Cap limpede

Prefață la România normală

  Cu pensionarii, cu bugetarii și alocațiile, subiectul este abia la început, va fi o vară în care numai despre […]

 

Cu pensionarii, cu bugetarii și alocațiile, subiectul este abia la început, va fi o vară în care numai despre asta se va vorbi. Aşa că, pe scurt, doar câteva observații.

Prima ar fi că nimeni nu-mi poate șterge din memorie momentul de acum un an de la referendumul pentru „JUSTIȚE” al Boului Apis, când oameni bătrâni (pensionari, cu siguranță) au acceptat să răspundă la niște întrebări cretine. Şi asta unde? În Craiova, fief al Ciumei Roșii, acolo unde PSD-ul ia 50% chiar de-și pune candidat o mătură!

Nu pot să uit cum toți au întors capul spre mine (ca spre o arătare din altă lume) când am îndrăznit să refuz formularele şi să spun cu voce tare că sunt elucubrațiile unui Retardat.

S-a adeverit ulterior că pensionarii, majoritatea lor, sunt interesați mai mult de „JUSTIȚE”, așa cum o prezintă propaganda securistă, decât de propriile venituri. Am văzut asta la alegeri când din 5 milioane, cel mult un milion au votat cu partidul care s-a preocupat de nevoile lor, pentru ca ei s-o ducă nițel mai bine.

Restul ori sunt dezinteresați, ori sunt tâmpiți şi cred în lozincile aruncate pe piață de propagandă, nutrețul acela bun de prostit proştii, unde sunt amestecate în același sos manipulator corupția, investițiile, autostrăzi, spitale, greaua moștenire, Peee-See-Deee, Peee-See-Deee şi iarăși Peee-See-Deee.

Sunt și de-ăştia, i-am auzit pe stradă cum căinează guvernul: „N-au săracii, de unde să ne dea acu’ cu Pandemia asta şi cu PSD-ul care le-a lăsat găuri în buget?!” Pe așa proşti parcă e şi păcat să nu-i faci la portofel!

De ce-ar mai respecta legea când pot să-i ducă cu zăhărelul ca pe Bubico: „Pensionarii să fie înțelegători, n-avem bani acuma, dar o să analizăm, o să ne socotim şi o să mărim pensia, o să se respecte legea când o să permită economia.”  Adică la Sfântu Așteaptă sau când o zbura porcul! Mai stați voi și tura asta că am văzut cât sunteți de proşti!

Chestia e că după atitudinea peneliştilor, după siguranța cu care vorbesc şi-şi iau angajamente, din faptul că lui Ciolacu &Co îi e frică să nu deranjeze cumva pe cineva, băieții lui Şică dau senzația că sunt siguri că vor câștiga alegerile. Şi chiar aşa se întrevăd lucrurile. Jocurile par făcute, dacă după tot ce s-a întâmplat, virusul galben este creditat în continuare cu peste 30% iar neomarxiștii de la USR cu 15%.

Asta e! Asta vor românii, trăim în democrație şi votul este suveran. Vom avea în continuare aceeași minunată guvernare cel puțin până în 2024. Să ne obișnuim cu gândul şi să nu ne facem iluzii! Iar după alegeri, cu certitudine, ni se va servi o austeritate crâncenă, față de care cea din 2009 va părea o mângâiere parintească.

Vom avea parte de o binemeritată muie cu finalizare! Vom plăti încă o dată taxa pe prostie, taxa prostului țanțoș. Se reeditează guvernarea Băsescu-Udrea-Boc, cu toate ingredientele ei, corupție, tupeu, ticăloșie, aroganță… Nu va mai fi „să trăiți bine”!

                                                                                                    Dorel BĂLAȘA

 

3 Comments

 1. satan existã

  Oricare partid ar veni la putere,la fel ar proceda;cu atât mai mult acum cu cât–zic ei–au și un motiv întemeiat cu cheltuielile cu guvidul
  Toate partidele,aceeași mizerie,să țineți minte,așa s a strigat în ziua de 15 Mai 2020,sper că așa se va striga și în toamnă când se vor reåntoarce tartorii la butoane,când vor închide din nou societatea.

 2. mototol

  ar fi bine, prestatia orala se lasa cu beneficii pentru partile implicate, o sa fim batututi, fututi si cu banii luati.

 3. Alexandru Balcu

  Din nefericire, „pandemia” a luat mintile si multor crestini practicanti. La biserica „Acoperamantul Maicii Domnului” din Titan Slujba se tine in curte. O curte mare, spatioasa. Sapatamana trecuta ma uitam in jur si nu-mi venea sa cred: peste 90% din participanti erau cu masti pe figura! Afara, in Biserica, in aer liber…inaintea mea, dupa Mirungere, un domn in varsta, pe care il vad mai mereu la Liturghie, deci crestin practicant, s-a aplecat sa sarute icoana Maicii Domnului. A sarutat-o intr-un colt, fara sa-si dea jos masca de pe fata! Oi fi eu pacatos, dar asa blasfemie n-as comite in ruptul capului. Am fost si eu pe 15 mai in piata Victoriei. Poate lepadarea asta neinchipuita sa se datoreze si faptului ca printre cei 300-350 de participanti a fost doar un singur preot, cu icoana Mantuitorului (Parintele Emanuel Ganciu, cinste lui)?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *