Atitudini

Despre furtul caselor prin acte false am scris din anul 1999, înainte ca Iohannis să devină primar

  Mărturiile celui care a dezvăluit afacerile imobiliare marca Iohannis: „Dacă e să se facă justiţie până la capăt…” EXCLUSIV Redacţia PSnews.ro […]

 

Mărturiile celui care a dezvăluit afacerile imobiliare marca Iohannis: Dacă e să se facă justiţie până la capăt…” EXCLUSIV

Redacţia PSnews.ro a obţinut, luni, mărturii din partea celui care a dezvăluit afacerile imobiliare ale familiei preşedintelui Klaus Iohannis.

Este vorba despre jurnalistul Marius Albin Marinescu, patronul ziarului Justiţiarul din Sibiu.

În declaraţia oferită, luni, pentru PSnews.ro, gazetarul a calificat drept „tardivă” acţiunea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu, care a solicitat, pe 25 martie, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis, în cazul imobilului din centrul Sibiului pierdut în instanţă anul trecut.

„Tardivă – cum să mi se pară? Decizia definitivă şi irevocabilă s-a dat în noiembrie. Acum, în ce lună suntem? În aprilie. Au trecut cinci luni. Dumneavoastră vi se pare normal? Dacă era orice alt cetăţean, se acţiona atunci, rapid, la cald; nu aştepţi cinci luni, ca să mai ia el bani de chirie. Pentru că în astea cinci luni a încasat banii de chirie. A fost investigaţie jurnalistică, cei de la RISE Project au întrebat la Raiffeisen, iar aceştia le-au confirmat că ei plătesc în continuare chiria, ca nişte austrieci disciplinaţi ce sunt. O putem privi ca pe o afacere etnică, de familie, că vorba aia: ei între ei, nu?” a comentat Marius Albin Marinescu.

Ziaristul a amintit că a scris despre acest subiect încă din 1999, când Klaus Iohannis era inspector şcolar.

„Eu am scris dinainte de a deveni Iohannis primar. El a devenit primar în 2000. Eu am scris din 1999 despre falsurile prin care a obţinut aceste case: a fost un articol publicat în ziarul Tribuna, că Justiţiarul a apărut la un an după. De fapt, erau două imobile: unul l-a pierdut în 2005 (era vorba de o casă de pe strada General Magheru, numărul 35), iar ăsta, imobilul de pe Bălcescu 29 l-a pierdut acum, anul trecut. Dar ambele imobile au fost obţinute pe baza aceloraşi documente false. Certificatul de moştenitor în care apar ambele imobile a fost obţinut pe baza unor documente false. S-a eliberat un act de către un secretar de primărie din comuna Porumbacu de Jos, pe numele său Liviu Munteanu, care a fost singurul scos ţap ispăşitor, i s-a dat un an de închisoare cu suspendare şi atenţie mare: fiindcă avea cazier, el trebuia să fie dat afară în secunda doi din Primăria Porumbacu de Jos. Nu: el a continuat să lucreze acolo, cu condamnarea în cârcă, fiind ocrotit de gaşca acestor indivizi care au obţinut prin intermediul lui cele două imobile. Fiindcă aici nu este vorba numai despre casele lui Iohannis. Aici, e vorba despre un grup de crimă organizată în care sunt implicate mai multe persoane: un avocat, un notar (notarul Bucşa Radu Gabriel), şeful Serviciului Juridic din primărie de la vremea aia (Dorin Nistor – acum, e secretar de primărie), secretarul primăriei Sibiu de la vremea aceea, care acum este secretar la Consiliul Judeţean (o funcţie inventată special pentru el, că s-a speriat când a-nceput DNA-ul să facă controlul la mafia imobiliară din Sibiu)… A fost un adevărat grup de crimă organizată. Ei: această bandă l-a salvat pe acest Liviu Munteanu, l-au ocrotit, l-au protejat şi el şi-a continuat activitatea de secretar de primărie până acum vreo doi ani, când a ieşit la pensie. Aşadar, fără să fie afectat de sentinţa prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Acest Liviu Munteanu a declarat şi la parchet că au venit doi cetăţeni care au cerut o adeverinţă, cum că Baştea Ioan (complicele familiei Iohannis, celălalt titular al certificatului de moştenitor) ar fi nepotul lui Ghenea Eliseu, proprietarul celor două imobile, care a decedat fără să aibă niciun fel de moştenitori. El fusese, de fapt, nepotul soţiei lui Ghenea Eliseu, pe care o chema pe numele de fată Baştea Maria. Dar ea decedase înainte. S-a făcut succesiunea după ea”, ne-a relatat Marinescu.

Întrebat ce şanse acordă unui eventual proces penal în dosarul acestui ultim imobil pierdut în instanţă, Marius Albin Marinescu a reclamat faptul că speţa a fost trimisă întâi la DIICOT, apoi la DNA, dar, între timp, „s-a pierdut prin sertare”.

„Dacă este să se facă justiţie până la capăt, trebuie pedepsiţi cei care au beneficiat de această fraudă. Pentru că a fost o fraudă – şi n-o spune Marinescu, ci o spune instanţa de judecată, care chiar aşa s-a exprimat Curtea de Apel Braşov: a consfinţit cele spuse de Tribunalul Braşov, că frauda a fost foarte mare, că până şi Iohannis nu poate să susţină că este cumpărător de bună-credinţă, din moment ce el este rudă cu beneficiara acelui testament anulat în 2005. Deci din 2005 ei ştiau că această casă e mătrăşită. De-aia au pierdut imobilul”, a încheiat jurnalistul sibian.

Valentin Busuioc

Sursa:http://psnews.ro/marturiile-celui-care-a-dezvaluit-afacerile-imobiliare-marca-iohannis-daca-e-sa-se-faca-justitie-pana-la-capat-exclusiv-121379/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *