Tribuna democratiei

Crescătorii de ovine, nemulțumiți de negocierile cu autoritățile statului

                                      COMUNICAT […]

                                      COMUNICAT

 Sindicatul național al crescătorilor de ovine și caprine din România

 

Sindicatul național al crescătorilor de ovine și caprine din România (S.N.C.O.C.R), organizație afiliată la federația AGROSTAR, în urmă întâlnirilor la comisia de Agricultura a Camerei Deputaților din datele de 9 februarie 2016 și 15 februarie 2016.

În data de 9 februarie 2016 din partea federației și a sindicatului au fost prezenți președintele și secretarul general AGROSTAR și cinci crescători de ovine, cînd s-a discutat asupra legii 407/2006 și în special a articolelor care nu ne mulțumește. În urmă discuțiilor s-a luat hotărârea ca să se formeze o subcomisie de lucru formată din reprezentanți ai Camerei Deputaților , Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului și reprezentanți ai crescătorilor și ai producătorilor agricoli, întâlnire de lucru care a avut loc în data de 15.02.2016 la oră 11:00 în sala de ședințe a Comisiei de Agricultură din Cameră Deputaților.

Dacă la întâlnirea din data de 09.02.2016 am stabilit să discutăm și să modificăm anumite articole, în data de 15.02.2016 nu a mai fost valabil ceea ce am covenit în data de 09.02.2016, discuția canalizandu-se doar pe Articolul 23, literele c și k și pe despăgubiri, astfel că literă c a rămas să fie abrogata și această prevedere să treacă în sarcină Ministerului Agriculturii, iar la litera k au fost menționate trei propuneri care urmează să fie aprobate în comisie.

Întrebarea noastră este de ce au mai fost puși pe drumuri de la sute de kilometri pentru a participa la această subcomisie unde nu s-a ținut cont de propunerile noastre de a discută legea în ansamblul ei, astfel că ne-am simțit inutili pentru că am fost invitați doar pe post de plante ornamentale, prevederile Legii 407/2006 trebuind să rămână după cum vor cei care au votat și au inițiat legea respectivă. Nu întâmplător, majoritatea deputaților prezenți dețin arme de vânătoare fiind reprezentați de vicepreședintele comisiei, domnul Keleman Atilla-Bela, inițiatorul legii.  Acesta, pe lângă faptul că este vânător, este și președintele a două fonduri de vânătoare, astfel, deși nu a luat cuvântul a avut grijă ca cei care au condus ședința să nu greșească.

Referitor la dreptul de proprietate, consfințit prin Articolul 4 al Constituției României,  în opinia domniilor lor și a celor de la Mediu este un moft al proprietarilor, întrucât acest hobby de a vâna este mai presus decât o activitate economică pe care o desfășoară producătorii agricoli, cu riscul de a se atenta la siguranță alimentară a României, care, pentru aleșii neamului, nu contează atunci când este vorba de a-și vota privilegii. În acest context nu ne-a mai surprins nici afirmația domnului  Șelaru care a afirmat că printr-o singură mișcare de deget o să aducă circa 4.000 de vânători în București, probabil pentru intimidare. Prin această afirmație instigă la un soi de război civil, instigând o categorie împotriva alteia! Crescătorii de animale nu vor decât să fie lăsați să lucreze cinstit pe proprietățile lor și aceste proprietăți să fie respectate. Producătorii, respectiv și crescătorii de ovine, nu au nimic cu vânătorii, atâta timp cât sunt respectați și li se respectă proprietatea, vrând doar ca deținătorii fondurilor de vânătoare să încheie cu aceștia contracte cu clauze convenite și respectate de ambele părți.

În concluzie ceea ce ni s-a promis în data de 15 decembrie 2015, în urmă mitingului, nu mai este valabil deoarece aleșii noștri preferă să distrugă  un sector economic important pentru a-și satisface poftele de distracție la vânătoare după ce au trudit câteva zile la votarea  unor legi împotriva românilor.

 

                Președintele Sindicatului național al crescătorilor de ovine și caprine din Romania,

                                                    Marcel Andrei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.