Cadran international

A lupta pentru pace este datoria cea mai sfântă a tuturor ființelor umane

Papa Francisc și  Patriarhul Kiril  la Terminal 1 al Aeroportului Jose Marti. Foto: Ismael Francisco/ Cubadebate   Este trist că […]

Papa Francisc și  Patriarhul Kiril  la Terminal 1 al Aeroportului Jose Marti. Foto: Ismael Francisco/ Cubadebate

 

Este trist că aproape toate religiile au trebuit să deplângă caracterul distructiv al războaielor și teribilele lor consecințe.  Cele mai mari energii  au fost dedícate acestora.

Importanța singulară a întâlnirii dintre Papa Francisc și Sanctitatea Sa Kiril, la Havana,  este că a făcut să renască  speranța în popoarele lumii.

Pacea a fost visul de aur al omenirii și dorința arzătoare a popoarelor în fiecare moment al istoriei.  Mii de arme nucleare  atârnă deasupra capului omenirii.  A împiedica cel mai brutal război care s-ar putea dezlănțui, a fost fără îndoială obiectivul fundamental al efortului liderilor religioși ai bisericilor conduse de oameni ca Papa Francisc,  cel mai înalt prelat al Bisericii Catolice și Sanctitatea Sa Kiril, Patriarh de Moscova și al Întregii Rusii.

A lupta pentru pace este cea mai sfântă datorie a tuturor ființelor umane, oricare ar fi religia sau țara de naștere, culoarea pielii, vârsta adultă sau tânără.

 

Fidel Castro Ruz 
Febrero 14 de 2016
10 y 18 p.m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *