Cadran international

Război civil în America

  În aşteptarea votului istoric din 3 noiembrie 2020, Donald Trump are indiscutabil mai mulţi fani, suporteri în afara Americii […]

 

În aşteptarea votului istoric din 3 noiembrie 2020, Donald Trump are indiscutabil mai mulţi fani, suporteri în afara Americii decât în SUA, unde se votează cu adevărat. Mai ales în ţările foste partenere, în fapt, protectorate (Germania, Japonia, Coreea de Sud), dar şi în Italia sau Franţa. Şi poate încă mai mulţi în noile protectorate din Europa Centrală şi de Est (în Polonia, Ungaria, România, Ucraina, Lituania etc.).

Iar explicaţia, ocultată cu grijă, e una paradoxală. Poate nici un alt preşedinte american nu a făcut atât cât a făcut Donald Trump pentru a pune pe butuci imperiul american. Desigur, sperând sincer să-l salveze ! Cu bună-credinţă, cu pasiune, cu talent, Donald Trump a fost neobosit, a dorit să salveze America (şi pe americani, mai mult decât imperiul !) aflată în cădere liberă, la fel cum au dorit şi Mihail Gorbaciov (pentru Uniunea Sovietică), şi Boris Elţin (pentru Rusia) să salveze imperiul comunist. În cazul Uniunii Sovietice, rezultatele sunt cunoscute deja de toată lumea. Dar norocul Rusiei s-a numit Vladimir Putin.

Fără să o spună cu voce tare, planeta s-a cam săturat de dominaţia imperială de 100 de ani a Americii de Nord, la fel cum ţările din Estul Europei se săturaseră până peste cap de Uniunea Sovietică, şi vrea să trăiască altceva. Poate fi secolul Chinei, poate chiar să vină „groaznicul” guvern mondial, poate fi o împărţire între mai multe centre de putere, economice şi politice, dar important e să fie altceva decât dictatura financiară, militară şi, în cele din urmă, civilizaţională americană (cu GAFAM, Hollywood, McDonald’s, Coca Cola etc.). Şi de aceea Trump e foarte apreciat în afara Americii, deşi mai toată lumea are rezerve mai mari sau mai mici la persoana sa.

Fără îndoială, Donald Trump nu ar fi reuşit mai nimic fără „ajutorul neprecupeţit” la destructurarea imperiului american al adversarilor săi ireductibili, care, atacându-l neîntrerupt, au atacat fundamentele statului american, principiile democraţiei : Partidul Democrat (ancheta Russiagate, impeachment Ukraingate etc.), oligarhia noilor tehnologii (GAFAM) şi cea financiară (Wall Street, Fed, Banca Mondială, FMI), deep state, media mainstream, Hollywood etc. Adevăraţii gropari ai imperiului sunt, de fapt, aceştia, şi în nici un caz Donald Trump. Bineînţeles că şi ei au vrut să-l salveze! Cu condiţia ca imperiul, statul şi imensul său aparat, să fie al lor, şi nu al unui miliardar aventurier fantasc sau al poporului american. Trump a fost tratat de retrograd, ultraconservator, iresponsabil şi, odată cu el, şi votanţii săi. Partidul Democrat pare incapabil să accepte alternanţa, regula de bază a democraţiei. De fapt, liberalii americani sunt azi doar o interfaţă a oligarhiei, fără proiect pentru societate, fără personalităţi constructive şi credibile.

Cum ştie toată lumea, Joe Biden e foarte înaintat în vârstă, puţin obosit, şi nu generează un entuziasm excesiv. Aşa cum generase, de pildă, Barack Obama. Dar forţele din spatele candidatului democrat sunt foarte greu, aproape imposibil de învins. „Suprematiştii albi”, muncitorii din marile centre industriale, fermierii, evangheliştii şi evreii ortodocşi sunt o armată serioasă şi disciplinată, dar e foarte greu de crezut că o să-l poată ajuta încă o dată pe Donald Trump. Şansele par să încline net de partea democraţilor, a lui Joe Biden (un fost protector al lui Traian Băsescu Petrov şi al PDL-ului), mai ales a plenipotentei oligarhii care vrea să-şi recupereze imperiul aproape pierdut şi guvernul său mondial.

Dar problemele mari abia încep pe 3 noiembrie 2020. Un pre-război civil e deja în curs. La Minneapolis, Seattle, Portland, Los Angeles, Austin şi în sute de alte oraşe americane, revoluţia culturală, rasialistă şi antisecuritară (antipoliţie) face ravagii greu de rezumat. Cu distrugeri ample, cu agresiuni nemaiîntâlnite împotriva eroilor şi istoriei Americii, statuilor, Bisericilor, civilizaţiei americane albe. Simultan, cenzura s-a înăsprit, libertatea de exprimare e pe cale de dispariţie. Toate ingredientele pentru declanşarea unui al doilea război civil american sunt reunite. Pe fond de criză economică majoră (dolarul a pierdut, din martie până azi, cca 12 % din valoare faţă de euro, iar PIB-ul a scăzut cu 33 % în trimestrul II). Cu state secesioniste, începând cu Texas şi California, la cheie.

Observatorii, analiştii din toată lumea, începând cu cei americani, bineînţeles, se preocupă de urmările alegerilor din 3 noiembrie şi creionează prognoze dintre cele mai sumbre : „Războiul civil nu este în interesul obiectiv nici al minorităţilor, nici al populaţiei de zombi (din centrele marilor oraşe – n.n.), nici al superbogaţilor, dar este indiscutabil în interesul albilor conservatori. Ceea ce înseamnă că războiul civil va începe atunci când albii conservatori, sătui să mai facă figură de sac de box, vor hotărî că a venit vremea să pună capăt acestei situaţii. Nu înainte. Să riscăm să avansăm o dată : alegerile de marţi 3 noiembrie 2020, dacă vor avea loc, vor aduce fie victoria lui Trump, fie înfrângerea sa. Dacă Trump câştigă, niciodată progresiştii societali, Partidul Democrat şi deep state nu vor accepta victoria lui. Ce vedem acum desfăşurându-se în jurul mişcării BLM (Black Lives Matter) va fi înmulţit cu zece. Stângismul cultural şi societal ar putea atunci să-i împingă pe albii conservatori cu spatele la zid, provocând astfel începutul unui conflict armat. Dacă Trump va fi bătut, atunci va fi şi mai rău, pentru că stângismul cultural şi societal va ajunge la putere şi se va sluji de aparatul de stat pentru a-i marginaliza şi mai mult pe albii conservatori (pentru a-i dezarma, de exemplu), provocând astfel o rezistenţă şi un conflict armat. În oricare dintre ipoteze, chiar dacă istoria ne rezervă întotdeauna surprize, marţi 3 noiembrie 2020 ar putea rămâne în anale ca ziua în care a început cel de-al doilea război civil american.

Ne-am ocupat de situaţia din SUA dar cititorul va înţelege că situaţia din Europa nu stă deloc mai bine. Aici, ca şi acolo, vedem aceeaşi repartiţie pe teren : albii zombi în centrul marilor oraşe, minorităţile în cartiere, albii conservatori în periferiile rurale, oligarhia invizibilă plutind pe deasupra grămezilor pe care le-a fabricat. Aici, ca şi acolo, constatăm aceeaşi punere sub semnul întrebării a identităţii europene, cu bisericile cărora li se dă foc, cu sfinţii şi statuile Fecioarei cărora li se taie capul, cu „albitudinea” incriminată, cu reducerea la rasism care ne diminuează” (Antonin Campana, „Guerre civile : les USA, notre canari dans la mine?” („Război civil : SUA, canarul nostru din mină?”, liguedumidi.com, 1.08.2020).

Totuşi, cel mai probabil, împotriva tuturor sondajelor de acum, va câştiga din nou Donald Trump. Va câştiga şi pentru că e un mare avantaj să candidezi din postura de preşedinte. Iar preşedintele Trump nu a fost în nici un caz un preşedinte mediocru sau irelevant. Dar acest rezultat – Donald Trump încă patru ani la Casa Albă – va fi inacceptabil pentru adversarii săi, conduşi de oligarhia globalizată şi de deep state, şi poate fi declanşatorul nefericit al unui război civil în America. Unde înarmată e toată lumea. Recent, de altfel, cumpărările de arme au explodat.

                                                                                                           Petru ROMOȘAN  

 

7 Comments

 1. sth

  “china” vine cu 1’5 miliarde de mankurti, sub-oameni:
  -trecuti prin “revolutia culturala”:prezidentul xi si-a batut invatzatoarea cu caramida,nu e nicio indoiala!
  -niciunul nu are frati sau surori,”1 familie 1 copil”
  -niciunul nu crede in d-zeu
  (nu e un risc prea mare ca i-am numit sub-oameni,nu-i asa?)

  trump incerca restaurarea statului american nu a statului paralel din america,e o deosebire:
  -nimeni nu a spus,de exemplu,”partidul comunist DE OCUPATIE din romania”:exact asa e si cu sua!

  in general, puterea poltica din spatele unui presedinte american POATE veni din:
  -directia liderilor neo-protestanti,cei a caror insasi existenta e legata de credinta in NECESITATEA APOCALIPSEI
  -sionistii de toate spitele care-l vad doar pe mesia cel post-apocaliptic
  -mass-media necinstita ,corupta moral pana la maduva,innebunita de parvenire
  -mega corporatiile americane-alea care au transferat “operatiunile” in china in goana dupa banutz

  cam asta e haloimisul lui trump!

  • evz

   mars la gara, carnat bolsevic

 2. alex

  Ma numar printre simpatizantii Presedintelui Donald Trump! Este curajos, energic, nationalist si un mare patriot! Isi iubeste tara si poporul, slujind cu mare responsabilitate interesele tarii sale! Ce diferenta uriasa, fata de presedintii nostri de paie! Nu suntem in stare, sa punem la carma tarii un patriot adevarat? A pierit gena Marilor Voievozi ai Neamului Romanesc? Nu vreau sa par profet, dar de va fi sa castige din nou Donald Trump, va fi si momentul sa ne castigam din nou suveraniatea si independenta tarii! Trebuie sa fim tampiti sa nu profitam de un astfel de prilej, pentru ca presedintele american este un suveranist si intelege perfect ce se petrece cu U.E!

  P.S Articolul este excelent! D-l Romosan dovedeste clarviziune!

  • Eu

   Bai terminatule de alfabet, tu ai misiune aici?! La loc comanda, trolule !!!

 3. Dr Copy Paste

  Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a respins ferm, vizibil iritat, ideea de a fi supus unui test cognitiv care să evalueze forma mentală în care se află, după ce Donald Trump l-a îndemnat să se supună, la fel ca el, unui asemenea test, relatează AFP, potrivit news.ro

 4. Dragos MD

  In SUA este putin diferit pt ca nu poporul alege presedintele, ci Colegiul Electoral. Votul poporului este ca un vot de popularitate.

  https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Electoral_College

  https://www.history.com/news/electoral-college-founding-fathers-constitutional-convention

 5. gheorghe

  M-a enervat si articolul dar si ce vad pe la postaci, ca nu pot sa le spun altfel!
  Trump nu a pretins vreodata ca este politician.
  A spus ce vrea sa faca pentru americani si s-a apucat de treaba.
  NU A PORNIT NICI UN RAZBOI!
  Obama a pornit 13 si a luat din start premiul Nobel pentru pace… asta era bun?
  Intreb pe autorul articolului…. degeaba…
  Pana la conspiratia globalista OMS-Wuhan a reusit sa stimuleze economia americana care si-a revenit spectaculos dar periculos pentru planurile de distrugere a civilizatiei albe crestine.
  Cel mai mic somaj la toate capitolele – total, nefri, femei, hispanici, asiatici… peste 50 de milioane de americani au iesit PRIN MUNCA din sistemul de “cartele” alimentare.
  A redus deficitul total.
  In acest timp a fost sabotat si agresat permanent de clasa politica, de CIA, FBI, NSA, de sistemul de justitie, de mass media – toate fiind expresia metastazei marxiste accelerate de Clinton, Bush (controlat total de sionism) si agitatorul comunist Obama, … cancer mental care a imbolnavit America, … si nu numai.
  Pentru americani, nici un presedinte inainte lui Trump nu a a avut atatea realizari in 8 ani (sau 13 – jidanul Roosevelt) cat a reusit Trump in primii 3 ani.
  —-
  Probabil ca va fi razboi civil si asta este singura solutie fiindca ANTIFA – a se citi marxistii culturali sint turbati si au ca program unic – distrugerea SUA, nu va faceti iluzii ca e ceva de negociat politic; scapa cine trage primul!
  —–
  Pe fraieri ii freaca grija de influenta chineza, rusa, de pornografie si altele care nu au nici o influenta asupra tensiunii agresiunii anti-crestine.
  Crestinism cultural, inertial, traditional…. nu spiritual.
  In “spate” – globalistii, adica talmudistii babilonieni, viclenii pe care noi ii recunoastem spunandu-le
  jidani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.