Investigatii

„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (III)

      BISSDOG S.R.L. –  LAGĂRUL DE EXTERMINARE A CÂINILOR   A venit iarna cu zăpada, viscolul şi temperaturile […]

 

    BISSDOG S.R.L. –  LAGĂRUL DE EXTERMINARE A CÂINILOR

 

A venit iarna cu zăpada, viscolul şi temperaturile negative. Instantaneu, gândul mă duce la toate animalele României care, pe lângă frigul năprasnic caracteristic anotimpului rece, sunt constrânse să facă faţă celei mai cumplite ameninţări venite din partea clasei politice: EXTERMINAREA!

În contextul defrişărilor masive şi a jafului de masă lemnoasă, animalele sălbatice – care în vremurile trecute, primeau mâncare de la pădurari în habitaturile lor naturale nu numai că s-au împuţinat, dar sunt condamnate la înfometare; multe dintre ele, cum sunt capra neagră, se află pe lista exterminării.

În numărul trecut am publicat fotografia unei descreierate care s-a pozat în culmea fericirii lângă o capră neagră în agonie. În Ziarul de Ploieşti din 6 decembrie a.c. a apărut o altă veste tristă: Capre negre, omorâte ilegal pentru trofeu şi carne. Se întâmplă în Prahova, pe raza masivului Bucegi. Unul dintre cei care au fotografiat resturile unei victime, a precizat: „I-au luat picioarele din spate, fără copite, partea superioară a celor din faţă, organele, muşchii de pe spate şi capul, trofeul, coroana, supremaţia Universului lor cât un bob de orez! În mod normal, o astfel de infracţiune cinegetică îi trimite pe autori în spatele gratiilor”, numai că în România, datorită implicării clasei politice în tot ceea ce înseamnă canal aducător de bani, asemenea crime nu sunt cercetate şi autorii nepedepsiţi sunt lăsaţi să măcelărească după bunul lor plac.

Dar acest superb animal  ocrotit de lege nu îi are ca inamici doar pe braconieri. Exterminarea sa îmbracă un aspect de pseudo- legalitate prin termenul de „recoltare” folosit în regimul draconic de exterminare. Legală! Pentru a masca uciderea ei, prin ordinul criminal cu nr. 428/ 2017, semnat de ministresa mediului Graţiela Leocadia Gavrilescu , s-a dispus  recoltarea unui număr de 500 exemplare. Din câte, mă întreb? Căci nu există o cifră exactă a afectivului de capre negre. Cea vehiculată de reprezentanţii statului român este una  exacerbată, de 8.000 exemplare, în condiţiile în care în Munţii Leaota, Rodnei şi Făgăraş, unde anii trecuţi se întâlneau 150 capre negre, membrii organizaţiei Conservation Carphatica au observat că acestea au dispărut.

Motivul pentru care această individă şi alţii dinaintea ei au semnat ordine de masacru este că un trofeu aduce foarte mulţi bani: între 3.500 şi 10.000 euro. La 500 animale ucise, câştigul criminalilor din vârful piramidei este de peste 4 milioane euro. Cine sunt sadicii care se amuză ucigându-le? Aceiaşi care ucid câinii şi tot ceea ce mişcă în România, inclusiv pe noi: Miron Mitrea -fostul ministru al transporturilor, parlamentarul Şerban Mihăilescu şi aşa-zişii oameni de afaceri îmbogăţiţi peste noapte,  tâlhari care fac din crimă un sport… indivizi inculţi, fără creier, puşi în vârful unor organizaţii precum AVPS (Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi) din mai multe judeţe:  Marian Bucur, Paul Niculescu, Dan Tătoiu, Gheorghe Iaciu, Ioan Niculae etc.  Aceluiaşi regim de exterminare sunt supuşi lupii şi cocoşii de munte, căprioarele, urşii, mistreţii, iepurii şi orice animal care mai îndrăzneşte să îşi ceară dreptul la viaţă.

În pragul Crăciunului, România se bucură de o tristă faimă: aceea de lagăr de exterminare a animalelor…

Şi , ca o încununare a  măcelului, citez un fragment din articolul apărut în 2 decembrie 2018 în Agrointeligenţa: Cum a sărbătorit ţăranul român Centenarul: îmbrâncit de jandarmi şi cu porcul sănătos omorât în chinuri!Incompetenţa şi ticăloşia stau să producă o tragedie cu câteva zile înainte de Crăciun!”  În Rusăneşti, Jud.Olt, oamenii s-au răsculat împotriva reprezentanţilor DSV, Poliţiei şi Jandarmeriei care au intrat în curţile lor şi le-au luat cu japca porcii sănătoşi  şi i-au omorât în chinuri groaznice, fără să le dea vreo despăgubire imediată.  „A lua un animal sănătos din curtea unui ţăran român cu trei săptămâni înainte de Crăciun, fără nici un pic de compasiune, agresiv şi arogant, fără a-l despăgubi pe loc, înseamnă, din punct de vedere social, să te joci cu focul în satul românesc. Mai este un aspect scandalos în ceea ce s-a întâmplat la Rusăneşti. Am văzut nişte funcţionari publici, plătiţi cu câteva mii de lei pe lună, care nu au omorât curat porcii. Ce ne spun purceii aceia, de câteva luni, , ce agonizau în bălţi de sânge, cu spasme în tot corpul, în timp ce celelalte animale priveau carnagiul şi zbierau chinuite de panica instinctivă pe care orice mamifer o trăieşte în apropierea morţii? Păi ne spun că cei care au făcut asta şi care sunt plătiţi din taxele şi impozitele noastre, sunt mai animale decât bietele dobitoace. Şi ar trebui să fie daţi afară în şuturi din posturile călduţe de bugetar! Rusăneşti, Jud.Olt, nu este o excepţie. Spune mult despre clasa politică şi despre aparatul administrativ, la ceas de Centenar. Spune mult despre cât de mult le pasă lor de satul românesc şi de ţăranul român, al cărui bunici şi străbunici şi-au dat viaţa pe front pentru a face România Mare”.

Evident că în cadrul aparatulului de stat pus la dispoziţia clasei politice ucigaşe, în capul listei figurează ANSVSA şi secretarul de Stat Geronimo Brănescu, terminatorul fermierilor români, a cărui demisie am cerut-o în 4 octobrie, la mitingul din faţa Guvernului României… Dar cum să îşi dea demisia tocmai când, România  urmează a fi invadată de alte boli inventate de minţile psihopate a celor aflaţi la putere? De dragul comisioanelor grase la import, demonii care ne conduc vor să sugrume ţăranul român şi fermierii autohtoni, să ne oblige să ne îmbolnăvim mâncând carnea animalelor de import crescute forţat, cu hormoni şi antibiotice.

Mă reîntorc la câinii nimănui, biete suflete chinuite de foame şi îngheţ, încarcereţi în ţarcuri insalubre, care trăiesc scene de groază…o groază care înainte de Crăciun se va transforma într-un masacru sângeros în majoritatea lagărelor. Se va face curăţenie, vor muri mulţi, în suferinţe greu de imaginat. Dar cui îi pasă, atâta vreme cât canicidul a devenit o politică de stat aducătoare de bani mânjiţi cu sânge? Nici măcar câinii şi caii  MAI şi MapN nu primesc pensii şi bani de îngrijire după ueşirea din serviciul militar.  În luna iulie a acestui an s-a vehiculat ştirea că senatorii au dat undă verde unui prouect de lege iniţiat de liberalul Florin Câţu potrivit căruia fiecare animal ieşit din activitate va beneficia de 300 lei pe lună, pensie pentru îngrijirea medicală care se va deconta lunar persoanelor care au adoptat animalele. Legea a mers la Camera Deputaţilor dar din iulie şi până acum… NIMIC! MAX, câinele erou care a participat timp de 10 ani  la operaţiuni militare din Afganistan, a murit datorită neglijenţei, nepăsării şi lipsei de recunoştinţă a reprezentanţilor statului român mafiot. Ţinând cont de această situaţie, în 18.11.2018 am solicitat conducerii IPJ Mureş să îmi permită vizitarea câinilor aflaţi în incinta instituţiei. Răspunsul comisarului şef al IPJ din 06.12.2018 (în facsimil) a fost unul negativ: vizita mea nu se impune întrucât instituţia lor colaborează cu DSVSA care au atribuţii în acest sens. Fără cuvinte…

Click pe document pentru mărire!

                                                                         ***

Dacă în partea a doua a articolului v-am prezentat o parte dintre răspunsurile venite de la organele statului implicate în canicid, prima victorie a  FPAM la Curtea de Apel Ploieşti – în cazul UAT (unitate administrativ-teritorială) Pucioasa, care cuprinde şi mesajul de avertizare adresat  altor UAT-uri ucigaşe de câini – printre care se află şi DMPA (Direcţia Pentru Monitorizarea Animalelor) Codlea condusă de un Mengele al câinilor, FLAVIUS BĂRBULESCU, în continuare  vă voi prezenta a doua victorie a FPAM în domeniul protecţiei animalelor şi ultimele noutăţi legate de lagărul din Ceuaşu.

A doua victorie în domeniul protecţiei animalelor şi comunicatul FPAM pe pagina de Facebook:  27 noiembrie 2018, o altă zi memorabilă  în războiul cu ucigaşii de câini din Târgu-Neamţ. Ultima vizită în lagărul Ceuaşu şi meniul zilei: o roabă de oase! Accesul în lagărul de exterminare interzis persoanelor incomode…

Dacă în primul comunicat FPAM a avertizat o serie de UAT-uri din ţară că va intra peste ele, în 27 noiembrie, pe pagina de Facebook, FPAM a mai dat un comunicat: „În 22-23.11.2018, reprezentantul FPAM s-a deplasat la Târgu-Neamţ pentru a discuta cu autorităţile publice intrarea în legalitate privind gestionarea câinilor fără stăpân din oraş. La întâlnire au participat, din partea primăriei oraşului, şeful serviciului de ecarisaj şi administratorul acelui serviciu public, din partea ONG-urilor a participat avocatul asociaţiilor locale şi internaţionale, membri celor 5 organizaţii interne şi internaţionale(n.a.: HARMONY FUND, HUNDELIFE LUCKY STRAY )şi reprezentantul FPAM. În urma discuţiilor purtate s-au dispus următoarele: s-au sistat capturările; s-a dispus permiterea adopţiilor de către organizaţiile participante a câinilor rămaşi în adăpost; s-a dispus permiterea reprezentanţilor asociaţiilor de a participa la acţiunile de întreţinere a câinilor din adăpost, până la adoptarea tuturor celor 56 de câini; au fost adoptaţi, imediat, circa 10 câini; reprezentantul FPAM va redacta şi trimite documentele în vederea intrării în legalitate şi delegarea serviciului public; negocierile referitoare la concesionare le va purta avocatul asociaţiilor interesate; a fost suspendată eutanasierea câinilor din adăpost prin hotărâre a instanţei Judecătoriei Neamţ dos. 3848/321/2018)“.

În ceea ce priveşte accesul subsemnatei în lagărul din Ceuaşu, ultima mea vizită a avut loc în data de 2 octombrie  a.c. M-am plimbat cu un iubitor de animale prin lagăr prin ambele padocuri şi am filmat. Din padocul întunecat mămica cu puiuţii dispăruse… câteva boxe erau goale şi câinii erau foarte agitaţi. Se vedea de la o poştă că sunt flămânzi. Am aruncat o privire în magazia de hrană: goală! În schimb un îngrijitor a început să le servească meniul zilei: o roabă de oase goale de la Petry (o reţea de magazine cu carne şi produse de porc din Tg.Mureş), singurul deliciu al zilei. Am pus materialele filmate pe Protecţia animalelor Mureş şi Partidul iubitorilor de animale şi natură. După acea dată accesul în lagăr mi-a fost interzis.

 Întâlnirea  iubitorilor de animale de la Bucureşti din 5 noiembrie a.c. Ultimele răspunsuri  ca urmare a petiţiei adresate Guvernului  României de la  ANSVSA şi Prefectura Tg.Mureş. Dosarul penal 3968/P/ 2018 şi manevrele procurorului de caz Meda Petronela Grama. În concluzie….

După protestul din 4 octombrie pentru stoparea canicidului, consilierii Primăriei Generale a Capitalei au adoptat o HCL de toată pomina… fără să-i invite la şedinţă pe reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor, oamenii lui Vrâncioaia Firea  au decis înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivelul Poliţiei Locale. Cu alte cuvinte o gaşcă a dat mână liberă unei alte găşti să îşi facă de cap! Știm din proprie experienţă că poliţiştii locali – subordonaţi consiliilor locale – în loc să să-i prindă pe psihopaţii chinuitori ai animalelor, îi hăituie pe iubitorii de animale. Conform legii, aceştia nu au  competenţa de a depune cătuşe şi de a întocmi dosare penale persoanelor care maltratează animalele ci doar aceea de a aplica amenzi. Eu, personal, am primit patru amenzi maxime a câte 500 lei pe o HCL nelegală privind deţinerea de animale domestice în apartamentul proprietate personală. Ultimul caz concret despre asocierea dintre primarii, poliţia locală şi ucigaşii de câini este cel de la Bârlad. Acolo, reprezentantul FPAM a depus plângere penală împotriva membrilor echipei criminalilor de câini, din care fac parte:  primarul localităţii, PNL-istul  avocat Dumitru Boroş, poliţişti locali, ucigaşul Marian Iancu din Mangalia şi faimosul killer, numit impropriu medic veterinar, VALENTIN ISTRATE din Bucureşti.

Revenin la Petiţia întegistrată la sediul Guvernului în 4 octombrie a.c.şi cele 7 puncte ale ei şi la nesimţirea unor angajaţi publici ai sistemului, vin cu noutăţi. O petiţie de acest gen presupune a fi supusă atenţiei deputaţilor, senatorilor şi cetăţenilor pentru dezbateri în vederea soluţionării conform art.74, al.1 din Constituţia României, întrucât iniţiativa legislativă aparţine Guvernului. Pentru a nu da curs solicitărilor, printre care emiterea  Legii Poliţiei Animalelor şi a altor cereri solicitate în petiţie, aceasta a fost redirecţionată, de către un ilistru necunoscut  din  guvern, în ograda ANSVSA şi a Prefecturii Tg.Mureş. De la conducătorii acestor instituţii am primit următoarele răspunsuri :

Adresa  ANSVSA nr. 13215/ 16.11.2018: care, la punctul 2 afirmă că transmis o serie de comunicări referitoare la aplicatrea programelo de gestionare a câinilor fără stăpân la Cancelaria Primului Ministru, Secretariatul General al Guvernului cât şi Instituţiilor Prefectului la nivel naţional. De ce nu a ataşat doamna  doctor Alina Monea copii ale acelor înscrisuri? (Click pe documente pentru mărire!)

Voi ataşa eu adresa  8833/ 15.05.2017 (semnată în de ministrul secretar de stat Geronimo Brănescu în facsimil) destinată lămuririlor cerute de consilierul personal al Mun. Constanţa, Radu Petre referitor la interpretarea prevederilor art.2 al.4 din OUG nr.11/2001 privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.258/ 2013, potrivit căruia „Serviciile specializate pt.gestionarea câinilor fără stăpân  pot fi concesionate numai către persoanele juridice, asociaţii sau fundaţii care desfăşoară aactivităţi în domeniul protecţiei animalelor. …Textul alin. 4 al art.2 din OUG nr.155/ 2001 cu modificările şi completările ulterioare este o precizare prin care se arată că, din cadrul persoanelor juridice, numai asociaţiilor şi fundaţiilor le pot fi concesionate acesteservicii.

Click pe document pentru mărire!

Mai mult, în art.3 al.1 din acelaşi act nortmativ se face referire numai la asociaţii şi fundaţii, respectiv: În adăposturile ce aparţin asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor pot fi cazaţi cîinii fără stăpân care vor fi supuşi acţiunilor sanitar veterinare conform legislaţiei în vigoare şi vor fi identificaţi prin microcipare sau prin alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către ANSVSA, nefăcându-se vorbire de alte persoane juridice”. Clar ca lumina zilei că prin încălcarea acestor prevederi legale, atât la Ceuaşu cât şi în alte lagăre din ţară se fac bani murdari. Din acest motiv reprezentanţii ANSVSA şi ai DSV urilor locale nu numai că nu fac controale dar avizează favorabil lagărele de exterminare. Şi reprezentanţii Prefecturilor locale fac acelaşi lucru pentru clientela lor  politică.

Deşi am reclamat şi Prefectura Jud.Mureş pentru faptul că nu a demarat în instanţă un proces pentru anularea contractului morţii încheiat într UAT Ceuaşu şi BISSDOG SRL, ataşez în facsimil răspunsul prefectului Mircea Duşa nr. 30302/ 19.10.2018. Conform noului prefect, petiţia mea adresată guvernului se clasează întrucât despre acest aspect m-am plâns Prefecturii în 01.08.2018.

Click pe document pentru mărire!

În ceea ce priveşte dosarul penal în care am depus plângere în iulie a.c.la Parchetul Judecătoriei Tg.Mureş, nu am aflat nimic până la data de  23.11.2018 când, procuroarea de caz Meda Petronela Grama, a trebuit să imi răspundă la mai multe întrebări legate de dosar.

Click pe document pentru mărire!

Aşa am aflat că dosarul 3968/P/ 2018 a fost trimis în 18.07.2018 la Secţia 3 Poliţie Râciu, în vederea efectuării de cercetări. Ce fel de cercetări? Nu e greu de imaginat din moment ce procuroarea a făcut o astfel de mutare. Nici măcar nu m-a audiat aşa că e cât se poate de clar că organele (in)competente nu doresc stoparea canicidului. De aceea există FPAM şi noi, iubitorii de animale din întreaga ţară. Să ne unim forţele şi să-i silim să aplice legea pe golanii ucigaşi de câini şi mâncători de bani publici. Ofensiva iubitorilor de animale continuă, promitem că nu renunţăm şi nu ne vom lăsa intimidaţi!

Notă: La Tribunalul Tg.Mureş, dl. Mircea Şerbănoiu-preşedintele FPAM,  a obţinut în o primă victorie în războiul cu mafia hingherească a UDMR-ului:  toate cele trei contracte semnate de primarul Szabo cu Godri Janos, marioneta BISSDOG S.R.L. În paralel, a obţinut acte hinghereşti de la un alt mafiot, edilul- şef al Primăriei Eforie, Şerban Robert Nicolae.

                                                                                                                Liliana- Delia Morariu

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor! (II)

„Bissdog” S.R.L.,  lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *