Atitudini

Scrisoare deschisă către formația TAXI și către România!

  Am privit videoclipul „Despre smerenie’’ (https://www.youtube.com/watch?v=HSg2qfYkB8I) și ziua mi-a devenit copleșitor de tristă. Încet, încet, cerul a început să […]

 

Am privit videoclipul „Despre smerenie’’ (https://www.youtube.com/watch?v=HSg2qfYkB8I) și ziua mi-a devenit copleșitor de tristă. Încet, încet, cerul a început să se întunece în fața ochilor mei. Nu mă înțelegeți greșit, am apreciat mereu melodiile formației TAXI și am simpatie față de vedetele care au apărut în acest videoclip. De asemenea, am un respect deosebit față de actorii Oana Pellea și Victor Rebengiuc. Ce să vă zic? În timp ce ascultam și priveam clipul, inima mi se strângea cu durere. Mă doare și acum când scriu aceste rânduri. Și știți de ce? Pentru că nu cred că voi, oameni-model, realizați că printr-o astfel de acțiune ne sabotăm neamul.

Actori pe care îi respect și îi apreciez pentru activitatea lor, oameni cu o anumită lumină în ochi s-au strâns pentru o acțiune împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, dar oare s-au gândit unde va duce această acțiune a lor?

Dacă există ceva ce prețuiesc mult la oamenii din jurul meu atunci acel ceva este echilibrul. Doamne, cât de multă nevoie avem de echilibru în această lume!

Indiferent de nivelul de educație, iubesc omul așezat în Dumnezeu. Omul care are puterea să cântărească lucrurile și care nu se grăbește să acționeze, cel care are puterea de a discerne, de a nu se lăsa manipulat și de a vedea dincolo de aparențe.

Dragi oameni de Bine din acest videoclip,

Protestul vostru mă doare enorm! Vă recomand să citiți cărțile lui Ioan Ianolide: Întoarcerea la Hristos, Testamentul unui nebun și Deținutul profet.

Vă rog stăruitor, vă implor să le citiți!

Declarăm că suntem creștini, dar luptăm contra construcției unei catedrale ortodoxe! (Nota redacției „Justițiarul”: Parte din cei care apar în clip nu sunt creștini, ci aparțin „poporului ales”. Iată câțiva dintre ei: Dan Bittman, Monica Anghel, Andi Moisescu, Horia Moculescu, Dan Byron și Andreea Esca.)  Vrem moschee? Pentru că acolo ne va duce acest drum al binelui gratuit. Da, am înțeles că nu doriți ceva măreț, impunător, care să reprezinte credința ortodoxă. Dar oare puteți să vedeți ce drum deschideți prin exemplul oferit?

Nu sunt eu în măsură să vă judec și nu doresc să o fac. Poate toți încercăm, după putință, să îl urmăm pe Hristos. Și toți suntem plini de neputințe.

Poate voi mergeți la Sf. Liturghie într-o biserică mică, din lemn, unde vă rugați Celui de Sus și așa ÎI aflați Voia… sau poate nu. Ceea ce simt este că atât timp cât în Biserica Ortodoxă se vor sluji: Sfânta Liturghie, Vecernia, Privegherea, Utrenia, Maslul, neamul românesc va rezista.

Iar dacă sunteți creștini adevărați, dacă aveți trăire În Hristos, vă rog din inimă să luptați pentru Biserica Ortodoxă și nu contra ei!

Dacă, ca prin minune, ar învia Sfântul Constantin Brâncoveanu și ne-ar cere să-l privim astăzi în ochi… am putea? Domnul Brâncoveanu a renunțat la onoruri și a suportat cu demnitate cerească calvarul declanșat de Imperiul Otoman contra familiei sale.

Oare ce a fost în sufletul domnitorului când i s-a cerut să renunțe la credința ortodoxă, pentru a salva viața copiilor săi? Asta nu știm, dar știm că nu a cedat, că nu și-a trădat neamul, chiar dacă prețul a fost viața sa și a copiilor săi.

El, Domnul Brâncoveanu, și-a iubit țara, neamul, credința ortodoxă… până la sânge!

De-a lungul istoriei, domnii Țării Românești: Neagoe Basarab, Ștefan cel Mare și mulți, mulți alții, au ridicat și împodobit mănăstiri spre Slava Celui de Sus.

Și dacă a fost ceva care ne-a ținut cu adevărat ca neam, care ne-a făcut să ținem ”inima sus” cred că acest ceva a fost credința poporului și a conducătorilor lui. Oare ce șanse aveam ca neam în fața păgânilor, care ne-au călcat pământul, ne-au jefuit, ne-au ucis bărbații și ne-au luat soțiile? Dar nu ne-au luat credința și puterea de a rezista ca neam. România a rezistat! Credința ortodoxă a rezistat! Și acum? Ce facem, oameni buni?

Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi și îngăduitori cu construcția unei mega moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox.

„Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte” – a spus Hristos.

Mă doare pentru că devenim orbi și surzi în fața Adevărului și tare îmi este teamă că atunci când ni se va cere să dovedim dârzenie și credință, ne vom lepăda de Hristos, de Cel care s-a urcat pe cruce, pentru ca noi să avem Viață și Lumină Veșnică.

Mi-e teamă de consecințele unui astfel de videoclip, în care oameni, care pot oferi un model, s-au unit. Pentru ce oameni buni?

În urmă cu doar câteva clipe, Alexandra Svet, autoarea manifestului „România, Trezește-te!” a scris pe contul de Facebook următorul lucru:

„Impresionant! Atâtea personalități care cred că știu ce preferă Dumnezeu și știu atâtea despre smerenie… M-au convins! Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea despre ce preferă Dumnezeu și nici că ar conta parerea mea… și până acum am stat deoparte, cuminte… dar clipul acesta m-a convins. E clar că e timpul să donez, pentru prima oara, bani pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului!!! Să fie totuși făcută… în caz ca Dumnezeu preferă altfel!’”

Da, Alexandra, nici eu nu am donat pentru Catedrala Mântuirii Neamullui, dar acum voi dona! Vom dona aici!

Voi dona pentru construcția ei, pentru că atât timp cât în cadrul catedralei se va sluji Sf. Liturghie, oamenii îl vor primi pe Hristos! Tot la Sf. Liturghie se vor pomeni și martirii din temnițele comuniste, cei care s-au jertfit pentru ca noi să avem un neam creștin, să nu devenim păgâni! Ce preț au plătit ei pentru neamul acesta!

Oare sângele lor a fost vărsat în zadar? Oare oasele celor care s-au jertfit pentru țara aceasta nu va striga către fiecare dintre noi, pentru că închidem ochii și permitem Răului să crească? România, trezește-te din somnul cel de moarte și urmează-l pe Hristos prin fapte, nu prin vorbe!

România, să nu uiți niciodată că ai sânge de martir în Tine și doar prin dreaptă credință vei dăinui!

România, aruncă-ți vălul negru de pe față și Vezi ce poți și ce Ești! Cu Hristos Înainte!

4 Comments

 1. Tutuianu Cristinel

  INTREBARE : Oare nu dreapta credinta si mandra Catedrala Sfanta Sofia ,astazi moschee, a avut Imperiul Bizantin la Constantinopol ,astazi Istanbul ? I-a folosit la pastrarea a ceva prin tinuturile acelea imense , a salvat oamenii aceia prin dreapta credinta ? Oare megaconstructiile occidentale ridicate acum 1000 de ani au servit la pastrarea credintei ? Cati credinciosi ai locurilor respective le frecventeaza ? Chiar , care mai e procentul de credinciosi in Occident ? Da ,identitatea noastra de neam a fost salvata de credinta si de bisericile mici construite pentru sufletele oamenilor si nu pentru vreo mandrie ignoranta si lipsita de esenta crestina de a arata cuiva cat de tari suntem in credinta daca avem megaconstructia . Clar, ai megacatedrala ,gata domnule , esti cel mai bine pozitionat intru credinta ! Sa fim rezonabili , istoria spune altceva … In opinia mea Catedrala Mantuirii Neamului ar fi trebuit sa fie o imensa lucrare apostolica a clerului , in spiritul marilor Domnitori ai neamului de care ati pomenit , spre aducerea in contemporanietate a mesajului Christic , spre coagularea energiilor spirituale intru formarea unei constiinte natonale puternice . Regret sa constat contrariul in randul clericilor nostri ….goana dupa averi , opulenta , dezinteresul fata de saraci si oropsiti , slugarnicia fata de Putere , mai nou
  interese politice exprimate public ! Nu cred ca asta asteapta tinerii de azi de la Biserica . Istoria va spune adevarul , e drept ,dupa ce se vor fi platit greselile !

 2. asdan

  Perfect de acord, este foarte trist să constaţi în ce stare jalnică a ajuns poporul ăsta!

 3. nic

  Nu construim biserici pentru D-zeu sau Christos cu atit mai mult pentru sutanele murdare ,ci pentru noi cei care dorim sa traim intr-o comunitate unita printr-un edificiu plin de traditii, arta si cultura specific romaneasca, edificiu care de multe ori ne-a aparat macar intre zidurile lui de invaziile barbarilor si de care astazi avem si o mai mare nevoie.
  Priviti moacele celor care ne murdaresc imaginea tarii , nu u nimic comun cu Romania si vorbesc in numele poporului Roman.
  Hai sa ne trezim odata!

 4. podaru valentin

  Cum trebuie sa fie cineva care nu simte ca este rodul dragostei lui Dumnezeu care i-a dat ce nu-i poate da nimeni: viata si cum poate fi acela care poate pune hotar recunostintei pentru acest dar miraculos?! ( pentru unii recunostinta se cantareste numai in parale!).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *