticarea guvernului israelian sau pentru a continua alte scopuri politice.

Pia Feig, de la Evreii din Manchester pentru dreptate palestinienilor, a declarat pentru programul Jeremy Vine de la Radio BBC 2 că „antisemitismul a fost folosit pentru ca să mă liniștesc și să poată suprima preocuparea mea și îngrijorarea altora pentru palestinieni”.

Într-o declarație de după suspendarea lui Livingstone, Grupul Socialiștilor Evrei a spus că acuzațiile de antisemitism au fost „arme” pentru  atacarea liderului laburist Jeremy Corbyn.

Pe de altă parte, susținătorii Israelului întreabă de ce statul evreiesc este atât de des țintă pentru critică și nu Iran, Rusia, China sau orice alt stat suspectat pentru nerespectarea drepturilor omului.

Baroneasa Julia Neuberger a declarat pentru emisiunea Jeremy Vine a BBC-ului că antisionismul presupune că „evreii nu au dreptul la autodeterminare, spre deosebire de ceilalți oameni”. Mark Wallace, scriind pentru Conservative Home, a spus că ar însemna, practic, fie să se permită ștergerea Israelului de către dușmanii săi, fie „negând casa milioanelor de evrei israelieni, aceștia să fie deportați”.

Unii antisioniști spun că sionismul în sine este o ideologie rasistă, pentru că, în opinia lor, poporul palestinian a fost tratat astfel de statul israelian. Campania de solidaritate cu Palestina (The Palestine Solidarity Campaign – CPS) susține că se opune întregului rasism, inclusiv prejudecăților antievreiești și „caracterului de apartheid și sionist al statului israelian” – deși chiar CPS a fost acuzat de rasism pentru poziția sa antisionionistă.

Bouattia a spus că a respins pretențiile de prejudecăți, adăugând că „pentru mine să critic politica sionistă, nu înseamnă să critic evreii” și că „politica sionistă este susținută de oameni de credințe diferite, la fel ca și politica antisionionistă”.

Acuzațiile de antisemitism continuă.  Laburista Vicki Kirby a fost forțată să se ridice de pe locul său de candidat parlamentar, după ce a spus că Hitler era un „Dumnezeu sionist”. Ea a fost reinstalată și apoi suspendată din nou. Gerry Downing, care a fost expulzat din partid, a vorbit despre „politicienii sioniști în clasele dominante ale Americii și Europei”.

Livingstone a fost acuzat de „rescrierea istoriei” asupra observațiilor sale despre faptul că Hitler susține sionismul de către deputatul labourist John Mann, președintele Grupului parlamentar de partid împotriva antisemitismului.

Există și antisemiți care se autodeclară antisioniști, dar, pe de altă parte, este posibil ca o persoană să critice politica Israelului fără a fi acuzată instant că este antisemită sau intolerantă.

                                                                                    Traducere și adaptare Marius Albin Marinescu

Sursa: http://www.bbc.com/news/magazine-36160928

 

                       Sunt antisionist, nu antievreu

Simpla confuzie conduce la activismul inutil de a fi discreditat de catre mass-media pro-israeliana, hartuit de politia de stat si amendat sau intemnitat de juristii de stat.

Evreii, sionistii si evreii talmudici nu sunt acelasi lucru. A spune asa ceva este acelasi lucru ca si cum toti crestinii sunt suporteri ai Ku Klux Klan, ceea ce este o absurditate.

Anti_zionist_protesters

Statul Israel nu este sustinut de toti evreii. Chiar si acei evrei care sustin „Dreptul Israelului la existenta”, sunt deseori critici fata de negarile israeliene ale drepturilor omului si ale crimelor de razboi. Multi evrei sunt activi in lupta pentru independenta palestiniana  si drepturile omului.

Pretentia sionista de a vorbi in numele tuturor evreilor este necinstita  si aroganta. Este echivalent cu bolsevicii care pretind ca vorbesc in numele umanitatii. Este o minciuna pentru a inabusi criticile impotriva Israelului si a pedepsi protestatarii evrei care se opun sionismului.

antisionism 1

Sionismul nu este sustinut de toti evreii. Sionismul era o secta minoritara activa in diaspora evreiasca inainte de al doilea razboi mondial. Chiar si in lagarele de tranzit postbelic, sionismul a fost respins de multi evrei.

Este important sa ne amintim ca antisionismul nu este similar cu antisemitismul. Antisionismul este un raspuns politic legitim la rasismul, crimele de razboi si expansionismul statului ilegal sionist israelian. Este de neconceput ca orice activist ar putea fi hartuit, amendat sau intemnitat pentru ca nu si-a focalizat furia asupra evreilor, ci asupra Israelului sau a sionistilor. Acesta este motivul pentru care milioane de activisti pro-palestinieni sunt liberi sa poarte pancarte antisioniste si sa strige invective impotriva Israelului fara a fi arestati.  Statului nu-i place, dar nu poate face nimic in afara de utilizarea mediilor controlate de stat pentru a cenzura astfel de proteste.

sionism

Propaganda invingatorilor distorsioneaza realitatea. Adolf Hitler nu a fost niciodata antisemit; national-socialistii au fost curtati si aliati cu miscarile semite din Palestina si din alte parti. Multi evrei au slujit Reich-ului cu credinta si nenumarati evrei au luptat pentru Reich. Multi evrei au protestat in mod voit impotriva demonizarii sioniste a Germaniei lui Hitler. Hitler a fost ostil evreilor talmudici si este foarte probabil ca nu stia despre secta cunoscuta acum ca SIONISM.

Atacul evreilor in sine se joaca in mainile mijloacelor pro-sioniste si acuzatii pot ajunge intr-o instanta in fata unui judecator mason sau avand chiar un avocat mason. Condamnarea este mult mai putin probabil sa se intample, daca activistii ar intelege diferenta dintre evrei, evrei talmudici si sionisti si ar actiona in consecinta. Cunoscand diferenta, cunoasterea va face diferenta dintre libertate si inchisoare.

                                                                                                                                Mike WALSH

                                                                                                                         Traducerea Karen SMITH

Sursa: https://europeansworldwide.wordpress.com/2018/05/17/keep-out-of-gaol/

Vă invităm să vizionați: 

 

 

 

6 Comments

 1. Rena

  Foarte corect!

  • Rena

   mă refer la titlu

 2. Florin

  “Evreii, sionistii si evreii talmudici nu sunt acelasi lucru.” FALS!!!

  Numai despre evreii care s-au creştinat cu adevărat (creştin-ortodox), precum Nicolae Steinhardt, putem spune că nu mai sunt acelasi lucru !!!

  Exista trei ramuri principale ale religiei iudaice: ortodoxa, conservatoare si reformata.
  Ortodoxismul reprezinta sursa traditionala a iudaismului si este considerat ca aflându-se la
  baza acestuia. Foarte asemanatoare cu iudaismul ortodox este ramura conservatoare, dar
  aceasta acorda o mai mare libertate în respectarea celor mai severe dintre legile evreiesti. Mai modernista, miscarea reformata este mult mai putin legata de traditiile fariseice decât oricare dintre celelalte doua ramuri. „Enciclopedia Iudaica“ spune:
  În statul Israel exista foarte putine congregatii reformate sau conservatoare.
  Ortodoxismul constituie pozitia religioasa oficiala în Israel, cu majoritatea rabinilor
  apartinând vechii scoli de juristi talmudici. („Iudaism“, „Encyclopedia Judaica“, pag. 396)
  Enciclopedia evreiasca universala afirma foarte clar ca autoritatea suprema a iudaismului
  este Talmudul, nu Torah sau Vechiul Testament.
  Astfel, autoritatea suprema a ortodoxismului este Talmudul babilonian. Asadar, atunci cand vorbim despre Sionism, implicit vorbim despre Iudaism, adica vorbim despre Talmudul babilonian!!!

  Herman Wouk, un scriitor evreu extrem de popular, ilustreaza influenta Talmudului în
  modul urmator:
  “Talmudul a ramas pâna în zilele noastre sângele cardiac în miscare al religiei evreiesti.
  Indiferent ce legi, cutume sau ceremonii respectam, indiferent daca suntem ortodocsi,
  conservatori, reformati sau doar sentimentalisti spasmodici urmam Talmudul. El constituie
  dreptul nostru comun.”
  Asadar, lozinca “Judaism Rejects Zionism” nu este decat manipulare jidoveasca.

  Vedeți cartea “Trezirea la realitate” – David Duke (cap. 2 si 3).

 3. Florin

  Evreii au organizat invazia islamică. Planul lui Soros este susținut de Israel şi Organizaţiilor evreieşti din întreaga lume (UE, SUA…)!

  Evreii europeni sunt “în prima linie de primire a migranților și refugiaților musulmani”, a afirmat Dr. Diana Pinto, unul dintre principalii istorici evrei din Europa.

  Vorbind săptămâna trecută (2015) la o conferință mondială a Centrului Comunitar Evreiesc din Ierusalim, Pinto, un membru senior și un membru al consiliului de administrație al Institutului de Cercetare pentru Politica Evreiască din Londra, a descris modul în care “evreul european, recunoscându-și propriul statut de refugiat postbelic, salută afluxul migranților și refugiaților musulmani – unul dintre cele mai mari câștiguri ale deceniului următor “.

  Potrivit reflectării discursului său tipărit în Times of Israel din Ierusalim , Pinto, care este și membru fondator al Consiliului European pentru Relații Externe, a spus că “în această interfață cu popoarele care dețin identități istorice încărcate, evreii europeni spun: “Nu contează de unde vii, ceea ce contează este locul unde te duci”.

  Comentariile lui Pinto au fost confirmate de un articol din Agenția Telegrafică Evreiască (JTA) din 8 septembrie 2015 (” evreii europeni, atenți la riscuri, solicită ajutor pentru refugiați “), care a povestit despre câteva cazuri de evrei care acordau ajutor pentru invazia hoardelor musulmane, chiar dacă ei erau foarte conștienți de faptul că mulți dintre arabii care au intrat au fost “antisemiți”.

  JTA l-a citat pe Ron van der Wieken, președintele Organizației Centrale a Evreilor din Olanda, spunând că, deși era “conștient de faptul că anumiți refugiați din Orientul Mijlociu au sentimente foarte negative față de evrei … Evreii nu pot retrage sprijinul celor care au nevoie și fug de violența extremă , “Și a cerut Olandei să elaboreze o politică de “caritate” pentru refugiați.

  Zoltan Radnoti, noul președinte al consiliului rabinic al Mazsihisz (Asociația comunităților evreiești din Ungaria) a fost citat spunând: “Eu îi ajut pe refugiați…am datoria să ajut.”
  Mazsihisz a înființat depozite de colectare în instituțiile evreiești din Budapesta, din care oferă invadatorilor alimente, haine, scutece, medicamente, apă și alte necesități.

  În Italia, potrivit JTA , comunitatea evreiască din Milano a deschis porțile muzeului Holocaust pentru a găzdui invadatorii fără locuință din Orientul Mijlociu și Africa.

  La Bruxelles, JTA a relatat că Menachen Margolin, un rabin din Chabad și director al lobby-ului Asociației Evreilor Europeni, a condus o delegație a rabinilor pentru a livra alimente și neperisabile invadatorilor.

  Times of Israel a raportat mai devreme (” 5 lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta la criza refugiaților “, 17 septembrie 2015), că în septembrie a avut loc o întâlnire de urgență a Consiliului Deputaților evreilor britanici pentru a “coordona peste 20 de organizații evreiești din Regatul Unit ca “răspuns la criza refugiaților și a migranților”.
  Consiliul de deputați al evreilor britanici a creat chiar un site special numit ” Suport pentru refugiați “, susținut de toate sinagogile și organizațiile evreiești importante din Marea Britanie, pentru “a fi un magazin unic pentru cei care doresc să se implice în sprijinirea refugiaților și solicitanților de azil, atât în Marea Britanie, cât și în străinătate. ”

  Evreii din Marea Britanie cer ca mai mulți nenorociți să fie admiși în Marea Britanie – dar nu în Israel …

  Times of Israel a detaliat diferite moduri în care cititorii săi ar putea ajuta invadatorii din Europa. În primul rând, articolul le-a spus cititorilor să nu trimită mâncare sau îmbrăcăminte, ci doar bani – deoarece, așa cum a spus Shachar Zahavi, din partea ONG-ului israelian IsraAid: “Preferăm să achiziționăm obiecte de salvare pe teren [în Grecia].” În plus, IsraAid organizează medicii evrei să înființeze clinici în Grecia și Serbia.

  Organizația „umanitară” israeliană IsraAID a fost înființată în 2001 și cuprinde peste 35 de organizații de ajutor umanitar , mișcări de tineret, mișcări de solidaritate și societăți de prietenie.
  B’nai B’rith International este unul dintre membrii fondatori ai IsraAID și în parteneriat cu IsraAID.
  IsraAID este finanțată în mod privat de donatori individuali israelieni și nord americani, precum și de organizații partenere precum B’nai B’rith.

  Times of Israel a raportat, de asemenea, că Societatea Evreiască de Ajutor pentru Imigranți din SUA (HIAS) a anunțat că are sute de persoane în 12 țări care oferă refugiaților asistență juridică, consiliere pentru traume și mijloace de trai sustenabile.

  Bineînțeles, în tipicul ipocrit de tip suprematist evreiesc, acești evrei și organizațiile lor sunt toți în favoarea invadatorilor care se revarsă în Europa – dar, în același timp, toți susțin Israelul, care refuză categoric să accepte “refugiați”.
  După cum este detaliat în LA Times din 6 septembrie 2015 (” O țară care nu va lua refugiați sirieni: Israelul “), premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că “lipsa profunzimii demografice și geografice” a Israelului nu permite acceptarea “refugiaților”.
  Această “lipsă de adâncime demografică” la care s-a referit este, desigur, faptul că imigrația în Israel este strict controlată și se bazează pe rasă: daca nu ești evreu nu poți emigra în acest stat.
  Această exclusivitate rasială este ceea ce se înțelege prin apelurile frecvente la menținerea Israelului ca “stat evreiesc și democratic” – propagandiștii evrei se aruncă mereu în partea “democratică” a sloganului, pentru a distrage atenția de la faptul că ceea ce doresc cu adevărat este un stat evreiesc rasial, numai pentru evrei.
  Deși este, desigur, dreptul fiecărei rase și al popoarelor de a avea propriul stat, se pare că lobby-ul evreiesc internațional vrea să-și rezerve acest drept numai pentru sine și să-l nege pentru oricine altcineva.
  Prin urmare, lobby-ul internațional evreiesc, prin acțiunea politică directă și prin intermediul mijloacelor de informare în masă controlate, este întotdeauna “în fruntea” promovării invaziei nesfârșite asupra națiunilor europene – dar în același timp sprijină fanatic politica închisă a frontierelor Israelului.

  (Sursa: Jews at “Forefront of Welcoming” Invasion)

  Israelul ajută direct islamiștii să invadeze Europa!

  VIDEO tradus YouTube: Numerosi refugiati sirieni ajung pe coastele Greciei in fiecare zi

 4. IQ100

  Problema complexa, dar delicata și cu încărcături istorice grave precum păcatele umane.
  Ce cauta dulap elefantul rigid în acest magazin de porțelanuri încărcate inclusiv cu esențe mortale?
  Cine l-a promovat și cine i-a dictat?
  Îmi e teama ca teritoriul nostru este zona tampon pt războaie hibride culturale, religioase, politice și economice între actori mult mai mari decât noi.
  Indiferent de deznodământ, victoria uneia din părți sau remiza, România va suferi crunt.

 5. Soll

  LOl…talmudul este scris de o multime de oameni “de stiinta”,si are vreo36 de volume…complet aiurea.Am sa incerc sa pun un link catre un video cu interviuri inclusiv cu rabini. Wow nu tin nici cu muslimii violatori si ucigasi,nici cu evreii manipulatori si camatari…Oau..trebuie toata lumea sa iubeasca Israelu sodomit …pride gay in tara sfanta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *